Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(gummy bear @ 2013 04 25, 10:23)
O maišeliai po akim? Na ir raukšlės... Bet va kai žmogus šypsosi, akys spindi, kalba su užsidegimu, tai ir priimi kitaip, patrauklesnis atrodo.

Taip, tas žaliavalgis per daug "sausas". Bet vėlgi... Vienu metu interenete sklandė fotkė Gillian McKeith vs Nigella Lawson. Na Nigella gražaus veido moteris, bet mano manymu, patukusi, Gillian foto turbūt pati baisiausia išrinkta, kokia tik gali būti, bet net geresnėse foto ji man per "sausa". Sveikatos požiūriu, Nigella dažnai gamina šlamštą, Gillian vegetarystė, sakyčiau, sveikiau. Tai gal ne visada fotkės atspindi tą tikrąją sveikatos būklę.

Nepasakyčiau, kad Nigella šlamštą gamina, jos patiekalai greičiau toks homemade hearty food. O Gillian net ir gražiausiose nuotraukose atrodo paprasčiau nei Nigella bet kurioje foto, tačiau dėl to ne tik mityba, bet ir genai, aplinkos veiksniai kalti, tad nelabai sąžininga lyginti.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 25, 10:55)
Nepasakyčiau, kad Nigella šlamštą gamina, jos patiekalai greičiau toks homemade hearty food. O Gillian net ir gražiausiose nuotraukose atrodo paprasčiau nei Nigella bet kurioje foto, tačiau dėl to ne tik mityba, bet ir genai, aplinkos veiksniai kalti, tad nelabai sąžininga lyginti.

Na gal neteisingai parašiau dėl Nigellos patiekalų, bet ji mėgsta visokius comfort food su padažais, primarmalintą anglišką maistą ir desertai desertai desertai. O dar geriau, kai rodo gale laidos, kai ji su naktiniais daro reidą į šaldytuvą biggrin.gif

Man Giada de Laurentiis labiau patinka blush2.gif Aišku, italų ir anglų virtuvės savaime skiriasi. Ale visvien ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 24, 22:49)
Jautiena,https://www.facebook.com/pages/Sportas-namuose/322030747820494
sportas namuose? oj ne man niekaip schmoll.gif
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 07:16)
tegu pasidžiaugia, kol  jauna... vieno  70-mečio ilgamečio žaliavalgio nuotrauka.. Fruktozė sendina be laiko!!!
user posted image

fear.gif o siaube, miske toki sutikus, tai rekciau, lekciau, begciau, zemes nesiekdama ir daugiau manes i miska ne su botagu nenuvarytum doh.gif

Nigellos virtuve man taip pat nepatinka. kelias laideles esu macius - tai marmalynes ir tiek, oj ne doh.gif patinka man J. Oliver, ir jeigu jis uzsikabintu ant paleo, tai as ji isimyleciau lotuliukas.gif ypac patinka jo 30minutes dinner laideles: greitai, terskt barskt ir yra, jokiu pacackinimu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 10:37)
Nes vegetarizmas ir veganizmas man atrodo irgi nėra 100% sveika. Tuo labiau, kai yra ištirta, jog be gyvūninės kilmės produktų žmogaus smegenys kažko negauna ir tai skatina alshaimerio ligą.

tik gyvūninės kilmės maiste yra cholesterolio:
Spręskite patys ar cholesterolis jums priešų priešas ar neįkainojamas draugas:

Žmogaus organizme yra 80% endogeninio cholesterolio, kuris sintetinamas kepenyse ir lastelėse, nepriklausomai nuo maisto sudėties ir neturi nieko bendro su cholesteroliu lėkštėje. 1-2 gramai cholesterolio su maistu kasdien – minimali įtaka procesams, vykstantiems organizme.

Motinos piene - 1mg cholesterolio 1 ml pieno, jame yra ypatingas fermentas, padedantis vaiko organizmui tą cholesterolį įsisavint. Vaiko organizmui būtinas cholesterolis pilnaverčiui smegenų, nervų sistemos, skeleto, kaulinių audinių, imuninės sitemos vystymuisi ir metabolizmui.

Iš fiziologinės pusės žiūrint, suaugusio organizmas nuo vaiko, beveik nesiskiria, o pagyvenusio žmogaus organizmas – reikalauja dar didesnio cholesterolio kiekio dėl pablogėjusio jo įsisavinimo. Riebalų ir cholesterolio apribojimas  vaikų, paauglių, suaugusių ir pagyvenusių maiste  - viena iš vaikų vystymosi sutrikimo priežasčių, priešlaikinio suaugusiųjų senėjimo ir ligų priežastis, ir ankstyvos mirties nuo degeneratyvinių pakitimų pas pagyvenusius žmones priežastis. Procesas link kapinių pagreitėja, jei dieta be riebalų papildoma cholesterolio kiekį kraujyje mažinančiais vaistais.

Cholesterolis yra lytinių hormonų androgeno, testosterono, estrogeno, progesterono sintezės pagrindas. Nevaisingumas, amenorėja, menstruacijų sutrikimai, impotencija, frigidiškumas, ankstyvas klimaksas, lytinių organų ligos – visa tai dietos su stipriai sumažintu riebalų kiekiu ir vaistų nuo cholesterolio pasekmė.

Cholesterolis – bazė susidaryti tulžiai, kuri būtina virškinimui, įsisavinimui ir nepakeičiamų riebalų asimiliacijai iš maisto. Riebalų ir cholesterolio iš maisto trūkumas – žemojo tankio cholesterolio kiekio padidėjimo kraujyje ir didelio tankio cholesterolio sumažėjimo jame priežastis, akmenligės tulžies pūslėje priežastis (nepanaudota tulžis riebalų skaidymui sudaro smėlį ir akmenis iš tulžies druskų)

Cholesterolis – antioksidantas, jis saugo vidines ląstelės struktūras nuo ardančių laisvųjų deguonies radikalų.

Cholesterolis būtinas žarnyno gleivinės normaliam funkcionavimui. Dieta be riebalų padidina toksinų įsiurbimą iš žarnyno į kraują.

Kiekviename antinksčių žievės grame yra 1 mg cholesterolio. Kam tiek daug? Joje gaminami steroidiniai hormonai sintetinami iš cholesterolio – kortikosteroidai ir lytiniai hormonai dalyvauja medžiagų apykaitos reguliacijoje. Kortikosteroidai įtakoja daugelį procesų organizme, tame tarpe ir adaptaciją stresams.

Kiekviename galvos smegenų ir nervinių audinių grame yra 2 mg cholesterolio. Cholesterolis būtinas serotonino receptorių veiklai smegenyse, serotonino deficitas surištas su depresija, agresija ir savižudybėmis.

Vitaminas D sintetinamas įtakojant saulės šviesai iš cholesterolio. Vitaminas D, o tai reiškia ir cholesterolis, būtinas vaiko augimui, kaulų regeneracijai ir mineralizacijai, normaliai nervų sistemos veiklai, insulino gamybai, mineralinių medžiagų apykaitai, imunitetui, dauginimosi organams.

o biznis išplovė smegenis masėms, sukėlė anticholesterolinę isteriją, ir dabar pardavinėja įvairius papildus, vaistus, kurių nereikėtų, jei žmonės valgytų maistą, turtingą cholesteroliu.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 12:35)
tik gyvūninės kilmės maiste yra cholesterolio:
o biznis išplovė smegenis masėms, sukėlė anticholesterolinę isteriją, ir dabar pardavinėja įvairius papildus, vaistus, kurių  nereikėtų, jei žmonės valgytų maistą, turtingą cholesteroliu.

Wow - čia bomba! Tai mano AA teta, dėl padidėjusio cholesterolio vengė riebalų ir normalios mėsos, tai tas cholesterolis jai dar labiau didėjo, nes organizmas pats gamino perteklių. O ji plius vaistus nuo cholesterolio be abejo, vartojo. doh.gif
Atsakyti
Kagi, rodausi. Is anksto atsiprasau uz vaizda fone, nuomojames sena sovietmecio laiku buta, todel dovanokit uz "estetini" vaizda.
Cia as su savo buvusiom iseiginem kelnem, i kurias vos isprausdavau savo bulkas lotuliukas.gif
user posted image

Einu spirgintis kiausu su lasiniais mirksiukas.gif Ir zinoma bus darzoviu, pasiilgau brokolio rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 13:04)
Kagi, rodausi. Is anksto atsiprasau uz vaizda fone, nuomojames sena sovietmecio laiku buta, todel dovanokit uz "estetini" vaizda.
Cia as su savo buvusiom iseiginem kelnem, i kurias vos isprausdavau savo bulkas  lotuliukas.gif
user posted image

Einu spirgintis kiausu su lasiniais  mirksiukas.gif  Ir zinoma bus darzoviu, pasiilgau brokolio  rolleyes.gif

Woohooo, kaip nerealiai! Sveikinu! smile.gif
Atsakyti
Siandien pusryciams buvo:
user posted image

2 bananai
3 kiausiai
2 saukstai maltu migdolu
ziupsnelis druskos

bananus sutryniau bulviu kosei skirtu aparaciuku (toks mazas presas), imusiau kiausus, idejau migdolu miltus, suplakiau viska ir paskirciau ant kokosu riebalu suteptos formines kepimo skardos (yorkshire pudding tray) ir i ikaitinta orkaite ~10min. gavosi 6 blyneliai, man 3 ir 3 mano antrai pusei. ant virsaus dosniai cinamono, o "uogiene" tera atsildytos ir sutrintos melynes+avietes.
kitakart padarysiu foto is sono, nes sitie blynai yra apie 1cm storio, tik is virsaus to nesimato. liezuvi galima nuryt thumbup.gif
Papildyta:
LumiLumi: wow! cia tai skirtumas!
Atsakyti
Cia as su savo buvusiom iseiginem kelnem, i kurias vos isprausdavau savo bulkas  lotuliukas.gif

taip, nuostabus šalutinis šios mitybos poveikis thumbup.gif man irgi nutirpo ~15 kg per pirmus tris mėn .(jei ką, tai aš nuo 2012 sausio-paleo low carb). Dabar svoris stabilus visus metus, nesvarbu ar valgau 3 ar 1 kartą paroj, nesvarbu, kiek kalorijų..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 25 balandžio 2013 - 12:26
QUOTE(jautiena @ 2013 04 25, 13:12)
Siandien pusryciams buvo:
user posted image

2 bananai
3 kiausiai
2 saukstai maltu migdolu
ziupsnelis druskos

bananus sutryniau bulviu kosei skirtu aparaciuku (toks mazas presas), imusiau kiausus, idejau migdolu miltus, suplakiau viska ir paskirciau ant kokosu riebalu suteptos formines kepimo skardos (yorkshire pudding tray) ir i ikaitinta orkaite ~10min. gavosi 6 blyneliai, man 3 ir 3 mano antrai pusei. ant virsaus dosniai cinamono, o "uogiene" tera atsildytos ir sutrintos melynes+avietes.
kitakart padarysiu foto is sono, nes sitie blynai yra apie 1cm storio, tik is virsaus to nesimato. liezuvi galima nuryt  thumbup.gif
Papildyta:
LumiLumi: wow! cia tai skirtumas!

eik tu sau, nenervuok tu mano skrandžio šitais nerealiais blynais... niam, net seilės susikaupė.
Atsakyti

Oho! Nerealiai good! biggrin.gif

QUOTE(jautiena @ 2013 04 25, 13:12)

Tikrai labai viliokliškai atrodo smile.gif
Atsakyti
Aciu, panos. Dabar ziuriu i sita fotke ir pati netikiu biggrin.gif

Skaniai blynukai atrodo. thumbup.gif
Ziuriu mano ghee atsargos baigesi, gal reiks siandien prisilydyt naujo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 25 balandžio 2013 - 12:27