Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

ou jeee yahoo.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2013 01 24, 20:30)

friends.gif maziau sok nd rodyk lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(krispuka @ 2013 01 24, 22:55)
aciu uz issakyta nuomone, o kaip suprasti akutes centruoto?

pasistenk įsisavinti šią taisyklę. Pradžioje tikrai labai daug duos

iš efoto nukopijavau, tekstas Ramūno B.

Buvo atrasta, kad kai kurios paveikslo/nuotraukos vietos labiau patraukia žiūrovo dėmesį nei kitos. Leonardo da Vinci surado grožio ir harmonijos suvokimo principą ir pavadino jį „auksine skiltimi“ (Golden section) dar žinomą ir kaip „trečdalių taisyklė“.
Tam, kad lengviau suprasti šiuos auksinius kompozicijos taškus įsivaizduokite nuotrauką, keturiomis linijomis padalintą į devynis nevienodas dalis. Kiekviena linija yra nubrėžta taip, kad gautos mažosios dalies plotis atitinka didžiąją dalį taip, kaip visos nuotraukos plotis atitinka didžiosios dalies plotį. Taškai, kuriose susikerta linijos vadinami auksiniais taškais

Trečdalių taisyklė yra pagrįsta principu, kad žmogaus akis natūraliai žiūri į dviejų trečdalių tašką nuotraukoje/paveiksle. Apkirpkite savo nuotrauką taip, kad vienas iš pagrindinių objektų būtų ant trečdalių susikirtimo taškų, tai dažnai pagerins nuotraukos kompoziciją ir ji taps įdomesnė, nei tuo atveju kai pagrindinis objektas yra centre.

foto iš interneto, google rado

user posted image

jei karpytume tavo foto, atsižvelgdami į šią taisyklę, gautųsi maždaug taip. Įsigilink į taisyklę ir bandyk kadruoti taip, kad nereikėtų karpyti ir nebūtų centruota. Rezultatai tikrai pagerės.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 24 sausio 2013 - 22:44
2ND

F2.0
user posted image

F11.0
user posted image

F22.0
user posted image

prašom biggrin.gif
Atsakyti
Užsimaniau ir aš pasirodyti smile.gif Mano buitiakas, iš archyvų, ne žaidimui smile.gif "Tamsūs žiemos vakarai".
Kritika labai laukiama ax.gif

user posted image

Ir dar viena, iš pasižolinėjimų. "Žiemos šokis" ax.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristalines: 24 sausio 2013 - 22:41
QUOTE(Teka @ 2013 01 24, 20:37)
2ND
prašom biggrin.gif

Labai nutamsejo foto reikejo ilgint islaikyma jelt iso mirksiukas.gif
Atsakyti
Teka, kažko negirdėjai manęs šian g.gif Juk sakiau, didini diafragmą ir išlaikymą turi keisti mirksiukas.gif Teks vėl į mišką vežtis ax.gif

Kristaline, žiemos šokis gražiai susigroja su šviesa. Dukrytės nuotraukoje tą baltą blyną panaikink ir bus buitiakas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afrė: 24 sausio 2013 - 22:46
QUOTE(Afrė @ 2013 01 24, 22:43)
Teks vėl į mišką vežtis  ax.gif

Kristaline, žiemos šokis gražiai susigroja su šviesa.

hihihi.gif miškininkės biggrin.gif
kaip fotosesija jums šiandien pavyko? bigsmile.gif nesušaldei isoriuko? biggrin.gif

aciuks.gif
Atsakyti
Kristalines ziemis sokis wau sviesa kaip graziai wub.gif nu ir kaip ismokt ta sviesa pagaut g.gif buitiakas nu man patiktu tik noriu vis nuvalyt ta balta rutuli nuo lempos?
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 24, 23:38)
Užsimaniau ir aš pasirodyti smile.gif Mano buitiakas, iš archyvų, ne žaidimui smile.gif "Tamsūs žiemos vakarai".
Kritika labai laukiama ax.gif

labai tas neaiškus blynas priekyje maišosi. O gali padaryti dieną, prie dienos šviesos. Ir parodyti spalvotą smile.gif
Man tai labai patinka tokios, su piešiančiais vaikučiais. Pati nemažai dariau, kai vaikis mažesnis buvo.

Šokis mielas
Atsakyti
QUOTE(kristalines @ 2013 01 24, 22:46)
hihihi.gif miškininkės  biggrin.gif
kaip fotosesija jums šiandien pavyko? bigsmile.gif  nesušaldei isoriuko? biggrin.gif

aciuks.gif

Išvažiuojant saulė išlindo,taip širdis apsidžiaugė... o tik pajudėjom ir dingo ji sad.gif Su manim verta važiuoti, aš tokia karšta biggrin.gif Šidžiau abiejoms rankas,o aš nė pirštinių nebuvau užsidėjusi biggrin.gif Isorai ir pusę striukės daviau (nes dviguba pas mane), aš karšta visgi biggrin.gif
Atsakyti
Hi. Atrodo idėjas pergalvojau, manau, kad galėčiau su klaipėdietėm padirbėt smile.gif Parašysiu ryt "mokinukėm" ir jau kažkaip net laukiu:) Už kokių poros savaičių. Ir man naudinga bus smile.gif

Alabama, cha, viduržiemy tave mūzos lanko biggrin.gif Bet gerai, kad yra noras. Man kaip tik nesinori nieko daryt, nuo kompiuterio apskritai bloga!.. Dar sveikata pašlubavo, kažkas su sąnariais, raiščiais.

Labos, laikausi režimo smile.gif
Atsakyti