Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 15, 16:20)
mes neužprogramuoti ėsti gaminius

Man rodos, kad kaip tik esam užprogramuoti ax.gif Taigi nuo vaikystės girdi: "nesiknisk lėkštėje, valgyk viską, kas įdėta", "suvalgyk viską" (nesvarbu, kad jau nebenori), "pieną gerti sveika" ir t.t. ir pan. O cepelinai, balta mišrainė, kugelis iš viso lietuvių tradiciniai valgiai biggrin.gif Tai kaip nevalgyti?

Kur dabar gyvenu, jie neįsivaizduoja mitybos be duonos ir makaronų. Tiesiog taip išauklėti, taip užprogramuoti. Bet koks žingsnis į šoną ir sulauki visuomenės reakcijos. Rodos, Sedindriuke minėjo alkoholio pavyzdį. Jei dar dėl alkoholio gali sutikti, kad nesveika, tai dėl duonos ar makaronų jokiu būdu.

Beje, dėl Hesburgerio prie mokyklos... Ne ką tas Hesburgeris baisesnis už šalia esančias parduotuvytes, pardavinėjančias moksleiviams mikrobanginėje pašildytus čeburėkus, kibinus, picas ir visokį brudą užsigėrimui.
Atsakyti
Visos teisybės prisakėt. Taip žiauri tiesa.. aš ir beje, nužiūrinėju parduotuvėse, kas ką perka... labai netgi. Ypač UK...

apie užprogramavimą genetinį labiau šnekėjau, o ne įkalimą į galvą, kad ''ne kiaulė tas kuris ėda, o įsidėjęs nesuėda'' smile.gif)) niekas nesakydavo taip, kai palikdavot lėkštėj kažką? biggrin.gif

Va va apie taukus.. pas mane UK šaldytuve yr tųš lašinių, maniškis atsiėdęs jų tikriausiai.. sakiau sutirpdysiu ir kaifuosiu, kad turiu natūralių taukų... jau jie per ilgai stovi, kad būtų vieni valgomi.. tik kepdama lietinius keptuvę ''dažydavau'' atpjauto lašiako kampeliu.. bet tiek nekepu kad kelias paltis lašinių sunaudočiau..o šaldytuvas tai itin mažas..ir itin užimama vieta neefektyviai...

šiaip pasipirkau aš turguose mėsyčių vežimuisi, šoninės, liežuuvio.... na tiesiog, nėra viskas super duper... rūkyti gaminiai nėra ir labai gerai, bet įšiuo atveju primerkiu akis, ir džiaugsiuosi kad turėsiu įvairesnės mėsikės, nei vien tik kažkas kepto-virto..o čia bac susimeti į salotas pasipjaustęs... o UK absoliučiai tokio dalyko nėra kaip rūkytos, džiovintos... jie po kelis griežinėlius savo jovalinius kumpelius aka šlapiankas vakuumuoja ir pardavinėja arba saliamius kokius iš ispanų ar italų atimportuotus..nu baisu kaip jie mėsos kraštas o neturi gerų dalykų... aišku tradicijose esmė...jų tradicijos: fish and chips, viskas deep fried (netgi mars batonėliai), viskas tik kuo didesniam kieky tešlos... puff pastry... muffinai, cupcakai, kvadratinės mielėm rūgštim dvokiančios duonos (jau kas šito per kvapas, negaliu pakęst... šiurpas nueina... )...

aišku kai galimybę turėsiu, tai pirksiu gerą mėsą iš ūkininkų, kurie net paleo skirtus krepšelius su įįvairiais šmotais pardavinėja pirksiu.. pasirinkimo iš tikro nemenko yra... pasivarvinu tik seiles pasijungus tinklalapius biggrin.gif

aplinkinių reakcija iš vis turėtų būti absoliučiai nulis emocijų..deja tenka visaip pakliūti, ir sunku atsimazint.. nes jie dažnai būna neprotingi, ir prikišantys, bandantys įrodyti savo apsiskaitymą/t.y. nedaskaitymą.. priklu tas yra prikaišiojimas savo žinojimo, mėginimas kažką atvirkščiai įrodyti, kas dažniausiai iš nuogirdų būna... Sunku,... bet kartais tada jau geriau leptelti, kad mano lėkštė yra totaliai absoliutus mano reikalas. Rūpinkitės savo koronarinėm kraujagyslėm.. biggrin.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 15 balandžio 2013 - 16:17
man tas pasakymas "taupo laika" yra labai linksmas biggrin.gif idomu kam ji taupo? ar priesais telika padrybsot, ar prie kompo pavepsot, ar abiem is karto? jeigu NETINGETU tai tikrai rastu laiko pasigamint sviezius pilnavercius valgius, bet ne, tingi. as vakar prikepiau-priviriau mesu gal 3 dienom, o uztrukau gal 1.5val, paskui tik kokiu darzovyciu pasiruosiu per 10min ir kemsu...

as kepu ant tauku, dazniausiai mesa, ypac kepsnius (steak), kuriem keptuve turi buti "smoking hot".

as i koledza vaikstau, tai pastebejau viena is kokiu 500 mokytoju/moksleiviu, kuri issitrauke morka per pietu pertrauka pagrauzt - kiti kemsa sokoladukus su cipsais biggrin.gif mano grupej svori prisiziurincios merginos maitinasi Special-K ir fat-free jogurtais, tai taip ir atrodo - bespalves tokios...

as irgi nuziurineju kitu pirkinius ant konvejeriu prie kasu... ziu kiek daug bendra turim biggrin.gif
as vakar isverciau puse trolio darzoviu ir vaisiu ant konverio, tai dievaz daug kas pamane "vegetare", bet paciam gale mesgaliu kruva - "hm, matyt BBQ ruosiasi" biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 15 balandžio 2013 - 16:29
QUOTE(jautiena @ 2013 04 15, 16:26)
mano grupej svori prisiziurincios merginos maitinasi Special-K ir fat-free jogurtais, tai taip ir atrodo - bespalves tokios...

lotuliukas.gif

As jau nejucia 17kg nusitirpinau. Pas dieda pilvo nera (jau ne nestukas). Drauge pamacius klausia "ka darot?", sakau "mesa edam, anksciau is bado sutine vaiksciojom" . biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 15, 15:29)
lotuliukas.gif

As jau nejucia 17kg nusitirpinau. Pas dieda pilvo nera (jau ne nestukas). Drauge pamacius klausia "ka darot?", sakau "mesa edam, anksciau is bado sutine vaiksciojom" .  biggrin.gif

Miargos, pasižvengiau abi skaitydama biggrin.gif

joo ex darbe kolegė papietavus, desertui surydavo bananą, fat free jogurtą ir tai vietoj miusli batonelio su sokoladu ji tai valgydavo biggrin.gif o pietums ziurek dvi porcijas suvalgydavo biggrin.gif special K ir fat free tai ten Numeris vienas visoms dietoms...

o tas ką darot, mėsą ėdam.. haha biggrin.gif jaučiu papilkavo kaip nepatikėjo biggrin.gif

aš bemėsė pernai pabuvau ir slabna tiek buvau, kad siaubas, kol nesugalvojau pasitikrinti kraują, t.y. nueini pas daktarų jau diagnozavęsis ir pareikalauji kad darytų tyrimą biggrin.gif aišku paskui vaistus gėriau... metalo kraujyj nerado... nebežaidžiu taip... o žaidžiau nes rūgštis popiet kas dieną kildavo...o pietums kotletas būdavo ... nu tai aišku nuo mėsos visa tai.. pilvas persprogęs dar ties bamba nuolat...tai aišku nuo mėsos ir svogūnų joje...

paskui su paleo kai nuėmiau pusryčiams varškę... karamba ir kamembertai! rūgštūs jausmai dingo... o ''pasilepinus'' varškę, dėl nostalgijos, rūgštutėliau būna vėl... prieš kelias dienas net salėj nuėjus. treneriui sakau negaliu stumt svorio nes išlys pusryčiai, kurie prieš 5 val valgyti o stovi gerklėj... atrodo nekaltas dalykas varškė, rekomendtuotinas sportuojantiems. bet va.. pasirodo tikrai negaliu, apsunkstu visai dienai virškinimo reikale.... o ir nei bėdų turėjus su alergijom, nei šiaip... bet vis tik ne su saule visi ''iron man'' būnam ir būsim...

Atsakyti
man irgi varske nelabai tinka. buvau isigudrinus vietini "cottage cheese" praplaut kiaurasamti, kad liktu tik granulytes, o tada uzsipilt saukstu riebios grietineles - tokia kazkaip susivirskindavo, o liesa, rusgti - oj ne - lipa atgal ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 15, 16:08)
man irgi varske nelabai tinka. buvau isigudrinus vietini "cottage cheese" praplaut kiaurasamti, kad liktu tik granulytes, o tada uzsipilt saukstu riebios grietineles - tokia kazkaip susivirskindavo, o liesa, rusgti - oj ne - lipa atgal ir viskas.

as cottage cheese ir valgydavau, lietuvoj tai ta liesa normalia varske.. bet ir neazka abu variantai. dar turiu UK kameroj varskes kameroj, kokiam pyragiuksciui sunaudosiu kada, bet va jokiu suriu nebesivezu kaip kad vezdavaus is lt....

siandien saviskiui nusiunciau apie Uncle Bens padaza straipsniuka (Andrius Tapinas platino faceboooke), kodel juodaodis ant virselio... tipo ingredientuose zmogienos yra ... sako kaip tik pirkaus nes akcija buvo..va sakau taip tau ir reikia... arba noodles valgyt... brrr... nu ir kaip ismust is galvos, ko lnenores susivokt... is tikro kol neprasides kokios sveikatos problemos... kaip kad daugumai..ir tai pirmiau puola vaistus ryti...

bet pasidziaugti galiu dede./.. skundes aukstas spaudimas geria vaistus..sakau gal atsisakyk pirma miltiniu dalyku, neberyk meduoliu visokiu ir darbe prie arbatu vaisius kimsk, morkas... nebeik i maxima nukainuotu skaniu bandeliu pirkti ir pusti, valgyk mesa, nebijok riebaliuko, darzoviu pliurzes virkis, sakau pamatysi kaip susitvarkys ir nereikes pas daktare nuejus stipresniu vaistu prasyt (mat anie nepadedavo).. ir ka paskambinau specialiai paklaust, ar laikais mano patarimu.. sako 7-8 kg pasimete... bandeliu nebeperku, viska isnesdiau bendradarbiams (muhaha biggrin.gif ) ... nu kas nori tas paklauso... laime tokiu yra...
Atsakyti
Jo, del tos mesos tai tikrai nepatikejo. O kiauliena jai tai isvis baubas, juk visi sako, kad nesveika. Man ispjova ar kumpis tai nuodemes verti, apsiryt galiu blush2.gif
O bendradarbes tevas tai kreipsis, kad insulino doze sukoreguotu, jau per didele, sakau gal laikui begant visai nebereikes. Va dar mano dedzius galetu pasireguliuot mityba, ten ligu maisas, neseniai irgi cukralige nustate, tik dar insulino nereikia, pats laikas susiimti, bet pats negamina, o jo zmona iprociu nekeis doh.gif
Del pieno, tai ir man rugstys kyla, nebenoriu schmoll.gif bet gabaliuka ozkos pieno surio kartais suvalgau, jis labai riebus, tai man nieko, visgi mociutes gamintas. Tik pridare to surio baisiai daug, galvoju gal reik gabaliukais ir i alyvuogiu alieju su zolelem sudet, gal i kokias salotas suvartosiu. Diedui tai sakiau sukepsiu, anas valgo biggrin.gif
Atsakyti
priminei man: uzvakar mama skambino, na skype'ino tureciau sakyt, skundesi, kad tevui nustate auksta cholesteroli ir uzkieteje viduriai pramuse hemaroju, ir kad aiskina uzsimojus - "vat valgo jis sviesto po 1cm uzsitepes, tai kaip nebus cholestoroliu" o as klausiu, ant ko ta 1cm tepa, tai ant kazkokio sventinio pyrago biggrin.gif juodos duonos nebevirskina, tai kemsa kazkokias bulkas, tai kur jam nebus hemaroju ir cholestoroliu. as uzsivedziau aiskint, kad miltiniais nebemaitintu, sakau "duonos negalima", tai vel uzsivede, kaip tai duonos negalima, na lost battle ten...
ir dar pamenu a.a. mociute buvo kazkas netvarkoj su kepenim nuo 35m kazkur, saujom gerdavo tabletes virskinimo gerinimui. as kiek atsimenu, vis skusdavo, kad pilva pucia, raizo, sanariai sutine, nesilanksto brrr... o daktarai buvo prisake: jokiu svieziu vaisiu ar darzoviu (nieko zalio), tik virta liesa mesa ir koshes... ir niekad nepageredavo jai nuo to. vis valgydavo batona siltu pienu uzsigerdama. o as dabar pradejau galvot gal ji paprasciausiai buvo "celiac" ir netoleravo gluteino? deja, jau per velu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 15 balandžio 2013 - 17:39
tai aš low carb susidomėjau prieš kelis metus ir apskritai ryškiai mityba (nors sportas ir mitybos reiklaai nebesvetimi geri 8 metai) kai močiutė a.a. o jai buvo cukraligė, 2 tipo. o jos užgyvenamos nuo ''gero'' gyvenimo... tabletikių įkaldavo, bet torčiukų neatsisakydavo.. na krekerius pirkdavom dar tada, veždavom, nes jie nesaldūs, o sūrūs... bet da fcuk... balti miltai... aišku tada tiek nežinojau..bet būčiau ir nepakeitus nieko...

jautukai, užjaučiu kai su lost battle reik šnekėt...

nuo varškės dantys išbarškės dabar galima perfrazuot tiesiog...
Atsakyti
Tie daktarai kartais... siaubas doh.gif as kelis kartus nuejau i kauno kliniku valgykla su bendradarbe, a la del kompanijos (ta nepavalgo tai silpna buna, o man ten slykstus maistas, tai kokios arbatos be cukraus pagerdavau), dabar nebevaikstau, nematau reikalo, tai pamaciau ka patys daktarai valgo, moteriskes issiputusios... tai ko noret schmoll.gif as gailiuosi, kad anksciau sitos dietos neaptikau, net nepagalvodavau, juk kiekvienoj seimoj sava valgymo kultura, kaip ipranti atrodo, kad kitaip buti negali.
Vienai giminaitei pasakiau, kad duonos nevalgau, tai net akis ispute, juk reikia zmogui duonos. As itariu, kad ir jai gali buti IS, tik letine, vaiksto nutirpus, ypac koja, buna praeina, paskui vel nutirpsta, daiktai is ranku krenta, kartais kalba suletejus, bet nuraso viska stuburui ir persidirbimui.
Kazkada i svecius atvaziavo, as zuvi kepiau, tai ta visa kepta zuvi ant medines lentos sudejau, prikroviau salia kalna salotu, pritroskinau darzoviu, paziurejo, sako poniskai gyvenat. Ir duonos pasigedo, ir druskos maiste truksta, ir prieskoniu doh.gif Na as jau gaminu taip, kad grybas grybo skonio, zuvis zuvies, o ne kazko... perkunas zino ko cool.gif
Papildyta:
Dabar neduok die atsigult i ligonine su atkryciu, mirciau is bado. Neikistu man tu pienisku sriubu ir atvemtu grikiu kosiu, fui schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 15, 16:53)
Tie daktarai kartais... siaubas  doh.gif  as kelis kartus nuejau i kauno kliniku valgykla su bendradarbe, a la del kompanijos (ta nepavalgo tai silpna buna, o man ten slykstus maistas, tai kokios arbatos be cukraus pagerdavau), dabar nebevaikstau, nematau reikalo, tai pamaciau ka patys daktarai valgo, moteriskes issiputusios... tai ko noret  schmoll.gif  as gailiuosi, kad anksciau sitos dietos neaptikau, net nepagalvodavau, juk kiekvienoj seimoj sava valgymo kultura, kaip ipranti atrodo, kad kitaip buti negali.
Vienai giminaitei pasakiau, kad duonos nevalgau, tai net akis ispute, juk reikia zmogui duonos. As itariu, kad ir jai gali buti IS, tik letine, vaiksto nutirpus, ypac koja, buna praeina, paskui vel nutirpsta, daiktai is ranku krenta, kartais kalba suletejus, bet nuraso viska stuburui ir persidirbimui.
Kazkada i svecius atvaziavo, as zuvi kepiau, tai ta visa kepta zuvi ant medines lentos sudejau, prikroviau salia kalna salotu, pritroskinau darzoviu, paziurejo, sako poniskai gyvenat. Ir duonos pasigedo, ir druskos maiste truksta, ir prieskoniu  doh.gif  Na as jau gaminu taip, kad grybas grybo skonio, zuvis zuvies, o ne kazko... perkunas zino ko  cool.gif

poniškai nes žuvį o ne duoną valgot? biggrin.gif na tikrai doh.gif

kai skaičiau Paleo UK forume.. pergyvenos viena, kad į svečius atvaro draugai veganai-vegetarai.. ką daryt..ką ruošti.. tai sako priruošiau daržovių kalną visiems mums, sau aišku karbonadžiukų ar steakų kokių... sako ir ką... daržovės neparagavau , nes tie draugai (ar tik viena draugė..lyg tik vienas žmogus...) surijo viską...sako matos, kiek žmogui daug reikia, kad jis sotus būtų, kad medžiagų užtektų, nes kitaip na vėl alkanas bus..o ką mes suvalgėm poricijikes..tikriausiai su papildomai pasiimtom daržovikėm iš šaldytuvo ir gyvenam minimum 5-6 valandas neperalkę... o va sugar-burneriai kas dvi valandas ir valgo... ir alpinėja.. et... na kitiems tas pats vegetarizmas ligas išgydo... bet papilkėję ne nuo sveikatos vaikšto įtariu...
Atsakyti