Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 13:20)
(jei ką, tai aš nuo 2012 sausio-paleo low carb)

Kas tai yra paleo-low carb?

Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 13:26)
Ziuriu mano ghee atsargos baigesi, gal reiks siandien prisilydyt naujo.

Niekada nesu lydžiusi - ar tikrai apie valandą reikia daug maž? Ir jei tiek ilgai gaminti, gal verta bent kilogramą sviesto sulydyti?
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 12:32)
Kas tai yra paleo-low carb?

Papildyta:

Niekada nesu lydžiusi - ar tikrai apie valandą reikia daug maž? Ir jei tiek ilgai gaminti, gal verta bent kilogramą sviesto sulydyti?


Pirma karta lydziau pagal si recepta http://shirshiulizda...e-sviestas.html
As i laika net neziurejau, man maisto gaminimas kaip meditacija. Lydziau puse kilo, pusvalandzio tikrai neuztrukau 4u.gif

Low carb reiskia, kad vartojama mazai angliavandeniu.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 12:52)
Wow - čia bomba! Tai mano AA teta, dėl padidėjusio cholesterolio vengė riebalų ir normalios mėsos, tai tas cholesterolis jai dar labiau didėjo, nes organizmas pats gamino perteklių. O ji plius vaistus nuo cholesterolio be abejo, vartojo.  doh.gif



Diabetas ir aterosklerozė vegetarus pažeidžia žymiai anksčiau, negu valgančius mėsą. Kuo daugiau mityboje angliavandenių, tuo greičiau progresuoja nutukimas, diabetas ir aterosklerozė. (K. Monastyrskis)

Vienintelis teisingas būdas normalizuoti cholesterolį kraujyje yra pakankamas maistinio cholesterolio kiekis mityboje. (Dr. Diana Schwarzbein -pagoooglinkit ta tema, kam aktualu. )
Mano vyro atveju tai ir išbandėm. Buvo nemažai padidėjęs. Kas trejetą mėn darėsi tyrimus poliklinikoj, po metų tapo norma, tyrimus atliekanti moteris klausė, kokiais vaistais pavyko tai pasiekti. Aišku, nepatikėjo, kai vyras pasakė -lašiniais ir taukais, grietine ir sviestu, apribojus angliavandenius lotuliukas.gif

Atsakyti
Labas

QUOTE(Elata @ 2013 04 24, 23:07)
.
bet ginkdie tai nereiškia, kad turėtumėm nevalgyt vaisių. Su saiku viskas sveika ir viskas gerai. Tačiau su whole30 yra taip, kaip su santuoka: arba tu vedęs arba ne. Biški vedusiu būt ir dar lakstyt per kaimynes neišeina biggrin.gif gerai tik, kad whole30 trumpalaikis biggrin.gif

pala pala ,tai whole 30 metu nerekomenduoja vaisių vartoti? g.gif nes ryte aš po vaisiuką,kaip ,,būtinybę" suvalgau

QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 10:08)
Aš jam iki 65 m duočiau. smile.gif Ir šaip jo oda bent labai skiriasi nuo to vegetaro -spindinti, lygi. Vegetarai, man rodos, taip neišsilaiko, o suvysta be normalaus riebalo.
Nors iš tiesų, odos struktūra, genai tikrai daug lemia.

na,nežinau, aš kažkada senai senai, gal prieš 20 metu buvau stovykloje pas Kepenį,tai man užstrigo būtent tai,kad jų labai graži oda ,privažiuodavo ten visokių paskaitas dėstyti ir iš Suomijos(beje, ji žuvį valgė) ir iš Maskvos,ir iš
Lt viskokių kampelių.Va,ką tik perskaičiau klaipėdietės, 20 metų kaip vegetarė, Reginos Balsevičienės knygą ,,Gyvenu be vaistų",na,tikrai įtikinamai parašiusi,bet neveltui pati yra biologė ir chemikė ir būtent sako,jei nežinote kaip būti vegetaru,tai nebūkite,nes gali pritrūkti įv. medžiagų,o ji renka,džiovina visokias žolytes,žiemai iš kiaušinių lukštų darosi kalcio atsargas ,visokias trauktines pumpurų,žolių ir pan.
va,apie ją

Čia turbūt visad atsiras kas mano vienaip ,kas kitaip,kaip ir gummy bear kažkur pradžioj rasė,tiesiog kiekvienas pasirenka,tai kas jam tinkama ir priimtina,o visokių ,,prieš" galima rasti apie viską,nenustebčiau,jei po kokių 20 metų mokslininkai ištirs ir pareikš,kad Paelo yra blogai,ups, sorry,ten trūksta to ar ano,dėl to ,va,jūs ir susirgote šia liga biggrin.gif
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 13:04)
Kagi, rodausi. Is anksto atsiprasau uz vaizda fone, nuomojames sena sovietmecio laiku buta, todel dovanokit uz "estetini" vaizda.
Cia as su savo buvusiom iseiginem kelnem, i kurias vos isprausdavau savo bulkas  lotuliukas.gif

Įspūdinga,jau gali kokius papildus pradėti reklamuoti ,tipo ,vartojau ir sulieknėjau biggrin.gif o jei rimtai,per kiek maždaug laiko čia taip?
merginos,būkit geros,taip neturiu laiko vėl visą temą iš naujo skaityti,kiek sakėt tos knygos parsiuntimas kainuoja?gal galit idėti psl. ir iš kur ją galima parsisiųsti?ar bent linką kur išsamiausiai ir moksliškiausiai,jūsų manymu, apie whole 30 ir paelo pasiskaityti,na,ka darysi,teks trauktis žodyną ir prisiminti anglų k. ,kol baigsiu whole 30 gal jau būsiu išsivertusi biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 25 balandžio 2013 - 12:45
GHI -tai iš senų laikų, kai nebuvo šaldytuvų, atėjęs sviesto ilgesnio išlaikymo būdas. Tačiau, jei nėra kokių tai ypatingų sveikatos problemų, kad reikėtų bijoti pieno baltymo, nelydytas sviestas yra geriau, nes cholesterolis jame nevirtęs oksicholesteroliu. Mes nelydome. Mes apskritai stengiamės kuo mažiau kaitinti baltymus ir riebalus.
Atsakyti
Pradejau daugmaz paleo maitintis nuo spalio, bet su siokiais tokiais nukrypimais. Be nukrypimu - nuo gruodzio pabaigos. Imkim, kad grubiai per 5-6 menesius.

Gaspadine, galiu jums atsiusti kompiuterini knygos varianta (pdf), tik parasykit man savo elektronini pasta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 13:45)
GHI -tai iš senų laikų, kai nebuvo šaldytuvų, atėjęs sviesto ilgesnio išlaikymo būdas. Tačiau, jei nėra kokių tai ypatingų sveikatos problemų, kad reikėtų bijoti pieno baltymo, nelydytas sviestas yra geriau, nes cholesterolis jame nevirtęs oksicholesteroliu. Mes nelydome. Mes apskritai stengiamės kuo mažiau  kaitinti baltymus ir riebalus.

voresta,tai iseitų,kad visą mėsą geriau troškinti,virti,garinti?taip?tai ir tie jautienos kepenėlių kepsniukai vakarykščiai su lydytais kepintais taukais ant viršaus irgi nėra ,,į sveikatą",na,jei kalbėti išskirtinai apie sveikatą,o ne nuklydimus g.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 13:49)
Pradejau daugmaz paleo maitintis nuo spalio, bet su siokiais tokiais nukrypimais. Be nukrypimu - nuo gruodzio pabaigos. Imkim, kad grubiai per 5-6 menesius.

Gaspadine, galiu jums atsiusti kompiuterini knygos varianta (pdf), tik parasykit man savo elektronini pasta  4u.gif

išsiunčiau,dėkui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 25, 13:43)
pala pala ,tai whole 30 metu nerekomenduoja vaisių vartoti? g.gif nes ryte aš po vaisiuką,kaip ,,būtinybę" suvalgau


Ne ne, su vaisiais viskas tvarkoje, galima 2-3 per dieną suvalgyti smile.gif Sakau tik dėl sulčių ar sulos, kurios neužpildo skrandžio smile.gif

O su tuo oksicholesteroliu, tai čia irgi daugiau gandai. Turėjau kažkur straipsnį apie ghee ir oksidaciją, bet db nerandu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 13:40)


Vienintelis teisingas būdas normalizuoti cholesterolį kraujyje yra pakankamas maistinio cholesterolio kiekis mityboje. (Dr. Diana Schwarzbein -pagoooglinkit ta tema, kam aktualu.  )
Mano vyro atveju tai ir išbandėm.  Buvo nemažai padidėjęs. Kas trejetą mėn darėsi tyrimus poliklinikoj, po metų  tapo norma, tyrimus atliekanti moteris klausė, kokiais vaistais pavyko tai pasiekti. Aišku, nepatikėjo, kai vyras pasakė -lašiniais ir taukais, grietine ir sviestu, apribojus angliavandenius lotuliukas.gif

reiks mamai būtinai pasakyti,nes pas ją buvo 10,tik kažin ar patikės g.gif tėvas mano, tai tik Malyševa tiki(tokia gydytoja,gal teko matyti,kas rytą per kažkokį rusų kanalą rodo)-čia jau jo ,,guru" dievas ir autoritetas,o kartais ten tokias ,,pievas" šneka doh.gif dabar visą gyvenimą pieno negėręs,bet Malyševa pasakė,kad labai sveika,pradėjo pieną gerti doh.gif ir ką besakyčiau,kad nesveika,sako,tu man neįrodysi,na,žodžiu,būna ir taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 14:00)

O su tuo oksicholesteroliu, tai čia irgi daugiau gandai. Turėjau kažkur straipsnį apie ghee ir oksidaciją, bet db nerandu.


na tai dar šviežia informacija, nespėjusi įsitvirtinti, ir laiko reikia.
QUOTE
Kinijos Universiteto Honkonge mokslininkai, vadovaujami  daktaro Zhen-Yu Chen, 238-tajame Amerikos chemikų draugijos kongrese 2009 metais padarė pranešimą, kuris sukėlė audringas diskusijas. Pranešimo tema – oksicholesterolis (trečia visiems žinomo cholesterolio forma - 7 beta-hydroxycholesterol, 7-ketocholesterol, and 5 beta, 6 beta-epoxycholesterols) ir jo poveikis žmogaus organizmo širdies-kraujagyslių sistemai. Eksperimentais jie įrodė, kad cholesterolis, į kurio molekulė prisijungė deguonies atomą, kur kas aktyviau sudaro visiems gerai žinomas cholesterolines plokšteles ant kraujagyslių sienelių, negu taip vadinamas „blogasis“. LDL cholesterolis.

Kai kas panašaus įvyksta ir su augaliniais riebalais juos specialiai apdorojant. Veikiant aukštai temperatūrai jų molekulės jungiasi su vandenilio atomais – skysti riebalai virsta kietais. Taip gaunami margarinai, arba taip vadinami kulinariniai riebalai, kuriais maisto pramonė pakeičia brangesnius natūralius aliejus ar taukus. Tokie transformuoti riebalai yra kenksmingi žmogaus sveikatai.

Oksicholesterolis susidaro iš gyvulinės kilmės riebalų veikiant aukštai temperatūrai: jo gausu sausame piene, kiaušinių milteliuose, mėsos gaminiuose, kuriuos ruošė grilyje ar ant atviros ugnies. Oksicholesterolio yra visuose maisto pramonės produktuose, kurių gamyboje buvo naudoti sausas pienas ir kiaušinių milteliai – virtose dešrose, sardelėse, sosiskose, valgomuosiuose leduose ir t.t., o taip pat  taip mėgiamuose tautiniuose gaminiuose – šašlikuose, barbekiu ir net keptoje ant keptuvės vištoje...
Verdant ar ruošiant maistą ant garų susidariusio oksicholesterolio kiekiai minimalūs.
Oksicholesterolio poveikį šiek tiek neutralizuoja produktai-antioksidantai: daržovės, vaisiai, riešutai, uogos, žalia arbata, raudonas vynas... Yra nustatyta, kad išrūgos ir krekenos(priešpienis) turi antikūnų prieš oksixolesterolį ir jų vartojimas blokuoja jo įsisavinimą iš žarnyno.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 25 balandžio 2013 - 13:14
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 14:00)
O su tuo oksicholesteroliu, tai čia irgi daugiau gandai. Turėjau kažkur straipsnį apie ghee ir oksidaciją, bet db nerandu.

Tai iš tiesų gal jei kepimui, tai naudoti lydytą sviestą, jei valgymui - normalų?
Gaspadinė trauks anglų žodyną, o aš kokį nors tarptautinį chemijos ir medicinos - man tiek daug neaiškių žodžių šioje temoje doh.gif. Net ir oksicholesterolis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 13:39)
Low carb reiskia, kad vartojama mazai angliavandeniu.

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 25, 13:52)
voresta,tai iseitų,kad visą mėsą geriau troškinti,virti,garinti?taip?tai ir tie jautienos kepenėlių kepsniukai vakarykščiai su lydytais kepintais taukais ant viršaus irgi nėra ,,į sveikatą",na,jei kalbėti išskirtinai apie sveikatą,o ne nuklydimus g.gif


taip, jei nori sveikatos, geriau nekepti, arba bent kepimui naudoti kokosų rafinuotą aliejų-jis neturi cholesterolio- nėra kam oksiduotis. Tačiau kepimo metu dar vyksta tokia Maillard reaction.
Va, todėl ir nustojau kepti verysad.gif nebenoriu rizikuoti.
O jūs dar jauni, vėžiu nesirgot, tai galite.
Atsakyti