Aciu uzskaiciusioms
Na ka, reiks prisikaupt 5 ND
QUOTE(robobebras @ 2013 01 25, 09:55)
ten ne nemokamas. Ten tik tiems, kurie turi licencijas. Cia jeigu legaliai ziurint
nu to žiūriu, kad ps kaip ne ps per daug norėjau škias
QUOTE(robobebras @ 2013 01 25, 08:20)
iscentravimas cia blogai. kelias apacioj irgi per mazai jo. Paziurek kaip kiti tokius tiltus fotkina
Gal cia geresne kompozicija? tik lb apsiniauke buvo..
QUOTE(zalanskaite @ 2013 01 25, 11:47)
Gal cia geresne kompozicija? tik lb apsiniauke buvo..
man asmeniskai nesiziuri sitaip visai..
senbuves, pataisykit mane, jei man atrodo negerai.. bet man atrodo, kad cia geriausia butu buve fotografuoti nuo kelio vidurio.. kad butu simetriska nuotrauka.. bent as tai buciau taip fotografavus..
o gal blogai mastau..?
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 25, 01:35)
Patiko ideti koliaziukai. Mamagutes pratesimas su laumzirgiu nerealus, sugalvok tu man taip
ačiū už gerus žodžius Man pačiai kuo toliau, tuo labiau patinka
Turėjau dar keletą minčių su tuo laumžirgiu, žadėjau dar kokį koliažiuką padaryt, bet dabar suprantu, kad jau ne...
QUOTE(Teka @ 2013 01 25, 00:11)
žinau, žinau, kad reikėjo iso didint, matomai per mažai vistiek padidinau
O kaip tu fotkini nedidelį objektą ant žemės? Guliesi?
QUOTE(sayonara @ 2013 01 25, 10:56)
iš šiuolaikinių tai sunku išskirti
man patinkantys:
http://www.umbertoverdoliva.it/
http://www.ruipalha.com/#!__galleries/street-moments
http://pessoan.finea...reet_photo#topo šitas estetiškas labai
http://www.laurentro...fr/travaux.html
[
ačiū, Say. Susimečiau į "feivoritus", žiūrėsiu ir mėgausiuos
QUOTE(sayonara @ 2013 01 25, 10:26)
http://www.elinorcarucci.com/
noriu parekomentuoti toms, kas ieško savitumo. personal work skyrelį pavartykit. ypač dalias Crisis, Comfort, Pain ir Recent Gyvos nuotraukos.
noriu parekomentuoti toms, kas ieško savitumo. personal work skyrelį pavartykit. ypač dalias Crisis, Comfort, Pain ir Recent Gyvos nuotraukos.
Net negera paliko.. žiūrint į kai kurias foto, toks sunkumas.
sbo, konkrečiai vakar tai klūpėjau ir pasilenkiau prie pat žemės
QUOTE(Tommika @ 2013 01 25, 12:00)
man asmeniskai nesiziuri sitaip visai..
senbuves, pataisykit mane, jei man atrodo negerai.. bet man atrodo, kad cia geriausia butu buve fotografuoti nuo kelio vidurio.. kad butu simetriska nuotrauka.. bent as tai buciau taip fotografavus..
Ir aš taip būčiau fotkinus, per patį vidurį, nuo tilto pradžios.
Bet, gal ten mašinos važiuoja, išlipai savo pusėj ir pykšt.. Nestabdysi eismo dėl kadro norimo
QUOTE(Yvette @ 2013 01 24, 23:37)
pasistenk įsisavinti šią taisyklę. Pradžioje tikrai labai daug duos
iš efoto nukopijavau, tekstas Ramūno B.
Buvo atrasta, kad kai kurios paveikslo/nuotraukos vietos labiau patraukia žiūrovo dėmesį nei kitos. Leonardo da Vinci surado grožio ir harmonijos suvokimo principą ir pavadino jį auksine skiltimi (Golden section) dar žinomą ir kaip trečdalių taisyklė.
Tam, kad lengviau suprasti šiuos auksinius kompozicijos taškus įsivaizduokite nuotrauką, keturiomis linijomis padalintą į devynis nevienodas dalis. Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį. Taškai, kuriose susikerta linijos vadinami auksiniais taškais
Trečdalių taisyklė yra pagrįsta principu, kad žmogaus akis natūraliai žiūri į dviejų trečdalių tašką nuotraukoje/paveiksle. Apkirpkite savo nuotrauką taip, kad vienas iš pagrindinių objektų būtų ant trečdalių susikirtimo taškų, tai dažnai pagerins nuotraukos kompoziciją ir ji taps įdomesnė, nei tuo atveju kai pagrindinis objektas yra centre.
foto iš interneto, google rado
jei karpytume tavo foto, atsižvelgdami į šią taisyklę, gautųsi maždaug taip. Įsigilink į taisyklę ir bandyk kadruoti taip, kad nereikėtų karpyti ir nebūtų centruota. Rezultatai tikrai pagerės.
iš efoto nukopijavau, tekstas Ramūno B.
Buvo atrasta, kad kai kurios paveikslo/nuotraukos vietos labiau patraukia žiūrovo dėmesį nei kitos. Leonardo da Vinci surado grožio ir harmonijos suvokimo principą ir pavadino jį auksine skiltimi (Golden section) dar žinomą ir kaip trečdalių taisyklė.
Tam, kad lengviau suprasti šiuos auksinius kompozicijos taškus įsivaizduokite nuotrauką, keturiomis linijomis padalintą į devynis nevienodas dalis. Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį. Taškai, kuriose susikerta linijos vadinami auksiniais taškais
Trečdalių taisyklė yra pagrįsta principu, kad žmogaus akis natūraliai žiūri į dviejų trečdalių tašką nuotraukoje/paveiksle. Apkirpkite savo nuotrauką taip, kad vienas iš pagrindinių objektų būtų ant trečdalių susikirtimo taškų, tai dažnai pagerins nuotraukos kompoziciją ir ji taps įdomesnė, nei tuo atveju kai pagrindinis objektas yra centre.
foto iš interneto, google rado
jei karpytume tavo foto, atsižvelgdami į šią taisyklę, gautųsi maždaug taip. Įsigilink į taisyklę ir bandyk kadruoti taip, kad nereikėtų karpyti ir nebūtų centruota. Rezultatai tikrai pagerės.
aciu uz issamu paaiskinima , pasistengsiu, taip apkirta foto mano , tikrai graziai jau ziurisi