QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 19:41)
šiaip aš save labai muštruoju ypač paskutiniu laiku, kad kompe rašyti lietuviškai.. nes pripratus šveplai rašyt, universitete kai buvo anglų kalba, klaviatūroje lietuviškos nereikėjo kaip ir, tai paskui ir gaunas šveplavimas...
telefonu rašant, tai gaunas šveplai, nes nėra lt kalbos..
dėl sakinių struktūros (nes kaip man liejas iš galvos taip ir rašau; žinoma, visokių NU JO galėtų nebūti)) mažiau pergyvenu, gramatinių klaidų ai, iai, nedarau, tad tiesiog, kad paniuksina į pašonę dėl lietuviškų rašmenų visai gerai
Manau tai geriausias būdas neatitrūkti nuo savo kalbos - visgi seniausia indoeuropiečių kalbų grupė, ir mane labai motyvuoja, kai universitete užsieniečiai nors ir laužyta, bet lietuvių, o ne savo kalba bando ką nors paaiškinti, tada nors ir angliškai, bet daug draugiškiau viską stengiamės paaiškinti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 22, 20:35)
Norėčiau naminės, bet tokios tikrai naminės varškės, nes pas bobutes turguj esu pirkus, buvo neskani, o parduotuvėj jei perku, tai liesą nebent, nors jau net nepamenu, kada pastarąjį kartą bepirkau. Jei gyvenčiau kaime, tikrai norėčiau karvę augint, ir šerčiau žole. O kol kas perku naminį pieną skyrely "Linkėjimai iš kaimo" ir gaminu naminį jogurtą, kol pieno produktų neatsisakiau
Vat varškės kaip užsimaniau tai net seilė nutįso
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2013 04 22, 20:45)
kur perkat riešutus? Lietuvoj
Manau turėtum turguose kokiuose paieškot, man kadangi bazės toli tai prie namų esančiam turguj perku, Vilniuj manau irgi turėtų visur būt