Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 24, 22:22)
...
Galesiu kada nors jus pasiurpinti foto pries ir po  lotuliukas.gif
o taip, butinai, mums cia truksta vaizdines medziagos.
as irgi i lovike. rytoj ryte bananiniai blyneliai, tiesa, bananas tik 1, o ne 50 lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 24, 22:29)
o taip, butinai, mums cia truksta vaizdines medziagos.
as irgi i lovike. rytoj ryte bananiniai blyneliai, tiesa, bananas tik 1, o ne 50  lotuliukas.gif

Jautiena,https://www.facebook.com/pages/Sportas-namuose/322030747820494
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 25, 00:08)
Norejau paklausti, o kodel negali buti WholeINFINITY?  ax.gif

Paleo ir Whole30 nėra sinonimai, kadangi paleo sąvoka yra platesnė.
Whole30 per daug apribojimų visam gyvenimui ir nuolatinei mitybai: jokių saldiklių, jokių piktnaudžiavimų desertais, jokio alkoholio ir pan. O juk pas mus gyvenime visaip būna: tai gimtadienis, kur norisi tortuko, kad ir paleo, bet saldinto klevų sirupu ar medumi, tai reikia šampano gurkšnį per draugų vestuves išgerti, tai dar kokios Kalėdos ar Velykos pasimaišo, kur giminė nesupranta, kodėl tu nenori to pudingo valgyti.
Tačiau, kaip Sedindriuke ir sako, paleo maitintis visą gyvenimą galima. Pasireguliuoji pagal save, pasižiūri, kurie produktai tinkai, kurie nelabai, įtrauki gal kokius grikius ar avižas, jei skanu ir tinka, na, prisitaikai. Ir maitiniesi taip kiek tik norisi ir nesijauti per daug ribojamas, ir organizmas džiaugiasi smile.gif

O tie bananai... reik gal pabandyt biggrin.gif aš nesuprantu, kaip tai merginai dar dantys neišbyrėjo ir plaukai nenuslinko. Jinai gal beždžionė įsivaizduoja besanti ar kame čia kampas... biggrin.gif
Atsakyti
Zinojai tu ja?biggrin.gif nors kur nezinosi.. as sakau senus irasus kuriu nepublikavo ir kelia vis ba pati nusikudinus ar dar kas nors... O biznio juk negadinsi. Ok einam bananu valgyt biggrin.gif

o uz tuos zodzius, apie plauki nuslinkima ir pan., tai juk fruitarianai nuimtų tau galvą biggrin.gif nuo mėsos tau turėtų byrėt plaukai .. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 25 balandžio 2013 - 07:53
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 24, 23:51)
aišku pamenu biggrin.gif ji tebėra, džiaugias kad jau tris ir daugiau metų valgo vien vaisius.. kiek pasekėjų turi, ir t.t. ... biggrin.gif juk žaliavalgiai yra labiau fruitarianai .. 

tegu pasidžiaugia, kol jauna... vieno 70-mečio ilgamečio žaliavalgio nuotrauka.. Fruktozė sendina be laiko!!!
user posted image
Atsakyti
Sveiki,
na, skaitant apie Whole30 - patiko būtent tai, kad tą laikotarpį griežtai atsisakoma kai kurių produktų, nes vėliau galima atpažinti į kokias medžiagas kaip organizmas reaguoja, ir tam tikra prasme "išvalyti" organizmą ir išgryninti sau priimtiną mitybą galima.
Nes šiaip pažiūrėjus iš savo diletantiškos perspektyvos, kas yra tas Paleo - tai daug žmonių, kurie turi savo ūkius, ar bent sodus taip maitinasi tik nevadina to Paleo. Kol turėjau kaimą, pas močiutę irgi valgydavome tai, ką jie patys užaugindavo. Visokie cukrūs ir pyragai būdavo itin retas maistas. tongue.gif Taip pat kaip ir sezoniškas, ir lokalus maistas - pas mus tai dar gana įprasta.
Tai whole30 man atrodo tikrai labai skiriasi nuo to. Todėl kadangi ir vakar, ir šiandien gėriau klevų sulą, tai neužskaitysiu šių dienų savo programoje. Laikysiu jas tiesiog paleo dienomis. biggrin.gif

QUOTE(Silver79 @ 2013 04 24, 13:01)
Jautienos taukus darausi pats. Lydau gan ilgai ant mazos ugnies. Paskutni karta beveik 3 litrus pasigaminau. Uzsaldziau kubeliais ir turiu neblogas gyv. riebalu atsargas.
Man su tuo oksicholesteroliu nuolat klausimu iskyla, bet tiek ghee sviesta , tiek jautinos, zasies taukus naudoju.

Man visada patiko savos gamybos riebalai. Tik kad jų niekada pati nesu gaminusi. Ir tam reikia bent mini ūkį turėti - nes negi parduotuvėse ar turguose yra tų riebalų pirkti. Tik kiaulienos esu mačiusi.
Dar noriu pasitikslinti - tos "anglys" čia tipo angliavandeniai?

Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 25, 09:16)

Ar čia ne tas lietuvių kilmės žaliavalgis, kuris savo knygą neseniai lietuvoje prsitatė?
Atsakyti
Kazkada ziurejau video apie paleo. Ten vyriskis jau 30 metu paleo maitinasi. Klausia jo, kiek jam metu. Galvoju, sakys 90. (mano giminaitis mire 93, atrodydamas panasiai ir budamas aktyvus, vairuodamas, pjaudamas malkas dvi savaites iki mirties). Pasirodo, 73. O atrodo panasiai, kaip sitas zaliavalgis. Na tik labiau susitvarkes. Sakyciau, daug ka lemia genai, ne tik mityba.

Va tas video: http://www.youtube.c...be_gdata_player
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 04 25, 09:48)
Kazkada ziurejau video apie paleo. Ten vyriskis jau 30 metu paleo maitinasi.

Aš jam iki 65 m duočiau. smile.gif Ir šaip jo oda bent labai skiriasi nuo to vegetaro -spindinti, lygi. Vegetarai, man rodos, taip neišsilaiko, o suvysta be normalaus riebalo.
Nors iš tiesų, odos struktūra, genai tikrai daug lemia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 25 balandžio 2013 - 09:09
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 08:08)
Aš jam iki 65 m duočiau. smile.gif Ir šaip jo oda bent labai skiriasi nuo to vegetaro -spindinti, lygi. Vegetarai, man rodos, taip neišsilaiko, o suvysta be normalaus riebalo.

jei tas diedukas kur mašiną traukia..na 90 neduociau.. bet tas raw.. tai giltinė... brrr natūralas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 25 balandžio 2013 - 09:10
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 09:39)

Ar čia ne tas lietuvių kilmės žaliavalgis, kuris savo knygą neseniai lietuvoje prsitatė?

taip taip, ir netgi po to, kai nuo vėžio mirė žmona(irgi ilgametė vegetarė žaliavalgė) jis vis dar populiarina tą mitybą. Matyt, tai virto bizniu ir turi sukti tą ratą.

Veganžaliavalgystė-pavojinga. Šiame forume (rusų k.)surinkta daug įvairių istorijų, kurios patvirtina- nuo ligų ir vėžio tai tikrai neapsaugo.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 25, 10:08)

O maišeliai po akim? Na ir raukšlės... Bet va kai žmogus šypsosi, akys spindi, kalba su užsidegimu, tai ir priimi kitaip, patrauklesnis atrodo.

Taip, tas žaliavalgis per daug "sausas". Bet vėlgi... Vienu metu interenete sklandė fotkė Gillian McKeith vs Nigella Lawson. Na Nigella gražaus veido moteris, bet mano manymu, patukusi, Gillian foto turbūt pati baisiausia išrinkta, kokia tik gali būti, bet net geresnėse foto ji man per "sausa". Sveikatos požiūriu, Nigella dažnai gamina šlamštą, Gillian vegetarystė, sakyčiau, sveikiau. Tai gal ne visada fotkės atspindi tą tikrąją sveikatos būklę.
Atsakyti
QUOTE(gummy bear @ 2013 04 25, 10:23)
O maišeliai po akim? Na ir raukšlės... Bet va kai žmogus šypsosi, akys spindi, kalba su užsidegimu, tai ir priimi kitaip, patrauklesnis atrodo.
Taip, tas žaliavalgis per daug "sausas". Bet vėlgi... Vienu metu interenete sklandė fotkė Gillian McKeith vs Nigella Lawson. Na Nigella gražaus veido moteris, bet mano manymu, patukusi, Gillian foto turbūt pati baisiausia išrinkta, kokia tik gali būti, bet net geresnėse foto ji man per "sausa". Sveikatos požiūriu, Nigella dažnai gamina šlamštą, Gillian vegetarystė, sakyčiau, sveikiau. Tai gal ne visada fotkės atspindi tą tikrąją sveikatos būklę.

Šiap, gal jo, patrauklesnis jis atrodo. Gal jis netgi aktorius. smile.gif O tas veganas, tai nežinau, man negražu kai žmogus skeletu tampa. Tos moterys šiaip abi gražios.
Bet tikriausiai sveikas protas ir sveikas saikas niekada nepatrukdo. Nes vegetarizmas ir veganizmas man atrodo irgi nėra 100% sveika. Tuo labiau, kai yra ištirta, jog be gyvūninės kilmės produktų žmogaus smegenys kažko negauna ir tai skatina alshaimerio ligą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 25 balandžio 2013 - 09:38