QUOTE(" voresta " @ 2013 04 26, 09:43)
Aš žinau, ką kiekvienas produktas, nuo kurio atsiribojau, daro fiziškai, o mano mityba man
nėra dieta, o vienintelis teisingas būdas neleisti vėžiui atsikartoti. Mano paieškos ir eksperimentai baigti, o man labai skanu taip valgyti. Viskas labai greit paruošiama, visad šviežia, net mano vyras visad pats sau gamina (o niekad gyvenime to nedarė anksčiau), nes nesutampa valgymo laikas, o maistas negali būti gaminamas iš anksto.
Kaip tik dabar nusipirkau
F. Coy
knygą " Naujoji priešvėžinė mityba" kad susipažinti, kas joje rašoma. Sudomino, nes ten aprašoma beveik tas pat, ką aš žinau.
Krakmolas ir
aliejai su polinesočiosiomis RR joje jau daugmaž teisingai įvardyjami -blogis .
Tačiau tai tik mano nuomonė
Viena yra suprasti ir žinoti, kas tinka konkrečiam organizmui, numatyti, kaip veikia energiją, sveikatą tam tikras produktas ar produktų grupė, kita yra aklai laikytis tam tikrų nurodymų vien dėl to, kad taip parašyta. Todėl ir patartina kritiškai vertinti dietas ir taisyklių rinkinius, kurie paremti kitų žmonių patirtimi, o susirasti, kas labiausiai tinka kiekvienam iš mūsų. Tas "man šito negalima, nes Petriukas ar Joniukas pasakė, kad tai blogai" baigiasi to blogojo produkto persivalgymais ir kaltės jausmu, kad nesugebėjai išsėdėti nustatytuose rėmuose.
O dėl polinesočiųjų riebalų rūgščių tai Jūs galvojate, kad jos blogos visuose pavidaluose? Ir neišgrynintos, esančios produktuose, ne tik aliejuje? Man teko girdėti, kad sėklų aliejai nestabilūs, greitai oksiduojasi, todėl nevartotini, jų jokiu būdu negalima naudoti kepimui, ir šiaip geriau pakeisti kitais, bet teiginys, kad visos polinesočiosios riebalų rūgštys yra blogis tai man naujiena. Kaip ir krakmolas nėra
per se blogis, tačiau blogiu tampa, kai sudaro didžiąją dalį mitybos raciono.