Jeee mūsų daugėja, t.y. daugėja šviestis norinčių žmonių
Tiesa, kad dauguma Paleo atranda, kai susiduria su autoimuninėm ligom, uždegiminėm ligom, bet dauguma susimąsto tiesiog, ką valgo, kaip nori jaustis (nes tiesiog kai domisi tuo, supranta, kad kai kurie dalykai, kas jiems natūralu, nėra natūralu - pvz po pietų norėti kažko saldaus, jaustis apsnūdusiam.. )
Elata, labai gerai ir DAUG visko išdėstė, nėra ką pridurti. ISWF kad rekomenduoja, tai tiesiog labai labai rekomenduotina knyga, paprasta, linksma, ir tiesiog priverčianti perkratyti savo žinias, dažniausiai susirinktas iš popsinių tv, žurnalų, laikraščių naujienų.
Aš iš tiesų nežinodama labai apie paleo daug, buvau labiau primal (kokybiški, full fat produktai kai naudojami), miltų atsisakius esu daugiau nei 5 metai, ir nedaug su jais nuklydus buvau- avižos grikiai kartais juoda duona..vsio.. kai svečiuose makaronus reikėjo valgyt, galvojau apsiverksiu.... na man tai ne maistas.. ne principai, ne kažką, bet tiesiog man tai ne maistas...tešla... Įpratimas, ir tiesiog kai to įpratimo visiems nepasakoji, neaiškini, nekiši, tada kartais tenka nukentėti nuo visuomeniškumo... brrr...
Dabar esu iš tiesų paleo-primal (na, ką tik nusižengiau NE pieno produktams.. tepamas sūris - šaldytuvas mirtinai tuščias, tik spalvoti jogurtai, kurie ne mano...). Ankštinių, grūdinių nėra racione, pieno produktų ir ne, saldėsių ir beveik ne (medus kartelį į mėnesį, nes nebegaliu jo net laižyt- žiauriai per salduuu; iš tiesų net kokosas per saldus daros).
Iš tiesų Paleo patinka tuo, kad tai tiesiog TIKRO maistao valgymas. Na logiškai reikia tiesiog tai suvokti, kad mes juk ir turime valgyti tikrą gamtos sukurtą maistą, o ne kažkieno ir dar supakuotą ir etiketėm apklijuotą, kurio sudėtį dar reikia SKAITYTI... kur logika... ir šiaip vadinti tai dieta yra netinkamas žodis... nes mūsų pasąmonėj ir sąmonėj dieta tai jau iš karto... o Dieta, kcal skaičiavimas, nežmoniškas ribojimas.... Daug ką, sutinku, duoda pripratimas, man daug kas natūralu yra, seilės nesukyla ant kažko, junk foodo gyvenime nesu valgius, kaip įprasto maisto, o tik būdavo kažkokia fun proga...
Šiaip PCOS bandau tvarkytis su paleo, nagai neatsimenu, kada buvo tokie NESILUPANTYS, plaukus nežinau kaip nešiot, nes illlgiii, energijos niekada netrūksta, ir tikrai jau trys mėn (tik dabar suvokiu) kad atsikeliu geriau pailsėjus, nors ir sapnuoju daug (kas vargina), visa kita dar prieš akis (p.s. svorio nemetu nes nereikia)... Hehe kikenau, kai užsieniečiai paleoliečiai kaifavo, kad ūgis padidėjo

sako ar maistas geras, ar įsitikinimas, ar sportas padėjo (na laikysenos pratimai, nugaros stiprinimas, tikrai padeda išsitiesti

)
Labanaktis!