QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 21, 19:26)
QUOTE(gummy bear @ 2013 03 21, 20:55)
Labas vakaras
Isbandziau keleta
Sedindriukes receptu
Man tai uztektu keptos mesos ar vistos smotelio, salotu ir kiausiniu, bet kadangi ikalbejau MB maitintis Paleo, tai tenka sukti galva, vis ka nors naujo kas diena gaminti. Tikiuosi, kad po truputi pavyks ir sunu ikalbeti keisti mityba. Dabar jis vegetaras, nevalgantis darzoviu
LumiLumi, kaip supratau, tai tu mano kolege. Linkiu, kad pakaktu ryzto visada laikytis Paleo
Daug tau sveikatos ir energijos
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 22, 13:17)
Taip, viena gydytoja pakilo is savo vezimelio laikydamasi paleo ir dabar pati pradejo klinikinius paleo dietos bandymus ne tik su IS, bet taiko tyrimus ir galvos smegenų traumas bei insultus patyrusiems pacientams. Ji mane ikvepe laikytis paleo.
Dar pastebejau, kad oda darosi labai svelni, tokia aksomine, o spuogus pamirsau ir veido kremo nebereikia
Papildyta:
Ai, dar apie paleo dieta sako, kad gali valgyti tik ta, ka pavyktu gamtoje nusiskinti, susirinkti, susimedzioti ir tt.
Sveikos visos,
pirma noriu pasakyti apie paskutinį komentarą.. kur įrodyta, kad mėsa apskritai užteršia organizmą?
O kaip smagu kažkas receptukus išmėgino
)
Mano racionas ir simple ir panašus į Elatos: ryte kiaušiniai su daug daržovių, arba koks piemenėlių pyragas (na šiandien), ar kokia žuvikė su daržovėm, ar salotos.. pietūs.. vištiena, ar kotletas su daržovėm,riešutais,avokadu.. vakarienei vėl taip pat.. atrodo vienoda, bet iš tikro juk priklauso kaip paruoši daržoves, kaip sudėsi salotas, kaip mėsytę apkepti/apvirsi, o gal tiesiog dauug avokado ir riešutų prisidėsi...
Vardais pasimečiau minėti, bet ISWF knyga super. Gero malonaus skaitymo!
)
P.s. aš esu sportuojanti, aktyviai, intensyviai, esu gyvas pavyzdys, kad be aka reikalingųjų angliavandenių kaip kruopos, duona makaronai užsilenkt gali .... taip adaptacija organizmui buvo net per Whole30 (o aš sakiau pfiii nieko man negali būti nes ir taip anglų mažai (mislijau taip..ir lyginant su kitaips laaabai mažai) vartojau.. bet patyriau, ko nebuvau patyrus
)) brain fog būna, bet priklauso nuo dienos, oro, nuo streso lygio.. o organizmas iš tiesų tvarkingai maitinantis, jautriau reaguoja į stresą, nes jis tampa budresnis... bent man.. bet nagai tpu tpu tpuuuu turiu bent nagus o ne atplaišas...
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 03 22, 22:57)
Sveiki, nenaturaliai augintos mesos atsisakoma del to, kad brudas, kuriuo seriami gyvuliai, nuseda ir valganciojo organizme. Tie visi priedai, kuriais seriami gyvuliai, taip pat didina omega 6 kieki mesoje, o per didelis omega 6 kiekis skatina uzdegimines reakcijas. Naturaliai uzaugintoje mesyteje ir laukineje zuvyje yra daugiau omega 3, kuris naudingas organizmui ir slopina uzdegima. Mano atveju tai tikrai neidejinis, nes pokycius jauciu fiziskai. As sios dietos kazkaip nevadinu "organizmo isvalymo", man tai daugiau gyvenimo budas. Jei valgomas maistas yra kokybiskas, tai organizmas sustiprinamas, aprupinamas reikiamomis medziagomis ir jis pats isvalo bruda lauk. O kai valgoma kuo naturaliau, be jokiu priedu, kenksmingu ir kunui svetimu medziagu, tai prislopsta uzdegimines reakcijos ir organizmui nereikia eikvoti didelio kiekio energijos, stengiantis visus tuos nuodus nukenksminti. Dar sakoma, kad musu genetika ir zarnyno mikroflora yra pritaikyta prie tokios dietos, kuria proteviai mito tukstantmeciais (kol neatsirado agrikultura ir pusfabrikaciu kultas). Gal kitos merginos daugiau papasakos
Paklauskit savęs, kaip tai gali būti idėja, kai sakoma valgyt morką, obuolį, kopūstą, o ne atsiplėšus iš dėžutės ir užsipylus vandens valgyk bulvių košę (bulvės - atskira tema Paleo). Tai ne FAD DIET, ne dieta svoriui mesti, tai akcentuojama. Tai mityba, paremta BILEKIEK tyrimų, OPTIMALIAI sveikatai... taip šokas pradžioje būna, ypač amerikiečiams, kai jiems reikia susirasti neantibiotikinę mėsytę... o jos neradus rekomenduojama lean protein, nes toksinai kaupiasi skūroje, podiniam riebaliam sluoksny (aka moteriškas celiulitas
toksinai juk..)
Iš tiesų, logiškas dalykas- valgyk tai, kas natūralu..o ne kaip kitose dietose, bile tik nėra cukraus, nėra riebalų, tai jau gali valgyt... arba iš vis pusryčiams kava, pietums kiaušinis, o vakarienei, pusė vandens stiklinės (šiukštu ne pilna!) - tai juk totalus metabolizmo išbalansavimas, hormonų sudirbimas, pakenkimas ilguoju laikotarpiu... Visi pirpratę norėti ČIA IR DABAR... o va kad kaip Elata sakė..jaunas žmogus, vaistus geria kaip diedukas, bet ne .. kirs geriau maistą (kurio maistu negali pavadinti, nes jis nei naudingų medžiagų, mineralų, o tik kalorijas duoda.. ), ir vaikščios drebėdamas....
Autoimuninių ligų nepagydysi daugeliu atvejų, bet jos suvaldomos, ir pirmiausia visi puola vaistais valdyt.. galiausiai vaistais gydydamas vieną, ilguoju laikotarpiu, pajauti tai inkstą, tai kepenis, tai venose pakitimai, tai sąnariuose... Maistas gali būti vaistas, bet gali būti ir nuodas... Kiekvieno teisė, logika, sąmonė rinktis, bet šaunu, kad mąstančių vis tik yra... fjuuu
)
P.s. informacijos yra labai daug šitom temom, net sunku nupasakoti, kiek jos daug.
Šiuo metu skaitau Nora Gedgaudas knygą - Primal body, Primal Mind. Kai kur atvimpa lūpa, kai kur galvoji ''ai man vis tiek nėra taip'', kitur galvoji, kad nieko nesupranti, nes viskas mokšliškai pagrįsta
)
Papildyta:
Nuo ryto pasižymėjus, kad perskaityti reikia,
http://paleodietlife...paleo-and-acne/
Elata, šiaip profė ir seklė - visus paleo blogus tikriausiai susiradus ir seka
p.s.s. Melissa iš Whole30 greitai leliuką apsiturės, o ji gryna paleo, ir dar tarpais griežta paleo darydama savo programą w30.