Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Jurzole @ 2013 01 24, 10:27)
Bet tai, merginos, musu jau visa kompanija yra, kelioniu ir gatves fotografija besidominciu - Miss K, Vilnis, Delicious ir as  thumbup.gif Gal buriames i grupe ir bandom kartu tobulet? Galim pvz Flickr grupeje atskira temuke atidaryt, ten foto viena kitos analizuot, kurios patinka, kurios nelabai, kodel, ka butu galima kitaip daryti. Gal ir uzduociu kokiu susigalvotume, jei upo ir laiko butu. Kaip manot?  4u.gif

say, as tai jokiu vadoveliu is taves negavau, bet gal man nesiuntei?  unsure.gif

siunčiau, bet man grąžino dėl per mažos dėžutės; ten didelis failas. gal turi kokių kitų būdų? arba vakare skaipu.

aš pas Jus irgi apsilankyčiau, man patinka kelionės reportažai smile.gif

isora, emailą dok smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 24 sausio 2013 - 10:29
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 11:15)
jo, jo, panašiai  biggrin.gif

Nebuvo ką labai konspektuoti  smile.gif, nes darbas buvo daugiau praktinis, ieškojom foto su 3/4 ir glow light apšvietimu, nagrinėjom, iš kur sklinda šviesos šaltinis, kas blogai, kas gerai.

nu tai ir ka radot su ta glow light? Specialiai ivedziau kas tas glow light ir radau tas lazdas, kur per koncertus pardavineja ir jas tipo reik sukt ant rankos. Niekur neradau tokio termino. Uztenka tiesiog pavyzduko - vakar nagrinejom glow light pvz. (img), sviesos saltinis ten anen etc.
As irgi megstu "reverse engineer" sviesa wink.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 10:06)
taigi dėl savęs mokomės.

drinks_cheers.gif

labas rytas
Atsakyti
Say, ačiū už nuorodą - skaitinys nerealus.
Dėl projekto taip pat visiškai sutinku smile.gif
Atsakyti
AS IR nenoreciau Tokio projekto su mokinukais. Metz Projektoren noriu Bet teminio
Atsakyti
na ir aš ateinu su koliažiuku 4u.gif Mano foto antroji. Bandžiau su veiksmu daryt, t.y. su siuvinėjimu, bet nepavyko... Turiu dar keletą idėjų, jei pavyks iki savaitgalio padaryt, tai irgi pasirodysiu smile.gif Techninių klaidelių irgi yra... blush2.gif, bet bendras vaizdas patiko 4u.gif
Nagi, prisipažinkit, kieno pirmoji foto ax.gif

... +mamagute/gutejj
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 10:19)
Man jos asmeniškai stebuklingos tuo savo paprastumu ir gebėjimu prieiti prie žmogaus, ko man pačiai dar oi kaip trūksta. Tą norėjau parodyti  mirksiukas.gif Man buvo įdomu apžiūrėti kiekvieną jo nuotraukose įamžintą žmogų, nes jaučiasi, kad tai nėra tik paskubom pro šalį belekiant padaryta foto, matosi, kad su žmogum bent minimaliai persimesta keliais žodžiais.

Nesutikciau del paskutinio teiginio. Kiek perziurejau (ne viska), tai man kaip tik atrodo, kad nuotraukos darytos tiesiog pro sali einant, nemaciom, neieskant jokio kontakto. Tiesa, man del to nuotraukos netampa maziau idomios. Nors kazko stebuklingo jose nematau, ir tikrai sutinku su say, kad tokiu ir mes galetume padaryti. Cia, man rodos, esme yra po to atsirinkti, kurios is tu momentiniu nuotrauku yra pakankamai idomios ir gyvos, kad pasakotu kazkokia istorija. Jei daug tokiu “netyciuku” prigamini, tai viena kita greiciausiai gausis gera. Man toks procesas visai patinka, nors nezinau, ar tai yra “teisinga” gatves fotografija.

QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 10:25)
o man kaip tik jos gana tiesmukos, toks ėjimas pro šalį, o, pamačiau, fotkinu..

Gal as klystu, bet man rodos, daug gatves fotografu butent tokiu stilium fotografuoja? Bet galbut tie, patys geriausieji, dirba kitaip, iesko kontakto, kuria konkrecia istorija su konkreciu zmogum, o ne tik gaudo momenta praeidami pro sali? Idomu butu daugiau apie tai suzinoti ax.gif

QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 10:28)
siunčiau, bet man grąžino dėl per mažos dėžutės; ten didelis failas. gal turi kokių kitų būdų? arba vakare skaipu.

Taip ir itariau… gerai, tada vakare skaipu. (Kada pas tave vakaras? Pas mane tai jis prasideda apie devinta LT laiku.)
Atsakyti
mamagute, man patiko. Nežinau kas, bet kažkas yra patraukiančio akį.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 10:28)
aš pas Jus irgi apsilankyčiau, man patinka kelionės reportažai smile.gif

thumbup.gif Galetum vizituojancia mokytoja pabuti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 24, 10:55)
Nesutikciau del paskutinio teiginio. Kiek perziurejau (ne viska), tai man kaip tik atrodo, kad nuotraukos darytos tiesiog pro sali einant, nemaciom, neieskant jokio kontakto. Tiesa, man del to nuotraukos netampa maziau idomios. Nors kazko stebuklingo jose nematau, ir tikrai sutinku su say, kad tokiu ir mes galetume padaryti. Cia, man rodos, esme yra po to atsirinkti, kurios is tu momentiniu nuotrauku yra pakankamai idomios ir gyvos, kad pasakotu kazkokia istorija. Jei daug tokiu “netyciuku” prigamini, tai viena kita greiciausiai gausis gera. Man toks procesas visai patinka, nors nezinau, ar tai yra “teisinga” gatves fotografija.
Gal as klystu, bet man rodos, daug gatves fotografu butent tokiu stilium fotografuoja? Bet galbut tie, patys geriausieji, dirba kitaip, iesko kontakto, kuria konkrecia istorija su konkreciu zmogum, o ne tik gaudo momenta praeidami pro sali? Idomu butu daugiau apie tai suzinoti  ax.gif
Taip ir itariau… gerai, tada vakare skaipu. (Kada pas tave vakaras? Pas mane tai jis prasideda apie devinta LT laiku.)

pas mane vakaras nuo 18 LT laiku. skaipas būna įjungtas, tik aš ne visada būnu prie jo. bet pabandysiu po devynių būti ir persiųsiu.

ne, viskas ok, kaip gatvės fotikai fotkina (jie fotkinai įvairiai. ir taip, kad niekas nematytų, ir kaldami su blykste į veidą iš 20 cm atstumo, ir paprašydami papozuoti, ir čierką kartu išgerdami), tik aš nesutikau su įspūdžiu, kurį aprašė Delicious. man beveik visose fotose neatpalaiduoti žmonės matosi, kontakto nėra, nors pokalbis gal ir įvyko, iš serijos, gal galit papozuoti? pykšt. ačiū, sėkmės. o gal ir nebuvo pokalbio, tik ėjo žmonės, buvo sulaukta, kol jie pamatys kamerą, kad gautųsi alia gatvės portretas. aišku, kai kurių foto atstumas toks, kad be leidimo neįmanoma nufotkint, bet dauguma įsitempę. unnatural habitat.

viena kita foto ten man atrodo visiškai natūrali, su istorija, kitokia.

jei atvirai, tos foto yra geresnės negu Delicious darytos, bet ne blizgančios ir nėra pats geriausias ir dievintinas pvz. Mano tokia nuomonė.
Atsakyti
cituoju say: tvarkingos - taip. kai kurios labai geros. bet gana tiesmukos, panašios ir turiniu, ir forma, naudotas tas pats fotografavimo kampas, elgiamasi greičiausiai buvo irgi panašiai. nėra daug spontaniškumo jose, o tada aš ir gyvumo mažiau surandu.

say, perskaičiau, labai patiko mirksiukas.gif Daug spontaniškumo jose nėra, bet dėl gyvumo nesutinku smile.gif Kartais manęs klausia, nu ką tu ten randi tuose griuvėsiuose, juk tai tik akmenys, suversti į vieną krūvą. Juose randu istoriją, daug istorijos. Jei žmogus nesidomi istorija, jis griuvėsiuose visada tematys tik akmenų krūvas. Taip ir su šiais portretais. Man jie pasakoja Paryžiaus miesto istoriją, gyvenimo būdą, kultūrą, santykį su tuo miestu. Jų sustabdymas laike/amžinybėj leidžia į juos neskubant įsižiūrėti ir įsivaizduoti jų asmeninę istoriją, ką jie veikia, kur jie eina, kodėl tai daro, kaip jie jaučiasi, kur nueis, kokia šiandien bus jų diena ir t.t. Sutikęs gatvėj sau įdomų žmogų retai kada turėsi progą paieškoti geresnio kampo, rakurso, portretinės tobulybės smile.gif Dar kartą peržiūrėjau visus portretus, pasijutau lyg žiūrėčiau filmą apie Paryžių su daug herojų, kurių kiekvienas pasakoja savo istoriją. Mėgstu tokius filmus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 11:26)
Nuotraukas konkrečias reikėtų panagrinėt  smile.gif

Gal zinai kur kokios info apie sviesa ar knyga, gal apie tai snekejot?

ACIU, Say uz emeila drinks_cheers.gif .
Atsakyti