Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo dieta

Giminaite mazam vaikui kisa ta Miau varskyte ar kaip ten jinai, sako "noriu, kad vaiko raida gera butu, tai sitam nera konservantu" doh.gif geriau kaimisko surio vaikui atpjautu, nes vaika beria ir beria. As pati pieno produktu nevartoju, bet kai mociute padaro ozkos suri, tai gabaliuka atsilauziu, labai skanus ir riebus suris pas ja gaunasi.
As siandien ozkiena troskinau, nu kieta, bet vistiek skani biggrin.gif

Beje, pagaliau MB mityba pradejo tvarkytis, jau maziau slamsto, duonos, noriai valgo mano marmalynes ir nesiskundzia. Anksciau persikreipes visas nuo toleto nenulipdavo, siaubas kaip buvom apsileide, man baisu darosi prisiminus unsure.gif
Per Velykas suzinojau, kad mano tevas serga reumatoidiniu artritu, sirgo ir jo tevas, tai va is kur tas mano polinkis i autoimunines verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 03, 18:05)
As ta grikiu temute paskaitinejau su arbatos puodu rankoj, nu tik nurijau seile, kad ko nedrebtelciau. Na dievazi, kaip sitam anekdote  lotuliukas.gif
http://www.youtube.c...h?v=CN8Za25oIdo

Anekdotas thumbup.gif lotuliukas.gif

Man tai siaip vienodai, kaip kiti valgo ar dietinasi. Na kiekvienam pagal save gi. Jei jie isitikine, kad tokia mityba jiems tinkama, tai ir gerai. Is kitos puses, daug tu teoriju ir gana nemazai is ju 'moksliskai' pagristos. Pvz., pas mane yra artimuju zaliavalgiu. Pati maciau ju pokycius perejus prie tokios mitybos - isgrazejo, sveikata susitvarke. Man zaliavalgystes principai priimtini, taciau ziema norisi ko nors silto (ne vien salotu) ir mesos norisi ax.gif Arba turiu pazistamu, kurie koses valgo ir dziaugiasi, kad 'kailis blizga', nagai auga, gerai jauciasi ir pan., o man uzvalgius koses toks jausmas, kaip cemento privalgius. Manau, kad kiekvienas turi atsirinkti, kas tinkamiausia ir leidzia jiems geriausiai jaustis. Jokie itikinejimai nepades, jeizmogus nebus pasiruoses pokyciams.

Maniskio darbe du bendradarbiai uzsikrete Paleo. Jie ten kaip mokykloje, vis ziuri, ka kiekvienas pietu atsinesa. Nuziurejo, kad maniskis skaniai valgo, be to sveika ir dar svoris krenta biggrin.gif Sakiau, kad butinai paskaitytu ISWF, kad suprastu, kas, kaip ir kodel organizme vyksta.

Kadangi rasot, ka valgot, tai ir as brukstelesiu.

Antradieni valgem taip:

MB pusryciams 3 virti kiausiniai (marguciai) su alyvuogem ir pomidoru, pietums salotos su vistienos krutinele, vakarienei jautienos kotletukai su ziediniu kopustu, salotos ir braskes.

As pusryciams 2 kiausinius su salotom, gabaliukas vistienos, pietums vistiena su salotom (alyvuogiu aliejaus sliukstelnu), vakarienei tas pats, kaip MB.

Siandien:

MB pusryciams omletas su grybais ir svogunais, pietums vakaryksciai kotletukai su salotom, vakarienei pica (padas is ziediniu kopustu) su jautiena, braskes.

As pusryciams du keptus kiausinius ir salotu, braskes, pietums vistiena su darzovem ir braskes, vakarienei pica ir vel braskes, ir puse banano (o jau saldumas banano!!!). Pas mus braskiu sezonas. Nusipirkau vakar 3 kg uz 5 eur, reikia sunaikinti, nes greitai genda.

Rytdienai MB pusryciams padariau fritata su ivairiom darzovem (baklazanas, cukinija, paprika, svogunas, pomidoras, grybai, brokoliai), pietums pica valgys, vakarienei tikriausiai idarysiu mazycius moliugelius (o gal ten cukinijos apvalios g.gif ) farsu ir darzovem.
Atsakyti
Sveikos, vis paskaitau kaip jūs laikotės. Man Paleo dieta atrodo įdomi ir naudinga, nors dar neperėjau prie jos. Anksčiau rašiau, kad laikausi Dukano. Tai kai čia baigsiu, bandysiu Paleo ne kaip dietą, o kaip įprastą mitybą išbandyti.
Turiu klausimą, gal kažką praleidau - nelabai suprantu - Jūs pieną ir jo produktus vartojat? Ir kiek šansų jų gauti mieste, jei vartoti galima tik ''nefabrikinius''?
Atsakyti
gummy bear, aš irgi sutinku, kad kiekvienam skirtinga mityba tinka. Kol man niekas per prievartą nekiša savosios mitybos, tol ir aš jiems neaiškinu, kuo paleo geresnė už jų pasirinkimus. O aš vat išbandžiau žaliavalgystę, vien sulčių gėrimus... nu ne man. Porą dienų tinka, bet daugiau pasidaro silpna, šalta (net prie +30), pykina, nieko nesinori... ai, kam čia save kankinti. Taip pat ir su košėm. Kurį laiką mityboj nebuvo jokių grūdų (na, tiesiog taip išėjo), bet kadangi visi aplink svaigo, kokie būtini grūdai subalansuotai mitybai, tai nusprendžiau rytais valgyti avižinę košę. Nuo pat pusryčių negerumas užeidavo, išsipūsdavau kaip balionas ir viskas. Supratau, kad kas kas, bet košės tai ne man smile.gif

Kalastaja, nefabrikinius pieno produktus leidžia primal atšaka. Na, kaip ir nieko baisaus, jei nuo jų neberia ar skrandis nestreikuoja (nėra alergijos laktozei ar pieno baltymams). O nefabrikinių pieno produktų tai kai kuriuose miestuose galima gauti... bent mano gatvėje, tai atveža kas savaitę tam tikru laiku iš kaimo toks žmogelis tiems, kas užsisako. Jie ir pieną, ir grietinę, sviestą muša, tai patogu visai smile.gif

O aš pasisakysiu, kad nuo sekmadienio vėl imsiuos Whole30 (arba gal net Whole60, jei ištversiu) ir pasistengsiu griežtai jokių desertų nevalgyti, griežtai tik tris kartus valgyti, be papildomų užkandžiavimų, mažinti riešutus, vaisius. Tos šventės ir "paimk šito, gi močiutė darė. Ir dar to įsidėk, nes gi čia pusbrolio žmona pagamino. Ir būtinai va to dar paragauk, nes ką teta pasakys, jei liks nesuvalgyta" labai išderino visą valgymą. Ir dar būtų gerai prieš vasarą nors kelių kilogramų atsikratyt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 14:45)
O aš pasisakysiu, kad nuo sekmadienio vėl imsiuos Whole30 (arba gal net Whole60, jei ištversiu)

O kas tai per formulė tokia Whole30? Atleiskit u= kvailus klausimus ax.gif

Dėl pieno - dabar esu atsisakiusi kviečių(išskyrus avižų sėlėnas,2 šaukštai per dieną) ir cukraus(net ir vaisių). Tai pastebėjau gerus pokyčius organizme. O va kai Didžiąją savaitę teko pasninkauti net ir be pieno produktų - savijauta tom dienom dar pagerėjo. Tai manau, jei pereisiu prie Paleo, pieno teks atsisakyti. Arba bent visiškai minimaliai vartoti jo. Tai gal ir bus įmanoma natūralaus pasieškoti. smile.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Man turbut reikes padidinti vaisiu skaiciu, nes galva pasvaigsta, nezinau, gal ko truksta, o gal nuo mano ligos. Toliau dziustu, savaitgali rinksiu rubus ismetimui, kelnes kabo, vienas jau uzsegtas nusimaunu. Buvo laikas kai kankinausi noredama svorio numesti, dabar savaime krenta, net gavos sukt nereikia. Mane paskutiniu metu patrauke ant kokosu, sviesta saukstais valgau, matyt truksta kazko.
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 04, 16:34)
O kas tai per formulė tokia Whole30? Atleiskit u= kvailus klausimus  ax.gif

Kvailų klausimų nebūna smile.gif Whole30 tai 30 dienų griežtesnis paleo laikymasis. Na, pvz., jokių maistų paleofizavimų (t.y. neleistinių patiekalų gamyba iš leistinų produktų, pvz., blynų ar tortų kepimas iš migdolų ar kokoso miltų), desertų nevalgymas, jokių "tas kąsnelis duonos nepakenks". Va čia rašiau apie savo whole30 mėnesį, gal bus aiškiau kiek smile.gif Iš esmės tai tiesiog griežtas paleo smile.gif

LumiLumi, gal tikrai angliavandenių organizmui trūksta, jei svoris krenta ir silpna kiek. Gal kokių šakninių daržovių į racioną įtraukti? Na, burokėlių, morkų, saldžiųjų bulvių, saliero šaknies, moliūgų. O kokosui tai ir aš priklausomybę turiu biggrin.gif Galiu stiklainiuką per kartą suvalgyti biggrin.gif Vieną! Ką jau kalbėti apie kokoso šokoladą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 17:05)
LumiLumi, gal tikrai angliavandenių organizmui trūksta, jei svoris krenta ir silpna kiek.  Gal kokių šakninių daržovių į racioną įtraukti? Na, burokėlių, morkų, saldžiųjų bulvių, saliero šaknies, moliūgų. O kokosui tai ir aš priklausomybę turiu biggrin.gif Galiu stiklainiuką per kartą suvalgyti biggrin.gif Vieną! Ką jau kalbėti apie kokoso šokoladą biggrin.gif

Bandysiu kazka daryt, saliero saknis pas mane butinybe saldytuve, morkas beveik kas vakara, moliuga ir burokus seniai valgiau, reikia vel itraukti i raciona. Gaminu idarytus portobello grybus. Dar issikepiau kokoso miltu pyraga su trintais bananais ir ipjausciau abrikosu. As siandien prabegom virtuvej vis pakabinu sauksta kokosu sviesto ir i burna biggrin.gif , as ji pradejau rytais i kava deti blush2.gif
Mano darbas daugiausia protinis, nespeju smegenu paserti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2013 04 04, 19:09)
As siandien prabegom virtuvej vis pakabinu sauksta kokosu sviesto ir i burna  biggrin.gif , as ji pradejau rytais i kava deti  blush2.gif
Mano darbas daugiausia protinis, nespeju smegenu paserti  doh.gif

Ir kaip jis kavoje? Neplauko šiošės? biggrin.gif aš tai arbatą su kokoso aliejumi kartais geriu, bet man nepatinka, kad jis ant viršaus nusistovi ir geriant pirmas patenka biggrin.gif gaunasi riebalai su arbata biggrin.gif O kokoso sviesto kažkada įsimečiau darbe į kavą, tai plaukiojo po to man tos kokoso drožlės ant viršaus (nes nesusimala niekada iki galo)... nelabai gražiai atrodė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elata @ 2013 04 04, 18:05)
Va čia rašiau apie savo whole30 mėnesį, 7

Ačiū! Labai sudomino, tikrai norėsiu išbandyti. Ir dar, didžiulis LIKE ''Voras tinkle'' blogui. Labai mielai skaitosi ir maloniai žiūrisi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kalastaja @ 2013 04 04, 20:46)
Ačiū! Labai sudomino, tikrai norėsiu išbandyti. Ir dar, didžiulis LIKE ''Voras tinkle'' blogui. Labai mielai skaitosi ir maloniai žiūrisi. smile.gif

Kaip smagu, ačiū labai smile.gif Jei kils kokių klausimų, klauskite smile.gif Pasistengsiu atsakyti, jei tik žinosiu smile.gif It Starts With Food yra puiki knyga visais paleo ir šiaip mitybos klausimais, jei domėsitės ir turėsite galimybę, būtinai perskaitykite smile.gif
Atsakyti
Gal yra ir lietuviškai ši knyga? skaitau ir Angliškai be problemų. Tik va, visokiom dietos naujovėm ir su mama dalinuosi, jai anglų nelabai patinka. ;-)
Atsakyti