Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(zalanskaite @ 2013 01 25, 01:04)

iscentravimas cia blogai. kelias apacioj irgi per mazai jo. Paziurek kaip kiti tokius tiltus fotkina wink.gif
Atsakyti
Merginos, Alabamos foto tai jau tikrai ne buitiakas.

Turiu pasakyti, kad fotografų pradžiamokslių ar savamokslių rate, buitiakas įgavo kitokią reikšmę, negatyvią. Buvo bandoma kaip buitiaką prastumti bet kokią, sh fot. Kai matai daug minusų, ten tas nesužiūrėta, ten anas, ai dar kad menas atrodytų į jb paverčiama.... Tai vat, Alabamai akmenukai, Sea Girl ir kitoms... Gerbkit savo foto, mylėkit jas. Vadinkit tikrais vardais. Jūs tikrai buitiakų, ta prasme, kokia žodis vartojamas, nekepat.

O Svajone musu paskelbė konkursą kasdienės fotografijos, kasdienių akimirkų, buitinės. Taip, truputėlis buities turėtų matytis, bet nesvarbu, kad vaikutis prieš tai išvertė visą lentyną knygų ar ištraukiojo puodus. Jūs darot foto viso to žygdarbio, ok. Bet pati foto turi būti tvarkinga, gerai atlikta. Jei chaosą dar chaotiškai nufotografuosit, tai žinoma, tada jau gausis buitiakas, bet negatyvia prasme, kuria žodis ir naudojamas.

Prisipažinsiu, man tai pats negražiausias žodis lietuvių kalboje. Žiauriai skamba.
Atsakyti
Yvette, is tiesu tai neturiu net ka pridurti, sutinku 100% drinks_cheers.gif

Del Alabamos foto, as apakau nuo grozio, na taip man patiko, taipogi pritariu kad tai ne vadinamasis "buitiakas"....man tai portretas...subtilus, jautrus rolleyes.gif
Atsakyti
labas rytas. visą naktį sapne vien fokusavau doh.gif lotuliukas.gif

o čia mano buitiakas, archyvinis. man ta foto patinka, bet tik man biggrin.gif bet vistiek įkelsiu biggrin.gif
kas blogai? labai norėčiau pastabų

user posted image
Papildyta:
žinau tą trečdalių taisyklę, bet niekaip nesupantu šio sakinio "Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį. Taškai, kuriose susikerta linijos vadinami auksiniais taškais". per daug čia sudėtingai viskas surašyta. todėl, kai galima pasibraižyt ps ar kitoj programoj tuos kvadračiukus, lieku nesupratus galiausiai kaip gi visgi juos teisingai ten braižyt. nes tas pločių skaičiavimas kažkoks sudėtingas... gal yra paprastesnis būdas? nes vizualiai tai tie stačiakampiai vienodi juk, ane?
Atsakyti
QUOTE(-Tynka- @ 2013 01 25, 02:16)
O kur tas tiltas stovi?

kazkur tarp svedijos ir norvegijos, vaziavom is svedijos ir norvegija, tai kelyje pasitaike smile.gif
Atsakyti
Teka, galima pakomentuosiu?
Tau ji patinka, nes tai tavo vaikuciai(spelioju), man svetimam stebetojui si foto nieko nesako...nesuprantu koks ten "garbanotas" kleckas/skuduras ant stalo paciame pirmam plane...neaisku ka mazesnysis vaikutis rankoje laiko, kita rankyte netilpus i kadra...lyg rodo jis kazka, bet...pirstukai nukirsti...Antram plane vaikas valgo...labai retais atvejais kada man patinka valgancio zmogaus/vaiko nuotraukos...sioje foto man nea...liezuvis iskistas, ziuri i maisto gabala... g.gif Tai va... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea Girl @ 2013 01 25, 09:18)
Teka, galima pakomentuosiu?
Tau ji patinka, nes tai tavo vaikuciai(spelioju), man svetimam stebetojui si foto nieko nesako...nesuprantu koks ten "garbanotas" kleckas/skuduras ant stalo paciame pirmam plane...neaisku ka mazesnysis vaikutis rankoje laiko, kita rankyte netilpus i kadra...lyg rodo jis kazka, bet...pirstukai nukirsti...Antram plane vaikas valgo...labai retais atvejais kada man patinka valgancio zmogaus/vaiko nuotraukos...sioje foto man nea...liezuvis iskistas, ziuri i maisto gabala... g.gif Tai va... blush2.gif

viskas gerai, sudirbinėkit mirksiukas.gif tam ir įdėjau juk. pirštai nukirsti jo, žinau. pirmam plane ne skuduras, šakotis lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 25, 06:58)
.. gal yra paprastesnis būdas? nes vizualiai tai tie stačiakampiai vienodi juk, ane?

Buvo imetus foto kazkuri mergaite (jetus kaip man sunkiai su nikais) ten aiskiai parodyta kas yra va dar metu foto esme ta kad pagrindinis objektas butu viename is tu susikirtimu/liniju . bet nereik cia nieko skaiciuot tiesiog kaip pro aki ziuri isivaizduok linijas mirksiukas.gif poto apkirpsi su ps ar li pagal taisykle tiksliai 4u.gif
http://www.google.co...-FuRfFGsTbJ0OM:
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 25, 09:28)
Buvo imetus foto kazkuri mergaite (jetus kaip man sunkiai su nikais) ten aiskiai parodyta kas yra va dar metu foto esme ta kad pagrindinis objektas  butu viename is tu susikirtimu/liniju . bet nereik cia nieko skaiciuot tiesiog kaip pro aki ziuri isivaizduok linijas  mirksiukas.gif  poto apkirpsi su ps ar li pagal taisykle tiksliai  4u.gif
http://www.google.co...-FuRfFGsTbJ0OM:

na supranti, aš žinau, kad objektai turi būti susikirtimo taškuose, tačiau nežinau, kaip tiksliai tas linijas subraižyt - ar vizijoj, ar kompe jau ps. nes nežinant, kaip visgi tiksliai, kokiais ten atstumais ir pan jas braižyt, tu nepadarysi, kad tie objektai būtų reikiamuose susikirtimo taškuose.
nu žo šią vietą reiks geriau pastudijuot. šiaip apie tą taisyklę buvau išvis pamiršus blush2.gif kaip ir apie daug ką beje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Teka: 25 sausio 2013 - 09:33
QUOTE(Teka @ 2013 01 25, 07:32)
na supranti, aš žinau, kad objektai turi būti susikirtimo taškuose, tačiau nežinau, kaip tiksliai tas linijas subraižyt - ar vizijoj, ar kompe jau ps. nes nežinant, kaip visgi tiksliai, kokiais ten atstumais ir pan jas braižyt, tu nepadarysi, kad tie objektai būtų reikiamuose susikirtimo taškuose.
nu žo šią vietą reiks geriau pastudijuot. šiaip apie tą taisyklę buvau išvis pamiršus  blush2.gif kaip ir apie daug ką beje

Paciam ps turetu but ten reik uzzymet kad kerpant rodytu trecdialiu linijas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Edeva @ 2013 01 25, 09:34)
Paciam ps turetu but ten reik uzzymet kad kerpant rodytu trecdialiu linijas  4u.gif

pradžiai reikia ps įsigyti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 25, 07:36)
pradžiai reikia ps įsigyti biggrin.gif

Taip pat berots yvette buvo imetus nuorod su nemokamu ps ,paciam ps psl mirksiukas.gif paieksok senesnese temose sakyciau 2-3 temas atgal g.gif
Atsakyti