QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 24, 20:33)
Nu sorry, aš čia išvis kaip kokia civilizacijos auka pasijaučiau. Dėl sulos nesutinku - manau, kad ją gerti galima, o tokiu laiku, kai ji bėga, netgi būtina, nes vitaminų ir mineralų ten nors vežimu vežk
Voresta, nu žmonių nuo vaisių nutukusių dar nemačiau, dažniausiai ne juose problema būna. Aš valgau naminius, sode užaugintus obuolius, ir nematau problemos, neskaičiuoju, kad va man čia šiandien reikia 3 kartus valgyt. Jei noriu valgyt, skrandis urzgia, ir pasiimu, ir suvalgau obuolį. Sultys taip pat nėra blogis. Visi žino, kad GERIAU yra pasiimti ir suvalgyti obuolį, bet nėra BLOGAI ir išgerti stiklinę sulčių, ypač ryte, dar praskiesti truputį su vandeniu. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.
Voresta, nu žmonių nuo vaisių nutukusių dar nemačiau, dažniausiai ne juose problema būna. Aš valgau naminius, sode užaugintus obuolius, ir nematau problemos, neskaičiuoju, kad va man čia šiandien reikia 3 kartus valgyt. Jei noriu valgyt, skrandis urzgia, ir pasiimu, ir suvalgau obuolį. Sultys taip pat nėra blogis. Visi žino, kad GERIAU yra pasiimti ir suvalgyti obuolį, bet nėra BLOGAI ir išgerti stiklinę sulčių, ypač ryte, dar praskiesti truputį su vandeniu. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.
Mergaitės (ir berniukai), prašau atkreipti dėmesį, kad klausimas buvo ar galima per whole30 naudoti klevų sulą ir obuolių sultis? Atsakymas yra NE. Ar galima naudoti šiuos produktus iš esmės? GALIMA. Jei jums skanu, jei jums tinka ir norisi, labai prašau, naudokite į sveikatą. Taip pat ir grūdus, pieną ir kt. Niekas juk neliepia statytis į rėmus ir būti grynai paleo sekėju. Tačiau Whole30 nėra dieta. Whole30 nėra WholeINFINITY ir negali būti. Tai laikinas mitybos režimas, skirtas atstatyti organizmui. Valgydami įprastai (nei jei tai paleo maistas - grynos sultys ar klevų sula per se yra paleo) per ilgą laiką išbalansuojame organizmą, atsiranda tas idiotiškas "noriu ko nors skanaus" potraukis ar noras dažnai užkandžiauti, todėl tas trumpas organizmo valymo/atstatymo laikotarpis aka Whole30 yra reikalingas organizmui susibalansuoti. Sultys, sula, nors ir kaip skanu ir turi mineralų, tačiau yra cukrus. Bet koks cukrus, natūralus jis ar dirbtinis, sukelia malonumo pojūčius organizme ir smegenyse, smegenys prie malonumo pripranta ir nori jo vis daugiau. Todėl ir pravartu kartais pasidaryti pertraukėlę nuo cukraus. Jei nesiimate Whole30, tuomet be abejo, sula gardu, sulčių pilnas rūsys, mineralinių medžiagų ir vitaminų ten yra, tad kodėl gi ne. Beje, mineralinių medžiagų ir vitaminų yra ir grūduose.
Beje, mūsų protėvių laikais tų vaisių tiek nebuvo, buvo ir sezoniškumas, ištisus metus priėjimo prie šviežių vaisių ir tokiais kiekiais jie neturėjo. O be to, nebūtina mums su jais lygintis
Taigi, labai populiaru sakyti, kad nuo vaisių dar niekas nenutuko. Remiantis kokiais duomenimis taip teigiama? Žmonėms, turintiems problemų su insulino rezistencija organizme, vaisių iš tiesų reiktų valgyti mažiau, nes jie nuo jų tuks. Cukrus yra cukrus, kad ir kokiu jis pavidalu būtų, o esant insulino kiekio registravimo sutrikimams, jis tiks didins riebalų masę.
bet ginkdie tai nereiškia, kad turėtumėm nevalgyt vaisių. Su saiku viskas sveika ir viskas gerai. Tačiau su whole30 yra taip, kaip su santuoka: arba tu vedęs arba ne. Biški vedusiu būt ir dar lakstyt per kaimynes neišeina gerai tik, kad whole30 trumpalaikis