Sveiki,
na, skaitant apie Whole30 - patiko būtent tai, kad tą laikotarpį griežtai atsisakoma kai kurių produktų, nes vėliau galima atpažinti į kokias medžiagas kaip organizmas reaguoja, ir tam tikra prasme "išvalyti" organizmą ir išgryninti sau priimtiną mitybą galima.
Nes šiaip pažiūrėjus iš savo diletantiškos perspektyvos, kas yra tas Paleo - tai daug žmonių, kurie turi savo ūkius, ar bent sodus taip maitinasi tik nevadina to Paleo. Kol turėjau kaimą, pas močiutę irgi valgydavome tai, ką jie patys užaugindavo. Visokie cukrūs ir pyragai būdavo itin retas maistas.
Taip pat kaip ir sezoniškas, ir lokalus maistas - pas mus tai dar gana įprasta.
Tai whole30 man atrodo tikrai labai skiriasi nuo to. Todėl kadangi ir vakar, ir šiandien gėriau klevų sulą, tai neužskaitysiu šių dienų savo programoje. Laikysiu jas tiesiog paleo dienomis.
QUOTE(Silver79 @ 2013 04 24, 13:01)
Jautienos taukus darausi pats. Lydau gan ilgai ant mazos ugnies. Paskutni karta beveik 3 litrus pasigaminau. Uzsaldziau kubeliais ir turiu neblogas gyv. riebalu atsargas.
Man su tuo oksicholesteroliu nuolat klausimu iskyla, bet tiek ghee sviesta , tiek jautinos, zasies taukus naudoju.
Man visada patiko savos gamybos riebalai. Tik kad jų niekada pati nesu gaminusi. Ir tam reikia bent mini ūkį turėti - nes negi parduotuvėse ar turguose yra tų riebalų pirkti. Tik kiaulienos esu mačiusi.
Dar noriu pasitikslinti - tos "anglys" čia tipo angliavandeniai?
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 09:16)
Ar čia ne tas lietuvių kilmės žaliavalgis, kuris savo knygą neseniai lietuvoje prsitatė?