Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

taip taip su saldėsiais tas ir yra... džiov. vaisiai koncentruotas maistas...
saldėsiai ne tik cukrus į kraują bet ir emocinis prisirišimas per cukrų prie maisto vyksta... o tai jau vicious cycle darosi: hormonai disbalansuojas, automatiškai emocinė būklė, kas vėl sujaukia kortizolius, kyla stresas, chroninės emocinės būsenos... ISWF rašo tai labai aiškiai, konkrečiai, net glušpetris suprastų.. ir normalus žmogas susimąstytų... (po visokių whole30, be cukraus (grūdų,saldėsių,ankštinių) pasėdėjus, medaus lašas jau gerklę graužia ir apskritai kas saldu daros per SALDU... bet norint saldumo..eina sau kokoso riebalai ui gėris biggrin.gif
Aš nerealų komentarą bloge radau kada tai kaip cheesecakas išsišiepus buvau. Esmė, kad dėkojo, jog mokau gyventi be miltų, cukraus ir panašiai. ir kad labai puikiai išgyvenama! Sakė, šviesk tuos žmones...
Mes su Elata vis galvojom ir galvojam kaip platint ISWF vien ar idėją pačią...deja, LT juk kaip ir rašėt ''kaip aš be bulvių, makaronų, juk brangu, ir t.t. '' ..na LT visi ilgaamžiai nuo makaronų ir bulvių, supraski.. facepalm... ir kickface vos ne... ir ką tu apšviesi.. šeimoje bandai kažką aiškinti, mama mano tai puikus žmogus, klauso manęs, dėdė paklausė (aišku iki tiek nesiplėčiau, kad riebalus valgyt reik...bet sakiau nebijot... ir bent pirma angliaš.. apmažint.. na ir tikiuos.. aišku košes myli visi.. bet geriau košė nei batonai, sausainiai,... grūdai dar gamtoj bent auga, o ne batonai, bandelės ir meduoliai ant medžių ar darže... )

Skaitau JUS ir džiaugiuosi, kad sveikata tvarkosi, bent nekenčiat, kaip kiek seniau kentėjot ar su adatom gyvenot... O Lumi[I], tu sakai dasivarei? IS kaip dasivaryt galima? Gal ir galima, tiesiog kažkaip ji labiau įgimta..tik aišku kaip suvokiu, gyvenimo būdas nepridėjo pliusų? tiesa?

Dar dėl carb'sų yra Ultra Low Carbs.. na daug kas naudoja kaip priemonę svoriui naikinti... protokolas toks.. na labai jau ten NET CARBS reik skaičiuoti, bet gal kam įdomu bus: Carb nite solution (9 dienas berods labai minimum valgai carbs'us, paskui po to būna anglių įkrova kitos dienos vakare irpaskui vėl taip ciklini...) (na tik aš nepalaikau tos idėjos kad, bet ką paskui gali valgyti: aka picos, ledai, bulkos.... na man tada shit loaded dalykas atrodo)...

ai dar galiu surasti straipsnį apie Inuitus (berods USA tauta), kurie minta tik riebalais ir baltymais beveik... ir sveikiausi žmonės... (na man daržovių mirtinai reik vis tiek biggrin.gif)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 21 balandžio 2013 - 12:46
As tik nelabai reaguoju i ta skaiciavima, kad reikia butent tiek gramu riebalu, tiek gramu baltymu, nes kiekvieno organizmas individualus, pvz skiriasi raumenu ir kuno lasinio santykis ir tt, bet gal as klystu. Pamenu pradzioj baisiai norejau darzoviu ir zoles, paskui baltymu, o dabar baisiai noriu tauku, nu zodziu.
O del to dasivarymo, matyt as polinki paveldejau, nes tokio dalyko kaip IS genas nera. Prastai valgiau, labai sunkiai dirbau, pastoviai strese, mano abu bosai na... Buvo true pigs. Plius darbo pobudis (embryologist) ir visokie niuansai (negaliu garsiai apie tai). As jau beveik nemiegodavau, tai liga spyre uzpakalin, kad laikas sustot. I was soooo idiot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 21, 11:55)
As tik nelabai reaguoju i ta skaiciavima, kad reikia butent tiek gramu riebalu, tiek gramu baltymu, nes kiekvieno organizmas individualus, pvz skiriasi raumenu ir kuno lasinio santykis ir tt, bet gal as klystu. Pamenu pradzioj baisiai norejau darzoviu ir zoles, paskui baltymu, o dabar baisiai noriu tauku, nu zodziu.
O del to dasivarymo, matyt as polinki paveldejau, nes tokio dalyko kaip IS genas nera. Prastai valgiau, labai sunkiai dirbau, pastoviai strese, mano abu bosai na... Buvo true pigs. Plius darbo pobudis (embryologist) ir visokie niuansai (negaliu garsiai apie tai). As jau beveik nemiegodavau, tai liga spyre uzpakalin, kad laikas sustot. I was soooo idiot biggrin.gif

bet tai kai spyrė, tai.... blink.gif

su tuo norėjimu, oi jooo ... tik žinau, kad anglių neragaut kai pms užpuola (jauti, kad užpuola, kai nori anglių biggrin.gif) nes tada tik jų ir tenori... emociškai labiau...o taipp kai baltymų pradėjau vartot (t.y. mėsą valgyt pernai.. na tarpas buvo kad nelabai aš raudoną valgiau.. na dasivariau ir paskui iki kad norėjau visko, kas raudona..kai geležis nil nil buvo ...skaičių gp nerodė... jaučiu ir feritino nebebuvo..... turiu tokį polinkį iš tikro nes ir paauglystėj buvo su geležim nekažką... geriau po visokių ligoninių ir preparatų, nes kai reikdavo kraują tikrint kas mėnesį, tai matės.. ) tai mėsa ir deseertui gali būti biggrin.gif su daržovėm...

nepasakojau gal.. po apsipirkimo... nu ėst noriu... obuolį imt iš maišo ar ką? obuolį suvalgius, man tiesiog įsijungia mygtukas ''NORIU DAR AŠTUONIŲ'' (rimtc bajeris... )... nugi pasiėmiau sviesto luitą ir graužiau mašinoj... o ką darysi... ir jeez kaip skanu buvo... biggrin.gif
Papildyta:
LumiLumi, apie omega6 ir coconut oil http://www.itspaleo....mmon-foods.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 21 balandžio 2013 - 13:03
man su ananasu taip buna, net kojos linksta, galiu visa susikimsti kol burna isdegs biggrin.gif tai tada sauksta sviesto burnon ir apsiramina potraukis.
man buves panasus bajeris, po darbo lekiau apsipirkti i kauno akropoli, o est noriu, silpna, nusipirkau sveikuose produktuose kakavos sviesto, cia pat atsidariau pakuose ir luita i burna, vaikstau po parde, ta sviesta burnoj volioju, zandas ispustas, bet padejo biggrin.gif
Atsakyti
nuo varškės dantys išbarškės... http://grynas.delfi....e.d?id=61194211 viaukt
Atsakyti
Ir po kiekvienu straipsniu veganai ir vegetarai isdidziai soja reklamuoja. Gerai, kad bent po siuo straipsniu lavonais negasdina lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 21, 16:45)
Ir po kiekvienu straipsniu veganai ir vegetarai isdidziai soja reklamuoja. Gerai, kad bent po siuo straipsniu lavonais negasdina  lotuliukas.gif

o taip!

vakar skaičiau vienam bloge įrašą, kad žmogus, protestuodamas prieš tas madas būti veganu, vegetaru, žaliavalgiu, etc. atsisakė valgyti augalinį maistą biggrin.gif lol biggrin.gif na tipo prie ko atsisakyti gyvulinės kilmės visa ko, tai atsisakom augalinės tada ir.
Atsakyti
Sveikos, šiandien eksperimentavau su Paleo vienu receptuku, rastu vienam tinklarašty. Aišku, pakeičiau labai, bet skaniai gavos ir neatsidžiaugiu smile.gif
Reikės:
trupučio sviesto, mažo svogūniuko, kelių kalafijoro žiedynų, prieskonių (druskos, pipirų, kario, džiovintų žolelių).
Sviestą ištirpinau, supjaustytą svogūniuką sudėjau pakepint, tada sutarkavau kalafijorą, tokios smulkios kruopytės gavos, sudėjau, pakepinau dar, uždėjau prieskonių ir skanavau wub.gif Labai skanus dalykas, kadangi pietum gaminaus, tai dar užtarkavau dešrelę, žinau kad nieko gero, bet visad aukščiausios rūšies perkam, turėjau šaldikly smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kissable_lips @ 2013 04 21, 18:53)
Sveikos, šiandien eksperimentavau su Paleo vienu receptuku, rastu vienam tinklarašty. Aišku, pakeičiau labai, bet skaniai gavos ir neatsidžiaugiu smile.gif
Reikės:
trupučio sviesto, mažo svogūniuko, kelių kalafijoro žiedynų, prieskonių (druskos, pipirų, kario, džiovintų žolelių).
Sviestą ištirpinau, supjaustytą svogūniuką sudėjau pakepint, tada sutarkavau kalafijorą, tokios smulkios kruopytės gavos, sudėjau, pakepinau dar, uždėjau prieskonių ir skanavau  wub.gif  Labai skanus dalykas, kadangi pietum gaminaus, tai dar užtarkavau dešrelę, žinau kad nieko gero, bet visad aukščiausios rūšies perkam, turėjau šaldikly smile.gif

vadinas cauliflower cous cous arba cauliflower ryžiais vadina dar biggrin.gif gerulis daiktas ir skamba skaniai!

a6 vis1 dieną sardinėm iš skarbonkės mitau salotose biggrin.gif dešra dar ir tahini laižiau/šaukšteliais kabinau.... doh.gif
Atsakyti
o reikes pasibandyti. vis matau tuos cauliflower rice minimus, bet taip ir neprisiruosiu. kaip tik sian pietum uzbaiginejau virta ziedini kopusta, taip neskaniai jis lindo, sviesto kroviau dar ir dar, siaip ne taip.
o pietum jautienos troskinys - gabaleliais pjaustyta mesa trumpai paspraginau keptuvej su cesnaku, svogunu ir prieskoniukas ir tada i slow cooker ir sedejo ji ten 4val. duri su sakute ir skiriasi, minksta minksta. garnyrui rauginti kopustai ir agurkeliai, o maniskiui bulvikiu priviriau.
dar sian ryte kepiau ta plantain (ar platano nesuprasi) tai sakiau, geriau jau bulviu buciau pasikepus, nes skonis tai toks beskonis, tik krakmolas jaucias, kaip bulvese biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2013 04 21, 08:48)
Sveika, kompanija  4u.gif
...J Kwasniewskio mityba:  kilogramui kūno svorio: baltymų 1 г: riebalų 2,5-3 г:angliavandenių 0,8 г....

Sveika, o ka?
pagal ISWF tie skaiciavimai yra neteisingas poziuris i mityba ir apskritai maista. pradek ziurinek gramus, kcal, siekt tiksliu proporciju ir iskart galva uzkalta per daug minciu apie maista (fanatikai - oj kaip negerai). butu is temos: ka dar cia suvalgyt, kad tuos 3.5g riebalo siandienai susirinkt. juk mes cia stengiames sveikai ir skaniai gyvent, o ne uzsiimt matematika prie pietu stalo. tuos anglius galima ir is akies prisiziuret. blush2.gif
o gal davai sedam visos ant keto, ka cia tas whole30 ir 60 rolleyes.gif

Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 21, 16:28)
nuo varškės dantys išbarškės... http://grynas.delfi....e.d?id=61194211  viaukt

cia tas pats kaip su tuo "tepamas riebalu misinys" ala sviestas blink.gif per BBC reportaza maciau, kuriame teige, kad dalis surio ant take-away picu yra pagamintas is naftos blink.gif skonis kaip surio, tekstura kaip surio, bet ne suris rolleyes.gif
vienas komentaras po tuo straipsniu:
"antri metai perku tik gryną, ką tik pamelžtą pieną kaime, separuoju ir rauginu. iš 10 litrų pieno gaunu litrą tikros grietinės ir kilogramą-pusantro varškės tik už 13 litų."
kaip tik su mama praeita savaite kalbejau, pasakoji ji man, kad isigijo separatoriu ir sviestui musht aparaciuka, na puse fabriko praktiskai lotuliukas.gif tai dabar skesta svieste ir varskej lotuliukas.gif tiesa, karve tai ju paciu, ir ji 30ltr per diena pieno pavaro, o tevukai tik dviese, nebesusitvarko. lotuliukas.gif lotuliukas.gif na anekdotai ten su ju ukininkavimu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 21, 20:54)
cia tas pats kaip su tuo "tepamas riebalu misinys" ala sviestas  blink.gif  per BBC

sviesto upės pas tėvukus... mmmm biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti