Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Elata @ 2013 03 22, 14:40)
Lietuviškai išverstų knygų paleo tema, deja, nėra dar smile.gif Bet principai tokie kaip ir sakote, kad valgomas kuo mažiau apdirbtas maistas, t. y. kuo paprastesnis smile.gif
Mano kasdienė mityba irgi panaši: pusryčiams kiaušiniai su daržovėmis, pietums mėsa ar vištiena su salotomis, vakarienei salotos su tunu ar tiesiog salotos be gyvulinių baltymų šaltinio. Dar kartais riešutų saujelė, vaisius (nors vakare nelabai gerai tuos
O kokios yra Šeltono dietos taisyklės? Nes anot visažinio Google'o, daktaro Herberto Šeltono dieta tai vegetariška dieta, neleidžianti žuvies, bet leidžianti pieno produktus. Matyt ne ta.

Vaisiu mazai valgote? As iki pietu (kai mityba liuksiska) tik vaisiai, aisku valgau kiausinius ryte, bet savijauta ir energija labai skiriasi, tad linkusi prie rytiniu smoothes .
Pagal Seltona tai darzoves su baltymais, darzoves su angliavand, darzoves su riebalais, o vaisiai vieni ir iki 12val, nes vyksta salinimas, o vaisiai padeda siam procesui. As valgydavau kuo maziau produktu vienu metu, pvz. Tik du, jokiu makalyniu, maisymu, kepimu, kuo maziau apdoroti maista. Apie piena SEltonas sako, kad jis skirtas tik naujagimiams, suaugusiam jis per gleivingas, su niekuo nedera. O siaip tikriausiai visaip pasukiojamas SEltonas, del zuvies nezinau, Irmulia cia experte, gal daugiau pasakys smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 03 22, 13:25)
Kalbant apie isgijima, butent IS atveju, skaiciau, kad buvo isgijimo atveju laikantis paleo. Atsistate ne tik funkcijos, bet ir mielinas. Tai gal buna stebuklu bigsmile.gif

Taip, viena gydytoja pakilo is savo vezimelio laikydamasi paleo ir dabar pati pradejo klinikinius paleo dietos bandymus ne tik su IS, bet taiko tyrimus ir galvos smegenų traumas bei insultus patyrusiems pacientams. Ji mane ikvepe laikytis paleo.

Dar pastebejau, kad oda darosi labai svelni, tokia aksomine, o spuogus pamirsau ir veido kremo nebereikia biggrin.gif
Papildyta:
Ai, dar apie paleo dieta sako, kad gali valgyti tik ta, ka pavyktu gamtoje nusiskinti, susirinkti, susimedzioti ir tt.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 22, 15:17)
Taip, viena gydytoja pakilo is savo vezimelio laikydamasi paleo ir dabar pati pradejo klinikinius paleo dietos bandymus ne tik su IS, bet taiko tyrimus ir galvos smegenų traumas bei insultus patyrusiems pacientams. Ji mane ikvepe laikytis paleo.

Pries 8 metus as kita istorija skaiciau. Vyras visiskai pasveiko ir net MRT neberode zidiniu.

Apie ta gydytoja irgi skaiciau, bet cia naujesne istorija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2013 03 22, 15:05)
ninini, čia matyt ne tą radai info  mirksiukas.gif  pagal Šeltoną realiai galima viską valgyti, bet reikia derinti produktus tarpusavyje  mirksiukas.gif

Ai, Šeltono dieta tai tiesiog maisto derinimo principai, neribojant maisto produktų smile.gif Aišku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 21, 18:06)
Oho, kaip tema pagyvejo  thumbup.gif  as paleo nusiteikus laikytis visa gyvenima, man autoimuninis susirgimas, kitos iseities neturiu. Numeciau jau 14kg, o valgau kiek noriu ir pilna energijos  ax.gif

Kiek laiko sia mityba propoguojate? Ar graziai svoriukas nukrito?ta prasme oda elastinga isliko? Pagal Seltona(jis ir manau tarp sveikuoliu)kai maitinausi, cia buvo menesiuka koki, tai oda labai isgrazejo, kaip patempta, aisku manau deka daug vandens, vaisiu, darzoviu.
Ar esate skaite, neuzfiksavau labai, bet esme, kad kartais dienoje gerti karsta vandeni, jis padeda salintis slakams ir t.t.gurksnoti kaip arbata, ar zinote ka placiau? smile.gif
Atsakyti
As daugmaz pradejau nuo pernai rugsejo nevalgyt jokiu grudiniu ir pusfabrikaciu, paskui nuo gruodzio atradau autoimunini paleo protokola. Svoris nukrito tolygiai, skura nekabo ir vis dar krenta. Autoimunine diagnozuota pernai birzeli, o pirmi simptomai atsirado pernai vasari. Vadinasi dar nera labai uzdelsta. As vaistus leidziuosi nuo siu metu sausio, bet vien vaistais pasitiketi negalima, reikia ir paciam deti pastangas. Kolkas esu patenkinta, nes daug dirbu, ruosiuosi pradeti doktoranturos studijas, reikia kazkaip atlaikyt visus kruvius. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 03 22, 15:30)
Ai, Šeltono dieta tai tiesiog maisto derinimo principai, neribojant maisto produktų smile.gif Aišku smile.gif

jap, tik su konkrečiomis rekomendacijomis kada, kiek ir pan. na dėl pieno ir mėsos bei visų tų kavų, cukrų, miltinių patiekalų irgi - rekomenduojama nepiktnaudžiauti. O pieno produktus iš vis geriau pamiršti biggrin.gif

žodžiu, labai daug sąsajų su Paleo yra mirksiukas.gif
Atsakyti
Straipsnis apie cukru.
Atsakyti
Sveikos,
ką tik atradau jūsų temą. Pirmą kartą išgirdau apie Paleo mitybą. Ačiū jums! Tai tikrai patrauklu. Kol kas laikausi Dukano dietos. Ji gana panaši į Paleo. Mes taip pat nevalgome grūdų (išskyrus avižų sėlėnas), o pagrinde mėsą, daržoves ir pieno produktus. Manau, trečiame Dukano etape visiškai galėsiu prisijungti ir jūsų kompanijoje, (nes mums tik nuo trečio vaisiai leidžiami).
Sakykiti, jūs šią dietą vadinate ''organizmo valymo". Atleiskit neišmanėlei už klausimą - šitas valymas daugiau idėjinis, nes atsisakoma nenatūraliai augintos mėsos, ar fiziškas? Jei fiziškas - ar organizmas išsivalo valgant mėsą?
Dar kartą prašau atleisti už klausimus, kuriuos parašiau ne pakankamai įsigilinus į temą. smile.gif
Atsakyti
Sveiki, nenaturaliai augintos mesos atsisakoma del to, kad brudas, kuriuo seriami gyvuliai, nuseda ir valganciojo organizme. Tie visi priedai, kuriais seriami gyvuliai, taip pat didina omega 6 kieki mesoje, o per didelis omega 6 kiekis skatina uzdegimines reakcijas. Naturaliai uzaugintoje mesyteje ir laukineje zuvyje yra daugiau omega 3, kuris naudingas organizmui ir slopina uzdegima. Mano atveju tai tikrai neidejinis, nes pokycius jauciu fiziskai. As sios dietos kazkaip nevadinu "organizmo isvalymo", man tai daugiau gyvenimo budas. Jei valgomas maistas yra kokybiskas, tai organizmas sustiprinamas, aprupinamas reikiamomis medziagomis ir jis pats isvalo bruda lauk. O kai valgoma kuo naturaliau, be jokiu priedu, kenksmingu ir kunui svetimu medziagu, tai prislopsta uzdegimines reakcijos ir organizmui nereikia eikvoti didelio kiekio energijos, stengiantis visus tuos nuodus nukenksminti. Dar sakoma, kad musu genetika ir zarnyno mikroflora yra pritaikyta prie tokios dietos, kuria proteviai mito tukstantmeciais (kol neatsirado agrikultura ir pusfabrikaciu kultas). Gal kitos merginos daugiau papasakos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 21, 19:26)

QUOTE(gummy bear @ 2013 03 21, 20:55)
Labas vakaras 4u.gif

Isbandziau keleta Sedindriukes receptu thumbup.gif Man tai uztektu keptos mesos ar vistos smotelio, salotu ir kiausiniu, bet kadangi ikalbejau MB maitintis Paleo, tai tenka sukti galva, vis ka nors naujo kas diena gaminti. Tikiuosi, kad po truputi pavyks ir sunu ikalbeti keisti mityba. Dabar jis vegetaras, nevalgantis darzoviu doh.gif

LumiLumi, kaip supratau, tai tu mano kolege. Linkiu, kad pakaktu ryzto visada laikytis Paleo 4u.gif Daug tau sveikatos ir energijos mirksiukas.gif

QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 22, 13:17)

Dar pastebejau, kad oda darosi labai svelni, tokia aksomine, o spuogus pamirsau ir veido kremo nebereikia  biggrin.gif
Papildyta:
Ai, dar apie paleo dieta sako, kad gali valgyti tik ta, ka pavyktu gamtoje nusiskinti, susirinkti, susimedzioti ir tt.

Sveikos visos,
pirma noriu pasakyti apie paskutinį komentarą.. kur įrodyta, kad mėsa apskritai užteršia organizmą? wink.gif

O kaip smagu kažkas receptukus išmėgino smile.gif)

Mano racionas ir simple ir panašus į Elatos: ryte kiaušiniai su daug daržovių, arba koks piemenėlių pyragas (na šiandien), ar kokia žuvikė su daržovėm, ar salotos.. pietūs.. vištiena, ar kotletas su daržovėm,riešutais,avokadu.. vakarienei vėl taip pat.. atrodo vienoda, bet iš tikro juk priklauso kaip paruoši daržoves, kaip sudėsi salotas, kaip mėsytę apkepti/apvirsi, o gal tiesiog dauug avokado ir riešutų prisidėsi...

Vardais pasimečiau minėti, bet ISWF knyga super. Gero malonaus skaitymo! smile.gif)

P.s. aš esu sportuojanti, aktyviai, intensyviai, esu gyvas pavyzdys, kad be aka reikalingųjų angliavandenių kaip kruopos, duona makaronai užsilenkt gali .... taip adaptacija organizmui buvo net per Whole30 (o aš sakiau pfiii nieko man negali būti nes ir taip anglų mažai (mislijau taip..ir lyginant su kitaips laaabai mažai) vartojau.. bet patyriau, ko nebuvau patyrus smile.gif)) brain fog būna, bet priklauso nuo dienos, oro, nuo streso lygio.. o organizmas iš tiesų tvarkingai maitinantis, jautriau reaguoja į stresą, nes jis tampa budresnis... bent man.. bet nagai tpu tpu tpuuuu turiu bent nagus o ne atplaišas...

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 22, 22:57)
Sveiki, nenaturaliai augintos mesos atsisakoma del to, kad brudas, kuriuo seriami gyvuliai, nuseda ir valganciojo organizme. Tie visi priedai, kuriais seriami gyvuliai, taip pat didina omega 6 kieki mesoje, o per didelis omega 6 kiekis skatina uzdegimines reakcijas. Naturaliai uzaugintoje mesyteje ir laukineje zuvyje yra daugiau omega 3, kuris naudingas organizmui ir slopina uzdegima. Mano atveju tai tikrai neidejinis, nes pokycius jauciu fiziskai. As sios dietos kazkaip nevadinu "organizmo isvalymo", man tai daugiau gyvenimo budas. Jei valgomas maistas yra kokybiskas, tai organizmas sustiprinamas, aprupinamas reikiamomis medziagomis ir jis pats isvalo bruda lauk. O kai valgoma kuo naturaliau, be jokiu priedu, kenksmingu ir kunui svetimu medziagu, tai prislopsta uzdegimines reakcijos ir organizmui nereikia eikvoti didelio kiekio energijos, stengiantis visus tuos nuodus nukenksminti. Dar sakoma, kad musu genetika ir zarnyno mikroflora yra pritaikyta prie tokios dietos, kuria proteviai mito tukstantmeciais (kol neatsirado agrikultura ir pusfabrikaciu kultas). Gal kitos merginos daugiau papasakos  4u.gif

Paklauskit savęs, kaip tai gali būti idėja, kai sakoma valgyt morką, obuolį, kopūstą, o ne atsiplėšus iš dėžutės ir užsipylus vandens valgyk bulvių košę (bulvės - atskira tema Paleo). Tai ne FAD DIET, ne dieta svoriui mesti, tai akcentuojama. Tai mityba, paremta BILEKIEK tyrimų, OPTIMALIAI sveikatai... taip šokas pradžioje būna, ypač amerikiečiams, kai jiems reikia susirasti neantibiotikinę mėsytę... o jos neradus rekomenduojama lean protein, nes toksinai kaupiasi skūroje, podiniam riebaliam sluoksny (aka moteriškas celiulitas smile.gif toksinai juk..)

Iš tiesų, logiškas dalykas- valgyk tai, kas natūralu..o ne kaip kitose dietose, bile tik nėra cukraus, nėra riebalų, tai jau gali valgyt... arba iš vis pusryčiams kava, pietums kiaušinis, o vakarienei, pusė vandens stiklinės (šiukštu ne pilna!) - tai juk totalus metabolizmo išbalansavimas, hormonų sudirbimas, pakenkimas ilguoju laikotarpiu... Visi pirpratę norėti ČIA IR DABAR... o va kad kaip Elata sakė..jaunas žmogus, vaistus geria kaip diedukas, bet ne .. kirs geriau maistą (kurio maistu negali pavadinti, nes jis nei naudingų medžiagų, mineralų, o tik kalorijas duoda.. ), ir vaikščios drebėdamas....

Autoimuninių ligų nepagydysi daugeliu atvejų, bet jos suvaldomos, ir pirmiausia visi puola vaistais valdyt.. galiausiai vaistais gydydamas vieną, ilguoju laikotarpiu, pajauti tai inkstą, tai kepenis, tai venose pakitimai, tai sąnariuose... Maistas gali būti vaistas, bet gali būti ir nuodas... Kiekvieno teisė, logika, sąmonė rinktis, bet šaunu, kad mąstančių vis tik yra... fjuuu smile.gif)

P.s. informacijos yra labai daug šitom temom, net sunku nupasakoti, kiek jos daug.

Šiuo metu skaitau Nora Gedgaudas knygą - Primal body, Primal Mind. Kai kur atvimpa lūpa, kai kur galvoji ''ai man vis tiek nėra taip'', kitur galvoji, kad nieko nesupranti, nes viskas mokšliškai pagrįsta smile.gif)
Papildyta:
Nuo ryto pasižymėjus, kad perskaityti reikia, http://paleodietlife...paleo-and-acne/

Elata, šiaip profė ir seklė - visus paleo blogus tikriausiai susiradus ir seka biggrin.gif

p.s.s. Melissa iš Whole30 greitai leliuką apsiturės, o ji gryna paleo, ir dar tarpais griežta paleo darydama savo programą w30.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 23 kovo 2013 - 00:23
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 03 17, 23:53)
Sveika mergyt!!!!! pasiilgus tavęs, o mes juk apie paleo prieš labai seniai jau net šnekėjusios buvom, pameni biggrin.gif kaip laikais smile.gif))?

ech tu tauskute, спортсменка комсомолка и просто красавица biggrin.gif I'm OK. tik pavasarine depresija griebia, greiciau jau atsiltu...

QUOTE(gummy bear @ 2013 03 22, 20:21)
Straipsnis apie cukru.

ot tai "naujienos" - keliu metu senumo, o gal net keliasdesimt. o dar geriau, kai pradeda pilstyti apie gyvulius seriamus grudais. tik patys vartotojai kalti, kad mesa priturbinta ir prifarshiruota visokio sh... bet neprisipazysta, o bado pirstais i kazkokius "juos - blogiecius". i save pasiziuretu.

ech mano gyvenimo svajone issikelt gyvent i kaimo sodyba, kad turet savo darza, vista ir gaidi... o gal net geriau butu i kokia negyvenama sala...

siandien, t.y. jau vakar atsikeliau, surijau banana ir pora kriausiu, isgeriau puoda juodo kavos (ot brudas, neskani be pieno nors pasiusk), suskanavau dideli sauksta riesutu sviesto, pasisukiojau aplink, nieko gero nenuveikiau, bet praalkau, tai surijau rukytos lasisos kokia 100g su visu avokadu, pasitryniau aplink darydama nieko, isplempiau pora puodu juodos arbatos (irgi bjauri be pieno, bet kas daryt), ziu vel alkana, paspraginau jautienos kepsni ant keptuves, taip viena ir surijau, nes labai tingejau garnyra daryt, pasivalkiojau aplink, nieko produktyvaus aisku, ei jau lyg ir laikas i lovyte... ot tai gyvenimelis - nedirbu, tureciau mokytis, bet nesimokau, bent jau uzsiimciau namu ruosa, bet irgi nenoriu, tai taip ir eina dienos...

einu paskaitysiu ISWF, daug girdejus apie ja, bet niekaip neprisiruosiu perzvelgt.
Atsakyti