Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 19:09)
Na as tai nukvakus  biggrin.gif  mano seima pakraupus, nes ligonis sugalvojo i doktorantura stoti ir dar turetu pervesti pilnam etatui darbo. Reiks kibirais alieju pirkti ir dar mesos daug  lotuliukas.gif  mama sake "tau galutinai smegenys istirps"  lotuliukas.gif

sveikinu!!!

drinks_cheers.gif
Papildyta:
morkos, kopūstai man einamiausia... pigu, greita, įvairiai paruošt galima.. nors tas įvairumas priklauso, kiek prieskonių spintelėj.. biggrin.gif

reik susiimt, ir nuveikt šiandien gerą darbą kažkokį.. nebegaliu buku žvilgsniu lubas tapetuot...
Atsakyti
aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 17:41)
...daug riešutų, sezamo sėklų, raug agurkas, raug pomidoras, žalias agurkas, raudonas pomidoras, ir mano vakarienė.... emocinė labiau... bet tikiuos paskui sutemus išbėgsiu bent pabėgiot, rimtesnis sportas.. ai neveža šiandien...
PAPILDAU: tikrai pilnatis.. juk atėjau tai tik šitą linką įmesti - kaip fainiai smile.gif) o va prieš tai pirma prirašiau ... biggrin.gif atsijungiau ir tik tada prisiminiau, ko buvau atėjus.. http://www.primalbri...-ate-this-week/

oj kaip viskas skaniai atrodo, seiles tik kaupiasi beziurint wink.gif

o menulis ir mane matyt veikia (t.y. pms), ryju ryju ir nepriryju. dabar vakarienei sulapnojau virta kiausa su avokadu ir raugintais agurkukais, dubeneli virtu burokeliu salotu ir dar sauja riesutu prigriebiau.
specialiai paskaiciavau siandien kiek suvalgiau, grubiai taip is akies, nesverinejau nieko, gavosi 1500kcal, b/a/r 90g/67g/99g arba 24%/18%/58%, nemazai sakyciau, ypac kai visa diena prasedinejau ir tik 40min i lauka nosi isskisus - dviraciu ratuka prasukau.

o kas liecia lt kalba - taip, pasimirsta po truputi. as jau 9 metai airijoj ir gyvai lietuviskai tenka pakalbet koki karta per savaite, o gal karta per dvi sav. girdetumet kaip su sese mes snekam: kas 5-tas zodis angliskas su lt galune prilipinta biggrin.gif siaip anglu kalba yra greitesne ir paprastesne, ta prasme, kad maziau zodziu, bet vis ka kita reiskia. atsimenu mokykloj kaip nekenciau anglu kalbos doh.gif is tiesu visu kalbu nekenciau, o ypac interpretaciju lietuviu kalbos pamokai, kai ieskodavom tuose tekstuose, ka autorius atseit norejo tuo pasakyti.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 19:41)
šiaip aš save labai muštruoju ypač paskutiniu laiku, kad kompe rašyti lietuviškai.. nes pripratus šveplai rašyt, universitete kai buvo anglų kalba, klaviatūroje lietuviškos nereikėjo kaip ir, tai paskui ir gaunas šveplavimas...
telefonu rašant, tai gaunas šveplai, nes nėra lt kalbos..

dėl sakinių struktūros (nes kaip man liejas iš galvos taip ir rašau; žinoma, visokių NU JO  galėtų nebūti)) mažiau pergyvenu, gramatinių klaidų ai, iai, nedarau, tad tiesiog, kad paniuksina į pašonę dėl lietuviškų rašmenų visai gerai biggrin.gif

Manau tai geriausias būdas neatitrūkti nuo savo kalbos - visgi seniausia indoeuropiečių kalbų grupė, ir mane labai motyvuoja, kai universitete užsieniečiai nors ir laužyta, bet lietuvių, o ne savo kalba bando ką nors paaiškinti, tada nors ir angliškai, bet daug draugiškiau viską stengiamės paaiškinti smile.gif

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 22, 20:35)

Norėčiau naminės, bet tokios tikrai naminės varškės, nes pas bobutes turguj esu pirkus, buvo neskani, o parduotuvėj jei perku, tai liesą nebent, nors jau net nepamenu, kada pastarąjį kartą bepirkau. Jei gyvenčiau kaime, tikrai norėčiau karvę augint, ir šerčiau žole. O kol kas perku naminį pieną skyrely "Linkėjimai iš kaimo" ir gaminu naminį jogurtą, kol pieno produktų neatsisakiau smile.gif Vat varškės kaip užsimaniau tai net seilė nutįso biggrin.gif

QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2013 04 22, 20:45)
kur perkat riešutus? Lietuvoj  smile.gif

Manau turėtum turguose kokiuose paieškot, man kadangi bazės toli tai prie namų esančiam turguj perku, Vilniuj manau irgi turėtų visur būt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 22, 20:18)

na vis ne puslitriais tahini ėst.... vsio sausas salotas valgysiu, bet tahini padažui nepirksiu... nusiperku tai ėdu vieną, o ne į salotas... tahini ir obuoliai į trasą ėjo ką tik.. nepriėda.. na rytoj ant kokoso pasėdėsiu pusdienį... ryte tikrai po kavagerio šiaušiu atsportinti, tada koncentruotis mokslams.

Jautiena, tai taviškis ne lietuvis, kad tiek mažai lietuviškai tenka sušnekt.. kažkaip iš pasakojimų apie jo šeimą, valgymo pomėgius, galvojau tikkkrai lietuvis biggrin.gif blink.gif

Atsakyti
Sedindriuke, aš salotom naudoju balzamiko actą su graikinių riešutų aliejum, tai labai skanu, o tahini net ragavus nesu, tai nežinau skonio, bet nebūtina sausas salotas valgyt smile.gif
Atsakyti
nesuprantu tavo apsiedimo tuo tahini, o gal as ne ta buvau nusipirkus - stovejo stovejo saldytuve, ir galu gale as ji ismeciau sad.gif as "isigudrinau" i salotytes garstyciu deti- jos priduoda toki hmm kaip cia lt butu (angl. kick) na nzn kaip lt, bet nepadaugink, trupuciuka, labai labai skanu. maniskis - airis jis.

moksliukes ziu cia visos susirinke, man irgi egzai ant nosies, bet kaip prisiverst mokytis - na niekaip - darau bet ka, kad tik ne prie knygu, siaubas bevale visiska ;(
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 22 balandžio 2013 - 21:32
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 22, 20:29)
Sedindriuke, aš salotom naudoju balzamiko actą su graikinių riešutų aliejum, tai labai skanu, o tahini net ragavus nesu, tai nežinau skonio, bet nebūtina sausas salotas valgyt smile.gif

dažniausiai dedu kokią šlapią daržovę, tai jos sausos nebūna biggrin.gif o aliejaus ir acto nepilu niekad.. aliejaus šiaip.. nes geriau bersiuos riešutų dėl riebalo..o acto kvapuks nelabai man patinka.. bet kiek esu valgius, visai gera ta rūgštelė.. kita vertus citrinos sultys geriau man biggrin.gif čia tik man taip...

jautiena, na kablys kažkoks... neatsiėdu aš jo... biggrin.gif nuo vasario kai viduj prasidėjo chroniškas stresas, tai net baisu... pokyčių buvo, baisiai į juos sureagavau, vėl dariau pokyčius, vėl baimės iki apsimyžimo, vėl prisigalvojimai...self-help knygas skaitau tik paskui... šian vienos vos nepadegiau kai pradėjo aiškint kad mėsoje yra tokios bakterijos kaip išmatose... o knyga visai ne apie maistą... bet propaguoja autorius pasirodo ''sveiką mitybą''.. Anthony Robinsas jei ką. paviešinu tą žmogų biggrin.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
cinkelį norėjai pasakyt lotuliukas.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 22 balandžio 2013 - 21:39
joooo, cinkelis, tas pats!
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 22, 21:19)
O kol kas perku naminį pieną skyrely "Linkėjimai iš kaimo"

As ten kiaules nusiperku, o jeigu avienos uztaikau tai namie buna svente thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 21:35)
kita vertus citrinos sultys geriau man biggrin.gif čia tik man taip...

Ir man, bet as ipilu truputeli tyro alyvuogiu arba makadamijos aliejaus. Bandziau avokado alieju, baisiai neskanu. As megstu i grustuve iberti garstycios grudeliu, ipilti aliejaus, ispaudziu citrina, dar kokiu zoliu, druskytes nerafinuotos ir sutrinu, kartais truputeli medaus, baisiai skanus uzpilas gaunasi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 20:52)
As ten kiaules nusiperku, o jeigu avienos uztaikau tai namie buna svente  thumbup.gif
Papildyta:

Ir man, bet as ipilu truputeli tyro alyvuogiu arba makadamijos aliejaus. Bandziau avokado alieju, baisiai neskanu. As megstu i grustuve iberti garstycios grudeliu, ipilti aliejaus, ispaudziu citrina, dar kokiu zoliu, druskytes nerafinuotos ir sutrinu, kartais truputeli medaus, baisiai skanus uzpilas gaunasi  blush2.gif

baisiai skanus padažas salotoms: medus, citrinos sultys, tahini, druskytė pipirai lotuliukas.gif ... iš New roots blogo užmačius...

avokadų aliejus po akim stovi...du metus jau... plaukų galiukus reiktų sutept..ar bent kulnus... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 22, 21:30)
moksliukes ziu cia visos susirinke, man irgi egzai ant nosies, bet kaip prisiverst mokytis - na niekaip - darau bet ka, kad tik ne prie knygu, siaubas bevale visiska ;(

Man irgi taip budavo, sugalvodavau skalbtis, bliudus plaut ar dar koki velnia, o paskui bemieges presidedavo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 21:59)
avokadų aliejus po akim stovi...du metus jau... plaukų galiukus reiktų sutept..ar bent kulnus... biggrin.gif

thumbup.gif

Likuti atidaviau saviskiui, kad girgzdancias duris suteptu lotuliukas.gif
Atsakyti