Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Aciu uzskaiciusioms aciuks.gif

Na ka, reiks prisikaupt 5 ND rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 24, 23:01)

O aš tau sveikatos balioniuką, davai4u.gif  biggrin.gif

wub.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 25, 09:55)
ten ne nemokamas. Ten tik tiems, kurie turi licencijas. Cia jeigu legaliai ziurint wink.gif

nu to žiūriu, kad ps kaip ne ps biggrin.gif per daug norėjau škias
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 25, 08:20)
iscentravimas cia blogai. kelias apacioj irgi per mazai jo. Paziurek kaip kiti tokius tiltus fotkina wink.gif

Gal cia geresne kompozicija? smile.gif tik lb apsiniauke buvo..

user posted image
Atsakyti
QUOTE(zalanskaite @ 2013 01 25, 11:47)
Gal cia geresne kompozicija? smile.gif tik lb apsiniauke buvo..

man asmeniskai nesiziuri sitaip visai.. schmoll.gif
senbuves, pataisykit mane, jei man atrodo negerai.. bet man atrodo, kad cia geriausia butu buve fotografuoti nuo kelio vidurio.. kad butu simetriska nuotrauka.. g.gif bent as tai buciau taip fotografavus.. unsure.gif

o gal blogai mastau..? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tommika: 25 sausio 2013 - 12:02
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 25, 01:35)

Patiko ideti koliaziukai. Mamagutes pratesimas su laumzirgiu nerealus, sugalvok tu man taip thumbup.gif  thumbup.gif

ačiū už gerus žodžius 4u.gif Man pačiai kuo toliau, tuo labiau patinka smile.gif
Turėjau dar keletą minčių su tuo laumžirgiu, žadėjau dar kokį koliažiuką padaryt, bet dabar suprantu, kad jau ne... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 25, 00:11)
žinau, žinau, kad reikėjo iso didint, matomai per mažai vistiek padidinau

O kaip tu fotkini nedidelį objektą ant žemės? Guliesi? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 25, 10:56)

ačiū, Say. Susimečiau į "feivoritus", žiūrėsiu ir mėgausiuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 25, 10:26)
http://www.elinorcarucci.com/

noriu parekomentuoti toms, kas ieško savitumo. personal work skyrelį pavartykit. ypač dalias Crisis, Comfort, Pain ir Recent smile.gif Gyvos nuotraukos.

Net negera paliko.. žiūrint į kai kurias foto, toks sunkumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo grafkė.: 25 sausio 2013 - 13:08
sbo, konkrečiai vakar tai klūpėjau ir pasilenkiau prie pat žemės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tommika @ 2013 01 25, 12:00)
man asmeniskai nesiziuri sitaip visai..  schmoll.gif
senbuves, pataisykit mane, jei man atrodo negerai.. bet man atrodo, kad cia geriausia butu buve fotografuoti nuo kelio vidurio.. kad butu simetriska nuotrauka.. g.gif bent  as tai buciau taip fotografavus..  unsure.gif

Ir aš taip būčiau fotkinus, per patį vidurį, nuo tilto pradžios.
Bet, gal ten mašinos važiuoja, išlipai savo pusėj ir pykšt.. Nestabdysi eismo dėl kadro norimo g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 24, 23:37)
pasistenk įsisavinti šią taisyklę. Pradžioje tikrai labai daug duos

iš efoto nukopijavau, tekstas Ramūno B.

Buvo atrasta, kad kai kurios paveikslo/nuotraukos vietos labiau patraukia žiūrovo dėmesį nei kitos. Leonardo da Vinci surado grožio ir harmonijos suvokimo principą ir pavadino jį „auksine skiltimi“ (Golden section) dar žinomą ir kaip „trečdalių taisyklė“.
Tam, kad lengviau suprasti šiuos auksinius kompozicijos taškus įsivaizduokite nuotrauką, keturiomis linijomis padalintą į devynis nevienodas dalis. Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį. Taškai, kuriose susikerta linijos vadinami auksiniais taškais

Trečdalių taisyklė yra pagrįsta principu, kad žmogaus akis natūraliai žiūri į dviejų trečdalių tašką nuotraukoje/paveiksle. Apkirpkite savo nuotrauką taip, kad vienas iš pagrindinių objektų būtų ant trečdalių susikirtimo taškų, tai dažnai pagerins nuotraukos kompoziciją ir ji taps įdomesnė, nei tuo atveju kai pagrindinis objektas yra centre.

foto iš interneto, google rado

user posted image

jei karpytume tavo foto, atsižvelgdami į šią taisyklę, gautųsi maždaug taip. Įsigilink į taisyklę ir bandyk kadruoti taip, kad nereikėtų karpyti ir nebūtų centruota. Rezultatai tikrai pagerės.

user posted image

aciu uz issamu paaiskinima 4u.gif , pasistengsiu, taip apkirta foto mano , tikrai graziai jau ziurisi thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo krispuka: 25 sausio 2013 - 13:23