Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 25, 21:28)
...Beje, is kai kuriu blogu esu isbandzius ir sokoladus, ir burokeliu keksiukus (kepiau, kaip pyraga, skanesnio nesu ragavus thumbup.gifthumbup.gif Tikrai yra super receptuku 4u.gif

o! aciu uz ideja. vis norejau sita pabandyti, bet uzmirsdavau - pasiziurejau visko turiu, rytoj kepsiu drinks_cheers.gif
p.s. maniskis burokeliu net i burna neima, karta isiuliau, tai bego iki siukslines pasiziaukciodamas, ziuresim kaip bus su situ burokeliu pyragu, aisku nesakysiu is ko biggrin.gif ragana as lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 26, 00:03)
o! aciu uz ideja. vis norejau sita pabandyti, bet uzmirsdavau - pasiziurejau visko turiu, rytoj kepsiu  drinks_cheers.gif
p.s. maniskis burokeliu net i burna neima, karta isiuliau, tai bego iki siukslines pasiziaukciodamas, ziuresim kaip bus su situ burokeliu pyragu, aisku nesakysiu is ko biggrin.gif ragana as  lotuliukas.gif

Duodu 100%, kad nepajaus. MB nemegejas darzoviu pyraguose - pasakau, kad burokelis ar morka ir net nevalgo. Sita slamste gabalais, net iki dabar nezino, ka valge hah.gif Nebutumem mes moterys nail.gif biggrin.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif ziuresim, tik reiks istaikyt kai jo namie nebus, kad neuzmatytu tu burokeliu. prisipazino, kad vakarykscius kotletus su kepenim net iki darbo nenusivezhe, sake vis prie sviesaforu sustojes lapnojo, o siaip kepenu jam neigrusi biggrin.gif o as galvojau, ziuredama kaip jis juos dejos i indeli + sakute: "kam ja ta sakute? negi darbe valgykloj nera" na jis irgi geras kadras - uz sofos sausainiu pakelis, stalciuj tarp kavu, arbatu pakeliu bandele paslepta ir t.t. doh.gif
Atsakyti
Labas rytas! Kas penktadienio pusryčiams? Pas mane tai nususęs pernykštis obuolys, nes pramiegojau ir nespėjau nieko pasidaryti. Ot žioplė biggrin.gif

Pamenat, kaip kalbėjom, jog neturėtume apsiriboti kažkokios vienos dietos apibrėžimu ir nevalgyti tam tikro produkto tik dėl to, kad tos dietos šablonas neleidžia, o verčiau susikurtume savo šabloną, labiausiai tinkantį mums.
Šįryt radau tokį įdomų įrašą. Melissa iš Hunt.Gather.Love buvo viena pirmųjų, kuri plačiai nuskambėjo spaudoje dėl savo paleo įpročių. New York Times prieš keletą metų parašė straipsnį apie berods keturis jaunuolius ir jų keistus valgymo įpročius: pvz., savo niujorkietiškame butuke jie turėjo šaldiklį, kuriame laikydavo nusipirktų ekologiškai ir natūraliai užaugintų gyvulių mėsą ir valgydavo tik ją, ieškojo tik ekologiškų daržovių ir pan. Tuo metu visuomenei tai buvo kažkas neįprasto.
Tai štai Melissa dabar rašo apie tai, kad jos maitinimasis perėjo per įvairias stadijas: ji buvo ir veganė, po to tik low carb, po to tapo paleo, išbandė FODMAPs ir t.t. ir iš visų pasimokė ir kažko išmoko. Šiuo metu ji nėra puristė, jos mityba neatitinka grynai vienos dietos šablono. Ji rašo apie tai, kad toks tam tikrų produktų sudemonizavimas kenkia psichologiškai, tad kiekvienas turėtume atrasti, kas mums tinka ir kokiais kiekiais ir nebebijoti. Žodžiu, paskaitykite, kai turėsit laiko smile.gif
Pabaigai dar citata:
When people ask me about paleo these days, I recommend they explore it, but also explore a lot of other food books with a skeptical mind. And to explore less sexy solutions like FODMAPs. And ultimately to consider not adopting a "diet" at all, but a greater awareness and a better relationship with the food system.
Atsakyti
tam tikrų produktų sudemonizavimas kenkia psichologiškai,

Aš žinau, ką kiekvienas produktas, nuo kurio atsiribojau, daro fiziškai, o mano mityba man nėra dieta, o vienintelis teisingas būdas neleisti vėžiui atsikartoti. Mano paieškos ir eksperimentai baigti, o man labai skanu taip valgyti. Viskas labai greit paruošiama, visad šviežia, net mano vyras visad pats sau gamina (o niekad gyvenime to nedarė anksčiau), nes nesutampa valgymo laikas, o maistas negali būti gaminamas iš anksto.

Kaip tik dabar nusipirkau
F. Coy knygą " Naujoji priešvėžinė mityba" kad susipažinti, kas joje rašoma. Sudomino, nes ten aprašoma beveik tas pat, ką aš žinau.
Krakmolas ir aliejai su polinesočiosiomis RR joje jau daugmaž teisingai įvardyjami -blogis .

Tačiau tai tik mano nuomonė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 25, 22:19)
tai taip išeina,teks nutraukti man whole 30

Labas, nemanau, kad turi nutraukti whole 30. Tiesiog valgyk riebiai ir vietoj pieno produktu naudok mesa kuo riebesne, gerus aliejus (Alyvuogiu, avokadu, kokosu, makadamiju) Lasinius, kiausinius.
As griebiausi pieno produktu nuo pradziu todel, kad nezinojau ka ir kaip is pradziu valgyti smile.gif Zinojau tik ko reikia nevalgyti smile.gif
Beje, visus vaisius mesk is galvos kuriam laikui. Bnet jau per whole30. Garantuoju, jei laikysis saziningai bedu su skrandziu neliks greit ir visam smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 26 balandžio 2013 - 09:02
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 26, 09:43)
Aš žinau, ką kiekvienas produktas, nuo kurio atsiribojau, daro fiziškai, o mano mityba man nėra dieta, o vienintelis teisingas būdas neleisti vėžiui atsikartoti. Mano paieškos ir eksperimentai baigti, o man labai skanu taip valgyti. Viskas labai greit paruošiama, visad šviežia,  net mano vyras visad pats sau gamina (o niekad gyvenime to nedarė anksčiau), nes nesutampa valgymo laikas, o maistas negali būti gaminamas iš anksto.

Kaip tik dabar nusipirkau
F. Coy knygą " Naujoji priešvėžinė mityba" kad susipažinti, kas joje rašoma. Sudomino, nes ten aprašoma beveik tas pat, ką aš žinau.
Krakmolas ir aliejai su polinesočiosiomis RR  joje jau daugmaž teisingai įvardyjami -blogis .

Tačiau tai tik mano nuomonė  smile.gif

Viena yra suprasti ir žinoti, kas tinka konkrečiam organizmui, numatyti, kaip veikia energiją, sveikatą tam tikras produktas ar produktų grupė, kita yra aklai laikytis tam tikrų nurodymų vien dėl to, kad taip parašyta. Todėl ir patartina kritiškai vertinti dietas ir taisyklių rinkinius, kurie paremti kitų žmonių patirtimi, o susirasti, kas labiausiai tinka kiekvienam iš mūsų. Tas "man šito negalima, nes Petriukas ar Joniukas pasakė, kad tai blogai" baigiasi to blogojo produkto persivalgymais ir kaltės jausmu, kad nesugebėjai išsėdėti nustatytuose rėmuose.

O dėl polinesočiųjų riebalų rūgščių tai Jūs galvojate, kad jos blogos visuose pavidaluose? Ir neišgrynintos, esančios produktuose, ne tik aliejuje? Man teko girdėti, kad sėklų aliejai nestabilūs, greitai oksiduojasi, todėl nevartotini, jų jokiu būdu negalima naudoti kepimui, ir šiaip geriau pakeisti kitais, bet teiginys, kad visos polinesočiosios riebalų rūgštys yra blogis tai man naujiena. Kaip ir krakmolas nėra per se blogis, tačiau blogiu tampa, kai sudaro didžiąją dalį mitybos raciono.
Atsakyti
Labas. Whole 30 - 5 diena

Vakar vakarienei troskintas kopustas, cukinija svogunai su versienos gabaliukais. Troskinau Jautienos taukuose, veliau pridejau jautienos kaulu sultinio (~100ml), pries pabaiga dar kokosu grietineles (~50ml).
Versienos gabaliukus usdejus pacioje pabaigoje ir patroskinau apie 3-4 min.
Viska paskaninau ciberzole, tarkuota imbiero saknimi, druskyte ir iv. zolelemis.
Garnyrui salotos. Agurkas + salotu lapai + alyvuogiu aliejus + krapai

http://public.fotki....-troskinti.html

Siandien dienos pusryciai

Omletas su kokosu grietinele ir svogunais.
Svogunus siek tiek pakaitnam ghee svieste (daug sviesto smile.gif ) Po tu sumazinam karsti, kad supilti plakti kiausiniai keptu labai letai. Viena puse pakaitinam apie 1-2 min. Padalinam i trikampelius, apverciam ir kita puse max. dar 1 min. Dedam i lekste ir skaniai suvalgom. As dar gabaleli sviesto ant kepto omleto uzdejau.

Garnyrui rauginti kopustai, saujele organic alyvuogiu ir vienas nedidelis virtas tarkuotas burokelis paskanintas organic nefiltruotu obuoliu actu ir alyvuogiu aliejumi

http://public.fotki....omeltas-su.html

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 26 balandžio 2013 - 09:22
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 26, 10:16)
Siandien dienos pusryciai

Omletas su kokosu grietinele ir svogunais.
Svogunus siek tiek pakaitnam ghee svieste (daug sviesto  smile.gif ) Po tu sumazinam karsti, kad supilti plakti kiausiniai keptu labai letai. Viena puse pakaitinam apie 1-2 min. Padalinam i trikampelius, apverciam ir kita puse max. dar 1 min. Dedam i lekste ir skaniai suvalgom. As dar gabaleli sviesto ant kepto omleto uzdejau.

Garnyrui rauginti kopustai, saujele organic alyvuogiu ir vienas nedidelis virtas tarkuotas burokelis paskanintas organic nefiltruotu obuoliu actu ir alyvuogiu aliejumi

http://public.fotki....omeltas-su.html

Skanaus biggrin.gif

man prašyčiau du tokius biggrin.gif eina sau kaip valgyti noriu... va ir bus man pusryčiams tik obuolį suvalgyti biggrin.gif
Atsakyti
labas rytas
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 26, 09:50)
Labas, nemanau, kad turi nutraukti whole 30. Tiesiog valgyk riebiai ir vietoj pieno produktu naudok mesa kuo riebesne, gerus aliejus (Alyvuogiu, avokadu, kokosu, makadamiju) Lasinius, kiausinius.
As griebiausi pieno produktu nuo pradziu todel, kad nezinojau ka ir kaip is pradziu valgyti smile.gif Zinojau tik ko reikia nevalgyti smile.gif
Beje, visus vaisius mesk is galvos kuriam laikui. Bnet jau per whole30. Garantuoju, jei laikysis saziningai bedu su skrandziu neliks greit ir visam smile.gif

dėkui,dar širyt varškės ,,pakapojau" su grietine.Na,nežinau,man dar nesusidėlioja kol kas viskas galvoje.Jei viską valgysiu kuo riebiau,daugiau mėsos,o ne daugiau daržovių,kuo jau įsitikinau,kad man taip geriau dėl skrandžio,kad ir tik 3 kartus dienoje,kaip susitvarkyti su antsvoriu.
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 26, 11:39)
labas rytas

dėkui,dar širyt varškės ,,pakapojau" su grietine.Na,nežinau,man dar nesusidėlioja kol kas viskas galvoje.Jei viską valgysiu kuo riebiau,daugiau mėsos,o ne daugiau daržovių,kuo jau įsitikinau,kad man taip geriau dėl skrandžio,kad ir tik 3 kartus dienoje,kaip susitvarkyti su antsvoriu.

nuo tokio maisto tu ne tik, kad nepriaugsi svorio, bet tavo linijos, net pagrazes pastebimai wink.gif Svarbu max 2-3 valgymai per diena. Jokiu uzkandziavimu ir skrandis tau padekos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 26, 11:39)
labas rytas

laikinai, kol skrandis susitvarkys, siūlyčiau tik troškintas paprastas daržoves-morką, kopūstą, burokėlį, nes ir augalai moka gintis ir turi priemonių valgytojams kenkti. Kaitinant tie "ginklai" suyra. O riebią mėsytę galima trumpai tose pat daržovėse pakaitinti. Tik jokiu būdu nebekepti.
Negailėk riebalų, jie gali pakenkti tik tuo atveju, jei valgydama daug riebalų, kartu valgysi daug angliavandenių. Ant dviejų arklių (riebalų ir angliavandenių) iškarto negalima joti nenukritus . Vaisiai- tai daug angliavandenių- laikinai, kol svoris taps kokio nori ,atsisakyk, nieko super reikalingo ten nėra-tik kenksminga fruktozė. Beveik tas pat, kas saldainis.
Kad aiškūs būtų svorio pokyčiai- paslėpk svarstykles savaitei smile.gif , įsitikinsi.
Kai nevengsi riebalų, iškart pajusi sotumą. Po poros savaičių pajutau, kad man pilnai pakanka valgyt tik dukart. O sausį ir vasarį beveik kasdien pakakdavo ir vieno karto, vėlyvą popietę. Iš ryto nebūdavo apetito, tad ir nevalgydavau, kol jis neapsireikšdavo.
Labai lengva praleisti kokią parą išvis nevalgant. Ant svorio tai niekaip nebesireiškė, vadinasi, dabar jis yra optimalus. 70 kg prie 175 ūgio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 26 balandžio 2013 - 11:06