Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 23, 16:33)
As bulviu nevalgau, krakmolas tai cukrus, man jo nereikia. Nusipirkau du ananasus, dar zali, nokinu. Turbut reiks ir botaga nusipirkti, plaksiuos kai juos valgysiu. biggrin.gif na negaliu atsispirti, tikra ozka biggrin.gif
Lumi, kad bananuose daugiau angliu negu bulbese lotuliukas.gif as sian ryte toki pernokusi, net ne su juodais taskiukas, o juodom demem sulaiziau, salduma neispasakyta ir bam kokia 35g angliu, netvarka...
Atsakyti
Nu ***** biggrin.gif ok, tada is principo nevalgau biggrin.gif o jei atvirai tai net nebenoriu as tu bulviu.
Tai, kad tie bananai baisiai visur tinka, ir su zolem sumalt ir i kepinius, nebent keisti kokiais ridikais biggrin.gif kazin koks butu skonis sumalus ridika su kokoso pienu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 23, 18:34)
bulvė tai krakmolas, o krakmolas iš tiesų tai tik ilga gliukozė ir nuo jo kyla gliukozės lygis kraujyje, iš paskos kasa turi išskirti daug insulino, kad išlaikyti tinkamą lygį kraujyje. Per daug angliavandenių, o paleo mityboje  jie negali sudaryti daugiau nei 1/3 raciono.

o, čia,jau aiškiau darosi biggrin.gif na,o kaip tada su kitomis krakmolingomis daržovėmis-morkos,burokėliai,moliūgai?
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 16:57)
o, čia,jau aiškiau darosi  biggrin.gif na,o kaip tada su kitomis krakmolingomis daržovėmis-morkos,burokėliai,moliūgai?

čia prasideda toksinų ir kitų negerumų bulvėse mokslas...

aš bulvių paragauju tiek kiek biškutėlį bulbių košės vyriškiui darydama... o taip.. 8 metai nevalgau.... ir dabar jau iš principo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 18:15)
Galima. Medus... bet nebūtina...
Stevia ir nekažką... nenatūralu tai vis tik... perdirbta.. medus mažesnė blogybė. Bet desertas- vaisiai. Geriausiai smile.gif

Ačiū 4u.gif .
Skaičiau, kad stevia augalas ir Lietuvoje gali augti. Tai gal jis kaip natūralus ir tiktų? Bet nesu augalo balbdžiusi, tik tabletes smile.gif.
O kaip jūs pradėdamos paleo dietą "išsigydėt" nuo potraukio. Aš jau trys mėnesiai kaip atsisakius visokių kviečių, grūdų, bulvių, pupu/žirnių - ir žiūriu, kad man tai jokių problemų nesukelia, ir jų nepasiilgstu. Tačiau vietoj cukraus kol kas naudoju įvairius saldiklius, bet ne medų (na čia Dukano dietoje taip pas mus smile.gif ) - ir nežinau kaip nuo saldumo atprasti. Nebent pradėjus valgyti vaisius kažkiek susitavrkys poreikis blush2.gif
P<S.: mačiau kai kuriom iš jūsų Dukano dieta pašaipą kelią - bet supraskit, žmonės turintys didelį nutukimą, tikrai turi ne didelį pasirinkimą kaip suliesėti ir įprasti sveikai maitintis.
Atsakyti
Stevios lapu esu valgius Babtuose, institute, ten visokio velnio jie augina, bet man ispudzio nepaliko. O kam tie saldikliai, didelis nuodas, priprastumet be ju, skonio receptorius reiktu atgaivinti.
As ant paleo 17 kg numeciau ir negalvodavau pastoviai apie maista, nes valgiau sociai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 23, 16:59)
P<S.: mačiau kai kuriom iš jūsų Dukano dieta pašaipą kelią - bet supraskit, žmonės turintys didelį nutukimą, tikrai turi ne didelį pasirinkimą kaip suliesėti ir įprasti sveikai maitintis.
cia tikriausiai apie mane blush2.gif
beda su dukanu yra tie visokie saldikliai ir kuo liesiau (kuomet riebalai yra labai reikalingi organizmui) - sito rezultatas yra zymiai sumazintas kalorigumas - o tuo pasizymi visos stebuklingos, o ypac tos greitosios dietos.
prisipazystu: as tokiu dietu nepripazystu, nes dieta turi buti gyvenimo budas, o ne kazkoks greitais budas pataisyt figura, ignoruojant sveikata. paleo kaip ir tik ir yra tas i sveikata orientuotas gyvenimo budas. maistas yra malonumas ir mes juo megaujames be jokios sazines grauzaties.
dar apie saldiklius: man labai patiko, kaip ISWF apie juos atsiliepia: saldumas organizmui asocijuojasi su saldziais prinokusios vaisiais ir darzovem, kurie pilni vitaminu ir kitokiu geriu. taigi suvartojus saldikliu organizmas "galvoja": "o vitaminai!!! geruma!" ir iesko tam suvalgytam objekte tu vitaminu, o ten ju aisku nera. tada organizmas vel "galvoja": "gal per mazai tu vaisiu suvalgem, kad nerandam ko reik, tai duokit mums dar"... is cia vis norim ir norim saldziai, o kur dar emocinis prisirisimas, del tu "laimes" hormonu, kuriu issiskyrima skatina salduma.
o kad atprasti tereikia nustoti vartoti tuos koncentruotus saldumus nesvarbu kokiomis formomis. as net medaus taip vieno nenaudoju, nebent i padaziuka ar kepiniuka minimaliom dozem.
Atsakyti
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 18:34)
ačiū,kaip čia jūs greitai atsakėte 4u.gif
na,tų visokių augalinių rapsų ar su genetiškai modifikuotomis sojomis seniai nebeperku,salotoms- alyvuogių,o kepimui -saulėgrąžų,na,kaip suprantu, pastarasis irgi tikti turėtų(nerafinuotas)
tai,va,labiausiai ir norėtųsi pasiskaityti tuos mokslinius pagrindimus  smile.gif

deja, kepimui tinka tik kokosų aliejus, visi kiti augaliniai turi per daug nestabilių polinesočiųjų riebiųjų rūgščių, kurios kaitinant oksiduojasi, peroksiduojasi. O jau saulėgrąžų -tai totalus blogis . Omegų netinkamas santykis , dominuoja polinesočiosios omega6. Mūsų maiste ir taip jų perdaug. O tai kelias į skausmus ir uždegimus.

Artritas, žvynelinė, trombozė, serotonino ir katecholaminų perteklius, silpna kraujo ląstelių kilerių veikla, alergija, visų rūšių skausmai, PMS, širdies kraujagyslių ligos, uždegimai ... tai ligos, kurias įtakoja medžiagos, medicinoje vadinamos prostaglandinais (PG). Prostglandinai skirstomi į tuos, kurie:

1.Slopina uždegimus (PG1).

2.Skatina uždegimus (PG2).

3.Blokuoja PG2. (PG3).

Normaliai funkcionuojančiame organizme prostaglandinų santykis turi būti toks:

PG1/(PG2+PG3) = 1/1

Tai vėlgi akivaizdžiai pasireiškianti priešybių vienybė. Pažeidus šį santykį į vieną ar kitą pusę turėsime fizinius skausmus.

Nuo ko priklauso šis santykis organizme? Nuo jame sintetinamų arba gaunamų iš išorės polinesočiųjų riebiųjų rūgščių Omega6 ir Omega3, kurios yra gamybinė medžiaga prostaglandinams. Sveikame organizme jų santykis turi būti  1:1. Daugelį amžių mūsų maiste šis santykis toks ir buvo, tačiau atėjo pramonės revoliucija su savo presais ir mus taip užspaudė, kad šis santykis mūsų maiste tapo 10:1, o kai kam (pvz, pigaus saulėgrąžų aliejaus mėgėjams) ir 25:1.

Kepant ant taukų-ir toks geras dalykas kaip cholesterolis oksiduojasi ir virsta oksicholesteroliu. Troškinant temperatūra būna tokia, kad dar to nenutinka.
Papildyta:
QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 18:57)
o, čia,jau aiškiau darosi  biggrin.gif na,o kaip tada su kitomis krakmolingomis daržovėmis-morkos,burokėliai,moliūgai?

moliūgo beveik nenaudoju, o morkose bei burokėliuose krakmolo perpus mažiau nei bulvėse, o juose esantis karotinas neutralizuoja cukraus poveikį.
Dar tokių pastarnokų užsiauginu. Tai pagrindinės mūsų žiemos daržovės+ kopūstas.
Atsakyti
Jautiena, labai puikiai pasakė apie tą saldumą... aš po whole30 į medų šnairai žiūrau, myliu medų, bet šnairuoju... naminis geras, tikras medus o ne lydytas cukrus.. bet tieisog per saldu..vengiu, nes užsikabint galiu..užtenka lašo kaip alkoholikui ir žiūrėk apsipunti kažko kas saldu, ir nori dar dar...
Atsakyti
=LumiLumi,2013 04 23, 19:16]
Stevios lapu esu valgius Babtuose, institute, ten visokio velnio jie augina, bet man ispudzio nepaliko. O kam tie saldikliai, didelis nuodas, priprastumet be ju, skonio receptorius reiktu atgaivinti.
As ant paleo 17 kg numeciau ir negalvodavau pastoviai apie maista, nes valgiau sociai wink.gif

Na, tai kai esu įpratus prie cukraus, tai palaipsniui per saldiklius bandau pereiti prie visiškai saldaus atsisakymo. Nors, pastebėjau, kad kol laikiausi dietos, ir nevartojau saldiklių - saldaus ir nesinorėjo.
O šitoje dietoje tai taip pat sočiai galima valgyti, tik antrame etape gana pabosta vien tik žuvys, mėsa, pieno pr. ir daržovės. Šiaip, apie Paleo vėlai sužinojau - jau buvau gerokai įpusėjusi Dukaną, tai net sunku pasakyti ar būčiau ant paleo dietos "užkibus" ar ne. smile.gif
Bet pastebėjau, kad mano organizmui patinka kad atsisakiau cukraus, kviečių, kruopų ir riebalų - todėl žadu ir toliau to nevalgyti.

jautiena,2013 04 23, 19:22]

Na, iš ties tai nėra greita dieta, bet visam gyvenimui. O kokią dietą rinktis, be abejo, nuo kiekvieno žmogaus individualiai priklauso. Nežinia, ar visiems nutukėliams tiktų pradėti nuo Paleo, kaip ir ne visiems tinka Dukano. Svarbiausiai tikslas - sveikiau gyventi. Mano aplinkoje yra pavyzdys, kai mergina, kuri JOKIAI DIETAI nepasirašė - vis dėl to susidraugavo su dukaniška dieta. Na, bet čia ne ta diskusija smile.gif
Dėl saldiklių - visiškai sutinku. Kuo daugiau jų vartoji, tuo daugiau nori. Bet laimei, atsisakiau cukraus - manau už jį net cheminiai saldikliai yra sveikiau. O dabar, kai eisiu į Paleo, tai žinoma, atsisakysiu jų visiškai. Kiek įmanoma. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kalastaja: 23 balandžio 2013 - 18:50
atsisakius kruopų, grūdų ir riebalų? riebalų? are you sure?

ir žodis cheminiai yra sveikiau už cukrų.... aspartamai visokie net siejami su smegenų vėžiu.. cukrus iki vėžių nedaėjęs.. smile.gif

kad rūpinies, domiesi savim, nori gerai jaustis, tas tikrai sveikintina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 23 balandžio 2013 - 18:53
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 23, 19:33)
Jautiena, labai puikiai pasakė apie tą saldumą... aš po whole30 į medų šnairai žiūrau, myliu medų, bet šnairuoju... naminis geras, tikras medus o ne lydytas cukrus.. bet tieisog per saldu..vengiu, nes užsikabint galiu..užtenka lašo kaip alkoholikui ir žiūrėk apsipunti kažko kas saldu, ir nori dar dar...

Pažįstamas situacija lotuliukas.gif O apie tą Whole30 ISWF knygoje atskirai rašoma? ax.gif
Atsakyti