QUOTE(Egliukasz @ 2013 04 25, 17:23)
As skaitau anglu kalba, labai ydomu butu sia knygute paskaityt
Ne, šiaip aš nieko nesakau nei dėl veganų, nei dėl žaliavalgių, nei visavalgių. Kiekvienas renkamės pagal savo įsitikinimus. Bet kai jau man pradeda prikaišioti, kad va kokia aš bloga, valgau kiaušinį ar vištieną, kaip žaloju gamtą, ir iš viso koks aš šėtonas, tai man jau tada pyktis sukyla ir tvoju atgal. Ir man visai įdomu skaityti visokio pobūdžio knygas apie mitybą ar apsilankyti tokiose paskaitose.
O šiaip apie kurią knygutę klausi? Jei apie veganizmą, tai man nereali pasirodė Kris Carr - Crazy Sexy Diet. Pozityviai, informatyviai parašyta knyga ir tikrai skatina imtis gelbėti gamtą ir gyvūnėlius, bet per daug nekiša savo tiesų. Kadangi kurį laiką bandžiau žaliavalgystę ir man jinai labai netiko, gavau pasiūlymą perskaityti Alicia Silverstone - The Kind Diet, kadangi pati Alicia buvo žaliavalgė ir nuolat jautėsi pavargusi ir išsekusi. Tik ta The Kind Diet tokia... na, nieko nauja ten neradau, nors informacijos irgi pateikta, naujokui užtektų (na, bet panašu, jog Alicia pati nelabai supranta, ką pasakoja, labiau kartoja kažkur išgirstas tiesas). Dabar skaitau ultramaratoninko Scott Jurek - Eat&Run knygą. Jis karjeros aukštumų pasiekė būtent tapęs veganu ir visoje knygoje pateikia tiek įvairių įdomių receptų, tiek ir pavyzdžių, kaip toks mitybos būdas jam padėjo greičiau atsigauti po sportinių krūvių, kaip jis įgavo daugiau ištvermės ir pan.
O jeigu apie paleo, tai It Starts With Food niekas neprilygs, panaši informacija ir Practical Paleo pateikta (ten dar išskirta apie atskiras ligas, alergijas, kiekvienam atvejui numatytas šiek tiek kitoks paleo maitinimosi režimas, be to nemažai receptų).
jautiena, tu kaip visada taikliai pasakei. Tikrai, mums visiems svarbiausia prieš kitus pasirodyti savo naujais pirkiniais, batais ir iphone'ais. Reik kažkaip iš to užburto rato, stresų ir skubėjimų išsivaduoti.