QUOTE(jautiena @ 2013 04 05, 13:03)
nuo sio sekmadienio? ok, per dvi dienas tureciau suvalgyt paskutini greek jogurto inda ir avinzirniu humuso likucius ir tada jau galima imtis whole30.
baigiau skaityt ta ISWF knygute pries pora dienu. man patiko visos joje isdestytos idejos, bet pats rasymo stilius - nea. mano skoniui ji pernelyg istesta, tie patys dalykai daug kartojasi, per daug to amerikonisko "knyga kalba su skaitytoju" ir persistengta su supaprastinimu - man truksta oficialumo, profesionalumo, susidaro ispudis, kad skaitai bulvarini leidini, o ne mokslini darba. suprantu, kad autoriai siekia pritraukt kuo platesne auditorija pasirinkdami toki stiliu, na tebunie. uztektu tik gera santrauka kur nors iskast ir pasiskaityt - butu tiek pat ziniu.
p.s. as jos nepirkau, papraciau maniskio ir jis is torrentu partempe varianta skirta kindle fire
Na va, priklauso nuo to, ko ieškoma knygose. Man pvz., oficialios knygos su sausa informacija yra baaaaaisiai nuobodžios. Na, skaičiau aš daug tų neva sveikos gyvensenos ir dietos knygų, tragiškai nuobodu. Va, kažkurią dieną pasiėmiau lietuviškai išverstą Dukano dietos knygą. Nusišaut norėjosi, kokia nesąmonė turinio prasme, bet jau dėstymas ir stilius... kaip informacinio bukleto prie gydytojo kabineto, kur rašo, bet nieko neparašo, perskaitai ir nepameni, ką ten norėjo pasakyti.
O pvz., tokios knygos kaip Crazy Sexy Diet (veganizmas) ar It Starts With Food (paleo), kur pateikia ne vien sausus faktus, bet ir paaiškina, duoda pavyzdžius, susieja informaciją, man pats tas skaityti. Sedindriuke, kiek žinau, dabar skaito Nora Gedgaudas knygą apie paleo dietą, na, ir ji sausesnė, nėra ryšio su skaitytoju. Ir iš to, kiek ji laiko jau skaito tą knygą (berods nuo sausio galo), suprantu, kad nuobodu, nes ISWF per kelias dieneles perskaitė.
Aš paleo taisyklėmis maitinausi kurį laiką (nes juk pilnas internetas tų paleo gairių ir paleo santraukų... vien whole9 puslapyje kiek tos informacijos), bet ISWF viską sudėliojo į vietas: hormonų veikimas, priklausomybės nuo maisto, kodėl vienų produktų grupės mus veikia taip, o kitos kitaip. Bent man svarbu suprasti, kodėl yra taip, o ne kitaip, o ne vien žinoti taisyklę, kad negaliu valgyti A ir B, nesant tam jokio pagrindimo.
Aišku, viena ta pati knyga negali visiems įtikti. Kažkas pageidauja oficialumo ir moksliškumo, o kažkam labiau norisi paprastesnių dalykų. Kaip tik baigiau The Happiness project knygą ir po to recenziją perskaičiau vienos moteriškės, tai ji skundėsi, kad knygoj labai daug tyrimų (research) minima, per daug cituojami kiti šaltiniai ir pan. Jai norėjosi paprasčiau, suprantamiau.
jautiena, jei norisi moksliškumo daugiau, tai gali Loren Cordain knygą perskaityti, ten, jeigu neklystu, gana oficialiau viskas. Dar va,
http://eatingacademy.com/ moksliškai ir oficialiai rašo, bet daug protingos informacijos. Na, Chris Kresser dar visai gerai rašo, nors ir labiau bendrauja su skaitytoju.