Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 18:31)
Ir kaip jis kavoje? Neplauko šiošės? biggrin.gif aš tai arbatą su kokoso aliejumi kartais geriu, bet man nepatinka, kad jis ant viršaus nusistovi ir geriant pirmas patenka biggrin.gif gaunasi riebalai su arbata biggrin.gif O kokoso sviesto kažkada įsimečiau darbe į kavą, tai plaukiojo po to man tos kokoso drožlės ant viršaus (nes nesusimala niekada iki galo)... nelabai gražiai atrodė biggrin.gif

Plaukioja, plaukioja ir man patinka ta riebala pirma nusiurbti, tiek sviesto tiek ir aliejaus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 04, 22:46)
Gal yra ir lietuviškai ši knyga? skaitau ir Angliškai be problemų. Tik va,  visokiom dietos naujovėm ir su mama dalinuosi, jai anglų nelabai patinka. ;-)

Nėra, deja, nes aš mielai savo mamai irgi duočiau paskaityti smile.gif Gal kas kada išvers, nes USA, Australijoje, Didžiojoje Britanijoje gana greitai paleo populiarėja, tad tikiu, jog išvers ir lietuviai tas knygutes kažkada smile.gif

LumiLumi, pagarba už pomėgį riebalams smile.gif Man tai nepatinka, kad jis staigiai sušąla ir reikia tada nuo lūpų gramdyti biggrin.gif Bet ko tik nepadarysi dėl skanumo (ir sveikatos) biggrin.gif
Atsakyti
sveikos visos. Su įdomumu perskaičiau jūsų temą thumbup.gif Bet man kilo jums gal paprastas klausimas, bet man ne biggrin.gif Kur jūs randate natūraliai augintų gyvulių mėsos, paukštienos, tarkim, Vilniuje?
Atsakyti
Merginos, kur man nusipirkti ISWF knyga? As kreditiniu ir tt neturiu. Labai nemegstu prasyti, bet gal kuri galetu padeti? Pervesciau pinigus is karto uz viska (knyga, siuntimas ir tt). O gal turit kuri pdf varianta arba galetu nuskanuoti? Ir uz toki varianta sumokeciau.
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 12:45)
...O aš pasisakysiu, kad nuo sekmadienio vėl imsiuos Whole30 (arba gal net Whole60, jei ištversiu) ir pasistengsiu griežtai jokių desertų nevalgyti, griežtai tik tris kartus valgyti, be papildomų užkandžiavimų, mažinti riešutus, vaisius. ...

nuo sio sekmadienio? ok, per dvi dienas tureciau suvalgyt paskutini greek jogurto inda ir avinzirniu humuso likucius ir tada jau galima imtis whole30.

baigiau skaityt ta ISWF knygute pries pora dienu. man patiko visos joje isdestytos idejos, bet pats rasymo stilius - nea. mano skoniui ji pernelyg istesta, tie patys dalykai daug kartojasi, per daug to amerikonisko "knyga kalba su skaitytoju" ir persistengta su supaprastinimu - man truksta oficialumo, profesionalumo, susidaro ispudis, kad skaitai bulvarini leidini, o ne mokslini darba. suprantu, kad autoriai siekia pritraukt kuo platesne auditorija pasirinkdami toki stiliu, na tebunie. uztektu tik gera santrauka kur nors iskast ir pasiskaityt - butu tiek pat ziniu.

p.s. as jos nepirkau, papraciau maniskio ir jis is torrentu partempe varianta skirta kindle fire
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jautiena: 05 balandžio 2013 - 12:07
QUOTE(locust @ 2013 04 05, 11:34)
sveikos visos. Su įdomumu perskaičiau jūsų temą  thumbup.gif Bet man kilo jums gal paprastas klausimas, bet man ne  biggrin.gif Kur jūs randate natūraliai augintų gyvulių mėsos, paukštienos, tarkim, Vilniuje?

yra lietuviškų tinklalapių, kur siūlo natūraliai augintos mėsos, ekologiškai augintų daržovių, bet šiaip jau tai problema. Juolab, kad kainos didžiulės ir ne kiekvienas tai gali sau leisti. Aš pvz., neišgaliu, kad ir kaip norėčiau. Todėl valgau įprastinę mėsą (su reeeeetais žvėrienos ar natūraliai augintos triušienos ar vištienos pasimėgavimais). Guodžia tik tai, kad EU tuos gyvulius kiek geriau augina nei Amerikoje, bet ir EU jau greit tą lygį pasieks.

LumiLumi, mes su Sedindriuke savo ISWF pirkom iš bookdepository, ten siuntimas nemokamas, tik knyga kainuoja. Jeigu nori, aš tau galiu iš ten užsakyti. PDF versijos tos knygos, bent kai aš pirkau, dar nebuvo, bet dabar gal jau yra, gali paieškoti torrent'uose ar kokiuose debesyse (ta prasme, cloud'e). Va, čia lyg rašo, kad yra torrent'as, bet negarantuoju, kad geras.
PDF turiu Practical Paleo ir The Paleo Solution tik smile.gif Bet man asmeniškai labai nepatogu iš kompo skaityti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2013 04 05, 13:03)
nuo sio sekmadienio? ok, per dvi dienas tureciau suvalgyt paskutini greek jogurto inda ir avinzirniu humuso likucius ir tada jau galima imtis whole30.

baigiau skaityt ta ISWF knygute pries pora dienu. man patiko visos joje isdestytos idejos, bet pats rasymo stilius - nea. mano skoniui ji pernelyg istesta, tie patys dalykai daug kartojasi, per daug to amerikonisko "knyga kalba su skaitytoju" ir persistengta su supaprastinimu - man truksta oficialumo, profesionalumo, susidaro ispudis, kad skaitai bulvarini leidini, o ne mokslini darba. suprantu, kad autoriai siekia pritraukt kuo platesne auditorija pasirinkdami toki stiliu, na tebunie. uztektu tik gera santrauka kur nors iskast ir pasiskaityt - butu tiek pat ziniu.

p.s. as jos nepirkau, papraciau maniskio ir jis is torrentu partempe varianta skirta kindle fire

Na va, priklauso nuo to, ko ieškoma knygose. Man pvz., oficialios knygos su sausa informacija yra baaaaaisiai nuobodžios. Na, skaičiau aš daug tų neva sveikos gyvensenos ir dietos knygų, tragiškai nuobodu. Va, kažkurią dieną pasiėmiau lietuviškai išverstą Dukano dietos knygą. Nusišaut norėjosi, kokia nesąmonė turinio prasme, bet jau dėstymas ir stilius... kaip informacinio bukleto prie gydytojo kabineto, kur rašo, bet nieko neparašo, perskaitai ir nepameni, ką ten norėjo pasakyti.
O pvz., tokios knygos kaip Crazy Sexy Diet (veganizmas) ar It Starts With Food (paleo), kur pateikia ne vien sausus faktus, bet ir paaiškina, duoda pavyzdžius, susieja informaciją, man pats tas skaityti. Sedindriuke, kiek žinau, dabar skaito Nora Gedgaudas knygą apie paleo dietą, na, ir ji sausesnė, nėra ryšio su skaitytoju. Ir iš to, kiek ji laiko jau skaito tą knygą (berods nuo sausio galo), suprantu, kad nuobodu, nes ISWF per kelias dieneles perskaitė.
Aš paleo taisyklėmis maitinausi kurį laiką (nes juk pilnas internetas tų paleo gairių ir paleo santraukų... vien whole9 puslapyje kiek tos informacijos), bet ISWF viską sudėliojo į vietas: hormonų veikimas, priklausomybės nuo maisto, kodėl vienų produktų grupės mus veikia taip, o kitos kitaip. Bent man svarbu suprasti, kodėl yra taip, o ne kitaip, o ne vien žinoti taisyklę, kad negaliu valgyti A ir B, nesant tam jokio pagrindimo.
Aišku, viena ta pati knyga negali visiems įtikti. Kažkas pageidauja oficialumo ir moksliškumo, o kažkam labiau norisi paprastesnių dalykų. Kaip tik baigiau The Happiness project knygą ir po to recenziją perskaičiau vienos moteriškės, tai ji skundėsi, kad knygoj labai daug tyrimų (research) minima, per daug cituojami kiti šaltiniai ir pan. Jai norėjosi paprasčiau, suprantamiau.

jautiena, jei norisi moksliškumo daugiau, tai gali Loren Cordain knygą perskaityti, ten, jeigu neklystu, gana oficialiau viskas. Dar va, http://eatingacademy.com/ moksliškai ir oficialiai rašo, bet daug protingos informacijos. Na, Chris Kresser dar visai gerai rašo, nors ir labiau bendrauja su skaitytoju.
Atsakyti
oi kaip atsilikau nuo visų. Kapoju rūkytą skumbrę su sauted kopūstu baltagūžiu ir agurku... biggrin.gif biggrin.gif paleo ir Lietuvoj smile.gif) tik ryte šian pusryčiams parduotuvinio pieno varškės valgiau su sezamo sėklom smile.gif)) ilgam užteko smile.gif) dienos metu kol BRIDAU BRIDAU BRIDAU sukramčiau 7 bertoletijų riešutus, mat akcijinius pradėjau pirktis riešutus vežimuisi biggrin.gif nesupratau keliai linko dėl pusnų ar kad skanu bais buvo smile.gif))))))))))))

Pirma, Elata, kaip tai nuo 7nio? lotuliukas.gif

Jautiena, dar moksliškai rašo Nora Gedgaudas. Bais moksliškai iš tikro, bet gerai. Elata, nepyk, neparvežiau jos. Iš naujo skaityt man ją reik, susikaupus biggrin.gif

Dėl tų skirtingų maitinimųsi tai o taip... kiekvienam savo... bet tikrai tas ''savo'' daug kur būna neprotingas ir ryškiai netinkamas sveikatai (aišku apie sveikatą negalvoja, kai reikia numesti KG... nes tik toks tikslas).. ''savo'' logiškai ir natūraliai mąstant negali būti bandelė pusryčiams, sūrelis pietums, o vakare su vyru suvalgiau picos nes jis valgė.tai nejau nevalgysi... na po kiek laiko žiūrėk ''savos'' ligos bus ar ''savaip'' užsilenksi... man natūralu yra galvoti ir pagrįsti maitinimąsi tuom, kad perku tai ant ko nėra sudėties... ir tikrai nuėjus į maximą nusipirkti kažko ką čia į svečius be kiwių dar nusivežus..tikrai stovėjau atsitraukus ir galvojau ką daryt, ar ką čia pradėt vėl valgyt... biggrin.gif sūrius visada imdavau, dabar neimu iš principo smile.gif) aišku oo žiūriu akcija tigrinėm krevetėm, tik 7 litai maišiokas, na draugė galvoju kosmopolitiška, nesusimėtys kai paprašysiu keptuvės, nes noriu mums snack'o paskrudinti ... aišku kai kasoj įmušė 22 litus tai teko tik kiwius valgyti biggrin.gif

einu kavos sulakt, nes noriu..mano tradicija popiet noris su burokeli7 piure ir kokoso drozliu keksiukais (nom nom nooooommmm) smile.gif) ir kaip tų vaisių neperdozuot... tik vakaras ir vsio... atsiriša bambagyslė... o ir namie nuo mažens "SKANUS DAIKTAS'' tai ''VAISIUS/-IAI'' thumbup.gif

Gražios dienos mergaitės! briskit smile.gif)))))))))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 05 balandžio 2013 - 14:28
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 04 05, 15:22)
Pirma, Elata, kaip tai nuo 7nio?  lotuliukas.gif

Jautiena, dar moksliškai rašo Nora Gedgaudas. Bais moksliškai iš tikro, bet gerai. Elata, nepyk, neparvežiau jos. Iš naujo skaityt man ją reik, susikaupus

Nuo sekmadienio biggrin.gif O kuo sekmadienis netinka? Man rytoj reik sicilietišką puotą suruošti, o Sicilijoj žmonės paleo nepripažįsta, todėl ir nuo sekmadienio biggrin.gif Nu reik man jau whole30, mirtinai reik smile.gif

Tai nieko, aš iš tavęs ją kitąkart pasiimsiu smile.gif Pvz. spalį, kai į Londoną važiuosiu biggrin.gif baisiai čia, gi netoli iki tavęs biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 05, 13:27)
Nuo sekmadienio biggrin.gif O kuo sekmadienis netinka? Man rytoj reik sicilietišką puotą suruošti, o Sicilijoj žmonės paleo nepripažįsta, todėl ir nuo sekmadienio biggrin.gif Nu reik man jau whole30, mirtinai reik smile.gif

Tai nieko, aš iš tavęs ją kitąkart pasiimsiu smile.gif Pvz. spalį, kai į Londoną važiuosiu biggrin.gif baisiai čia, gi netoli iki tavęs biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ne bet antradieni sausainiai su bekonu, o tai jau nebe w30. is esmes jei pradesi, tai cool!

siaip jop, netoli, 10 valandu keliones ir vietoj biggrin.gif arba EasyJet is Gatwick skraido biggrin.gif Laukiu jau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sedindriuke: 05 balandžio 2013 - 14:29
QUOTE(Elata @ 2013 04 05, 12:07)
LumiLumi, mes su Sedindriuke savo ISWF pirkom iš bookdepository, ten siuntimas nemokamas, tik knyga kainuoja. Jeigu nori, aš tau galiu iš ten užsakyti. PDF versijos tos knygos, bent kai aš pirkau, dar nebuvo, bet dabar gal jau yra, gali paieškoti torrent'uose ar kokiuose debesyse (ta prasme, cloud'e). Va, čia lyg rašo, kad yra torrent'as, bet negarantuoju, kad geras.
PDF turiu Practical Paleo ir The Paleo Solution tik smile.gif Bet man asmeniškai labai nepatogu iš kompo skaityti biggrin.gif

Elata, uzsakykite prasau, man irgi maloniau skaitala rankoje laikyti 4u.gif lauksiu atsiskaitymo informacijos i AZ wub.gif
Atsakyti
viena knygike perskaiciau, truputeli internete apie paleo pasiziureju ir uzteks man, kam metytis?
sian uzbaigiau humusa ir vakarienei paskutini greek jogurta suvalgysiu ir ryt bus galima to whole30 imtis. beje, dar sian nulekem i vietini pub'a paziuret arkliu lenktyniu (grand national), tai kartu islenkiau maza guiness su juoduju serbentu sirupu ir girta sad.gif bloga dabar, galva jau skauda, o taip gerai pries tai jauciausi, skraidziau tiesiog kalnus versdama: ryte omletukas paklegintas, pauksciukai palesinti, skalbiniai masinoj sukasi, siurbliuoju, nagus lakuoju, silikona aplink vonia pakeiciau... dar savo ezi gera peroksido doze padailinau
sh... tas alkoholis, gailiuosi dabar, reikejo arbatos imt. doh.gif
Atsakyti