Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

čia dėl apsinuodijimo tikimybės geriau nerizikuoti, na bet kiekvienas juk pagal save renkasi mirksiukas.gif

Elata, kaip manai, ar įmanoma tokią ligą, kaip autoimuninę , išgydyti ar apmažinti, šios dietos pagalba? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 03 21, 18:44)
Kaip smagu girdėti tokius atsiliepimus ir tokią nuomonę smile.gif Nes turiu pažįstamą, kuriam dėl autoimuninės ligos gyvenimo kokybė labai suprastėjusi, vaistų skaičius auga kasdien, o jis sako, kad paskutinio malonumo - maisto, tai tikrai neasisakys. Ir daugiau visai neklauso, nors tu ką.

Man maloniau savo kojom vaiksciot, nei bulkutes ir cepelinus kimst 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2013 03 21, 19:34)
Elata, kaip manai, ar įmanoma tokią ligą, kaip autoimuninę , išgydyti ar apmažinti, šios dietos pagalba?  g.gif

Išgydyti ne, bet apmazinti simptomus ir progresa - taip. Tik reikia kantrybes ir laiko. Priklauso kiek pazengus liga ir kaip stipriai pazeistas organizmas. smile.gif
Atsakyti
LumiLumi, dėkui 4u.gif vis tik nori nenori, maistas mūsų organizmui lyg kuras mašinai - įpilsi prastos kokybės degalų ir mašinos variklis suges . O kas tada mūsų viduje darosi valgant nekokybišką maistą? blink.gif mažai kas apie tai susimąsto... unsure.gif
Atsakyti
Merginos, o kaip jums su miegu? Man 8 val miego ir akys stulpu stovi, anksciau labai daug miegojau. Turbut irgi mityba prisidejo g.gif Nes daugelis su mano liga jauciasi pastoviai mieguisti ir pavarge, o as ne. Jei labai pavargstu, tai uztenka valandele pasedeti su arbatos puodeliu ir vel i trasa lotuliukas.gif
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif

Skaitineju "It Starts With Food" ruosiuosi Whole30. Ryt savaite laiko, kaip atsisakiau kavos, cukraus, grudiniu, pieno produktu ir stengiuos 3 kartus per diena valgyti. Dvi dienas teko net vaistus gerti, nes galvos skausmai beveik iki migrenos doh.gif Energijos visai nerasta, tik ir ziuriu, kaip i lova nuslinkti, ryte irgi sunku keltis, nors niekada tokiu problemu neturejau. Tikiuosi, adaptacija.

Isbandziau keleta Sedindriukes receptu thumbup.gif Man tai uztektu keptos mesos ar vistos smotelio, salotu ir kiausiniu, bet kadangi ikalbejau MB maitintis Paleo, tai tenka sukti galva, vis ka nors naujo kas diena gaminti. Tikiuosi, kad po truputi pavyks ir sunu ikalbeti keisti mityba. Dabar jis vegetaras, nevalgantis darzoviu doh.gif

LumiLumi, kaip supratau, tai tu mano kolege. Linkiu, kad pakaktu ryzto visada laikytis Paleo 4u.gif Daug tau sveikatos ir energijos mirksiukas.gif
Atsakyti
Aciu 4u.gif
Su ta adaptacija ir man buvo "idomybiu". As labai staigiai keiciau mityba, organizmui matyt sokas buvo, buvau pradejus kursti, liga paastrejo, bet kazkaip iskenciau ir dabar norma rolleyes.gif
Atsakyti
Taip, dėl miego, tai tikrai jis pasikeičia. Nes su įprastine dieta tai toks tarsi food coma miegas būna biggrin.gif

QUOTE(gummy bear @ 2013 03 21, 22:55)
Tikiuosi, kad po truputi pavyks ir sunu ikalbeti keisti mityba. Dabar jis vegetaras, nevalgantis darzoviu doh.gif

Oi... vegetaras be daržovių? O jis kokiais sumetimais vegetaru patapo?
Tikiuos, kad energijos lygis atsistatys smile.gif Joa, kavos ir cukraus pašalinimas iš raciono organizmui šoką sukelia. Maniškis organizmas irgi taip nutikus skundžiasi, koks jis vargšas ir kaip kavos norėtų biggrin.gif

QUOTE(irmulia @ 2013 03 21, 20:34)
Elata, kaip manai, ar įmanoma tokią ligą, kaip autoimuninę , išgydyti ar apmažinti, šios dietos pagalba?  g.gif

Žinok tikiu, kad sumažinti simptomus galima. Na, išgydyti tikriausiai nebe, bet skausmus ar energijos trūkumą ar išorinius požymius galima išgydyti.
Kita vertus, kiekvienam skirtingai. Ieškojau kažkada būdų kaip reumatoidinį artritą gydyti ir radau vieną gydytoją rekomenduojantį veganišką begliutenę dietą ir dešimtis atsiliepimų, pasakojančių, kad dieta padėjo. Arba Fat Sick and Nearly Dead filmo herojus/autorius juk irgi savo autoimuninę ligą sutramdė ne tabletėmis, bet gerdamas tik šviežiai spaustas sultis. Tad kiekvienam skirtingai. Aš žinau, kad man asmeniškai paleo (su primal nukrypimais) tinka: ir energijos lygis pakyla ir svoris krenta (nes man reikia, kad jis kristų) ir pan. smile.gif
Atsakyti
Sveikos Sveikuoles 4u.gif
Kadangi angliskai neskaitau, tai kilo klausimu, gal kas pasidalins patirtim smile.gif
Ar yra lietuviska sios mitybos knyga, ar kazkas panasaus?
Kokia Jusu kasdienine mityba? ar valgote kuo paprasciau ir kaip imanoma maziau apdirbta maista.
Valgote? vaisiai, darzoves, kiausiniai, mesa, zuvis, seklos, riesutai, kas dar?
Kalbate apie autoimunine liga, kokie tai pozymiai? Ar visiskas energijos nebuvimas vienas is ju?

Irmulia, mirksiukas.gif ar tai panasu i Seltona, nes man lyg panasumas yra, kai pagal ji maitinausi gal menesiuka, energijos kalnai, miego kaip minejote reikedavo maziau, dabar atrodo ziemos miegu miegociau ir miegociau, energijos apskritas 0, faktas, kad reikia keisti mitybos yprocius galutinai ir negristamai smile.gif , jau sveikata ir kunas apie tai garsiai rekia.
Atsakyti
Elata, aišku, na bet kokiu atveju, reikia žiūrėti mitybą, maža , juk kartais gyvenime būna mažų stebuklų wub.gif

Bos, na šiek tiek panašu, bet čia truputį kas kita, ten apskritai visi produktai, ir paremta derinimu. o čia daugiau toks sakyčiau išvalymui reikalas skirtas, mirksiukas.gif kai kurių produktų reikia 100 % atsisakyti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 03 22, 11:51)
Oi... vegetaras be daržovių? O jis kokiais sumetimais vegetaru patapo?
Tikiuos, kad energijos lygis atsistatys smile.gif Joa, kavos ir cukraus pašalinimas iš raciono organizmui šoką sukelia. Maniškis organizmas irgi taip nutikus skundžiasi, koks jis vargšas ir kaip kavos norėtų biggrin.gif

Aj, suprasi tuos paauglius irnesakyk.gif Vat susigalvojo viena diena, kad mesos nevalgys ir jau daugiau negu metus nevalgo. Stengiausi duoti jam subalansuota vegetariska maista, bet viskas veu, jam duok pieno (pageidautina sokoladinio), picos, makaronu, blynu, duonos, grikiu, surio, kiausiniu ir dar koki banana, obuoli ar apelsina suvalgo, jei nulupu ir supjaustau. Zodziu, vargas ir galvos skausmas. Kalbejau su juo, kad noreciau, kad ir jis paleo maitintusi. Ypac del to, kad pas mane aptiko IS gena, todel yra tikimybe, kad ir jam perdaviau. Vakar pas papildoma mokytoja atsisake siulomo sokolado, motyvavo tuo, kad mama nenori, kad jis saldumynus valgytu biggrin.gif Bet itariu, kad is kuklumo biggrin.gif

Kalbant apie isgijima, butent IS atveju, skaiciau, kad buvo isgijimo atveju laikantis paleo. Atsistate ne tik funkcijos, bet ir mielinas. Tai gal buna stebuklu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bos @ 2013 03 22, 14:03)
Sveikos Sveikuoles 4u.gif
Kadangi angliskai neskaitau, tai kilo klausimu, gal kas pasidalins patirtim smile.gif
Ar yra lietuviska sios mitybos knyga, ar kazkas panasaus?
Kokia Jusu kasdienine mityba? ar valgote kuo paprasciau ir kaip imanoma maziau apdirbta maista.
Valgote? vaisiai, darzoves, kiausiniai, mesa, zuvis, seklos, riesutai, kas dar?
Kalbate apie autoimunine liga, kokie tai pozymiai? Ar visiskas energijos nebuvimas vienas is ju?

Irmulia, mirksiukas.gif ar tai panasu i Seltona, nes man lyg panasumas yra, kai pagal ji maitinausi gal menesiuka, energijos kalnai, miego kaip minejote reikedavo maziau, dabar atrodo ziemos miegu miegociau ir miegociau, energijos apskritas 0, faktas, kad reikia keisti mitybos yprocius galutinai ir negristamai smile.gif , jau sveikata ir kunas apie tai garsiai rekia.

Lietuviškai išverstų knygų paleo tema, deja, nėra dar smile.gif Bet principai tokie kaip ir sakote, kad valgomas kuo mažiau apdirbtas maistas, t. y. kuo paprastesnis smile.gif
Mano kasdienė mityba irgi panaši: pusryčiams kiaušiniai su daržovėmis, pietums mėsa ar vištiena su salotomis, vakarienei salotos su tunu ar tiesiog salotos be gyvulinių baltymų šaltinio. Dar kartais riešutų saujelė, vaisius (nors vakare nelabai gerai tuos vaisius valgyti).
Autoimuninis susirgimas tai tokia liga, kai imunitetas ima pulti pats save. Jis gali pasireikšti įvairiais požymiai, pvz., odos ligomis, kaip dilgelynė ar egzema, sąnarių ligomis, kaip kad reumatoidinis artritas ir pan., taip pat astmos, alergijos, dermatitai, kušingo sindromas ir kt. Šios ligos yra autoimuninės. Energijos nebuvimas gali būti vienas iš požymių, bet tikrai nebūtinai. Galbūt tiesiog po žiemos trūksta vitamino D3 arba omega3 rūgščių, gal blogai išsimiegate naktį, todėl jaučiatės pavargusi. Na, tikrai nebūtinai tai gali būti baisi liga smile.gif
O kokios yra Šeltono dietos taisyklės? Nes anot visažinio Google'o, daktaro Herberto Šeltono dieta tai vegetariška dieta, neleidžianti žuvies, bet leidžianti pieno produktus. Matyt ne ta.

Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 03 22, 14:40)

O kokios yra Šeltono dietos taisyklės? Nes anot visažinio Google'o, daktaro Herberto Šeltono dieta tai vegetariška dieta, neleidžianti žuvies, bet leidžianti pieno produktus. Matyt ne ta.

ninini, čia matyt ne tą radai info mirksiukas.gif pagal Šeltoną realiai galima viską valgyti, bet reikia derinti produktus tarpusavyje mirksiukas.gif
Atsakyti