QUOTE(Gaspadine:) @ 2013 04 23, 17:32)
Labas
vakar visą vakarą iki išnaktų skaičiau šią temą,kažkaip įdomu pasidarė
Kadangi angliškai neskaitau,tai iškilo klausimų,gal ,merginos galėtumėt ,,apšviesti"?
Kuo ,,nusikalto"' bulvės ,kad jų negalima,taigi darzove
?
bulvė tai krakmolas, o krakmolas iš tiesų tai tik
ilga gliukozė ir nuo jo kyla gliukozės lygis kraujyje, iš paskos kasa turi išskirti daug insulino, kad išlaikyti tinkamą lygį kraujyje. Per daug angliavandenių, o paleo mityboje jie negali sudaryti daugiau nei 1/3 raciono.
QUOTE
Nesupratau-ar kiaulieną galima ar ne?
Iš riebalų, nelabai supratau ką galima -ką nelabai?Gyvulinių negalima,tik augalinius?bet lašiniai,taukai- tai irgi dalis gyvūno?
kaip tik sotieji riebalai ir yra tinkami. Netinkami polinesotieji.
QUOTE
ar šparaginės pupelės irgi netinkamos ?
dabar nepamenu,jau privargusi skaičiau vakar,lyg užmačiau,kad kažkuri gaminote kažką iš avinžirnių?bet juk tai ankštiniai,tai kaip ir irgi negalima?
šparaginėse mažai krakmolo ir angliavandenių, todėl tinka, o va avinžirnuose angliavandenių jau daugiau, todėl retai valgau.
QUOTE
na,aišku,dar kyla klausimas dėl grūdinių-tarkim daiginti grūdai?sveikuolių knygose vos ne ditirambai jiems giedami,ir sako,kad net pačio dygstančio grūdo struktūra kita pasidaro ,ar tarkim ne virti,o tik plikyti grikiai
?
grūdai turi tokių bjaurių dalykų kaip glitimas, fito rūgštis ir lektinai, kurių žmogaus organizmas neprisitaikęs nukenksminti, o taip pat grūdai tai vėl- krakmolas, kuriuo mūsų žarnyne minta grybeliai ir mielės. O kai jie sočiai šeriami krakmolu, tai tikrai reikalingą naudingąją žarnyno mikroflorą užgožia. O tada ligos ateina, nes mūsų imunitetas labai priklauso nuo to, kokia mikroflora žarnyne.