Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(jautiena @ 2013 04 11, 18:38)
taip specialiai toki pirkau (corn fed free range), nes vienintelis primenantis tikra kaimiska vistiena, kitokia is supermarketo - smirda man fui fui  schmoll.gif  ir kas cia anti-paleo? as pati tu kukuruzu juk nelesiau biggrin.gif juk geriau negu ta kombinuotu pasaru serta, o pats pasaras pagamintas is tu paciu visciuku user posted image

Elata: man irgi prie miego traukia, bet cia todel, kad neissimiegojau praeita nakti  biggrin.gif man vakar popietej kazkoks energijos nuosmukis jautesi, net nesupratau kodel, nes privalgius buvau sociai - gal cia tas taip vadinamas "carb flu"  g.gif

corn fed yra antipaleo nes del corn. corn ir soja yra pagrindiniai ir labiausiai pasauly modiifikuoti produktai (ne tik JAV). .. virs 80 proc tai yra modifikuota... sakei knyga ISWF skaitei ? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 balandžio 2013 - 19:40
Panos, pasiulykit duonos recepta, bendradarbe teiravosi, o as dar nebandziau kepti. Uzkreciau jos tetuka paleo dieta, jis diabetikas, siandien bendradarbe patenkinta, sake tetukui cukraus kiekis susinormalizavo, nu duok dieve, gal bus gerai.
As siandien parsitempiau bambali amino rugsciu tableciu, truksta man, protinis darbas issunke, ne paleo, bet jau nebegaliu, galva nedirba taip kaip noriu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 11, 18:40)
Panos, pasiulykit duonos recepta, bendradarbe teiravosi, o as dar nebandziau kepti. Uzkreciau jos tetuka paleo dieta, jis diabetikas, siandien bendradarbe patenkinta, sake tetukui cukraus kiekis susinormalizavo, nu duok dieve, gal bus gerai.
As siandien parsitempiau bambali amino rugsciu tableciu, truksta man, protinis darbas issunke, ne paleo, bet jau nebegaliu, galva nedirba taip kaip noriu  doh.gif

gal mazai baltymu ir riebalu vartoji? bijai riebalu? pirmoj dienos pusej padidint angliu- saldzios bulves, saknines darzoves, vaisiu...

sportuoji?

paleo bread: http://pinterest.com.../?q=paleo bread (esu tik saldzias kepus; na nesaldi buvo bandeliu pavidalu , kuria naudojau sumustiniams (i viduri dejau kepta kaiusini su darzovem) http://www.thehealth...umpkin-bread-2/
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 11 balandžio 2013 - 19:43
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 11, 20:40)
As siandien parsitempiau bambali amino rugsciu tableciu, truksta man, protinis darbas issunke, ne paleo, bet jau nebegaliu, galva nedirba taip kaip noriu  doh.gif

Mm, duonos ir aš nesu bandžiusi kepti. Kartą anakardžių duoną/pyragą esu kepus, bet jis toks saldesnis buvo. Dar kažkada vos vos salstelėjusią sėmenų duonelę kepiau. O vat kokios duonos, kaip kad sumuštiniams ar pan., tai nesu, nes stengiuosi atprasti nuo įprastinių sumuštiakų ir duonos per se smile.gif

http://www.againstal...-paleo-and-scd/ Va čia buvau nusižiūrėjusi, bet negarantuoju nieko smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 11, 18:39)
corn fed yra antipaleo nes del corn. corn ir soja yra pagrindiniai ir labiausiai pasauly modiifikuoti produktai (ne tik JAV). .. virs 80 proc tai yra modifikuota... sakei knyga ISWF skaitei ? biggrin.gif

deja tie like 20% yra mums nepasiekiami. ir kol neturiu galimybiu savo kvieciu ir mieziu ir tu suknistu vistu issiauginti, tai belieka tenkintis geresne is dvieju blogybiu. beje, pati vistienos megeja kiek atsimenu, tik nepamenu, kad su vistom gyventum, tai nereik cia prunkstauti...
pagal ideja tureciau tik aviena maitintis, bet ji man tokia nelabai skani, tiksliau net beskone... o gal spanguoliu uogienes uzsimest, kaip cia kazkuri rekomendavo FB tongue.gif kazi kiek % spanguoliu GM?
pamirskit ta duona - iprocius reik keist, o ne pakaitalu ieskot... tai man labai primena "vegetarus", kurie kemsha soju, quorn ir kitokius burgerius, kotletus, picas ir visa kita pavadinta iprastiniais mesiniu patiekalu vardais - kazkoks saves ir kitu mulkinimas. juk valgoma "kaip iprasta" ir sugryzt prie iprastines dietos, tik vienas zingsnis, nes galvoj viskas taip ir lieka "kaip iprasta". jeigu jau nusprendei but vegetaru, tai vadinasi nebevalgai desru, kepsiu ir kotletu... aj vienzo na dzin man cool.gif
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 11, 18:39)
sakei knyga ISWF skaitei ? biggrin.gif

aisku skaiciau tongue.gif pradzioj kruopsciai, 2-3 chapters, tada kas antra zodi, veliau kas antra eilute, o gale kas antra paragrafa, nes jau uzknise buvo lotuliukas.gif geriausia vieta toj knygoj yra apie hormonu pasiausvyras. visa kita - common sense.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 11 balandžio 2013 - 20:01
dar kitas dalykas yra. jei duona siejasi su apsiėdimais, tai aišku reik atsisakyti, bet nematau didelės problemos duonos išsikepti aka paleo stiliaus. jei žmogus ją saikingai suvalgo su sumuštiniu ir jam nesiasocijuoja su nulatiniais sumuštiąkų valgymais, t.y. jau čia prasideda emocijos.... iš tiko žmogų rasti be emocijų maistui, būtų sunku, tad daugmaž visi pakerikę yra toje srity deja.. valgo nes kad valgyt, o ne dėl to kad reikia.. kiek nedaug tereikia padauginti ir žiūrėk svoris auga, vadinas atmesk tą kiekį kurį per daug suvalgai , ir liks ne tiek daug, kad galėtum pilnavertiškai gyvent ir užtektų maisto... psichozė ėsti deja, plati...
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 11, 20:56)
deja tie like 20% yra mums nepasiekiami. ir kol neturiu galimybiu savo kvieciu ir mieziu ir tu suknistu vistu issiauginti, tai belieka tenkintis geresne is dvieju blogybiu. beje, pati vistienos megeja kiek atsimenu, tik nepamenu, kad su vistom gyventum, tai nereik cia prunkstauti...
pagal ideja tureciau tik aviena maitintis, bet ji man tokia nelabai skani, tiksliau net beskone... o gal spanguoliu uogienes uzsimest, kaip cia kazkuri rekomendavo FB  tongue.gif
pamirskit ta duona - iprocius reik keist, o ne pakaitalu ieskot... tai man labai primena "vegetarus", kurie kemsha soju, quorn ir kitokius burgerius, kotletus, picas ir visa kita pavadinta iprastiniais mesiniu patiekalu vardais - kazkoks saves ir kitu mulkinimas. juk valgoma "kaip iprasta" ir sugryzt prie iprastines dietos, tik vienas zingsnis, nes galvoj viskas taip ir lieka "kaip iprasta". jeigu jau nusprendei but vegetaru, tai vadinasi nebevalgai desru, kepsiu ir kotletu... aj vienzo na dzin man  cool.gif

Man rods, Sedindriuke norėjo pasakyt, kad jei renkiesi iš conventional vištienos ir corn-fed vištienos, tai paleo požiūriu, nėra jokio skirtumo, kurią valgyti, o kaina tai jų, tikiu, skiriasi, tad jei nėra įprastinių kirminiukais apsilesusių vištų pirkti, tai geriau nešvaistyti pinigų ant corn fed. Na, bet jei skonis skanesnis tų corn fed, tai tuomet, aišku smile.gif Juolab, jei jos free range, o ne narvuose augintos, tai kažkiek ir prie judėjimo už gyvūnų teises prisidedi smile.gif
Aš beje, esu gaminusi namie augintos avienos kotletukus su spanguolėmis smile.gif Čia, žinok, kaip kam, jei jau kažkam vienam nepatinka, tai nereiškia, kad ir visas likęs pasaulis tokią pačią nuomonę turi.
O su duona, tai taip, geriau jos vengti, tačiau kartais taip nutinka, kad turim užtepėlių ar maisto, kuris tik ant duonelės tinka. Pvz., vat aš šiandien juodųjų alyvuogių pastos nusipirkau. Nu norėčiau ją ant duonelės/trapučio/krekerio užtepti ir daržovėm apdėti, bet neturiu nieko tokio, tad teks kažką savaitgalį meistrauti.
Atsakyti
valgius as tu mesu uogienem, visai skanu, siaip erzinuosi ir tiek biggrin.gif
na kaip norit, bet vistiek supermarketine "conventional" vistiena yra bjauraus skonio ir viskas. beje, visciuku vien ant slieku neuzauginsi. ne viena vasara kaime esu praleidus ir pati esu ne viena visciuka nudobus.

kazkaip ne i tema atsiminiau dabar: maniskis ziurejo kazkokia laida BCC berods, apie supermarketus blah blah, o uz laidos vedejo matesi lentynos ir kas jose. ten buvo pokas su 5 dideliais kiaulienos kepsniais (pork tenderloins) uz 1.99USD. na griuk negyvas, bet is ko ta mesa padaryta?

as irgi pries pora diena ta alyvuogiu pasta kilojau, bet nepirkau... nusipirkau alyvuogiu ala natural tik su druskele uzkoncervuotu. oj jau surumas doh.gif per nakti mirkiau ir vistiek valgyt neimanoma. waste of money.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 11 balandžio 2013 - 20:16
QUOTE(jautiena @ 2013 04 11, 19:13)
na kaip norit, bet vistiek supermarketine "conventional" vistiena yra bjauraus skonio ir viskas. beje, visciuku vien ant slieku neuzauginsi. ne viena vasara kaime esu praleidus ir pati esu ne viena visciuka nudobus.

kazkaip ne i tema atsiminiau dabar: maniskis ziurejo kazkokia laida BCC berods, apie supermarketus blah blah, o uz laidos vedejo matesi lentynos ir kas jose. ten buvo pokas su 5 dideliais kiaulienos kepsniais (pork tenderloins) uz 1.99USD. na griuk negyvas, bet is ko ta mesa padaryta?

USA ten is vis kitas reikalas..labai dziaugiuos kad mes europoj is tikro... nusifacepalminciau nuolat... biggrin.gif
su uogienem mesa skanu.
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 11, 21:13)

Nu jinai beskonė ta conventional. Nes dabar ir vištas, ir karves šeria tuo augimo hormonu... kaip jis.. rBGH, todėl visi kelis kartus greičiau užauga ir nespėja nei mėsa skonio įgauti, nei reikalingų medžiagų. Tai vat sad.gif Bet užtat po to papigiam gali kepsnius pardavinėti...
Papildyta:
QUOTE(jautiena @ 2013 04 11, 21:13)
as irgi pries pora diena ta alyvuogiu pasta kilojau, bet nepirkau... nusipirkau alyvuogiu ala natural tik su druskele uzkoncervuotu. oj jau surumas  doh.gif per nakti mirkiau ir vistiek valgyt neimanoma. waste of money.

Kalbant apie sūrumą, tai vakar dariau burokėlių traškučius ir truputį druskos uždauginau. Nu bet taip truputį, kad dabar valgyt negaliu biggrin.gif o tokį maišą pasidariau. Nu nežinau... vietoj druskos reiks naudot matyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 11, 19:18)
Nu jinai beskonė ta conventional. Nes dabar ir vištas, ir karves šeria tuo augimo hormonu... kaip jis.. rBGH, todėl visi kelis kartus greičiau užauga ir nespėja nei mėsa skonio įgauti, nei reikalingų medžiagų. Tai vat sad.gif Bet užtat po to papigiam gali kepsnius pardavinėti...
Papildyta:
Kalbant apie sūrumą, tai vakar dariau burokėlių traškučius ir truputį druskos uždauginau. Nu bet taip truputį, kad dabar valgyt negaliu biggrin.gif o tokį maišą pasidariau. Nu nežinau... vietoj druskos reiks naudot matyt biggrin.gif

tai siųsk man biggrin.gif

ok einu sausainių -aka bandukių - kept su šonine. Labanakt mergaitės!
p.s. jautiena, kaip orai tam krašte? greit grįžt reiks.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 11, 19:41)
gal mazai baltymu ir riebalu vartoji? bijai riebalu? pirmoj dienos pusej padidint angliu- saldzios bulves, saknines darzoves, vaisiu...

sportuoji?

paleo bread: http://pinterest.com.../?q=paleo bread  (esu tik saldzias kepus; na nesaldi buvo bandeliu pavidalu , kuria naudojau sumustiniams (i viduri dejau kepta kaiusini su darzovem) http://www.thehealth...umpkin-bread-2/

Aciu.
Riebalu nebijau, as apskritai tik karta dienoj pavalgau, nezinau, taip jau isejo. Ryte kava su kokoso sviestu ir darban, o pavalgau tik vakare po darbo gryzus, nu nenoriu visa diena valgyt schmoll.gif
Nesportuoju, nepajegciau, uztenka darbe nuo pirmo iki sesto auksto palakstyt, lifto nera biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Elata @ 2013 04 11, 19:47)
Mm, duonos ir aš nesu bandžiusi kepti. Kartą anakardžių duoną/pyragą esu kepus, bet jis toks saldesnis buvo. Dar kažkada vos vos salstelėjusią sėmenų duonelę kepiau. O vat kokios duonos, kaip kad sumuštiniams ar pan., tai nesu, nes stengiuosi atprasti nuo įprastinių sumuštiakų ir duonos per se smile.gif

http://www.againstal...-paleo-and-scd/ Va čia buvau nusižiūrėjusi, bet negarantuoju nieko smile.gif

Aciu 4u.gif
As niekada sumustiniu nemegau, galiu be ju gyventi, bet va bendradarbe uzklause del tevo.
Atsakyti