Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 16:10)
Čia aš pirmą kart aptikau J Kwasniewskio pavardę. Ta, "nenaudinga" informacija, mūsų nepasiekia. Ko gera, visiems tikro maisto nepakaktų?
Ėskit krakmolą ir būkit patenkinti?

Skaičiau porą knygų apie veganišką mitybą, tai abejose akcentuojama, kad gyvuliai labai smarkiai naudoja deguonį, vandenį jiems maitinti reikia daug žolės, na, žodžiu, alinama gamta, todėl reikia maitintis tik augaliniu maistu ir taip išsaugosim gamtą. Tai vat šitoj vietoj mėsaėdžiai pasisako, kad jei visi maitintumėmės tik augaliniu maistu, dar labiau nualintume gamtą, nes dirvožemis nėra amžinas, jau dabar nuo žemdirbystės kenčia gamta, o augaluose (grūduose ar daržovėse) nebėra tiek tų vertingų medžiagų, kiek būdavo prieš šimtą metų. Tai vat šita dalis irgi nutylima, tik toliau deleguojama, kaip gyvūnai alina gamtą. Ir daug kur taip.
Tai va, ėdam krakmolą ir būnam ligoti. Ir gamtą apsaugosim ir farmacijos kampanijos milijonierėmis padarysime - dviguba nauda biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 15:22)
kaip gyvūnai alina gamtą.

Pasakyciau taip apie tuos ligotus dvikojus, edancius krakmola.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 16:22)
ir farmacijos kampanijos milijonierėmis

kompanijas!
Rašyt nebemoku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 14:08)
Tai iš tiesų gal jei kepimui, tai naudoti lydytą sviestą, jei valgymui - normalų?
Gaspadinė trauks anglų žodyną, o aš kokį nors tarptautinį chemijos ir medicinos - man tiek daug neaiškių žodžių šioje temoje  doh.gif. Net ir oksicholesterolis biggrin.gif
Papildyta:

4u.gif

gal pradžiai googlės užteks biggrin.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 14:12)
taip, jei nori sveikatos, geriau nekepti, arba  bent kepimui naudoti kokosų rafinuotą aliejų-jis neturi cholesterolio- nėra kam oksiduotis. Tačiau kepimo metu dar vyksta tokia Maillard reaction.
Va, todėl ir nustojau kepti  verysad.gif nebenoriu rizikuoti.
O jūs dar  jauni, vėžiu nesirgot, tai  galite.

na,ir dar klausimukas ,jei nenusibodau-barbekiu,atvira ugnis,ok viskas aišku,o orkaitė?tai irgi kepame gi,ne 100 l.temperatūroje,o kaip minimum 180 ,irgi netinkama,taip?

na,aš ne tokia ir jauna,pats laikas pradėti mąstyti,kažką sveikesnio gyvenimo link ax.gif

šiandien ėda nežmoniškai skrandį,turbūt teks vaistų griebtis,nieko nebus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 25, 16:46)
gal pradžiai googlės užteks  biggrin.gif
na,ir dar klausimukas ,jei nenusibodau-barbekiu,atvira ugnis,ok viskas aišku,o orkaitė?tai irgi kepame gi,ne 100 l.temperatūroje,o kaip minimum 180 ,irgi netinkama,taip?

taip, verdant ar troškinant temperatūra tik ~100 laipsnių- kepant, daugiau žymiai, ir mano orkaitė jau senai atostogauja lotuliukas.gif

na,aš ne tokia ir jauna,pats laikas pradėti mąstyti,kažką sveikesnio gyvenimo link ax.gif

šiandien ėda nežmoniškai skrandį,turbūt teks vaistų griebtis,nieko nebus  doh.gif

Vaistai skrandžio rūgštingumui mažint? Paprastai skrandį skauda ne nuo rūgšties pertekliaus, o nuo jos trūkumo, kai skrandžio nervai, įpratę gerai jaustis rūgštinėj aplinkoj, atsiduria šarminėj. Ar rankų nagų paviršius yra nelygus, su iškiliomis išilginėmis juostelėmis?
Silveri, papasakok savo skrandžio bėdų istoriją ir kaip "išsigydei".
Manim nepatikės biggrin.gif
Atsakyti

Nu jau, veganiska mityba turbut tik krakmolai? g.gif As neturiu nieko pries visus zmones, kad ir ka jie bevalgytu, bet kaip veganai savo tiesas saudo, taip ir mesedziai savasias. Jeigu nera valgiarasty mesos, nereiskia, kad isvis ten nieko ner, arba tik krakmolas. Kur visos zalios lapines darzoves, vaisiai, seklos, riesutai? g.gif Jei as tos namines vistos neturiu, o jei ir tureciau tiek laiko auginus man nekiltu ranka jai galva nukirst savom rankom blush2.gif Tai geriau jau antibiotiku prifarsiruotas valgyt? g.gif O be to dirvozemis yra nualintas tu paciu zmoniu, kurie kuo greiciau, kuo daugiau nori uzauginti, parduoti viska, nes zemeje ir taip ryskiai per daug zmoniu gyvena, per daug visokio brudo purskiama, statoma, metomos atliekos ir t.t. Tai aisku, ta darzove netures tiek vitaminu, kiek seniau.
Manau tiek veganams, tiek mesedziams daznai pritruksta logisku o ir moksliskai yrodytu argumentu, todel jie ir metosi tokiom ugnies bombom g.gif Kazkaip internete tiek anglu, tiek lietuviu kalba skaitant toks vaizdas, kad diskusijos prasme yra sumenkinti oponenta, iskelti savo pasirinkta valgymo buda.
As skaitau anglu kalba, labai ydomu butu sia knygute paskaityt 4u.gif
Atsakyti
Skaičiau porą knygų apie veganišką mitybą, tai abejose akcentuojama, kad gyvuliai labai smarkiai naudoja deguonį, vandenį jiems maitinti reikia daug žolės, na, žodžiu, alinama gamta, todėl reikia maitintis tik augaliniu maistu ir taip išsaugosim gamtą. Tai vat šitoj vietoj mėsaėdžiai pasisako, kad jei visi maitintumėmės tik augaliniu maistu, dar labiau nualintume gamtą, nes dirvožemis nėra amžinas, jau dabar nuo žemdirbystės kenčia gamta, o augaluose (grūduose ar daržovėse) nebėra tiek tų vertingų medžiagų, kiek būdavo prieš šimtą metų. Tai vat šita dalis irgi nutylima, tik toliau deleguojama, kaip gyvūnai alina gamtą. Ir daug kur taip.
Tai va, ėdam krakmolą ir būnam ligoti. Ir gamtą apsaugosim ir farmacijos kampanijos milijonierėmis padarysime - dviguba nauda biggrin.gif

o jei rimtai pamislinus, tai gamtos alinimas ir prasidėjo su žemdirbyste, kai atsirado maisto perteklius. Iki tol visi gyveno darnoj su gamta ir buvo nekenksminga jos dalis. O dėl to, kad maistas reguliuoja populiaciją, tik žemdirbystės dėka išplitom kaip amaras g.gif ir sukėlėm problemų . Žemdirbystė yra atsakinga už viską, kas vyksta.
Vegetarai, o ne mėsėdžiai alina gamtą !
Atsakyti
mano manymu gamta labiausiai alina vartotojiskumas. maistas nera pirmenybe - juk visu pirma reik iphone! - tiek daug mums visko reikia, neskaitant maisto. ir visur ieskoma, kad kuo pigiau, kuo daugiau. todel kokybe krenta, o ypac del to kencia ilgaamziskumas ir patvarumas, bet uztat kiekybe kyla. is cia seka stresas del pinigu, darbo, socialinio statuso - kaip cia kaimyno masina geresne? ir t.t. jeigu sustotume ir pagalvotume, kad galbut "maziau yra daugiau", tai galbut pataptume laimingesniais? ir nereiketu viens kitiem i gerkles kabintis del vienokiu ar kitokiu isitikinimu?
Papildyta:
maisto kokybe del sito ypac kencia - juk is isores nematyt, kad ekologiskai uzaugintais produktais maitiniesi. is isories - drabuziai, auto, telefas... guzhi uzkisau, kirmina nuraminau ir dar liko pinigu naujai porai batu, liuks! gali sakyt "dzin man kaip kas atrodo ar ka turi", bet giliai viduj tokia jau musu prigimtis: "pries kitus pasirodyt".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 25 balandžio 2013 - 17:14
QUOTE(jautiena @ 2013 04 25, 17:12)

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 17:18)
1,Vaistai skrandžio rūgštingumui mažint? Paprastai skrandį skauda ne nuo rūgšties pertekliaus, o nuo jos trūkumo, kai skrandžio nervai, įpratę  gerai jaustis rūgštinėj aplinkoj, atsiduria šarminėj.
2.Ar  rankų nagų paviršius yra nelygus, su iškiliomis išilginėmis juostelėmis?
3,Silveri, papasakok savo skrandžio bėdų istoriją ir kaip "išsigydei".
Manim nepatikės  biggrin.gif

1,aha,tie patys,prieš keletą metų rado man skrandžio eroziją,padidintą rūgštingumą ir bakteriją pylori ,kaip ir apsigydžiau,bet karts nuo karto ,kai jaučiu rūgštį įkalu tablietką
2.aha ,tokie g.gif
3.*****,pasakokit greičiau unsure.gif
Atsakyti
net ir bakteriją HP turi/ turėjai. Garantija, kad rūgšties tau trūksta o ne per daug. blink.gif
Dar klausimukas, kol Silveris pasirodys -pažiūrėk į veidrodį, (šviesa neturi kristi į akis) į savo akių vyzdžius- jie susitraukę, vaikštai šiek tiek prisimerkusi, veido oda paraudusi, akys ašaroja? Gal ir astma kankina? (aš tik spėlioju)
vyzdžiai- maži ar dideli?
palygink su nuotrauka
https://encrypted-tb...blKhvoKSs-q_IdA
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 20:23)
net ir bakteriją HP turi/ turėjai.  Garantija, kad rūgšties tau trūksta o ne per daug.  blink.gif    
Dar klausimukas, kol Silveris pasirodys -pažiūrėk į veidrodį, (šviesa neturi kristi į akis) į savo akių vyzdžius- jie susitraukę, vaikštai šiek tiek prisimerkusi, veido oda paraudusi, akys ašaroja? Gal ir astma kankina? (aš tik spėlioju)
vyzdžiai- maži ar dideli?
palygink su nuotrauka
https://encrypted-tb...blKhvoKSs-q_IdA

na,šiuo metu-prieblandoje vyzdžiai antrasis variantas t.y. dideli
ar prisimerkusi vaikštau?na,nežinau,ne kurmis esu biggrin.gif bet jei saulė spigina į akis,tai gal ir prisimerkiu
oda linkusi parausti ,akys lyg ir neašaroja g.gif net nežinau,kaip su šiuo dalyku,nes būna kitiems,kad net dažytis negali per ašarojimą,man taip nėra,bet vėl gi jei labai ryški saulė,tai gal ir paašaroja,astma nekankina.
Papildyta:
patarkit ką dabar extra daryti?ką tik vakarienę pavalgiau,o skrandį vistiek ,,pjausto"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 25 balandžio 2013 - 19:50