Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

Šiandien įtariu vėl arba kalafijoro kuskusą darysiu, arba salotas kokias pietum, turiu silpnai sūdytos lašišos, tai skanu su daržovėm wub.gif Anksčiau skaniausia būdavo sumuštinukai su lašiša, o dabar vieną kertu, nereik jokios duonos smile.gif
Pastebėjau, kad atsisakius grūdinių, turiu nepalyginamai daugiau energijos, nebesinori taip žiauriai saldumynų, mieliau renkuos sveikus produktus ir mažiau miego reikia, geriau išsimiegu net ir miegodama trumpiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 21, 22:37)

Sveika, o ka?
pagal ISWF tie skaiciavimai yra neteisingas poziuris i mityba ir apskritai maista. pradek ziurinek gramus, kcal, siekt tiksliu proporciju ir iskart galva uzkalta per daug minciu apie maista (fanatikai - oj kaip negerai). butu is temos: ka dar cia suvalgyt, kad tuos 3.5g riebalo siandienai susirinkt. juk mes cia stengiames sveikai ir skaniai gyvent, o ne uzsiimt matematika prie pietu stalo. tuos anglius galima ir is akies prisiziuret.  blush2.gif
o gal davai sedam visos ant keto, ka cia tas whole30 ir 60  rolleyes.gif

Mano nuomone, žaisti alia paleo galima, kol neturi problemų, tačiau kai turi problemų, ypač autoimuninių reikėtų prisilaikyti žmogaus, turinčio ilgametę patirtį, rekomendacijų ir tik kai problemos pasitrauks, tada bus galima ir paeksperimentuoti. Negi Kwasniewskis šiaip sau sugalvojo, iš piršto iščiulpė tas proporcijas? Juk, jei problemos neišsispręs, bus kalta ši mityba, netgi jei ji buvo tik alia paleo. Paleo- tai kuo paprastesnė, sezoniška, nesudėtinga mityba : urvas, mamutas ir laužas. Geriausiu atveju dar puodas-kaulų sultiniui virti. Pas mano vyrą buvo tam tikros problemos ir jos nesitvarkė, kol jis neėmė daugiau mažiau skaičiuoti ir sumažino baltymus, padidindamas riebalų dalį.
Pas jus dar civilizacinis raugas galvose- ką čia sumarmaliuoti ir skaniau sukrimsti. Atmetėt civilizacinę mitybą, reiktų atmesti ir civilizuoto maisto gaminimo-gadinimo principus.
Galima imti ir gyventi super paprastai- užmetei kuro ir važiuoji. Organizmas tik padėkos
vienas komentaras po tuo straipsniu:
"antri metai perku tik gryną, ką tik pamelžtą pieną kaime, separuoju ir rauginu. iš 10 litrų pieno gaunu litrą tikros grietinės ir kilogramą-pusantro varškės tik už 13 litų."
kaip tik su mama praeita savaite kalbejau, pasakoji ji man, kad isigijo separatoriu ir sviestui musht aparaciuka, na puse fabriko praktiskai lotuliukas.gif tai dabar skesta svieste ir varskej lotuliukas.gif tiesa, karve tai ju paciu, ir ji 30ltr per diena pieno pavaro, o tevukai tik dviese, nebesusitvarko. lotuliukas.gif

mano komentaras lotuliukas.gif , daugybė bezdančių, tačiau nieko nesiimančių ir šaukiančių, kad jų maistą turi kontroliuoti kiti, nesuvokiančių, kad biznis valdo ir per paramą partijoms "perka" sau naudingus įstatymus.
Perėjus prie tokios mitybos ir gyvenant kaime, nesąmonė pirkti maistą, kurio kokybe abejoji. Anksčiau užtekdavo tik kartą per savaitę pirkt, kai ėmėm maitintis paleo, teko pirkt jau 2X10, o dabar, kai ir dukra perėjo prie tokios mitybos jau reikia 30 litrų pirkt, supykau ir prieš mėn. pirkau tikrą karvę, kurios pieno riebumas ~7 proc.,nes kam vandenį melžti ir su juo terliotis.

o pietum jautienos troskinys - gabaleliais pjaustyta mesa trumpai paspraginau keptuvej su cesnaku, svogunu ir prieskoniukas ir tada i slow cooker ir sedejo ji ten 4val.

va tokios ir paragauk- thumbup.gif, nes po to, kai ji tas 4 val tam cookery prabuvo, iš jos naudos organizmui mažai beliko. Naudingiausia- trumpai termiškai paveikta.
Atsakyti
Cia ne vien ligoniu forumas, tai ligoniai lai savo paleo ziuri, o sveikieji savo, esme, kad prisiziuri wink.gif
Atsakyti
neprieštarauju 4u.gif
Pagerėjimas atsiras jau vien grūdų ir bulvių atsisakius.
Atsakyti
As be ligu budama domejaus bemilciu gaminimu ir o uzsieny paplite jau buvo low carb gluten free.paleo zodi atradau sporto puslapyje.zinojau esme tik konkreciai ir nesidomejau bet pernai rudeni tiesiog emiaus whole30 del challenge sau.nors ir taip anglys pas mane buvo nedaznas draugas ir taip tik pirmoj dienos pusej...bet buvo avizu grikiu ankstiniu..daug omega6 is riesutu (galva galva...).. Pries whole30 jau zinojau visus pagrindinius straipsnius ir blogus apie paleo...keistai jauciaus kad as coa is raskaziaus ta darau o ne del ligu... Bet ir oda ir pcos jau yra padariniai tu paciu hormonu kurie meginami balansuot su paleo..o dar mityba tokia skani.paprasta.pfff ko nebut taip kas naturaliai atrodo...

Va trys kiausiai ghee pakepti,pomidorai salia ir sviesto ant virsaus uzdejau... Kava... Jergus dar sesiu tokiu porciju noriu:D duonos neatmenu kada valgiau...net pries paleo..bet as is tu kuria duonos skyriuj turi prilaikyti nes keliai linksta nuo kvapo (lietuvoj zinoma)smile.gif
Atsakyti
Pietums pririjau sudytu lasiniu, o desertui sutryniau banana su gabalu kokosu sviesto, mano smegenys vis dar nori to saldumo burnoje. Ziuriu survivor (islikima), baisu kai reward'as uz rungti buna lekste burgeriu...
Atsakyti
juk p. Kwasniewskis tai ne paleo, o gal jis tik "zaidzia paleo"?
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 21, 08:48)
...bus daug nuorodų į J. Kwasniewskio "Optimal diet" mitybą -tai irgi beveik paleo...

na sorry, jeigu atrodo, kad kabinejuosi, bet man labai sunku ka nors parduot, o ypac kai ta reklama yra labai ikyri ir agresyviai brukama (tada isvis be sansu). ir be to cia tik paprasta paleo tema, o ne stebuklu paieskos.

QUOTE(" voresta " @ 2013 04 22, 07:01)
va tokios ir paragauk- thumbup.gif, nes po to, kai ji tas 4 val tam cookery prabuvo, iš jos naudos organizmui mažai beliko. Naudingiausia- trumpai termiškai paveikta.
o taip zinoma, bet tik 28dienas brandinta jautienos kepsni, o ne sviezias nuopjovas su visom kremzlem ir sausgyslem rolleyes.gif

slow cookeri as labai megstu, ypac gerai su tuo puoda visciuka "kept": pritrini prieskoniu, imeti i slow cookeri ir palieki 3-4val (temperatura jame nevirsija 100C), po jau buna "iskepes" - greiciau isvires, tada ji pakisu po griliu, kad apchirkint odele pusvalandukui ir turim. nereikia valandas orkaite kaitint, kuri net neisivaizduoju kiek kwh traukia, o tas puodukas 120W tongue.gif

siandien pusryciam: 2 kiausiai, 2 bacon grieziniai, 5 grybai, viskas ant skarvados lydytam svieste sucirskinta, garnyrui 1/4avokado. kavos be nieko mazas puodziukas.

lunch: susmulkinau 5 saliero kotus, viena rugstu obuoli (cooking apple), maza saujyte graikisku riesutu ir uzpyliau padaziuku is al.aliejaus, garstyciu ir lasiuku medaus. labai skaniai sulapnojau. paskui emiausi tos koncervuotos lasisos likuciu - taip atbulais dantim, siaip ne taip. juk nepaliksi sugest rolleyes.gif

Atsakyti
Cha, siandien staigmenu diena, iseidama darban paskubom istraukiau mesgali, galvojau jautiena, gryztu ziuriu atitirpe kepenys, nu blin biggrin.gif tai sumaliau su svogunu ir zolem ir kepiau a la blynus is tos pliurzes, nu skanu, sultinga ir nesausa. O taip norejau steiko. Nu dzin, sueis ir kepenai biggrin.gif
Atsakyti
Žiūriu kad labai jau daug amerikietiško "slang'o" ypač pas Jautiena atsiradę g.gif Tu užsieny gyveni įtariu, man pačiai anglų kalba kaip lietuvių ir visus jų terminus žinau, bet vengiu vartot, nors žinai ką čia privartosi kai LT gyveni biggrin.gif Nenoriu nieko įžeist, bet jau matos ir gramatinės klaidos (nosinių ir taškelių nebuvimo neskaičiuoju), baisu, kad lietuvių kalbą pamiršta kartais emigravę žmonės unsure.gif Aišku čia lyrinis nukrypimas ne į temą buvo blush2.gif
O dėl to gaminimo būdo, tai nemanau, kad reiktų viską taip primityviai daryt, kaip kad minėjo. Juk vis dėlto nors ir pereit norim prie paleo, bet visiškai nebūtina lakstyt apsikrovus kailiais ir valgyt žalią mėsą, galima ir net kitiems nesukeliant įtarimo maitintis. Pvz, kavinėj kai patiekia prie salotų duoną, jos tiesiog nevalgyt, padažą paprašyti kad įpiltų į atskirą indelį, o suvalgyt tik leistinus produktus. Omletų sudėčių net nereikia keist. Čia tik mano nuomonė, bet nemanau, kad tą pieną reikia litrais gert, užtenka puodelio/dviejų per dieną, jei jau vartojama, o čia kokio dydžio šeima, kad 30 l? Suprantu, kad ir varškę, ir grietinę, ir pieną vartojat, bet man vistiek daugoka atrodo, juk saikas visuomet geriausias draugas, net ir sveikiausio maisto persivalgius organizmas nepadėkos.
Atsakyti
Man patinka anglu kalba, nematau tame bedos, o telefone neturiu lt kalbos. Be to forume jauciuosi atsipalaidavus. Kazkaip nesureiksminu. Nebent kokiam feisbooke kur piktybiskai neskiria i nuo y, iai nuo ei, iau nuo eu ir tt.
Tesiant tema apie paleo, patarkit kaip iskepti kepsni su krauju, man visada sausas gaunasi, o versienos nusipirkti be sansu, su ziburiu nerasi. Karve kieta gaunasi, gal yra koks specialus marinavimo budas. Internete daug receptu, bet asmenine patirtis yra geriausia. Is anksto dekoju wink.gif
P.s. Berods menulio uztemimas arteja, netapkim ziezulom biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 22, 16:10)
Man patinka anglu kalba, nematau tame bedos, o telefone neturiu lt kalbos. Be to forume jauciuosi atsipalaidavus. Kazkaip nesureiksminu. Nebent kokiam feisbooke kur piktybiskai neskiria i nuo y, iai nuo ei, iau nuo eu ir tt.
Tesiant tema apie paleo, patarkit kaip iskepti kepsni su krauju, man visada sausas gaunasi, o versienos nusipirkti be sansu, su ziburiu nerasi. Karve kieta gaunasi, gal yra koks specialus marinavimo budas. Internete daug receptu, bet asmenine patirtis yra geriausia. Is anksto dekoju wink.gif
P.s. Berods menulio uztemimas arteja, netapkim ziezulom biggrin.gif

kurmi kurmi, tai va dėl ko nuo vakar vakaro per ašaras kelio nematau ir nežinau kodėl.. šiandien tiek ir kakalas nuotaika, kad net sportą apleidau.. tik bliūdą apsikabinus laikau, tahini visą dieną laižau.. riebalo noris eina sau matomai... smalčiaus teks laižyt, bet fee... pasirodo pilnatis artėja... o diena kaip niekad saulėta graži, o man po kaldra kaip kurmiui pasislėpt noris...

šiaip aš save labai muštruoju ypač paskutiniu laiku, kad kompe rašyti lietuviškai.. nes pripratus šveplai rašyt, universitete kai buvo anglų kalba, klaviatūroje lietuviškos nereikėjo kaip ir, tai paskui ir gaunas šveplavimas...
telefonu rašant, tai gaunas šveplai, nes nėra lt kalbos..

dėl sakinių struktūros (nes kaip man liejas iš galvos taip ir rašau; žinoma, visokių NU JO galėtų nebūti)) mažiau pergyvenu, gramatinių klaidų ai, iai, nedarau, tad tiesiog, kad paniuksina į pašonę dėl lietuviškų rašmenų visai gerai biggrin.gif

daug riešutų, sezamo sėklų, raug agurkas, raug pomidoras, žalias agurkas, raudonas pomidoras, ir mano vakarienė.... emocinė labiau... bet tikiuos paskui sutemus išbėgsiu bent pabėgiot, rimtesnis sportas.. ai neveža šiandien...

PAPILDAU: tikrai pilnatis.. juk atėjau tai tik šitą linką įmesti - kaip fainiai smile.gif) o va prieš tai pirma prirašiau ... biggrin.gif atsijungiau ir tik tada prisiminiau, ko buvau atėjus.. http://www.primalbri...-ate-this-week/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 22 balandžio 2013 - 18:45
Oooo taip http://www.primalbri...ittent-fasting/
Gal vel reiktu sia savaite ryte kokosu tauku susiversti doze ir tik vakarieniauti. Pastebejau, kad man taip geriau galva dirbo, aktyvesne buvau, pabandysiu sia savaite truputeli paprievartauti save (kaip zinia, skorpionai yra mazochistai) biggrin.gif Nes dabar pradejau pusrycius valgyti ir jau apetitas zvereja. Nepatinka man taip schmoll.gif kemsu taukus, o alkana kaip vilkas doh.gif Paradoksas, bet anksciau sotesne jauciausi.
Atsakyti