vargšas veršiukas ...maniškis į karvutę užaugs. Dabar išryja visą pieną, man nelieka nė lašo. Užtat auga , kurgi ne, šitiek pieno .
A, blynai apetitnai atrodo, bet pas mane pavasarinis sezonas lėkštėj: garšvos, kiaulpienių, laukinio česnako lapų salotos+grietinė+ skystai virti kiaušiniai, bet aš su dviem nesiterlioju, jei jau valgau- mažiausiai 4-5.
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 27, 13:25)
dėkui už receptą,darysiu vakarienei,tik be saliero
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 13:36)
vargšas veršiukas ...maniškis į karvutę užaugs. Dabar išryja visą pieną, man nelieka nė lašo. Užtat auga , kurgi ne, šitiek pieno .
A, blynai apetitnai atrodo, bet pas mane pavasarinis sezonas lėkštėj: garšvos, kiaulpienių, laukinio česnako lapų salotos+grietinė+ skystai virti kiaušiniai, bet aš su dviem nesiterlioju, jei jau valgau- mažiausiai 4-5.
A, blynai apetitnai atrodo, bet pas mane pavasarinis sezonas lėkštėj: garšvos, kiaulpienių, laukinio česnako lapų salotos+grietinė+ skystai virti kiaušiniai, bet aš su dviem nesiterlioju, jei jau valgau- mažiausiai 4-5.
Bandau negalvoti kaip jis gyvas atrode. Siaip as taip pat dazniausiai imu 3-4 kiausus, bet si karta uz valandos lekiau futbola pazaisti, tad nenorejau prisiryti kaip jautis
Tiesa voresta ar tu nepastebejai, kad prie tokios mitybos zaizdos gyja, kaip ant suns.
Vakar kaulindamas kumpi, labai giliai persipjoviau nyksti ir nieko. Skausmo minimaliai. tik po saltu vandeniu siek tiek palaikiau. Nusotjo begti kraujas ir tesiau darba. Siandien ryte zmonai norejau parodyti kaip vakar isipjoviau, tai greitai net ne ta pirsta parodziau. Keista nei skausmo, nei jokio paraudimo - likusi nedidele ipjovimo zyme ir viskas.
Patinka man tokie pokyciai
Beje, mano versienos taukiukai jau nukosti. Spalva ir kvapas nerealus
http://public.fotki....ersienos-1.html
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 27, 12:59)
labas
,jei sakėt yra kažkur rafinuotas už 7 ,bet tik kur?
klausimas-o grietinę,jūs naudojat ar ne?
,jei sakėt yra kažkur rafinuotas už 7 ,bet tik kur?
klausimas-o grietinę,jūs naudojat ar ne?
http://www.sanitex.e...r...436&cntr=LT
va kur. reikia susimetus pirkti ir pasidalinti. Aš tai dalinuos su savo vištomis labai gerai vištukai auga, ir sveika suaugusioms. Per metus jau antrą dėžę naudojam.
Grietinės ar grietinėlės mums vienam žmogui litras ant galvos išeina, savaitei.
Kad grietinės parduotuvėse nelabai eina rast, vis kažko primarmalija, krakmolu tirština.
Patarčiau pirkt turguose. Grietinės patikrinimas- arbatinį šaukštelį įdėjus į puoduką su karštu vandeniu, išmaišome, jei lieka plaukioti gabalais -falšyvinta. Turi vanduo pasidengti riebaliukų taškeliais, pabalti, bet baltų gabaliukų neturi plaukioti.
Kažkada šitą vienintelę "teisingą" rasdavau (IKI) dabar nebežinau.
http://pasbobute.lt/bar0002.htm
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 13:56)
http://www.sanitex.e...r...436&cntr=LT
va kur. reikia susimetus pirkti ir pasidalinti. Aš tai dalinuos su savo vištomis labai gerai vištukai auga, ir sveika suaugusioms. Per metus jau antrą dėžę naudojam.
Grietinės ar grietinėlės mums vienam žmogui litras ant galvos išeina, savaitei.
Kad grietinės parduotuvėse nelabai eina rast, vis kažko primarmalija, krakmolu tirština.
Patarčiau pirkt turguose. Grietinės patikrinimas- arbatinį šaukštelį įdėjus į puoduką su karštu vandeniu, išmaišome, jei lieka plaukioti gabalais -falšyvinta. Turi vanduo pasidengti riebaliukų taškeliais, pabalti, bet baltų gabaliukų neturi plaukioti.
Kažkada šitą vienintelę "teisingą" rasdavau (IKI) dabar nebežinau.
http://pasbobute.lt/bar0002.htm
va kur. reikia susimetus pirkti ir pasidalinti. Aš tai dalinuos su savo vištomis labai gerai vištukai auga, ir sveika suaugusioms. Per metus jau antrą dėžę naudojam.
Grietinės ar grietinėlės mums vienam žmogui litras ant galvos išeina, savaitei.
Kad grietinės parduotuvėse nelabai eina rast, vis kažko primarmalija, krakmolu tirština.
Patarčiau pirkt turguose. Grietinės patikrinimas- arbatinį šaukštelį įdėjus į puoduką su karštu vandeniu, išmaišome, jei lieka plaukioti gabalais -falšyvinta. Turi vanduo pasidengti riebaliukų taškeliais, pabalti, bet baltų gabaliukų neturi plaukioti.
Kažkada šitą vienintelę "teisingą" rasdavau (IKI) dabar nebežinau.
http://pasbobute.lt/bar0002.htm
ačiū,voresta,reiks pasidairyti urbo bazėje Kaune,ten lyg sanitex buvo,gal ten ,,žmoniškesnių " dozių yra
bandau virti ghee sviestą
beje,ar jūs ghee naudojate pakartotinai,kaip radau ajogos mityba psl.rašo,kad keletą ar keliolika kartų galima naudoti
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 27, 13:47)
Tiesa voresta ar tu nepastebejai, kad prie tokios mitybos zaizdos gyja, kaip ant suns.
pastebėjau, nereikia nė jokios dezinfekcijos, o juk mano darbas su gyvūnais ir visokiu jų mėšlu. Dabar žinau, kad bet kokiai infekcijai reikalingos sąlygos organizme. Nėra sąlygų-neįmanoma vystytis infekcijoms.
Na va, aš jau po pietų, kepiau cukiniją ir svogūną su alyvuogių aliejum, dar pusę likusio kepsnio, nu žodžiu, labai skanu gavos
Dar turguj moliūgo sėklų papirkau, tai pagardinu pusryčius ir desertus labai skaniai, tuo pačiu ir sotumo ilgiau suteikia
Oho, įdomiai kur tiek kiaušinių telpa Man 2 tai jau norma, nesvarbu, ar omletą kepu, ar verdu
Faktas, kad kuo organizmas stipresnis, tuo sunkiau dauginasi infekcijos.
Dar turguj moliūgo sėklų papirkau, tai pagardinu pusryčius ir desertus labai skaniai, tuo pačiu ir sotumo ilgiau suteikia
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 13:36)
A, blynai apetitnai atrodo, bet pas mane pavasarinis sezonas lėkštėj: garšvos, kiaulpienių, laukinio česnako lapų salotos+grietinė+ skystai virti kiaušiniai, bet aš su dviem nesiterlioju, jei jau valgau- mažiausiai 4-5.
Oho, įdomiai kur tiek kiaušinių telpa Man 2 tai jau norma, nesvarbu, ar omletą kepu, ar verdu
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 14:09)
pastebėjau, nereikia nė jokios dezinfekcijos, o juk mano darbas su gyvūnais ir visokiu jų mėšlu. Dabar žinau, kad bet kokiai infekcijai reikalingos sąlygos organizme. Nėra sąlygų-neįmanoma vystytis infekcijoms.
Faktas, kad kuo organizmas stipresnis, tuo sunkiau dauginasi infekcijos.
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 27, 14:33)
Oho, įdomiai kur tiek kiaušinių telpa Man 2 tai jau norma, nesvarbu, ar omletą kepu, ar verdu
man dažnai ir 25-30 sutelpa.. putpelinių . 4-5 normalūs kiaušiniai- tai ~250 gr~30 gr baltymo ir panašiai tiek pat riebalo, o juk aš valgau tik dukart,ar kartą per parą, todėl mano porcijos šiek tiek didesnės ir angliavandenių jose tik mažoji dalis.
QUOTE
Faktas, kad kuo organizmas stipresnis, tuo sunkiau dauginasi infekcijos.
o žinai, nuo ko daugiausiai priklauso mūsų imunitetas?
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 27, 14:52)
na,ir nuo ko?
Ai, jei tik kartą ar 2 per dieną valgot tai tikrai reikia jau sočiai pakirst Nepykit, kad gal būsiu įkyri, bet daugiau pavalgyt ar laiko nelieka, ar sąlygų neturit?
Imunitetas daugiausia priklauso nuo baltymų kiekio maiste - kuo jų daugiau, tuo suvirškinus gaunama daugiau aminorūgščių ir tuo daugiau gali organizmas pagaminti antikūnų, kovojančių prieš ligų sukėlėjus Tuo Paleo mityba yra gera, nes palaiko žmogaus organizmo galimybių tobulinimą, ir imunitetas stiprėja
Imunitetas daugiausia priklauso nuo baltymų kiekio maiste - kuo jų daugiau, tuo suvirškinus gaunama daugiau aminorūgščių ir tuo daugiau gali organizmas pagaminti antikūnų, kovojančių prieš ligų sukėlėjus Tuo Paleo mityba yra gera, nes palaiko žmogaus organizmo galimybių tobulinimą, ir imunitetas stiprėja
Nu va po pietu
Ale kiaulineos guliasas su troskintais pievagrybiais ir morku salotmis, pagardintomis naminiu majonezu ir cesnakiuku.
Guliaso padazui naudojau sultini, pievagrybius, svezius versiuko taukus ~5-6 saukstus, sauja petrazoliu, sauksteli ciberzoles, puse svoguno ir skiltele cesnako.
Liezuvio ciut nenusikandau
http://public.fotki....kiaulienos.html
Ale kiaulineos guliasas su troskintais pievagrybiais ir morku salotmis, pagardintomis naminiu majonezu ir cesnakiuku.
Guliaso padazui naudojau sultini, pievagrybius, svezius versiuko taukus ~5-6 saukstus, sauja petrazoliu, sauksteli ciberzoles, puse svoguno ir skiltele cesnako.
Liezuvio ciut nenusikandau
http://public.fotki....kiaulienos.html
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 27, 14:58)
Ai, jei tik kartą ar 2 per dieną valgot tai tikrai reikia jau sočiai pakirst Nepykit, kad gal būsiu įkyri, bet daugiau pavalgyt ar laiko nelieka, ar sąlygų neturit?
nenoriu, nėra apetito, nesijaučiu alkana, o valgyt reikia, tik kai esi alkanas. kam be reikalo išskirt insuliną, kurio perteklius organizme yra pagrindinė civilizacinių ligų (vėžio, kraujospūdžio, širdies kraujagyslių ligų, aterosklerozės, nutukimo, diabeto) priežastis.
QUOTE
Pagrindinė civilizacinių ligų priežastis per didelis insulino gamybos kiekis. Optimizuojant insulino gamybą sveikstam, o pragyvenimo amžius ilgėja. Pirma priežastis, didinanti insulino gamybą organizme dažnas maitinimasis. Maistas yra signalas milijonams beta ląstelių kasoje išskirti nuolat gaminamą insuliną į kraują. Maisto kiekis neturi įtakos net menkas užkandžiavimas aktyvuoja šį refleksą, todėl visai nesvarbu, kiek valgote net vienas sausainis ar džiovinta razina atpalaiduos insuliną iš kasos, kuriai visai nesvarbu, kiek jūs ruošiatės suvalgyti kasa neturi akių. Tai automatinis mechanizmas, reaguojantis į kiekvieną maisto pakliuvimą į skrandį ir žarnyną, nukreipiantis visą sukauptą insuliną į kraują. Jei valgote tris kartus paroje, turėsite tris insulino pliūpsnius organizme, valgote šešis turėsite šešis, ir visi jie, nepriklausomai nuo suvalgyto maisto kiekio, bus vienodo dydžio. Tam, kad sumažinti insulino kiekį organizme, reikia mažinti valgymų skaičių. Todėl, jei jau išalkote, tai valgykite iki soties, kad nereiktų užkandžiauti. Kiekvieną kartą, kai ką nors ruošiatės dėti į burną, paklauskite savęs ar tikrai norite rimtai valgyti. Idealu valgyti tik du kartus paroje ryte ir vakare. Ryte energijos gamybai dienos darbams, vakare organizmo atstatymui naktį.
o aš dar noriu pagyventi, todėl dabar be reikalo nebesigraibau, kaip anksčiau- tai sausainiukas, tai obuoliukas , tai riešutukas- juk mums visąlaik tvirtino: sveika dažnai valgyti ir po mažai
Vyras, nors dirba fizinį darbą, irgi taip pat maitinasi. Tik kartais pietus dedasi.
QUOTE
Imunitetas daugiausia priklauso nuo baltymų kiekio maiste - kuo jų daugiau, tuo suvirškinus gaunama daugiau aminorūgščių ir tuo daugiau gali organizmas pagaminti antikūnų, kovojančių prieš ligų sukėlėjus Tuo Paleo mityba yra gera, nes palaiko žmogaus organizmo galimybių tobulinimą, ir imunitetas stiprėja
na nevisai. Imunitetas ~70 proc priklauso nuo to, kokia mikroflora ima viršų žarnyne, tiksliau nuo to, kuom mes tą mikroflorą maitinam. Kai valgom pagrinde angliavandenius ir ypač, krakmolą, kuris
QUOTE
skaidomas lėtai (tai mažiau termiškai apdorotas arba rupesnių miltų bei kruopų krakmolas, pavyzdžiui, rupi duona, kruopos, ryžiai, dribsniai), tai rezorbuojama tik dalis gliukozės, o visas perteklius nukeliauja į storąją žarną ir ten ja minta patologinė mikroflora. Gliukoze geriausiai minta tie mikroorganizmai, kurie nėra naudingi mūsų organizmui tai ir grybeliai, ir mielės, ir rūgimo bakterijos, kurios išskiria kenksmingas medžiagas arba dujas. Nuo to ir medžiagų apykaita trinka, ir pilvą pučia ir išmatų tvaikas nepakeliamas.
mano patirtis: vėžio gydymo metu teko gerti antibiotikus pusmetį, tai aišku, kad pakenkė pilvo gyventojams ir žarnyne suvešėjo tie negerieji, pilvą pūtė gal 4 metus ir smarkiai, o pilvo pūtimas, nemalonūs jausmai žarnyne baigėsi 3-5 parą perėjus į paleo, po vyro anksčiau (kai jis pyragais maitinosi) į tualetą užeit galėjai nebent su dujokauke, nors jis tvarkingai nuleisdavo vandenį. O dabar gali ir plaukiot palikti, nebėr jokio kvapo.
per metus laiko tik kartą buvo šiokia tokia sloga-reiškia imunitetas tikrai yra geras, nes anksčiau sloga ar kokie pakirbėjimai gerklėj pasitaikydavo kas pora mėn.
Dabar, jei auginčiau vaikus, jiem košių iš grūdų tikrai nevirčiau. Tik daržovės ir mėsytė, varškytė, kiaušiniai. Išbandysiu ant anūkėlių...kai turėsiu.