Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 24, 20:33)
Nu sorry, aš čia išvis kaip kokia civilizacijos auka pasijaučiau. Dėl sulos nesutinku - manau, kad ją gerti galima, o tokiu laiku, kai ji bėga, netgi būtina, nes vitaminų ir mineralų ten nors vežimu vežk smile.gif
Voresta, nu žmonių nuo vaisių nutukusių dar nemačiau, dažniausiai ne juose problema būna. Aš valgau naminius, sode užaugintus obuolius, ir nematau problemos, neskaičiuoju, kad va man čia šiandien reikia 3 kartus valgyt. Jei noriu valgyt, skrandis urzgia, ir pasiimu, ir suvalgau obuolį. Sultys taip pat nėra blogis. Visi žino, kad GERIAU yra pasiimti ir suvalgyti obuolį, bet nėra BLOGAI ir išgerti stiklinę sulčių, ypač ryte, dar praskiesti truputį su vandeniu. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.

Mergaitės (ir berniukai), prašau atkreipti dėmesį, kad klausimas buvo ar galima per whole30 naudoti klevų sulą ir obuolių sultis? Atsakymas yra NE. Ar galima naudoti šiuos produktus iš esmės? GALIMA. Jei jums skanu, jei jums tinka ir norisi, labai prašau, naudokite į sveikatą. Taip pat ir grūdus, pieną ir kt. Niekas juk neliepia statytis į rėmus ir būti grynai paleo sekėju. Tačiau Whole30 nėra dieta. Whole30 nėra WholeINFINITY ir negali būti. Tai laikinas mitybos režimas, skirtas atstatyti organizmui. Valgydami įprastai (nei jei tai paleo maistas - grynos sultys ar klevų sula per se yra paleo) per ilgą laiką išbalansuojame organizmą, atsiranda tas idiotiškas "noriu ko nors skanaus" potraukis ar noras dažnai užkandžiauti, todėl tas trumpas organizmo valymo/atstatymo laikotarpis aka Whole30 yra reikalingas organizmui susibalansuoti. Sultys, sula, nors ir kaip skanu ir turi mineralų, tačiau yra cukrus. Bet koks cukrus, natūralus jis ar dirbtinis, sukelia malonumo pojūčius organizme ir smegenyse, smegenys prie malonumo pripranta ir nori jo vis daugiau. Todėl ir pravartu kartais pasidaryti pertraukėlę nuo cukraus. Jei nesiimate Whole30, tuomet be abejo, sula gardu, sulčių pilnas rūsys, mineralinių medžiagų ir vitaminų ten yra, tad kodėl gi ne. Beje, mineralinių medžiagų ir vitaminų yra ir grūduose.
Beje, mūsų protėvių laikais tų vaisių tiek nebuvo, buvo ir sezoniškumas, ištisus metus priėjimo prie šviežių vaisių ir tokiais kiekiais jie neturėjo. O be to, nebūtina mums su jais lygintis smile.gif
Taigi, labai populiaru sakyti, kad nuo vaisių dar niekas nenutuko. Remiantis kokiais duomenimis taip teigiama? Žmonėms, turintiems problemų su insulino rezistencija organizme, vaisių iš tiesų reiktų valgyti mažiau, nes jie nuo jų tuks. Cukrus yra cukrus, kad ir kokiu jis pavidalu būtų, o esant insulino kiekio registravimo sutrikimams, jis tiks didins riebalų masę.
bet ginkdie tai nereiškia, kad turėtumėm nevalgyt vaisių. Su saiku viskas sveika ir viskas gerai. Tačiau su whole30 yra taip, kaip su santuoka: arba tu vedęs arba ne. Biški vedusiu būt ir dar lakstyt per kaimynes neišeina biggrin.gif gerai tik, kad whole30 trumpalaikis biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif jau kuris laikas seku jusu tema. Nors apie paleo suzinojau tik is sio forumo, taciau jo principai man jau is anksciau buvo zinomi. Esu perskaicius knyga "pietu papludimio dieta" ir galiu parekomenduoti ja visoms, kurios noretu gilesnes informacijos lietuviu kalba. Ten labai graziai ir aiskiai parasyta, kodel riebalinis sluoksnis kaupiasi nuo anglevandeniu o ne nuo riebalu, kaip svyruoja cukraus kiekis kraujyje nuo maisto ir kuo tai susije su antsvoriu ir nevaldomu apetitu. Knyga neplona, bet labai lengvai skaitos. Kauno viesoji biblioteka ja turi, galit pasiskolint ka domina.
Siandien jau trecia diena prisilaikau tokios mitybos. Nevalgau cukraus ir grudiniu patiekalu. Jauciuosi normaliai, alkana nesijauciu, saldumynu potrauki malsinu vaisiais. Tiesa, kolkas gaunasi daugiau nei 3 maitinimaisi, bet noriu palaipsniui pereiti, kolkas uztenka kad atsisakysiu cukraus su grudais. Turiu odos liga, labai noriu ja pazaboti. Uzejus cia atsirado viltis, kad pagysiu. Labai noreciau daugiau gilesnes ir platesnes informacijos apie paleo lietuviu kalba.
Atsakyti
na, wholeinfinity turėjau minty kaip apskritai paleo. nes tas pats whole30 nuo paleo nekažką ir skirias. aišku kai prasideda paleo 2.0 kur jau bulvės leidžiamos, ar kokie paleo, kur pusryčiams tik muffinukai ir blynukai ar vafliukai ... biggrin.gif

dėl vaisių... iš tikro net manau, kad sveiki (alia be insulino bėdų) valgydami daug tų vaisių, galiausiai sveikatos neprisideda prie visa ko... ta fruktozė nuolatinė.. sako vaisių ir taip reik valgyti tarkim su riešutų, kokoso sviestu. ne taip greit pasisavinama ta fruktozė- tiesiai į kepenis!
Atsakyti
Wikipedija rašo: Fruktozės neigiamas poveikis:

Fruktozė daugiausia perdirbama kepenyse[1]. Dirbtinai gausiai fruktoze maitinamų žiurkių kepenys buvo pakenktos panašiai kaip alkoholikų kepenys[2] (fruktozės metabolinis kelias beveik nesiskiria nuo etilo alkoholio). Tik kepenys sugeba metabolinti fruktozę, nė viena kita organizmo ląstelė (išskyrus spermatozoidus) neturi tam reikalingų fermentų.[3]

Fruktozės perteklius taip pat didina riziką susirgti podagra[4].

Fruktozės vartojimas didina LDL, trigliceridų ir apolipoprotein-B (baltymas, dėl kurio ant kraujagyslių sienelių gali susidaryti plokštelinės apnašos, kurios sukelia širdies ir kraujagyslių ligas) lygius kraujyje[5]

Nepaisant to, kad fruktozės glikeminis indeksas labai mažas, ji diabetikams muša per cukrų kitu lazdos galu, ji stipriai mažina jautrumą insulinui, t. y. blogina antro tipo diabeto būklę (antro tipo diabetas iš esmės ir yra labai toli pažengęs sisteminis atsparumas (nejautrumas) insulinui).[4]

Dėl galimų neigiamų pasekmių medikai itin gausiai vartoti fruktozę nesiūlo

dar kitur :
Kuo yra kenksminga didelė monosacharidų, daugiausia gliukozės ir fruktozės, koncentracija kraujyje? Diabetu sergantys žmonės galėtų tai pademonstruoti gyvu pavyzdžiu. Didesnė gliukozės ir fruktozės koncentracija kraujyje bei tarpląsteliniame skystyje sukelia reiškinį, vadinamą glikacija. Baltymai, susijungę su monosacharidais, sudaro tokius kompleksus, kurie labai lengvai oksiduojasi. Taip pažeidžiami organizmo audiniai, pirmiausia jungiamieji. Pažeidžiamos kapiliarų sienelės ir tinklainė, vystosi mikroangiopatija (to pasekmė, galūnių amputacija) bei retinopatija (pasekmė apakimas). Bet glikacija kenkia ne tik diabetikams, ji taip pat sukelia kolageno struktūros pažeidimus, o tai gali pasireikšti odos senėjimu, raukšlėmis. Dėl glikacijos yra pažeidžiama gleivinė ir taip atveriamas kelias infekcijoms. Svarbiausias dalykas, kurį reikia žinoti apie glikaciją, yra tai, kad fruktozė yra 10 kartų labiau linkusi ją sukelti nei gliukozė.

taigi, aš jau turėjau besivystančią rezistenciją, esu gerokai pagyvenusi ir turiu raukšlių pakankamai, tad nemanau, kad tas vaisinis cukrus yra būtinas mano meniu.
Jūs jaunos, dar galit valgyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(varnikė @ 2013 04 24, 23:08)
Sveikos 4u.gif jau kuris laikas seku jusu tema. Nors apie paleo suzinojau tik is sio forumo, taciau jo principai man jau is anksciau buvo zinomi. Esu perskaicius knyga "pietu papludimio dieta" ir galiu parekomenduoti ja visoms, kurios noretu gilesnes informacijos lietuviu kalba. Ten labai graziai ir aiskiai parasyta, kodel riebalinis sluoksnis kaupiasi nuo anglevandeniu o ne nuo riebalu, kaip svyruoja cukraus kiekis kraujyje nuo maisto ir kuo tai susije su antsvoriu ir nevaldomu apetitu. Knyga neplona, bet labai lengvai skaitos. Kauno viesoji biblioteka ja turi, galit pasiskolint ka domina.
Siandien jau trecia diena prisilaikau tokios mitybos. Nevalgau cukraus ir grudiniu patiekalu. Jauciuosi normaliai, alkana nesijauciu, saldumynu potrauki malsinu vaisiais. Tiesa, kolkas gaunasi daugiau nei 3 maitinimaisi, bet noriu palaipsniui pereiti, kolkas uztenka kad atsisakysiu cukraus su grudais. Turiu odos liga, labai noriu ja pazaboti. Uzejus cia atsirado viltis, kad pagysiu. Labai noreciau daugiau gilesnes ir platesnes informacijos apie paleo lietuviu kalba.

Na, South Beach Diet, Atkins Diet, Zone Diet, Dukan Diet visos panašios į paleo, tačiau paleo nebijo angliavandenių, neriboja jų, tai nėra
low carb diet pati savaime. Paleo labiau akcentuoja maisto kokybę ir jo poveikį organizmui ir sveikatai (ne svoriui!). Aš tiek tų dietinių knygų ir lietuvių, ir anglų kalbomis skaičiau, bet dauguma jų net skamba neįtikimai, ką jau kalbėti apie jų įgyvendinimą.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 24, 21:29)
Wikipedija rašo: Fruktozės neigiamas poveikis: ...

o ne! stai ir atejo galas "30 bananas a day" mergaitei galas lotuliukas.gif Sendrine, gal dar pameni ta video youtube, kur mergina kokia 20kg vaisiu per diena surija. tai stai, ko gero jos kepenys jau seniai kaip alkoholikes lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 24, 21:50)
o ne! stai ir atejo galas "30 bananas a day" mergaitei galas  lotuliukas.gif Sendrine, gal dar pameni ta video youtube, kur mergina kokia 20kg vaisiu per diena surija. tai stai, ko gero jos kepenys jau seniai kaip alkoholikes  lotuliukas.gif

aišku pamenu biggrin.gif ji tebėra, džiaugias kad jau tris ir daugiau metų valgo vien vaisius.. kiek pasekėjų turi, ir t.t. ... biggrin.gif juk žaliavalgiai yra labiau fruitarianai .. šiaip įvedus dabar 20 banana a day ... išmetė youtube.. 20 banana a day keeps a doctor away...

ir beje, ne 20 ..o 50... http://www.youtube.c...h?v=85R5Fb_DCzY
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 24 balandžio 2013 - 22:53
Norejau paklausti, o kodel negali buti WholeINFINITY? ax.gif
Atsakyti
lotuliukas.gif pasimaive maratonininke su savo ploksciu pilvuku. man idomu, kiek ji tualete prasedi, visgi 7kg vaisiu per diena, itariu sisioja, sisioja...

gerai as ir pasimaivysiu, bet man toli iki plokstumu... o is tiesu, tai yra mano "problema" 2-3kg lasiako ant pilvo schmoll.gif schmoll.gif
user posted image
sedziu cia, pliurpiu, megaujuosi maistu, o gal visgi reiktu susiimt viena kart doh.gif

Sendrine, o tu vis dar sportuoji kaip isprotejusi? parodytum mums six-packu, ar ko?
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 24, 22:08)
Norejau paklausti, o kodel negali buti WholeINFINITY?  ax.gif

Gali. Juk paleo ne dieta, o mityba.. daug yra tokių, kurie intuityviai nevalgo daug metų grūdinių kultūrų, ar pieno produktų nevartoja... žiūrėk, kiti išvis mėsiaėdžiai...

kaip pažiūrėsi... tik kai gaunas, kai kažkas ''atsiverčia'' iš kažkokių įpročių į kitokius, tada prasideda žodžiai dieta...

be to, juk daugelis keičia prispirti reikalo, o jei atranda, kad ilguoju laikotarpiu jiems tai padeda, tai tik infinity tada ir turi būti biggrin.gif natūraliai keičias noras, natūraliai ilgą laiką kažko nevalgius, organizmas savaip jau sureaguos... pvz kavos su pienu prigėrus kelionės metu.. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 04 24, 22:08)

susiimt vakare mudviem reik biggrin.gif tada ir pasirodysiu.. biggrin.gif taip sportuoju wink.gif nebuvo pertraukų tyčinių wink.gif

ryškiai H2O šiandien trūkumas buvo, tad ir užėdžiau obuolių... darbas su savim, oi darbas... suprast, esi pavargęs- eik miegot, negraužia kirminas pilvo - nevalgyk, gerk gerk gerk... ir apskritai nesėdėk prie kompo biggrin.gif
Atsakyti
Man zodis dieta jau nesisieja su kudinimusi, tai tiesiog mitybos budas. As ja pradejau del savo galvos, o svorio kritimas buvo sios mitybos salutinis poveikis ax.gif neblogas salutinis sakyciau, du zuikiai vienu suviu.
Galesiu kada nors jus pasiurpinti foto pries ir po lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 24, 22:22)
Man zodis dieta jau nesisieja su kudinimusi, tai tiesiog mitybos budas. As ja pradejau del savo galvos, o svorio kritimas buvo sios mitybos salutinis poveikis  ax.gif  neblogas salutinis sakyciau, du zuikiai vienu suviu.
Galesiu kada nors jus pasiurpinti foto pries ir po  lotuliukas.gif

įdomu tikrai smile.gif

taip tai svorio kritimas protingai galvojant ir yra šalutinis poveikis, šalutinis teigiamas poveikis... ir apskritai, pirma smegenėlėse turi būti tvarkinga, kad fiziškai būtų gerai...

okei labanaktis. eisiu sapnuoti paleo breakfast cookies http://www.againstal...kies-paleo-scd/ biggrin.gif kad iš ryto jų rasčiau biggrin.gif o iš tikro kiaušiniai bus pusryčiams ir tiek biggrin.gif paskui ilga kelionė, neaiškus meniu/ar dismeniu likusią dienos dalį, o 5nis bijau, kad tik juoda kava neprasidėtų, nors supermarkete rasiu gal kokių be priedų chicken fillet virtų, jei ką sviesto tikrai.. ne namie būti yra stresasssss.

labanaktis!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 24 balandžio 2013 - 23:26