Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 24, 11:54)
Gaspadine, gera žinoti, kad ne viena būsiu. Elata buvo įmetus nuorodą kur galime pasiskaityti kaip sekėsi Whole30. Voras Tinkle Whole30. Tai jei čia rodo maistus kuriuos galima valgyti tai jergutėliau, koks skanumas atrodo  smile.gif

labai apetitnas maistas,gaila,kad receptu nera

QUOTE(Silver79 @ 2013 04 24, 12:17)
Labas smile.gif
OHO, diskusija, kad uzvire smile.gif
Siaip as jau metai paleo varau su mazesniais ir retais nukrypimais. Bet nutariau pabandyti tikraji whole30 ar net 60 nuo pirmadienio. Darau be pieno produktu (isskyrus namini ar ghee sviesta). Retkarciais pasidalinsiu savo racionu smile.gif jei ne pries. Gal tiks ir patiks. Saindienos pusryciai tiktu kai kurioms, kurios valgot samciais sviesta ar kokosu alieju.
Siandien ankstyviems pusryciams dariau Jautienos kepenu blynus. Riebu, maistinga ir be galo skanu smile.gif

na,o toje knygoje ka raso del ghee sviesto ,galima per whole 30 ji naudoti ar tik kokosu aliejus tinka? nes tuose receptuose matau daug keptu patiekalu,ir tikrai visiškai nebeaišku su tais lydytais jautienos taukais ,taip sakant -kuo toliau į mišką,tuo daugiau medžių biggrin.gif
skaniai atrodo smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 24, 14:02)
toks retesnis kvėpavimas rodo, kad neturi problemų su per žemu cukrumi, ir tai tau nesutrukdys didinti pertraukas tarp valgymų. Sėkmingam svorio metimui tereikia apriboti angliavandenius ir nustoti užkandžiauti, kad sumažėtų insulino išskyrimas.
Tačiau nukrypimas į šarmų pusę yra .Skaičiuojam:
13-(68:5) = 13-13,6=~0, tas rodo, kad kraujo pH  pusiausvyra pasislinkusi į šarmų pusę ir mėsytės valgymas tikrai bus į naudą. Pamatysi, po pusmečio tavo kvėpavimo dažnis pasikeis.Taps arčiau normos. Mano pačios buvo 12 k/min, dabar 16.

ačiū už iššifravimą,bet tikrai sunku patikėti,kad ph pasislinkes i šarmų pusę unsure.gif ,nes pasku mėsą valgau 2-3 kartus per dieną,daug šlamšto,daug cukraus.

Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 24, 17:15)

ačiū už iššifravimą,bet tikrai sunku patikėti,kad ph pasislinkes i šarmų pusę  unsure.gif ,nes pasku mėsą valgau 2-3 kartus per dieną,daug šlamšto,daug cukraus.

rekomenduojama mityba:

Norėdami atstatyti šarmų pusiausvyros sutrikimą, gerkite daug gryno vandens. Kiekviename maiste turėtų būti pakankamai baltymų. Venkite nesočių riebiųjų rūgščių ir margarino. Venkite per daug cukraus, krakmolo ir vaisių (ypatingai sulčių). Rūgštingumą neutralizuojantys preparatai blogina pusiausvyrą.
Atsakyti
=Elata,2013 04 24, 13:36]
Mineralinį ar nemineralinį vandenį galima. Klevų suloje yra cukraus (neveltui iš jo klevų sirupą daro), todėl jos per whole30 geriau vengti.

Ach, kaip gaila, būsiu sugadinusi dieną. Bet, iš kitos pusės, gal geriau kol yra atsigersiu normaliai tos sulos - joje tiek daug gerų vitaminų. Jei ką, jei ūpo bus teks pratęsti savo whole30 smile.gif

Nematau tikslo taip save apsisunkinti ir su skaičiuokle sėstis prie pusryčių, pietų ir vakarienės stalo. Jeeezz, dar ortoreksija apsirgsim biggrin.gif

Na va, ačiū. Nes kai paskaičiau apie dozių skaičiavimus jau buvau besiruošianti rinktis šmutkes ir bėgt iš čia. Tai vis tik liksiu. biggrin.gif
Ačiū visiems už atsakymus.

Tiesa, tai ir naminės ekologiškos be papildomo cukraus obuolių sultys irgi whole 30 netinka, nes jose tikrai daug cukraus bus?
Atsakyti
Geriau pati ciela obuoliuka sugrauzkit. As sultis spaudziu tik savo vyrui, nes ten beda su juo, bet cia jo problemos biggrin.gif
Atsakyti
beje,kas dėl vaisių,kaip jūs suderinat valgant 3 kartus,o kaip kažkuri,nepykit neužfiksavau,per daug info,tik 2 kartus,viską suvartoti?vaisiai,apskritai rekomenduojami valgyti atskirai ,o kur dar darzoves,mėsa,sėklos,riešutai? nes,tarkim,jei pusryčiams rinktis vaisius,tai manau,tikrai bus sunku sulaukti pietų su 5 val.pertrauka,gal otpmaliausias variantas-suvalgyti vaisių,padaryti pertauką 20-30 min,tada valgyti pagrindini patiekalą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 24 balandžio 2013 - 17:11
labai apetitnas maistas,gaila,kad receptu nera

Nieko ten sudėtingo tuose receptuose nėra, jei įdomu, klauskit, papasakosiu, kas ten ar duosiu nuorodą į receptą smile.gif

Kalastaja, ir obuolių sulčių geriau negerti. Nes kai obuoliukas yra "cielas", tai jame ląstelienos yra, kuri pripildo skrandį, o išgėrus sultis (bet kokias sultis), organizmas gauna cukraus, tačiau negauna jokio sotumo jausmo. Vaisių cukrus, kaip žinia, yra fruktozė, kuri nepakelia cukraus kiekio kraujyje ir neveikia sotumo hormono - grelino, todėl visiškai neprisideda prie mūsų sotumo jausmo. Taigi išgeriam sulčių, gaunam 100-200 kcal, o organizmui naudos jokios, valgyt norim kaip norėję, o fruktozė nukeliauja į kepenis ir ten išsaugoma kaip riebalai.
Whole30 autoriai liepia kalorijų negerti (išimtį daro tik tam tikrų patiekalų saldinimui nedideliu kiekių sulčių... na, pvz sriuboms ar pan.).

Gaspadine:), man irgi kyla problemų su tuo suderinimu. Bet aš tuomet stengiuosi vaisių įtraukti į patiekalą. Pvz., į salotas įsipjaustau obuolio, įsiberiu kelis riešutus. Bent jau man yra svarbiausia atsikratyti to potraukio suvalgyti "ką nors saldaus" po vakarienės, nes aš kurį laiką po pietų ar vakarienės dar mandarinus ar bananą valgydavau, nors iš tiesų soti buvau.
O ryte tikrai būtų galima suvalgyti vaisių, padaryti pertraukėlę ir tuomet pusryčiauti jau normaliai. Aš paprastai, jei sportuoju po darbo (arba ryte), tai kad nesportuoti prikimštu skrandžiu, bet nebūti ir alkanai, suvalgau kokį vaisių ir tuomet einu sportuoti, o po to jau pusryčiauju ar vakarieniauju smile.gif

Papildyta:
na,o  toje knygoje ka raso del ghee sviesto ,galima per whole 30 ji naudoti ar tik kokosu aliejus tinka? nes tuose receptuose matau daug keptu patiekalu,ir tikrai visiškai nebeaišku su tais lydytais jautienos taukais ,taip sakant -kuo toliau į mišką,tuo daugiau medžių biggrin.gif

ghee galima naudoti. Aš pati kepimui naudoju arba kokoso aliejų, arba ghee sviestą ir man labai patinka smile.gif
Atsakyti
Vaisiai naudotini svoriui kaupti, o ne mesti smile.gif be to paleo- tai orientacija ir pagal sezoniškumą. Uogos vasarą , šiek tiek vaisių rudenį, atsiganymui prieš žiemą, žiemą daugiau šakniavaisiai, pavasarį lapinės daržo ir laukų žolės.
Kai jau vartoju ką iš vaisių, tai būna tik iš ryto, ribotas kiekis, pvz sauja uogų ar obuoliukas, o po 2-3 val tada valgau kas priklauso. Tada išeina jau 3 valgymai....aš valgiau vieną į savaitę, dukra meta svorį prieš pavasarį ,nevalgė nė vieno, vyras turėjo problemų su gliukoze kraujyje anksčiau, tai irgi ant vaisių žiemą padėjo kryžių. Va taip ir supuvo mūsų obuoliai rūsyje . Iš tiesų kultūriniai vaisiai tai tik didelė reklama, nė velnio jie nebūtini. Juose nėra nieko, ko negalima gauti iš kitko. Ale įpratimas, kol protas persiverčia, pusmečio reikėjo, gi savo sodą turiu ir nemažą..nu kaip čia daba nevalgysi lotuliukas.gif
Tinkamų riešutukų- kur mažesnis kiekis polinesočiųjų RR- lazdyno ar migdolų valgom retai, jie visai nėra būtina mitybos dalis. Be to, man nuo riešutų kietėja viduriai ir smarkiai, tai atsikandau jų biggrin.gif
Atsakyti
Nu sorry, aš čia išvis kaip kokia civilizacijos auka pasijaučiau. Dėl sulos nesutinku - manau, kad ją gerti galima, o tokiu laiku, kai ji bėga, netgi būtina, nes vitaminų ir mineralų ten nors vežimu vežk smile.gif
Voresta, nu žmonių nuo vaisių nutukusių dar nemačiau, dažniausiai ne juose problema būna. Aš valgau naminius, sode užaugintus obuolius, ir nematau problemos, neskaičiuoju, kad va man čia šiandien reikia 3 kartus valgyt. Jei noriu valgyt, skrandis urzgia, ir pasiimu, ir suvalgau obuolį. Sultys taip pat nėra blogis. Visi žino, kad GERIAU yra pasiimti ir suvalgyti obuolį, bet nėra BLOGAI ir išgerti stiklinę sulčių, ypač ryte, dar praskiesti truputį su vandeniu. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 24, 18:33)
Nu sorry, aš čia išvis kaip kokia civilizacijos auka pasijaučiau. Dėl sulos nesutinku - manau, kad ją gerti galima, o tokiu laiku, kai ji bėga, netgi būtina, nes vitaminų ir mineralų ten nors vežimu vežk smile.gif
Voresta, nu žmonių nuo vaisių nutukusių dar nemačiau, dažniausiai ne juose problema būna. Aš valgau naminius, sode užaugintus obuolius, ir nematau problemos, neskaičiuoju, kad va man čia šiandien reikia 3 kartus valgyt. Jei noriu valgyt, skrandis urzgia, ir pasiimu, ir suvalgau obuolį. Sultys taip pat nėra blogis. Visi žino, kad GERIAU yra pasiimti ir suvalgyti obuolį, bet nėra BLOGAI ir išgerti stiklinę sulčių, ypač ryte, dar praskiesti truputį su vandeniu. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.

valgiau šokolado su cukraus gabaliukais... man vis tiek whole30 ar WHoleINFINITY... turiu raw avižų ir grikių... neišmesiu, vis tiek suvalgysiu kada po biškį, raw forma gal.. aš vis tiek paleo būsiu... tiesiog yra požiūris kitoks, pojūčiai, sveikata (o po kiek laiko suvalgius ir tų pačių raw grūdų gali būti nemenkiiiii pojūčiai... biggrin.gif)

darbe šiandien sviestu užkandžiavau slaptom. nes laimė pusryčiams du kiaušus su sviestu suvalgiau.. puse 6 ryto.. paskui pietų pertraukos be pusė trijų nedavė... gerai kad to sviesto nugvelbiau.... žarnos užpūliavusios būtų...

ir kopūstus susvilinau kol perskaičiau, ką prirašėt per dieną... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 24 balandžio 2013 - 19:55
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 24, 18:33)
.. Žinau, dabar daug kas pradės sakyti, kad va, ISWF taip ir taip buvo parašyta, bet ten taip pat parašyta, kad reikia keisti požiūrį į mitybą, nedaryti dar vienos populistinės dietos su įvairiais apribojimais ir va kaip klausimas - o, aš išgėriau klevų sulos, tikriausiai iš naujo reikės Whole30 pradėt. Čia nėra jokio pradėt iš naujo, mano nuomone, tai yra tiesiog stengimasis atrasti naują gyvenimo stilių, ir nei Whole30, nei Whole60 čia niekuo dėti, reikia norėti keistis pačiam, aišku informacija ir kitų žmonių patarimai labai reikalingi.
drinks_cheers.gif 100% pritariu, kad tos pusiausvyros atradimas ir sveikas poziuris i maista (draugas, o ne priesas) yra labai labai svarbu. man skanu, ka as valgau ir as tik tokio maisto ir tenoriu, todel mano galvoje nera tu "NEgalima". paleo, kaip ir dauguma dietu prasideda "Negalima" sarasu, bet tie negalima yra pagristi ir sita mityba gali buti pilnaverciu gyvenimo budu. ziu kokia nors kita dieta: bus negalima baltu miltu gaminiu, bet galima pilnagrudzius, nors abu grudai, negalima bananu, bet galima greifrutus, nors abu vaisiai, to galima, ano negalima, o kur dar 3d valgyti taip, 5d kitaip ir vel is naujo...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 24, 19:12)
drinks_cheers.gif 100% pritariu, kad tos pusiausvyros atradimas ir sveikas poziuris i maista (draugas, o ne priesas) yra labai labai svarbu. man skanu, ka as valgau ir as tik tokio maisto ir tenoriu, todel mano galvoje nera tu "NEgalima". paleo, kaip ir dauguma dietu prasideda "Negalima" sarasu, bet tie negalima yra pagristi ir sita mityba gali buti pilnaverciu gyvenimo budu. ziu kokia nors kita dieta: bus negalima baltu miltu gaminiu, bet galima pilnagrudzius, nors abu grudai, negalima bananu, bet galima greifrutus, nors abu vaisiai, to galima, ano negalima, o kur dar 3d valgyti taip, 5d kitaip ir vel is naujo...

Tiesa.

Patiko pirmieji sakiniai: noriu to, ką ir valgau... kai klausia, ar nepasiilgsti kokios picos, ar kito šūdo (sorry už ūkiškumą), bet kaip galiu pasiilgti, jei to skonio net nebežinau... pff pasiilgstu kiaušinių ar kažko ką valgau ir va kelios dienos nevalgiau.... taip kvapai vilioja.. bet man nuo kvapų nesotu..tad ignoruoju juos, o valgau, ko pasiilgstu ir kas seiles kelia...

kurmi aš burokėlių keksiukų pasiilgau..einu įrašo rašyt... daug burokų ir kokoso ir apsiėdimas.. biggrin.gif va pasiilgstu skanių gerų dalykų, kurių nekepu kad nevalgyčiau, o išlaukiu tol kol paksui mėgaujuos kiekvienu kąsneliu...

raugintus agurkus su daug sėklų valgau vakarienei.. nes sugalvojau kad pasiilgau bilekaip daržovių nuo pietų... o žalio kopūsto nelabai..kažko šilto patroškinto noris..

Kažkuri klausėt dėl raugintų daržovių. Jos būtinos. Labai vertinamos. Ne marinuotos žinoma, su cukrais.. bet raugintos- tai natūralus dalykas, kopūstai, agurkai, morkos, ar kažkas dar tik pirmyn..
Atsakyti
as stengiuosi sutilpt i max 3 valgymus, nors kai pms tai sunku negrauzt ko nors istisai. vaisius valgau dazniausiai pries pagrindini valgyma: pvz sian, pries ruosdama pietus suvalgiau kelias slyvas, kol gaminau uztrukau 40min, arba pvz ryte atsikelus koki vaisiuka, po to kol sugeriu kavyte, dushas, persirenginejimai, o dar pats pusryciu gaminimas - vaisai turetu but jau dinge is skrandzio.
Atsakyti