Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

Siandien jau 6 diena su paleo. Pirmom dienom labai skaniai mesa valgiau, vakar jau ne taip, o siandien visai jos nesinorejo. Per visa diena Suvalgiau kelis vaisius, kelis saslykus su svieziom darzovem.
Sventem dukros gimtadieni. Ant stalo kruva tortu, pyragu, baltu misrainiu, o as i nieka net ziuret nenoriu, apetitas kazkur dingo g.gif
kaip minejau, turiu odos liga, ji labai greit reaguoja i visokius gyvenimo budo, mitybos pokycius. Kolkas nei geryn nei blogyn. Kogero reikia laiko kad kazkas pratu keistis.
Nenaudokit rafinuoto ir dar dezodoruoto kokosu aliejaus maistui, ten gi brudas ir nuodas. Kiek gi ten jo reikia, kepimui uztenka saukstelio. Esu kauniete, tai jei norit galiu parekomenduoti kur pirkti geros kokybes ir ne labai brangiai. As ji maistui tik dabar pradejau naudoti ir visai patinka. Kepimui naudoju be kvapo, o su kvapu deduosi i kava vietoj pieno ir cukraus, ne tokia karti kava buna.
Papildyta:
Tema i pabaiga, tai butu gerai kad kas sukurtu nauja su svarbiausia info ir svarbiausiom nuorodom pirmoj zinutej 4u.gif bijau likt be namu biggrin.gif cia man kaip biblija pastarosiom dienom
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 04 27, 22:42)
Nenaudokit rafinuoto ir dar dezodoruoto kokosu aliejaus maistui, ten gi brudas ir nuodas. Kiek  gi ten jo reikia, kepimui uztenka saukstelio. Esu kauniete, tai jei norit galiu parekomenduoti kur pirkti geros kokybes ir ne labai brangiai. As ji maistui tik dabar pradejau naudoti ir visai patinka. Kepimui naudoju be kvapo, o su kvapu deduosi i kava vietoj pieno ir cukraus, ne tokia karti kava buna.

Va va, aš tą patį norėjau pasakyti, kad jei jau bandom visur geresnę kokybę rinktis, tai kam tą rafinuotą kokoso aliejų pirkti. Ten juk chemiškai apdirbtas ir išbalintas, nukvapintas, pridėta natrio hidroksido, o kartais dar ir hidrogenizuotas. Kepimui kiek ten to aliejaus reikia, ilgai net ir mažyčio buteliuko užtenka, tad geriausia nerafinuotą pirkti.

varnike, o būna nerafinuotų, kurie neturi kvapo? Kur jis kaži dingsta?
Atsakyti
Kokosų aliejus tik rafinuotas t,y. išvalytas, daugiau nieko. Hidrogenizuoti- sukietinti kokosų aliejaus nereikia, jis gi ir taip kietas kambario temperatūroje.
Nerafinuotas gi per brangus kepimui, ypač, jei reikia visai šeimai gaminti.

Aha, kaip greit pripliurpėm 50 puslapių doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 27, 22:48)
varnike, o būna nerafinuotų, kurie neturi kvapo? Kur jis kaži dingsta?

esu kursus apie aliejus baigus, tai siek tiek nusimanau. Nerafinuotas kokosas buna kvapus ir be kvapo. Ta kvapa isima, nes ne visiems zmonems jis patinka, be to, ji daznai naudoja kosmetikai gaminti, pvz.kremui, tai tas kvapas maiso. O rafinuotas aiejus nekvepia, ji kvepina dirbtinai, dezodoruoja
Papildyta:

As uz 1ltr. aliejaus moku 28 lt tai nezinau, tai daug ar mazai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varnikė: 27 balandžio 2013 - 22:08
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 22:59)
Kokosų aliejus tik rafinuotas t,y. išvalytas, daugiau nieko. Hidrogenizuoti- sukietinti kokosų aliejaus nereikia, jis gi ir taip kietas kambario temperatūroje.
Nerafinuotas gi per brangus kepimui, ypač, jei reikia visai šeimai gaminti.

Aha, kaip greit pripliurpėm 50 puslapių  doh.gif

O kokiu būdu, jūsų nuomone, tą aliejų išvalo? Šluotele? biggrin.gif
Atsakyti
Dėl kokosų aliejaus ir aš pasimetus. Pamačiau akciją Ekopirk puslapyje, ten aprašyme pažymėta, kad nerafinuotas irt.t., bet kai gavau siuntą ant stiklainio taip neparašyta. Paskambinau su priekaištu kodėl apgaudinėjami pirkėjai, tai man atsakė, kad yra sertifikate, kad tikrai nerafinuotas. Netikiu, manau, kad apgaulė. Tai kaip čia iš tikro yra, kaip manot?
Aš už 0,5ltr mokėjau 25lt. Kituose timklapiuose mačiau, kad toks pat kiekis kainuoja 50 ir daugiau. Tai manau, kad nupirkau prastos kokybės g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Faustinata: 27 balandžio 2013 - 22:22
QUOTE(varnikė @ 2013 04 27, 23:07)
esu kursus apie aliejus baigus, tai siek tiek nusimanau. Nerafinuotas kokosas buna kvapus ir be kvapo. Ta kvapa isima, nes ne visiems zmonems jis patinka, be to, ji daznai naudoja kosmetikai gaminti, pvz.kremui, tai tas kvapas maiso. O rafinuotas aiejus nekvepia, ji kvepina dirbtinai, dezodoruoja
Papildyta:

As uz 1ltr. aliejaus moku 28 lt tai nezinau, tai daug ar mazai.

28 Lt tai labai pigiai, nes aš už pusę litro moku panašiai.
Na, dėl kvapo tai nesiginčysiu, galbūt jūs geriau žinote, kadangi teko pačiai patirti tik tiek kad rafinuoti būna bekvapiai, o nerafinuoti turi kvapą (dalis - silpną, dalis - stipresnį).
Papildyta:
QUOTE(Faustinata @ 2013 04 27, 23:13)
Dėl kokosų aliejaus ir aš pasimetus. Pamačiau akciją Ekopirk puslapyje, ten aprašyme pažymėta, kad nerafinuotas irt.t., bet kai gavau siuntą ant stiklainio taip neparašyta. Paskambinau su priekaištu kodėl apgaudinėjami pirkėjai, tai man atsakė, kad yra sertifikate, kad tikrai nerafinuotas. Netikiu, manau, kad apgaulė.  Tai kaip čia iš tikro yra, kaip manot?
Aš už 0,5ltr molėjau 25lt. Kituose timklapiuose mačiau, kad toks pat kiekis kainula 50 ir daugiau. Tai manau, kad nupirkau prastos kokybės g.gif

Cecil Organic Virgin Coconut Oil?
http://www.lifewinne...in-coconut-oil/
Čia rašo, kad aliejus išgaunamas be chemikalų ir terminio apdorojimo. O virgin kaip ir nerafinuotas reiškia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 27, 20:20)
28 Lt tai labai pigiai, nes aš už pusę litro moku panašiai.
Na, dėl kvapo tai nesiginčysiu, galbūt jūs geriau žinote, kadangi teko pačiai patirti tik tiek kad rafinuoti būna bekvapiai, o nerafinuoti turi kvapą (dalis - silpną, dalis - stipresnį).
Papildyta:
Cecil Organic Virgin Coconut Oil?
http://www.lifewinne...in-coconut-oil/
Čia rašo, kad aliejus išgaunamas be chemikalų ir terminio apdorojimo. O virgin kaip ir nerafinuotas reiškia smile.gif

Tikrai tokį pirkau, bet pamaniau, kad turėtų būti užrašas jog nerafinuotas. Tai gal ir geras smile.gif
Atsakyti
as toki perku 6eur uz 500g (tuoj ziu sugalvos pabrangint paklausai sukilus):
user posted image
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 21:59)

http://argozakaz.ru/...articles_id/169 rusiškai gi moki.
Akmenukai tulžyje atsiranda, kai mažai riebalo valgoma, tulžis nenaudojama užsistovi ir tada virsta akmenukais. Veganai dažniau tokių problemų turi.
Jei bus valgoma daugiau riebalo, tulžies pareikalavimas išaugs, ir tekėdama išties gali pajudinti akmenis ir kuris nors gali įstrigti.
Neturiu daug patirties su kepenų problemomis, nes nesusidūriau.

dėkui,moku moku wink.gif

QUOTE(varnikė @ 2013 04 27, 22:46)
.
Nenaudokit rafinuoto ir dar dezodoruoto kokosu aliejaus maistui, ten gi brudas ir nuodas. Kiek  gi ten jo reikia, kepimui uztenka saukstelio. Esu kauniete, tai jei norit galiu parekomenduoti kur pirkti geros kokybes ir ne labai brangiai. As ji maistui tik dabar pradejau naudoti ir visai patinka. Kepimui naudoju be kvapo, o su kvapu deduosi i kava vietoj pieno ir cukraus, ne tokia karti kava buna.
Papildyta:
Tema i pabaiga, tai butu gerai kad kas sukurtu nauja su svarbiausia info ir svarbiausiom nuorodom pirmoj zinutej  4u.gif bijau likt be namu  biggrin.gif cia man kaip biblija pastarosiom dienom

varnike,tai rekomenduok,prašau, kur pirkti,nes aš kaunietė
man irgi čia pastarųjų dienų biblija biggrin.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti