Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 18:20)
Oooo taip http://www.primalbri...ittent-fasting/
Gal vel reiktu sia savaite ryte kokosu tauku susiversti doze ir tik vakarieniauti. Pastebejau, kad man taip geriau galva dirbo, aktyvesne buvau, pabandysiu sia savaite truputeli paprievartauti save (kaip zinia, skorpionai yra mazochistai)  biggrin.gif  Nes dabar pradejau pusrycius valgyti ir jau apetitas zvereja. Nepatinka man taip  schmoll.gif  kemsu taukus, o alkana kaip vilkas  doh.gif Paradoksas, bet anksciau sotesne jauciausi.

o plačiau papasakok.
Žinau paleo daro taip. kava ryte su MCT oil aka bulletproof coffee (na mano variantas tiesiog sviestas ir coconut oil) ir vsio.. bet kad ėdesio noriu... ilgai netverdavau vis tiek.. nutariu valgysiu 12, tai į laikrodį ir spoksodavau.. prisirišimas prie maisto... bet pamėginti visai neblogai būtų, koncentracija padidėtų gal, tik pereinamoji fazė gali būti neproduktyvi.. aišku viską valdo emocijos...

aš baisiai vakare prievartauju-kankinu save (vandeniai trenkti ...), nes vakare sumažinus valgį, man jau gerai būna, greičiau raumenys nusausėja, rezultatai kitokie... na atsikratyt to vakarinio kramsnojimo tereik...

oi tik dabar pamačiau kad pakopinai IT linką.. galvojau mano pakopinai... aaa supratau, mėginai IT ir tiko smile.gif) nice smile.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 22 balandžio 2013 - 19:27
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 22, 17:54)
Čia tik mano nuomonė, bet nemanau, kad tą pieną reikia litrais gert, užtenka puodelio/dviejų per dieną, jei jau vartojama, o čia kokio dydžio šeima, kad 30 l? Suprantu, kad ir varškę, ir grietinę, ir pieną vartojat, bet man vistiek daugoka atrodo, juk saikas visuomet geriausias draugas, net ir sveikiausio maisto persivalgius organizmas nepadėkos.

pieno negeriam- per daug angliavandenių- darom grietinėlę ar grietinę, varškę, o dabar, kai sava karvė, gal ir sviestuko pavyks savo susisukt.
iš 10 litrų -vienam žmogui- savaitei- litras grietinės ir ~kilogramas ar šiek tiek daugiau varškės- visai nedaug. Tai būtų ~300 gr.riebalų ir 200-250 gr. baltymų ...negi tai daug?
Galima valgyti varškę, užpiltą grietine ir užsigerti pienu. Tik tada bus tinkamas angliavandenių, baltymų ir riebalų santykis .
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 22, 18:35)
pieno negeriam- per daug angliavandenių- darom grietinėlę ar grietinę, varškę, o dabar, kai sava karvė, gal ir sviestuko pavyks savo susisukt.
iš 10 litrų -vienam žmogui- savaitei- litras grietinės ir ~kilogramas ar šiek tiek daugiau varškės- visai nedaug.  Tai būtų ~300 gr.riebalų ir  200-250 gr. baltymų ...negi tai daug?
Galima valgyti varškę, užpiltą grietine  ir užsigerti pienu. Tik tada bus tinkamas angliavandenių, baltymų ir riebalų santykis .

apsiryčiau namine varške... mano vaikystės maistas kaime vasarą... ryte pasirenki saldinių obuolių, susipjaustai į varškę, cinamono užsiberi, grietinės, kad drėgniau.. ir lapnoji...
Atsakyti
Jo, is pradziu buna truputeli silpna, galva pasisuka, o paskui jau nieko, zvali bunu. Tai rytoj kokoso riebala saukstais ir darban. As darbe vandeni geriu, nusinesiau pora buteliu i laboratorija. Budavo jeigu ir anksciau is darbo pareinu tai nevalgau, arbatos atsigeriu, o valgom kai vyras gryzta. Arba jeigu gryzdavau labai labai alkana, tai susimaldavau banana su spinatais ir tada eidavau vakariene gaminti. Tai nekildavo pagunda ragauti is verdancio puodo, neprisiragaudavau be reikalo.
Na ka, ryt pradedu cool.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 18:37)
Jo, is pradziu buna truputeli silpna, galva pasisuka, o paskui jau nieko, zvali bunu. Tai rytoj kokoso riebala saukstais ir darban. As darbe vandeni geriu, nusinesiau pora buteliu i laboratorija. Budavo jeigu ir anksciau is darbo pareinu tai nevalgau, arbatos atsigeriu, o valgom kai vyras gryzta. Arba jeigu gryzdavau labai labai alkana, tai susimaldavau banana su spinatais ir tada eidavau vakariene gaminti. Tai nekildavo pagunda ragauti is verdancio puodo, neprisiragaudavau be reikalo.
Na ka, ryt pradedu  cool.gif

kiek to kokoso, kad iki vakaro užtekdavo? ir tik vakare ale vakarienę pavalgydavai ir viskas? kiek taip gyvenai? manau ir svoris pakrito? turi nuo kur mesti?

aš IF privengdavau, kad neišderinčiau emocijų visai... ir kad neperlįsčiau biggrin.gif ai bet pamėgint galima.. vien kokosriebaliu pagyvent...

vakar prieš pietus bėgiojau.. na pusryčiai kaip pridera kiaušiai buvo.. bėgu aišku smegenėlėse spiegiu kaip nekenčiu vis tik bėgimo biggrin.gif (mėgstu mėgstu biggrin.gif) tik bėgu ir galvoju..hmm ką čia reiks prieš 10 km race paėsti iš vakaro, oo bulvė saldi, bananas ... bet nieko išbėgau, glikogeno užteko kraujy... na vaisių kartais užkapoju, kai nesutrinka emocijos iki melancholijų visokių... obuoliai namie, tai juos dabar lapnoju.. kablys.. bananų neperku, kad nebūtų pagundų, nors niekada vienų nevalgau.. man jie cukrus ir tiek biggrin.gif

šian tik slankau ir riebalų ieškau..didelis sūrio luitas, bet iš principo pieno produktų nevalgau... bent kol kas.. tipo man whole30... pusė litro tahini per savaitę baigiu sulakt.... doh.gif doh.gif doh.gif gal čia tas toks carb flu daros dalinai..plius sportas... na bet plem... lietuvoj jokių kitokių anglių nei morkos, obuoliai, biškutėlį razinų nevartojau.... arba tiesiog poPms'is koks nors.. užknisa...

išsipergyvenau kaip už tėvynę...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 22 balandžio 2013 - 19:45
kur perkat riešutus? Lietuvoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pinavija Nuostabioji @ 2013 04 22, 18:45)
kur perkat riešutus? Lietuvoj  smile.gif

Jei Kaune, tai urmo bazėse... užsiperku visada grįžus į LT....
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 18:10)

Tesiant tema apie paleo, patarkit kaip iskepti kepsni su krauju, man visada sausas gaunasi,

Gal per ploną atpjauni ar per ilgai laikai keptuvėj, kuo trumpiau kaitinamas, tuo sultingesnis ir minkštesnis. Paviršius pakeitė spalvą ir verčiam ant kito šono. Vienas šonas- gal minutė. Viduriukas gal ir liks rausvas. Jei neliks, kitąsyk pjauti storesnį (būtinai skersai raumens) ar kepti trumpiau.

gautūsi panašiai
user posted image
Vyras medžiotojas, jei kepam tai taip kepam ir stirnieną ir šernieną, tik va elniena tai retai papuola
net nemarinuoju- atpjaunu, pabarstau prieskoniais ir keptuvėn.
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 19:46)
Jei Kaune, tai urmo bazėse... užsiperku visada grįžus į LT....

Vilniuj
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 22, 19:40)
kiek to kokoso, kad iki vakaro užtekdavo? ir tik vakare ale vakarienę pavalgydavai ir viskas? kiek taip gyvenai? manau ir svoris pakrito? turi nuo kur mesti?

Jei i kava tai sriubini sauksta aliejaus. O kai as sumalu visa kokosa (iki sviesto nelabai pavyksta, nes iranga per silpna) su trupuciu vandens, tai nuspaudus virsuje tokia riebalo pluta uzsideda ir sustingsta, tai puse to luito susimetu. Vakare vakariene valgiau sociai, mesa, darzoves, dar kokiu uogu puodeli (dabar turiu saltalankiu saldytu), stengiausi ivairiai valgyti. Jeigu tekdavo prie straipsniu pasedeti iki kokios 12val tai vel kokio riebalo, bet jau be mesos, lengvai. Sitaip geras tris savaites esu is eiles karta taip pagyvenus, bet dazniausiai darbadieniais pabadauju. Uztai savaitgali saves nesmaugiu, valgiau kaip zmogus (pusryciai, pietus, vakariene). Svoris akyse tirpo, dabar jau leciau. Dar turiu, subine ir pilvas. Dar butu gerai kokia max 10kg nusitirpint (bet tikrai ne iki skeleto, papu gaila). Bet nesu paranoike del svorio metimo, tiesiog man tikrai reikejo, vaikstau lengvai, sanariai atsigavo biggrin.gif
Papildyta:
Voresta, nuosirdziai dekoju 4u.gif
Jums pasiseke, as irgi zverienos noreciau, o gal zinot kas Kaune parduoda? g.gif
Papildyta:
Sedindriuke, viena tahini valgai? Kiek mazdaug per diena? As jo turiu saldytuve, liko nuo kazkada gaminto humuso (is avinzirniu, dar pries paleo).
Atsakyti
Faina, kai žvėrienos yra... aš dvi dešras žvėrienos (na po kokį 15 cm tos tokios r8kytos..) sukirtau per 2,5 dienos... kas gal4jo pagalvot.. pernai tokiu metu geležies vaistus gėriau ir akis draskiau, kas mėsa ni ni ni yra negerai...

man mokslai -self-study... motyvacija begalinė turi būti, ir kt dalykai nemalonūs, kuriems ir reikia save žiauriai spardyti, nes sunku, kokosas gal pagelbės biggrin.gif rimtai pamėginsiu rytoj ir, kiek tempsiu... biggrin.gif keto gausis biggrin.gif kokose kokose eik į papus... tekinom... neklauso deja...

aš jį azijiečių pardėj perkuos po pusė litro indas... na šaukštelį mirkau ir laižau.. tingiu morką skusti, nes šiaip morką mirkau ir valgau... sugalvojau, kad kalcio trūksta ką.. sezame jo bais daug yra... ir šiaip nieko netrūkstant jis man skanus, kaip kad visi riešutų sviestai....
tahini gali sunaudoti paleo humusui: vietoj avinžirnių daržovių piures naudok: burokėlius, morkas, saldžią bulvę, moliūgą, cukinijas, žiedinį kopūstą, brokolį.... rimtc žinok.. apsiėdravimas bus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 22 balandžio 2013 - 20:08
Na as tai nukvakus biggrin.gif mano seima pakraupus, nes ligonis sugalvojo i doktorantura stoti ir dar turetu pervesti pilnam etatui darbo. Reiks kibirais alieju pirkti ir dar mesos daug lotuliukas.gif mama sake "tau galutinai smegenys istirps" lotuliukas.gif
Papildyta:
Aciu uz patarima, reiks su morkom bandyti, dievinu jas, nespejam pirkti biggrin.gif
Atsakyti