Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 11:05)
jei atvirai, tos foto yra geresnės negu Delicious darytos, bet ne blizgančios ir nėra pats geriausias ir dievintinas pvz. Mano tokia nuomonė.

Man šis fotografas buvo mažytis mielas atradimas, kurį dar noriu pasinešiot kišenėj, gal paskui pabos, pakeisiu kišenės turinį kitu mielu radiniu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 11:16)
Man šis fotografas buvo mažytis mielas atradimas, kurį dar noriu pasinešiot kišenėj, gal paskui pabos, pakeisiu kišenės turinį kitu mielu radiniu  mirksiukas.gif

4u.gif
Atsakyti
Ačiū, Say... mirksiukas.gif Jau telefone knyga, galėsiu nagrinėt .. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 24, 10:27)
Bet tai, merginos, musu jau visa kompanija yra, kelioniu ir gatves fotografija besidominciu - Miss K, Vilnis, Delicious ir as  thumbup.gif Gal buriames i grupe ir bandom kartu tobulet? Galim pvz Flickr grupeje atskira temuke atidaryt, ten foto viena kitos analizuot, kurios patinka, kurios nelabai, kodel, ka butu galima kitaip daryti. Gal ir uzduociu kokiu susigalvotume, jei upo ir laiko butu. Kaip manot?  4u.gif

Man būtų labai įdomu 4u.gif

Mangute, berods, rašė vakar, kad neįmanoma keliaut neturint daug pinigų. Nesutikčiau. Galima, jei tik didelis noras yra mirksiukas.gif Ir nebūtina toli nukeliaut, kad kelionių nuotraukos su palmėm ir žydrom jūrom puoštų asmeninį kelionių fotografijos albumiuką. Pradėkim nuo savęs, taip sakant, nuo savo Lietuvos, nuo savo miesto, kaimo, vienkiemio. Kelionės neapsiriboja vien šimtmečius skaičiuojančiais miestais ar kalnais su snieguotom viršūnėm, kurių Lietuvoj neturim mirksiukas.gif Išmokim pabūt turistais savo kieme, paieškokim kitų kampų savo mieste (mielai su kuo nors paturistaučiau po Vilnių, yra norinčių gal?)
Juk nuvažiavus į Nepalą neparveši national-geographiškų foto, jei prieš kelionę nepasidomėsi kas ir kaip toj kelionių fotografijoj, neišsibandysi savo turimoj aplinkoj, nesvarbu tai miestas, ar kaimas. Prieš kiekvieną kelionę daug skaitau, daug ruošiuosi, daug žiūriu, o grįžus vistiek nešokinėju iš džiaugsmo dėl visų foto, džiugina viena kita tik smile.gif Bet vistiek būna smagu, nes žinau, ką kitą kartą būtinai padarysiu kitaip smile.gif
Papildyta:
QUOTE(robobebras @ 2013 01 24, 10:29)
nu tai ir ka radot su ta glow light? Specialiai ivedziau kas tas glow light ir radau tas lazdas, kur per koncertus pardavineja ir jas tipo reik sukt ant rankos. Niekur neradau tokio termino. Uztenka tiesiog pavyzduko - vakar nagrinejom glow light pvz. (img), sviesos saltinis ten anen etc.
As irgi megstu "reverse engineer" sviesa wink.gif

gerai, apibrėžimai pagal mane, taip, kaip aš supratau šiuos terminus biggrin.gif :
glow light - tai apšvietimo tipas, kada šviesos šaltinis yra fotografuojamam objektui už nugaros arba šiek tiek iš vieno ar kito šono. Fotografuojamasis objektas yra tarsi apgaubtas šviesos, magiškos šviesos (rytinės/vakarinės saulės) smile.gif PVZ.

3/4 šviesa - toks fotografuojamojo objekto apšvietimo tipas, kada šviesos šaltinis fotografuojamą objektą apšviečia iš šono. PVZ.

Jei kur klystu, prašau pataisyt smile.gif

Rytine kava, apie šviesą ieškausi literatūros, jei ką rasiu, papasakosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delicious: 24 sausio 2013 - 11:44
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2013 01 24, 00:27)
Sveikos smile.gif

na fiziškai neįmanoma perskaityt, kiek pribazarinot  doh.gif

dėl mokinių- jei dar reikia kam, galiu paimti vieną. Bet prieš tai pažiūrėkit ar iš vis tinku aš biggrin.gif Bet bendraut galėčiau tik virtualioj erdvėj, nes laiko nulis pas mane smile.gif

Aš norėčiau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamagute @ 2013 01 24, 10:52)
... +mamagute/gutejj

man visai patiko
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 12:40)
glow light - tai apšvietimo tipas, kada šviesos šaltinis yra fotografuojamam objektui už nugaros arba šiek tiek iš vieno ar kito šono. Fotografuojamasis objektas yra tarsi apgaubtas šviesos, magiškos šviesos (rytinės/vakarinės saulės)  smile.gif
PVZ.

Rytine kava, apie šviesą ieškausi literatūros, jei ką rasiu, papasakosiu  mirksiukas.gif

O cia is priekio apsviesta kazkuom kazkaip ??
Gal su tuo blizganciu apvaliu rolleyes.gif ?

Labai busiu dekinga ir ne tik as turbut, jei pasidalinsi info 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rytine Kava 10: 24 sausio 2013 - 12:06
na ir aš ateinu su koliažiuku 4u.gif Mano foto antroji. Bandžiau su veiksmu daryt, t.y. su siuvinėjimu, bet nepavyko... Turiu dar keletą idėjų, jei pavyks iki savaitgalio padaryt, tai irgi pasirodysiu  smile.gif Techninių klaidelių irgi yra... blush2.gif, bet bendras vaizdas patiko 4u.gif 
Nagi, prisipažinkit, kieno pirmoji foto  ax.gif 

... +mamagute/gutejj

Pirmoji foto mano biggrin.gif
Įdomus sprendimas, manau, gerai žiūrisi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 24, 12:00)
O cia is priekio apsviesta kazkuom kazkaip ??

atspindėta su reflektorium greičiausiai
Atsakyti
QUOTE(Idda @ 2013 01 23, 23:41)
Mielos siaulietes, as jus galiu priimti i namus, na atrodo sviesus ir erdvus. Man be proto reikia bendraminciu. Ziemos miegu uzmigau. Taigi jei tinku organizuokimes smile.gif

Oi, kaip malonu. Labai tinki. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 13:06)
atspindėta su reflektorium greičiausiai

Kaip tik pataisiau zinute katik, kad gal su tuo daiktu.
Tai dar reikia tureti kas ji laikytu graziom foto arba laikikli turet, knygoj maciau tokiu jiems g.gif
Atsakyti
Sveikos

man labai patinka smile.gif labai spalvos graziai dera

QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 11:40)
3/4 šviesa - toks fotografuojamojo objekto apšvietimo tipas, kada šviesos šaltinis fotografuojamą objektą apšviečia iš šono. PVZ.

Jei kur klystu, prašau pataisyt  smile.gif

Rytine kava, apie šviesą ieškausi literatūros, jei ką rasiu, papasakosiu  mirksiukas.gif

tikrai butu labai gerai, jei kurios turincios mokytojas, pasidalintu suzinoma info ax.gif

Aciu Delicious

as, deja likau be mokytojos, bet nenurase i visai beviltiskas, tai taip sakant bandysiu zygiuot savom kojom.
Siandien bandziau igyvendint buitiako minti, bet aisku kaip norejau nepavyko ir isvis nezinau ar kazkas pavyko doh.gif tai pirmiau laukiu kritikos, dar nedesiu zaidimui blush2.gif

user posted image
Atsakyti