Labas "voresta" ir visoms-iems čia besilankantiems Tyliai ir aš čia apsilankau ir bandau prisijaukinti tą PALEO, bet sunkokai sekasi. Kai namuose reikia du skirtingus puodus maišyti, tai sudėtinga. Maniškis nė per dešinį petį nenori matyti ką aš valgysiu. Įdomu, ar čia visi šeimų nariai maitinasi pagal šią dietą? Viskas įmanoma, bet be duonos neįsivaizduoju kaip reikia apsieiti."voresta" su kuo valgai kiaušinius?
QUOTE(Faustinata @ 2013 04 27, 16:00)
Labas "voresta" ir visoms-iems čia besilankantiems Tyliai ir aš čia apsilankau ir bandau prisijaukinti tą PALEO, bet sunkokai sekasi. Kai namuose reikia du skirtingus puodus maišyti, tai sudėtinga. Maniškis nė per dešinį petį nenori matyti ką aš valgysiu. Įdomu, ar čia visi šeimų nariai maitinasi pagal šią dietą? Viskas įmanoma, bet be duonos neįsivaizduoju kaip reikia apsieiti."voresta" su kuo valgai kiaušinius?
1) mano laimė, mano šeima (bent jau ta dalis, kuri dažniau pasirodo namuos) valgo taip, kaip mudu su vyru, tai tik sūnus atvažiuodamas duonos parsiveža. Bet mūsų ji nebedomina.
Faustinata, nekreipk dėmesio į kitus. Tavo sveikata yra tik tavo reikalas. Jei taviškis nenori valgyti to, ką tu gamini, tai lai sau gamina pats. Ir tegu valgo, ką nori. Nebent esi finansiškai priklausoma ir priversta gaminti. Mažesnių vaikų mitybą mamos gali įtakoti ir smarkiai. Didesni sunkiau įtakojami, bet jei namuos neras netinkamo maisto, valgys, kas yra.
2)Kadangi sveikiausia valgyti kiaušinius, kurių baltymas sutrauktas, o trynys skystas, tai šaukštu iškrapštau tokio apvirto kiaušinio turinį ant daržovių- žalių ar troškintų, ir niam niam, galima karštus su sviestuku ar kokoso aliejum , druska pasibarstant, kimšti.
QUOTE(Faustinata @ 2013 04 27, 16:00)
Nėra taip sudėtinga du puodus maišyti Jau minėjau, kad mes su MB valgom paleo, o paauglys sūnus a la vegetaras, gyvas blynais, košėm, pieno produktais ir pan. Daržovių beveik nevalgo. Jei valgytų daržoves, tai problemų visai nebūtų. Pusryčiams jis sumuštinius valgo, MB dažniausiai kiaušinius. Greitai apsisuku ryte virtuvėje. Pietus ir vakarienę vaikui irgi atskirai gaminu. Arba, pvz., kepdama orkaitėj vištą, įmetu bulvių vaikui.
Jei sau pasigamini kokią mėsytę/žuvį su salotom, vyrui papildomai bulvių ar ryžių ir viskas. Kiaušinį išvirus suvalgysi su daržovėm, lašiša, o vyrui prie to dar duonos paskrudinsi. Žodžiu, jei yra didelis noras, tai atsiranda ir galimybės
"voresta", ar geriant arbatą išskiriamas insulinas? O geriant vandenį?
Tyliai iš už kampo pasiskaitau ir aš (lašinių užkąsdama kartais, nes labai apetitą kelianti tema ) Bręstu po truputi. Gaila, kad negaliu literatūros pasiskaityt, nes angliškai neskaitau, o jaučiu motyvacijos gaučiau tikrai...
Turėjau porą klausimų. Pirmą kaip tik jau atsakė- norėjau apie pilvo pūtimą paklaust. Niekaip neatsirenku nuo ko man tą pilvą pučia
Kitas klausimas- kaip su peristaltika? Ypač tom, kurios valgo vieną - du kartus per dieną?
Turėjau porą klausimų. Pirmą kaip tik jau atsakė- norėjau apie pilvo pūtimą paklaust. Niekaip neatsirenku nuo ko man tą pilvą pučia
Kitas klausimas- kaip su peristaltika? Ypač tom, kurios valgo vieną - du kartus per dieną?
QUOTE(gummy bear @ 2013 04 27, 17:22)
jei arbata nesaldinta- nėra nei angliavandenių, nei riebalų- ne, neišsiskiria. Taip pat ir paprastas vanduo - galima gerti kada norisi ir kiek norisi.
Papildyta:
QUOTE(cushy @ 2013 04 27, 17:32)
Tyliai iš už kampo pasiskaitau ir aš (lašinių užkąsdama kartais, nes labai apetitą kelianti tema ) Bręstu po truputi. Gaila, kad negaliu literatūros pasiskaityt, nes angliškai neskaitau, o jaučiu motyvacijos gaučiau tikrai...
Viskas normaliai, tik pirmą savaitę šiek tiek sunkiau gali būti. Bet burokėliai ar rūgpienis pramuša. Daržovėse yra pakankamai ląstelienos gerajai žarnyno mikroflorai. Apie ląstelieną- pasirodo, jos padauginus irgi problemos būna, man pvz. pora šaukštų kokosų miltų (ten daug ląstelienos) ir amen, kamštis ne vienai dienai. Taigi varvinu seilę į tuos kokosus ir negaliu.
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 17:37)
jei arbata nesaldinta- nėra nei angliavandenių, nei riebalų- ne, neišsiskiria. Taip pat ir paprastas vanduo - galima gerti kada norisi ir kiek norisi.
Ačiū
Kažkur buvau paskaičius, kad juoda ir žalia arbata padidina išskiriamo insulino kiekį
nu va, taukiukai sustingo Neriebus versis bet litra to gerio pagaminau
http://public.fotki....ersienos-2.html
http://public.fotki....ersienos-2.html
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 15:28)
nenoriu, nėra apetito, nesijaučiu alkana, o valgyt reikia, tik kai esi alkanas.
kam be reikalo išskirt insuliną, kurio perteklius organizme yra pagrindinė civilizacinių ligų (vėžio, kraujospūdžio, širdies kraujagyslių ligų, aterosklerozės, nutukimo, diabeto) priežastis.
o aš dar noriu pagyventi, todėl dabar be reikalo nebesigraibau, kaip anksčiau- tai sausainiukas, tai obuoliukas , tai riešutukas- juk mums visąlaik tvirtino: sveika dažnai valgyti ir po mažai
kam be reikalo išskirt insuliną, kurio perteklius organizme yra pagrindinė civilizacinių ligų (vėžio, kraujospūdžio, širdies kraujagyslių ligų, aterosklerozės, nutukimo, diabeto) priežastis.
o aš dar noriu pagyventi, todėl dabar be reikalo nebesigraibau, kaip anksčiau- tai sausainiukas, tai obuoliukas , tai riešutukas- juk mums visąlaik tvirtino: sveika dažnai valgyti ir po mažai
o vyrą kaip pavyko įkalbėti?
ir kaip sunku tą nuostatą pakeisti aš pasidalinau su kai kuriais žmonėmis,tuo ką sužinojau per paskutiniąsias dienas,tai tik visokių ,,atmazų" ir prieštaravimų sulaukiau,sakė,ai,nesąmonė,prikurta dabar tų teorijų milijonai,ir nežinai žmogus kur teisybė kur ne
QUOTE(gummy bear @ 2013 04 27, 17:22)
va,aš irgi norėjau klausti,bet dėl kavos,man ji kažkaip atrodo ,,tirštesnis"reikalas
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 27, 18:20)
o vyrą kaip pavyko įkalbėti?
kai pradėjau tuose metabolizmo disbalansuose šiek tiek graibytis, aišku, pirmiausia savo vyrelį pratestavau .O jis pas mane ilgas ir liesas ir tik liesyn visą laik ėjo (greit 30 metų bendro gyvenimo), jau ir raumenys nyko, o valgė daug , už tris. Pyragai, batonai, uogienės, medus, saldumynai (krakmolas virsta cukrumi-nepamirškim) -tai mėgiamas maistas, mėsa tik šiaip sau, riebalai- nesveika
Ir kai paskaičiavom kvėpavimą ( dažnis retas, oro sulaikymas labai ilgas-virš 2 min- ketogenikas) atradau to liesumo priežastį :
Jei organizmas yra ilgai veikiamas tokiomis didelėmis cukraus dozėmis ir kartu didelėmis insulino koncentracijomis, išsivysto apsauginė reakcija. Gali atsirasti audinių nejautrumas insulinui. Jei ląstelės nėra jautrios insulinui, tai jos labai sunkiai priima naujas gliukozės molekules. Kadangi gliukozė į ląsteles patenka sunkiau, tai energijos gamybai daugiau naudojami riebalai. Apie tokį žmogų sako, kad kuo daugiau jis valgo, tuo labiau jis lysta. Toks medžiagų apykaitos sutrikimas vadinamas ketogeniniu arba tiesiog II tipo (įgytu) diabetu
nugrūdau pasitikrinti į polikliniką, jau rado nežymiai padidėjusį cukrų ir nemažai- cholesterolį kraujyje . Vadinasi, tapnojo mano brangusis, pyragais pasikamšydamas, link diabeto tiesiu taikymu. Taigi pasodinau prie kompo, apšviečiau ir paklausiau:- eisi iki pilno, medikų patvirtinto diabeto, ar jau dabar sustosi ir pasuksi atgal? Sako gerai, stoju. Nepatikėjau, bet po savaitės pamačiau, mano vyrukas rimtai, kaip buvo prakabintas medaus puslitriukas, taip ir stovi, dingo pyragai ir batonai, nėr sausainių- valgo tas daržoves+ mėsytę, kiaušinius ir varškę. Pirmus pora mėnesių sakė kad plaukiojo, svaigo galva, o vėliau pajuto sveikatą, per metus priaugo 10 kg, nuo tokio maisto ant rankų atsirado raumenų kamuoliai
Žiemą jo klausiau ar neužkniso kasdien beveik tas pat - sakė kad ne, valgo skaniai ir sočiai, atgal nė nesiruošia grįžti.
"Gydymo" esmė :
Antro tipo cukrinis diabetas vystosi tuomet , kai organizme nuolat yra insulino perteklius, tai yra augimo hormono perteklius ir insulino receptoriai, gelbėdami organizmą nuo per didelio augimo, tampa nejautrūs jam.
Šiuolaikinė medicina sako, kad antro tipo diabetas nepagydomas, nes ji gydo ne priežastį, bet pasekmę mažina cukraus kiekį kraujyje. Tikrovėje reikia mažinti insulino gamybą ir cukraus lygis kraujyje nukris savaime.
Šiuolaikinė medicina sako, kad antro tipo diabetas nepagydomas, nes ji gydo ne priežastį, bet pasekmę mažina cukraus kiekį kraujyje. Tikrovėje reikia mažinti insulino gamybą ir cukraus lygis kraujyje nukris savaime.
Tad perėjo prie valgymo be užkandžiavimų ir apribojo angliavandenius, nes kasa gamina insulino perteklių, kai valgoma daug angliavandenių. Kai organizmas energijos gamybai naudoja riebalus, tai riebalus ir reikia duoti.
Jei ne diabeto grėsmė, tai, ko gera, savo noru, pyragų nebūt atsisakęs. Tik prispirti grėsmės, žmonės keičiasi.
O dukra jaunėlė šia mitybą pati pasirinko, nes ji mato puikius rezultatus ant mūsų, irgi šiek tiek jau tuose disbalansuose gaudosi, skaito tuos pat šaltinius, knygas.
ir kaip sunku tą nuostatą pakeisti aš pasidalinau su kai kuriais žmonėmis,tuo ką sužinojau per paskutiniąsias dienas,tai tik visokių ,,atmazų" ir prieštaravimų sulaukiau,sakė,ai,nesąmonė,prikurta dabar tų teorijų milijonai,ir nežinai žmogus kur teisybė kur ne
Žmogus yra bandos gyvis, kur banda, ten ir jis. Sunku atsiskirti, būti kitokiu- o juk dar reikia apversti viską, ką iki šiol mums tvirtino -vaisiai sveika, gyvuliniai riebalai blogai, valgyti dažnai ir po mažai -eiti prieš srovę pasiryžtam tik kai jau nėr kur trauktis. Grabas šiknon remia. Juk ir aš, tik vėžio recidyvo grėsmės genama ieškojau išeities.
va,aš irgi norėjau klausti,bet dėl kavos,man ji kažkaip atrodo ,,tirštesnis"reikalas
šiaip kava yra anabolikas, tai reiškia, priklauso prie tų dalykų, kurie padeda kaupti svorį, o ne jį mesti. Taip pat tai narkotikas, sunku mesti- kaip ir rūkymą. Porą savaičių "lomkės" bus, galvos skausmas.
Kava be cukraus ir nebalinta- insulino neišaukia.
Vakarienei mišinys, kaip vadinam troškinius su faršu ir daržovėm - alia kaip kad čili daromas... tik dedu, ką turiu.. dabar faršas, saliero kotas, morkų, svogūnai, ir sudėjau likutinius raug kopūstus. Troškinas. Pagalvojau bemaišydama, nes mišinys smulkiai atrodo, kad geras įdaras balandėliams būtų (daugiau balandėliu, kai ne vien mėsa įdarinėji gaunas ), aišku vyriškiui tik su ryžiais įdarinėčiau...
Laukiu vakarienės, kol grįš vyriškis, kuriam prisakyta dar faršo parvežti ir pork loin mat akcija gera.. jaučiu neras..per gera akcija..galėsiu toliau save graužt už vakar dieną, kai anglijoj mieste buvom, kuris turi turgų... tiek tampiaus mėsos turguj, kad siaubas.. tiek būčiau visko prisipirkus, bet namie šaldiklis itin mažyliukas.. skaudančia širdim keikiau savo škotišką kaimą... kur nežinai, kur ieškot normaliai mėsos, nes nei turgų, nei parduotuvėlių... o toj pačioj anglijoj Scottish beef pardavinėja...
dieną neužėsta nieko, nes pramiegojau pusę dienos.. žodžiu irgi nekas, nes po grožio miegu neveiksni būnu.. tad vengiu kaip šėtono tokio miego.. brrr.. bet baisiai šalta buvo...
apie leptiną ir insuliną straipsniukas iš Paleo Mamos http://www.thepaleom...nd-insulin.html
cushy: pilvukui priprasti laiko reiks, bet greit susitvarkys...gal nemaloniai tvarkysis žarnynas kelias dienas perėjus prie paleo (dažnai ties kokia 6-8 diena) , bet paskui palengvėjimas bus...
man ir pūsdavo ir nuolat jausdavaus kaip vien tik kokius kopūstus valgiusi... Elata, prisimin, kaip galvodavau, kad nuo jautienos man, nuo svogūnų mėsoje, ar dar ko prigalvodavau... tikrai nu bjaurus dalykas buvo... kitas dalykas, jei labai primaišytai visko dieną valgydavau tai tą pakandi, tai tą perkandi, tai tuo užbaigi, galiausiai užmeti dar kažko, tai ir gaudavos visuj puvimo procesai paranormalūs... Ir jausmas, kad užteko nebevalgyt ryte varškės...dieną mėsą sau toliau galiu valgyt, nebeliko nei nuo svogūnų putimo, nei alergijų faršui.. O susteikavęs buvo, nes niekaip negalėjau patikėt, kad man išvis galėjo paleo kaip nors pasijusti..o pasijautė taip pradėjus misti (grūdinių daug nevartojau, ir ankštinių.. bet matomai užteko...), ir paskui teko griebtis dauug raugintų kopūstų, džiov abrikosų... nes galvojau bus nebekas...
Dar patarimo reik: prieš kurį laiką gerą mėnesį lupos kampukas išsausėjęs iki šašiuko buvo..na atrodė pradžioj, kaip kad įtrūkęs būtų kada vitB trūksta. Bet atsiradęs sausas plotukas buvo, vis nukrapštydavau sausą odą, bet taip ilgai tesės..tepliojau tepliojau vis... išnyko galiausiai, dabar vėl atsirado... nejau vitB gali trūkti? egzemų jokių ar kažko neturėjus..sakau gal reaguoja į riešutus..bet nenaudoju aš jų beveik, kartais į salotą..ir niekad nebūdavo nuo riešutų (o kiek aš Peanut butter kibirėlių sukirtus esu vien pernai! 2-3 kg), misliju nuo vakar užvakar dienų gal, kai viena pati kilą riešutų suvalgiau- toks mano racionas buvo... siaubas linčiuoju pati už tai save, bet ką padarysi..tik omega3 galiu gert ..).. nejau vitB gert reik pradėt... nenoriu... kepenis gal tada į racioną kelis kartus įtraukt..? kepenimis mane baisiai išgąsdino/išdurnino, kad valgau, o ir pati ypatingai nesusižavėjau nusipirkus, kad kažkokį šalinimo organą valgau... į kotletus visai gerai būtų gal porą sykių bent pamėgint (paštetas fee buvo), nes receptų turiu..
Laukiu vakarienės, kol grįš vyriškis, kuriam prisakyta dar faršo parvežti ir pork loin mat akcija gera.. jaučiu neras..per gera akcija..galėsiu toliau save graužt už vakar dieną, kai anglijoj mieste buvom, kuris turi turgų... tiek tampiaus mėsos turguj, kad siaubas.. tiek būčiau visko prisipirkus, bet namie šaldiklis itin mažyliukas.. skaudančia širdim keikiau savo škotišką kaimą... kur nežinai, kur ieškot normaliai mėsos, nes nei turgų, nei parduotuvėlių... o toj pačioj anglijoj Scottish beef pardavinėja...
dieną neužėsta nieko, nes pramiegojau pusę dienos.. žodžiu irgi nekas, nes po grožio miegu neveiksni būnu.. tad vengiu kaip šėtono tokio miego.. brrr.. bet baisiai šalta buvo...
apie leptiną ir insuliną straipsniukas iš Paleo Mamos http://www.thepaleom...nd-insulin.html
cushy: pilvukui priprasti laiko reiks, bet greit susitvarkys...gal nemaloniai tvarkysis žarnynas kelias dienas perėjus prie paleo (dažnai ties kokia 6-8 diena) , bet paskui palengvėjimas bus...
man ir pūsdavo ir nuolat jausdavaus kaip vien tik kokius kopūstus valgiusi... Elata, prisimin, kaip galvodavau, kad nuo jautienos man, nuo svogūnų mėsoje, ar dar ko prigalvodavau... tikrai nu bjaurus dalykas buvo... kitas dalykas, jei labai primaišytai visko dieną valgydavau tai tą pakandi, tai tą perkandi, tai tuo užbaigi, galiausiai užmeti dar kažko, tai ir gaudavos visuj puvimo procesai paranormalūs... Ir jausmas, kad užteko nebevalgyt ryte varškės...dieną mėsą sau toliau galiu valgyt, nebeliko nei nuo svogūnų putimo, nei alergijų faršui.. O susteikavęs buvo, nes niekaip negalėjau patikėt, kad man išvis galėjo paleo kaip nors pasijusti..o pasijautė taip pradėjus misti (grūdinių daug nevartojau, ir ankštinių.. bet matomai užteko...), ir paskui teko griebtis dauug raugintų kopūstų, džiov abrikosų... nes galvojau bus nebekas...
Dar patarimo reik: prieš kurį laiką gerą mėnesį lupos kampukas išsausėjęs iki šašiuko buvo..na atrodė pradžioj, kaip kad įtrūkęs būtų kada vitB trūksta. Bet atsiradęs sausas plotukas buvo, vis nukrapštydavau sausą odą, bet taip ilgai tesės..tepliojau tepliojau vis... išnyko galiausiai, dabar vėl atsirado... nejau vitB gali trūkti? egzemų jokių ar kažko neturėjus..sakau gal reaguoja į riešutus..bet nenaudoju aš jų beveik, kartais į salotą..ir niekad nebūdavo nuo riešutų (o kiek aš Peanut butter kibirėlių sukirtus esu vien pernai! 2-3 kg), misliju nuo vakar užvakar dienų gal, kai viena pati kilą riešutų suvalgiau- toks mano racionas buvo... siaubas linčiuoju pati už tai save, bet ką padarysi..tik omega3 galiu gert ..).. nejau vitB gert reik pradėt... nenoriu... kepenis gal tada į racioną kelis kartus įtraukt..? kepenimis mane baisiai išgąsdino/išdurnino, kad valgau, o ir pati ypatingai nesusižavėjau nusipirkus, kad kažkokį šalinimo organą valgau... į kotletus visai gerai būtų gal porą sykių bent pamėgint (paštetas fee buvo), nes receptų turiu..
voresta,šaunu,kad taviškis besirūpinantis sveikata,nes tikrai ne kiekvienas,net su ,,įremtu grabu" taip elgiasi.Mūsų šeimos ,,piršlys" ,a.a. vyro svainis,toks fainas,augalotas vyriškis buvo,pakirto jį širdies smūgis,kai tetutrėjo 40 metų,padarė šuntavimą,ir pirmoje eilėje jam liepė rūkyti mesti ir alaus atsisakyti,labai mėgo.Bet ,nepamiršiu,jis atsakė-geriau jau 5 metus gyvensiu,bet su visais malonumais,nei 20 be jų Pratempė kiek ilgiau -10 metų.
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 27, 19:22)
voresta,šaunu,kad taviškis besirūpinantis sveikata,nes tikrai ne kiekvienas,net su ,,įremtu grabu" taip elgiasi.Mūsų šeimos ,,piršlys" ,a.a. vyro svainis,toks fainas,augalotas vyriškis buvo,pakirto jį širdies smūgis,kai tetutrėjo 40 metų,paradė šuntavimą,ir pirmoje eilėje jam liepė rūkyti mesti ir alaus atsisakyti,labai mėgo.Bet ,nepamiršiu,jis atsakė-geriau jau 5 metus gyvensiu,bet su visais malonumais,nei 20 be jų Pratempė kiek ilgiau -10 metų.
pilna tookių kurių moto ''vienąkart juk gyvenu''