Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

islakiau arbatos puoda su saukstu sviesto, lyg ir apsiraminau, bet vaziuoju i supermarketa pirkt kokios avies kojos ar ko, kad butu rytoj kuo guzi uzkimst.

o kuo tas santykis matuojamas? 3:1 cia ko? gramu? kcal? turio m3?
Atsakyti
prieš kelis postus buvo įkelta apie rūgštinę terpę... paleo yra už moderate kiekį baltymų, daug daržovių ir daugiau riebalų... daržovių dar daugiau suvalgom nei vegetarai ar veganai kirsdami miltinius....

paleo net podagrą, kuri nuo užrūgštėjimo atsiranda, padeda žmonėm sugydyt.. dar vyšnių uogų ekstraktai podagrai tinka.. manau ir taip pagert tokį radus gerai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 23 balandžio 2013 - 20:01
Pagaliau pavyko steikas su krauju, lapnojau su svieziu kopustu, niam.

Del to rugstejimo, man cukrus didziausias baubas. As kai paskaitau apie tautas, kurios minta riebalu ir mesa ir neserga, tai manau ne is pirsto lauzta. Aisku ta mesa laukine. Taupysiu pinigus zverienai, reikia save palepinti ax.gif Dar turiu zole sertos ozkienos, bet baisiai taupau, nes si pavasari kai tie salciai buvo numirojo mociutes oziukai, nebus mesytes verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 20:46)
na,o kokia jūsų nuomonė apie organizmo  rūgštinę terpę,kuri atsiranda valgant daug baltyminio maisto?apie jos žalą nesiplėsiu,manau,tikrai domėjotės ir žinote,nes jei paleo santykis baltymų ir augalinio maisto turi būti 3 :1,tai sakyčiau mažoka,kad ta terpė būtų šarminė?

kuri terpė? nes neįmanoma užrūgštinti ar nušarminti visą organizmą, tam yra buferiniai lygiai, kurie neleidžia to padaryti.
Nusišarminimas irgi nėr gerai, kai pas mane taip nutiko- atėjo vėžys..

Apie tai šiek tiek galima sužinoti skaičiuojant savo kvėpavimą .
pasiskaičiuokit

Rūgščių pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 19 ar daugiau. Viena išimtis yra kvėpavimo rūgštingumas su aukštu kraujo spaudimu, kur kvėpavimo dažnumas gali sulėtėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 40 sek. ar mažiau.

Šarminei pusiausvyrai sutrikus, kvėpavimo dažnumas yra 13 ar mažiau. Viena išimtis yra kvėpavimo šarmingumas, kur kvėpavimo dažnumas gali padidėti. Kvėpavimo sulaikymo trukmė 65 sek. ar daugiau.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 23, 19:04)

o kiek normalu yra kvėptelt? aš retai kvėpuoju, jau sutrikus jaučiuos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 20:04)
ir griaunami visi dietologu ir fitnesso treneriu patarimai -valgyti daznai ,po nedaug ir t.t.
gal turi nuoroda tos knygos,nerandu google ismeta kazkoki Michaila Babkina

Dietologai yra senosios sistemos mokiniai, užstrigę savo dogmose. Dar ilgai jie pudrins smegenis .
knyga
Ta knyga davė supratimą apie užkandžiavimo žalą, nes pas mane irgi insulino buvo per daug, netrukus būtų ėmęs didėti cukraus lygis kraujyje, kaip ir mano vyrui.
Kuo dažniau valgom, tuo dažniau išskiriam insuliną, kuo insulino daugiau ,tuo daugiau ligų. Kuo ligų daugiau, tuo trumpesnis gyvenimas. Pas visus ilgaamžius insulino lygis žemas.
Dabar valgom griežtai du kart. Bet skaniai ir sočiai. Kalorijų ir kitko neskaičiuojame. Angliavandenių vien iš daržovių (be bulvių) neįmanoma padauginti.
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 21:13)
o kiek normalu yra kvėptelt? aš retai kvėpuoju, jau sutrikus jaučiuos biggrin.gif

kad kažką pasakyti, reikia dviejų skaičiukų : kvėpavimo dažnumo- kartai/min; ir kvėpavimo sulaikymo trukmės (sek) po gilaus įkvėpimo. Reikia ramiai atsisėsti ir paskaičiuoti.
Atsakyti
As irgi letai kvepuoju, ramiai, negiliai, bet neskaiciuoju ax.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 23, 19:18)
kad kažką pasakyti, reikia dviejų skaičiukų : kvėpavimo dažnumo- kartai/min; ir kvėpavimo sulaikymo trukmės (sek) po gilaus įkvėpimo. Reikia ramiai atsisėsti ir paskaičiuoti.

16. o sulaikyt kvėpavimą, kiek iškenti laukt biggrin.gif ?

38 s. ausis užgulė biggrin.gif tai normalu būtų kaip ir tarp 45s ir 65 s.. o kas mažiau ar daugiau tai jau nebegerai... hmm einu iškentėt iki 46 s biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 23 balandžio 2013 - 20:25
11 kartu unsure.gif cia blogai? su sulaikymu teistveriau 29 sek biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LumiLumi: 23 balandžio 2013 - 20:31
QUOTE(jautiena @ 2013 04 23, 20:52)
o kuo tas santykis matuojamas? 3:1 cia ko? gramu? kcal? turio m3?

maisto kiekio atzvilgiu,tarkim delno dydzio kepsnys,o darzoviu 2ar 3 kartus daugiau pagal dydi,o paelo,kaip supratau siulo atvirksciai,bent pagal ta piramide taip atrodytu,nors va,Sedindriuke toliau raso,kad vidutinis kiekis
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 21:00)
prieš kelis postus buvo įkelta apie rūgštinę terpę... paleo yra už moderate kiekį baltymų, daug daržovių ir daugiau riebalų... daržovių dar daugiau suvalgom nei vegetarai ar veganai kirsdami miltinius....

paleo net podagrą, kuri nuo užrūgštėjimo atsiranda, padeda žmonėm sugydyt.. dar vyšnių uogų ekstraktai podagrai tinka..  manau ir taip pagert tokį radus gerai.

tai tokie ,,pseudo vegetarai" ,kurie picas,bulkas,tortus valgo,tai man is viso kazkoks nesusipratimas ,as vegetarizma suprantu kaip sveikuoliska gyvenimo buda,kuri propaguoja ,tarkim Kepenio mokyklos sveikuoliai,bet cia atskira tema,man tai vistiek reikia mesos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 20:34)
be cukraus, bet su riebalais biggrin.gif

p.s. info anglų kalba ir tinklaraščių yra labai daug. be to, pati whole30 svetainė yra, kurioje daug info.

Mestelk nuorodą, prašom smile.gif
Dabar skaitau knygoje ISWF apie Whole30 - tai iš riebalų tik lydytas sviestas arba ghi? Dar neužfiksvau kur siūlo kepti ant taukų ar aliejaus. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 23, 21:04)
kuri terpė? nes neįmanoma užrūgštinti ar nušarminti visą organizmą, tam yra buferiniai lygiai, kurie neleidžia to padaryti.
Nusišarminimas irgi nėr gerai, kai pas mane taip nutiko- atėjo vėžys..

Apie tai šiek tiek galima sužinoti skaičiuojant savo kvėpavimą .
pasiskaičiuokit

kraujo ph, turima galvoje smile.gif
My Webpage
Voresta,aciu uz nuoroda
Atsakyti