Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

nelabai supratau kaip ten su tuo kvėpavimu-pasiskaičiavau
per 1 min.ramybės busenoje-13 ikvėpimų, po įkvėpimo sulaikiau ora 1min.08 s. tai kas čia su manimi blogai ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaspadine:): 23 balandžio 2013 - 20:53
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 20:33)
maisto kiekio atzvilgiu,tarkim delno dydzio kepsnys,o darzoviu 2ar 3 kartus daugiau pagal dydi,o paelo,kaip supratau siulo atvirksciai,bent pagal ta piramide taip atrodytu,nors va,Sedindriuke toliau raso,kad vidutinis kiekis

Ta piramide yra pagal gaunamu kaloriju kieki, daugiausiai is mesos, o darzoviu valgykit kiek norit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 18:05)
Whole30 tai 30 dienų griežtesnis paleo laikymasis. Na, pvz.,  jokių maistų paleofizavimų (t.y. neleistinių patiekalų gamyba iš leistinų produktų, pvz., blynų ar tortų kepimas iš migdolų ar kokoso miltų), desertų nevalgymas, jokių "tas kąsnelis duonos nepakenks". Va čia rašiau apie savo whole30 mėnesį, gal bus aiškiau kiek smile.gif Iš esmės tai tiesiog griežtas paleo smile.gif

Tai, nuo rytojaus dar labiau kankinsiu jus visas su klausimais apie whole30.
Kokosų pienas galimas čia ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 23, 21:46)

Del kokosu pienuko, jeigu gersit, tai rekomenduoju gamintis paciai, o jei perkat tai ziurekit sudeti 4u.gif
Atsakyti
O kaip pasigaminat? Na, gal pradžioj negersiu, bet dėl visa ko. smile.gif
Atsakyti
Galima is zalio kokoso riesuto, bet man skanesnis is kokoso drozliu gaunasi.
Is pacio riesuto: sumalti reisuto mesyte smulkintuvu (food processor) su vienu arba dviem puodeliais silto vandenuko ir nusunkti per marle. Man su riesutu daug terliones, nes dar reikia ta ruda sluoksniuka nulupti, man nepatinka kai nuo to sluoksnio pienas praranda baltuma, tampa rusvas. Aisku sitas variantas sveikesnis.
Is drozliu: Kuo daugiau drozliu tuo sodresnis pienas. As supilu drozles i inda ir uzpilu virintu vandeniu (ne ka tik uzvirusiu, bet truputeli leidziu pravesti) ir laikau dvi-tris valandas. Paskui pramalu su blenderiu kelias minutes, skystis tampa baltas. Tada piena nukosiu ir nuspaudziu per marle. Likusias drozles isdziovinu ir naudoju kepiniuose. Drozles perku supakuotas po 100gr, tai vienam pakeliui supilu du puodelius vandens, o dviem pakeliam - keturis. Skaniausias katik pagamintas. Su tom proporcijom galima zaisti, kol issirinksit sau skaniausia varianta.
Atsakyti
Dievulėliau! Ir viskas taip paprastai? Nerealu. Ačiū! 4u.gif
Tai jei daryčiau iš drožlių, galima tokį ir whole30 vartoti ar ne?
Atsakyti
As vartociau, nezinau ka merginos atsakytu, jos cia ilgiau taip maitinasi. As to pienuko su niekuo nemaisau, bet geriu viena, man patinka. Karta buvau braskiu imalus, patiko, vasara turesiu daugiau dziaugsmo.

Taip, labai paprasta ir pigiai gaunasi, nes parduotuvej jis nepigus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 23, 21:46)
As vartociau, nezinau ka merginos atsakytu, jos cia ilgiau taip maitinasi. As to pienuko su niekuo nemaisau, bet geriu viena, man patinka. Karta buvau braskiu imalus, patiko, vasara turesiu daugiau dziaugsmo.

Taip, labai paprasta ir pigiai gaunasi, nes parduotuvej jis nepigus  4u.gif

aš jį kartais tik kavai naudoju (pirktinį), arba riebalą nuvalgau šaukšteliu ir tiek smile.gif) arba kai praimtą turiu, į omletą kokį įpilu - ale praskiedžiu kiaušį... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 23, 21:32)

Lumi lumi, tu Kaune? Bazėse drožlės kilogramas po 8 litus gali rasti, supakuotas, ar sveriamas. Kur džiovintus vaisius-prieskonius-arbatas pardavinėja... 12 geltonos rampos sandėlys berods ir daržovių turguj yra toks už stiklo sienų ghėrybių taškas smile.gif Bus pigiau taip pirktis, nei po 100 gramukų
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 22:51)
Lumi lumi, tu Kaune? Bazėse drožlės kilogramas po 8 litus gali rasti, supakuotas, ar sveriamas. Kur džiovintus vaisius-prieskonius-arbatas pardavinėja...  12 geltonos rampos sandėlys berods ir daržovių turguj yra toks už stiklo sienų ghėrybių taškas smile.gif Bus pigiau taip pirktis, nei po 100 gramukų

Jo, Kaune. Aciu, as kazkada dairiausi ten, bet gal neuzmaciau. Eisiu ieskot 4u.gif
Paskui berods nete maciau sanitexe, yra maisu po 50kg lotuliukas.gif visiems metams lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 19:52)
nelabai supratau kaip ten su tuo kvėpavimu-pasiskaičiavau
per 1 min.ramybės busenoje-13 ikvėpimų, po įkvėpimo sulaikiau ora 1min.08 s. tai kas čia su manimi blogai ?
viskas blogai. jau ne viena koja karste, o abi. lotuliukas.gif lotuliukas.gif
nezinau... as irgi letai kvepuoju.
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 23, 20:03)
Ta piramide yra pagal gaunamu kaloriju kieki, daugiausiai is mesos, o darzoviu valgykit kiek norit  4u.gif

Iš esmės, aš kai pamatau ryte kokį postą paleolisto: o mano pusryčiai bacon ir eggs... na pikta, noris tikrai pridurti EAT YOUR VEGGIES.... aš pirma už daržoves pirmas lygis piramidėj, o paskui visa kita.. bet ne bacon už daržovę laikyti, ar kukulį už pomidorą... kartais ten jie ir patys saiko nejaučia... daržovė pagrindas, o visa kita garnyras... aišku būna momentų, kai kažko mono labai nori užryt ir tiek. Bet daržovių naudingumo visam kam nenuginčys niekas.
Atsakyti