Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 13:12)
taip, jei nori sveikatos, geriau nekepti, arba  bent kepimui naudoti kokosų rafinuotą aliejų-jis neturi cholesterolio- nėra kam oksiduotis. Tačiau kepimo metu dar vyksta tokia Maillard reaction.
Va, todėl ir nustojau kepti  verysad.gif nebenoriu rizikuoti.
O jūs dar  jauni, vėžiu nesirgot, tai  galite.


Kokosas nera gyvulys, ten jokio cholesterolio nera. Yra sotieji riebalai, bet jokio cholesterolio. As naudoju tik nerafinuota, kam man rafinuotas (t.y. apdorotas chemikalais)?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 14:06)


Aha, o aš dabar Nikolajų Aničkovą ir Ancel Keys pacituosiu ir jūs visi iškart patikėsite, kad gyvulinio cholesterolio valgyti negalima, nes jis didina bendrą cholesterolio kiekį kraujyje.
Gal kartais tamsta homosanitus bendraautorius būsit? biggrin.gif

QUOTE
In the study, mice that were fed a diet of oxidized fats experienced a marked decrease in blood lipid levels. The study concluded that oxidized fats inhibit atherosclerosis due to their ability to lower lipids in the blood plasma, as well as through their effect on the liver.


Žvengiu, nes dabar radau straipsnį apie maistinio oksicholesterolio maitinimą triušiams ir padarytą išvadą, kad oksicholesterolis didina cholesterolio kiekį kraujagyslėse. Tai joa, aš manau, kad kai triušis turėtų žole misti, o jį maitina oksiduotu cholesteroliu, tai triušiui ne tik cholesterolis padidėtų, bet dar galiausiai ir visai širdies smūgis ištiktų.

Atsakyti
Tuos bandymus, kur atlieka su gyvunais, siulau vertinti labai kritiskai ir atsargiai. Ne visi tyrejai sugeba tinkamai parinkti modelini gyvuna, todel daugeli tyrimu galime drasiai atmesti. Zinau ka sakau, tarp tokiu dirbu.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 14:29)
Tuos bandymus, kur atlieka su gyvunais, siulau vertinti labai kritiskai ir atsargiai. Ne visi tyrejai sugeba tinkamai parinkti modelini gyvuna, todel daugeli tyrimu galime drasiai atmesti. Zinau ka sakau, tarp tokiu dirbu.


Tai jau taip... nuo ko visa ta riebalų baimė ir prasidėjo. Vargšai triušiukai, gaila man jų. O vat pelių ar žiurkių tai visai negaila biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 13:31)
Tai jau taip... nuo ko visa ta riebalų baimė ir prasidėjo. Vargšai triušiukai, gaila man jų. O vat pelių ar žiurkių tai visai negaila biggrin.gif


Ne i tema, bet man ir ziurkyciu nezmoniskai gaila, matytumet ju akeles pries mirti. Gerai, kad budelis ne as.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 14:24)
Aha, o aš dabar Nikolajų Aničkovą ir Ancel Keys pacituosiu ir jūs visi iškart patikėsite, kad gyvulinio cholesterolio valgyti negalima, nes jis didina bendrą cholesterolio kiekį kraujyje.

nepatikėsiu, mano praktika sako ką kita. Rudenį ir aš pasidariau tyrimus. Viskas OK. O ir HomoSanitus gerai smegenis pravalė mirksiukas.gif
QUOTE
Žvengiu, nes dabar radau straipsnį apie maistinio oksicholesterolio maitinimą triušiams ir padarytą išvadą, kad oksicholesterolis didina cholesterolio kiekį kraujagyslėse. Tai joa, aš manau, kad kai triušis turėtų žole misti, o jį maitina oksiduotu cholesteroliu, tai triušiui ne tik cholesterolis padidėtų, bet dar galiausiai ir visai širdies smūgis ištiktų.

va va, yra ko žvengt, o tokiais "įrodymais" visam pasauliui baimę įvarė, privertė tuos aliejus-polinesočiuosius riebalus- vartoti. Uždirbo ir iš aliejų ir iš vaistų...
Atsakyti
Tesiu savo whole30 - Diena 4.

Pirmas valgymas ryte - scrambled eggs (3vnt.) su daug daug sviesto (~40-50g) smile.gif
Garnyrui, kaip dazniausiai rauginti kopustai su alyvuogiu aliejumi.

Kiausiniai imusami ir sviestas sudedami kartu i ikaitinta prikaistuvi ir greitai maisoma kol susidaro savotiksi kirminukai smile.gif Viskas trunka max. 1 min

http://tinypic.com/r/9bamug/4
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Silver79: 25 balandžio 2013 - 14:19
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 14:23)
Kokosas nera gyvulys, ten jokio cholesterolio nera. Yra sotieji riebalai, bet jokio cholesterolio.
As naudoju tik nerafinuota, kam man rafinuotas (t.y. apdorotas chemikalais)?

Cholesterolio nėra jokiuose aliejuose, tačiau kituose yra nestabiliosios polinesočiosios riebiosios rūgštys. Kaitinti jų negalima. O gyvuliniuose riebaluose- cholesterolis. Lygtai irgi geriau nekaitinti aukštoje temperatūroje. Kokosų ne visi įperka nerafinuotą, ir per brangu kepimui, o rafinuotas kaina tik 7/lt kg. Tinkamas maistui, klausiau rimtų dėdžių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Dar truputeli pamastymui, del ivairiu rodikliu, kurie tampa sveikatos norma (kraujo, cholesterolio, cukraus ir tt). Jie juk paskaiciuojami statistiskai, pvz imam sveikaja populiacijos dali ir is ju rodikliu vedam vidurki su plius minus leidziama paklaida. Pvz kai as dirbau embriologe, tai maciau kaip smarkiai keiciasi vyru spermos rodikliai, pvz anksciau reikalaudavo, kad butu 40mln/ml spermatozoidu, dabar jau uztenka 20mln/ml. Taigi, kas anksciau buvo liga ir diagnoze, dabar tampa norma. Todel as labai nemegstu tu paskaiciavimu, bandymo sutilpti i tam tikrus skaiciukus.

Lydau sviestuka, daug uzkaupus, paskui iseis is galiojimo biggrin.gif

Silver, istampei puslapi lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 25 balandžio 2013 - 14:20
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 15:03)
nepatikėsiu, mano praktika sako ką kita. Rudenį ir aš pasidariau tyrimus. Viskas OK. O ir HomoSanitus gerai smegenis pravalė  mirksiukas.gif

va va, yra ko žvengt, o tokiais "įrodymais" visam pasauliui baimę įvarė, privertė tuos aliejus-polinesočiuosius riebalus- vartoti. Uždirbo ir iš aliejų ir iš vaistų...


Bet kas baisiausia, kad ir toliau tas pačias tiesas teigia. Skaičiau JAV kardiologų asociacijos metinį pranešimą, tai ten apibendrinant tyrimus parašyta, jog "tyrimo A ir tyrimo B metu nustatyta, kad sočiųjų riebalų rūgščių vartojimas nedidina cholesterolio kiekio kraujyje. Tyrimo C metu nustatyta, kad pakeitus sočiąsias riebalų rūgštis angliavandeniais, cholesterolio kiekis kraujyje padidėjo, o pakeitus jas polinesočiosiomis rūgštimis, išliko toks pat. Todėl rekomenduojama vartoti daugiau augalinių aliejų, liesų pieno produktų, mėsos ir žuvies valgyti vieną ar du kartus per savaitę."
Negalėjau patikėti, nes nu visiškas logikos trūkumas. Bet jie tiesiog užsimerkia ir toliau varo savo tiesas, kad galėtų pelną gauti iš anticholesterolinių vaistų ir šiaip vaistų.
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 15:18)
Lydau sviestuka, daug uzkaupus, paskui iseis is galiojimo  biggrin.gif


Aha, reik gaudyt, kad neišeitų biggrin.gif kas nors bandėt lydyti naminį sviestą? Nes tokia smarvė buvo. Fui fui, nesupratau, nuo ko ji tokia. Ar kad sviestas jau buvo "išėjęs", ar tiesiog kad jis naminis buvo.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 15:21)
Aha, reik gaudyt, kad neišeitų biggrin.gif kas nors bandėt lydyti naminį sviestą? Nes tokia smarvė buvo. Fui fui, nesupratau, nuo ko ji tokia. Ar kad sviestas jau buvo "išėjęs", ar tiesiog kad jis naminis buvo.


Mano mama kartais lydydavo naminį sviestą, tai priklauso nuo karvės. Kai kurių ir pienas, ir sviestas, ir vaškė tokį stipresnį kvapą turi, o kai kurių beveik jokio kvapo. Tėvai pas tokią moteriškę kaime pieną pirkdavo. Normalus, skanus pienas buvo, sūriai baisiai skanūs, o po žiemos sakė, kažkoks suprastėjęs, lyg karstelėjęs pienas, nors karvė šiemet neveršinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gummy bear: 25 balandžio 2013 - 14:58
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 15:21)
Bet kas baisiausia, kad ir toliau tas pačias tiesas teigia. Skaičiau JAV kardiologų asociacijos metinį pranešimą, tai ten apibendrinant tyrimus parašyta, jog "tyrimo A ir tyrimo B metu nustatyta, kad sočiųjų riebalų rūgščių vartojimas nedidina cholesterolio kiekio kraujyje.

apie cholesterolį daugiau http://www.thincs.org/index.htm
Čia aš pirmą kart aptikau J Kwasniewskio pavardę. Ta, "nenaudinga" informacija, mūsų nepasiekia. Ko gera, visiems tikro maisto nepakaktų?
Ėskit krakmolą ir būkit patenkinti?
Papildyta:
QUOTE(gummy bear @ 2013 04 25, 15:58)
Normalus, skanus pienas buvo, sūriai baisiai skanūs, o po žiemos sakė, kažkoks suprastėjęs, lyg karstelėjęs pienas, nors karvė šiemet neveršinga.

Karstelėjęs pienas-kobalto stygius ,netgi gal dėl to ir nesusikergė, nupirktų vet vaistinėj tablečių ir po savaitės viskas pasitaiso.
Atsakyti