Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Sveiki,temose skaitinejau tik nerandu savo atsakymo.. Ju tiek daug.. Kaip reikia nustatyti DIAFRAGMA ant fujifilm finepix sl300? smile.gif labai dekui uz atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilnis @ 2013 01 24, 02:11)

Net labai, nesiskiriu su fotoaparatu... Šiaip seniau didesnį dėmesį į fotografuojamus objektus kreipdavau, šiek tiek apsileidau. Žmonių pas mane nuotraukose ir nelabai yra. Nedrįstu, reikėtų šiaip persilaužt.
Vat paskutinė nuotrauka iš kelionės po Italija, aišku padegę - siesta:

puikios linijos smile.gif tik labai trūksta kokio žmogelio ant laiptų besėdinčio, ar kokio šuns besibastančio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 08:48)
vadovėlio apie kompoziciją

Gavau 4u.gif
Atsakyti
Say gavau, aciu.
Beje gal kurios naujokeles nori dar literaturos? turiu ir as keleta knygu lt kalba, neblogos, tik aisku ne naujo leidimo, bet esme visur ta pati smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Senokai esu tik aktyvi skaitytoja, nors su fotoaparatu draugavau ir draugauju gan aktyviai tylos periodu. Grįžti pas jus paskatino dovana - mokslai pas Kikirikę wub.gif Norisi išlįst iš komforto zonos ir pradėt naują etapą, bandysiu susidraugaut su šviesa, apie kurią Kikirikė mums vakar daug papasakojo, ačiū jai 4u.gif

Smagu, kad be Jūržolės atsirado ir daugiau besidominčių kelionių fotografija, man visad įdomu šioj srity išmokt ką nors naujo mirksiukas.gif Kalbėjot apie žmones kelionių fotografijoj, pati pabandžiau įvesti nepažįstamus žmones į savo kelionines nuotraukas ir tikrai dabar įdomiausia žiūrinėti būtent jas smile.gif

čia kelios foto iš rugsėjinio Paryžiaus:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Jaučiasi, kad jos tarsi "nugvelbtos" paskubom, o norėčiau išmokt fotografuot nepažįstamuosius štai taip: Sebastien Manoury wub.gif Gaila, atradau jo darbus tik po grįžimo iš Paryžiaus, gal būčiau pasiryžus perlipt per save ir išdrįst kitokiam nepažįstamojo portretui blush-anim-cl.gif
Čia daugiau gatvės fotografijos stilius, bet labai tinka ir kelionių portfolio mirksiukas.gif

Say, dėkui už knygą, skaičiau prieš metus, kaip tik norėjau dar kartą perskaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Delicious: 24 sausio 2013 - 09:51
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 10:50)
Sveikos,

Senokai esu tik aktyvi skaitytoja, nors su fotoaparatu draugavau ir draugauju gan aktyviai tylos periodu. Grįžti pas jus paskatino dovana - mokslai pas Kikirikę  wub.gif Norisi išlįst iš komforto zonos ir pradėt naują etapą, bandysiu susidraugaut su šviesa, apie kurią Kikirikė mums vakar daug papasakojo, ačiū jai  4u.gif

o kokiu budu ji ten pasakojo? nu kokiu formatu vyko info srautas? gyvai, rastu ar kaip? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 24, 09:55)
o kokiu budu ji ten pasakojo? nu kokiu formatu vyko info srautas? gyvai, rastu ar kaip? smile.gif

gyvai skypu smile.gif pokalbio "kas nesiseka fotografijoj" forma smile.gif
Atsakyti
Ryto skaitiniai, giliai rekomenduoju paskaityti 4u.gif

suprantat, va vakar su savom merginom bendraudama suvokiau, kad techninius dalykus viena moka geriau, kita blogiau, bet visos išmoks maždaug vienodai. o va tas gilesnis matymas, pajautimas - kitas dalykas. aš bent jau su saviškėmis tai ir stengsiuosi akcentuoti. man pačiai naudinga bus. ne tas mokytojo - mokinio santykis, o bendradarbiavimas, bendrumas, keitimasis idėjomis, nuomonėmis, požiūriais, literatūra ir pan.

ir asmeniškai visai nenorėčiau "projekto" formos, t.y. rungtyniškumo, kai metų pabaigoje ten dėkime rezultatus ir pan., bla bla bla, žiūrėkime, kuris labiausiai, -iausiai patobulėjo, bla bla bla. taigi dėl savęs mokomės. mokytojos gaus ne mažiau naudos iš tų "mokslų", negu mokinės. taip kad pirmyn smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Delicious @ 2013 01 24, 10:57)
gyvai skypu  smile.gif pokalbio "kas nesiseka fotografijoj" forma  smile.gif

Cia kaip anoniminiu fotografiku klubas biggrin.gif
"Sveiki, as Delicious, man nesiseka sviesa"

as skaitau butu visam pasauliui nauda, tame tarpe ir jums pacioms, jei susikonspektuotumet ir raportuotumet cia visa savo mokymosi procesa, bei pasidalindamos "potencialiai uzrasoma" info su kitais. Manau tokie raportai butu naudingi zmonems, sedintiems temoje, tyliai ja vartantiems, jei tarp pezalu rastu paprastos naudingos info smile.gif

just a thought wink.gif
Atsakyti
QUOTE(robobebras @ 2013 01 24, 10:06)
Cia kaip anoniminiu fotografiku klubas biggrin.gif
"Sveiki, as Delicious, man nesiseka sviesa"

as skaitau butu visam pasauliui nauda, tame tarpe ir jums pacioms, jei susikonspektuotumet ir raportuotumet cia visa savo mokymosi procesa, bei pasidalindamos "potencialiai uzrasoma" info su kitais. Manau tokie raportai butu naudingi zmonems, sedintiems temoje, tyliai ja vartantiems, jei tarp pezalu rastu paprastos naudingos info smile.gif

just a thought wink.gif

drinks_cheers.gif
tik kas tai darys. aš neapsiimčiau. elementariai laiko neturėčiau. pokalbiams dar lieka, bet jau konspektuoti tai nikaip schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2013 01 24, 11:08)
drinks_cheers.gif
tik kas tai darys. aš neapsiimčiau. elementariai laiko neturėčiau. pokalbiams dar lieka, bet jau konspektuoti tai nikaip schmoll.gif

as skaitau mokiniai turetu smile.gif
na, neprivaloma tvarka, nes kas privaloma tas uzknisa smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 24 sausio 2013 - 10:09
QUOTE(robobebras @ 2013 01 24, 10:08)
as skaitau mokiniai turetu smile.gif
na, neprivaloma tvarka, nes kas privaloma tas uzknisa smile.gif

jei kas tuo užsiims, tai nauda visiems. gal atsiras viena kita, kuri atras savyje ryžto. būtų nuostabu. galima ir kažkur vienoje vietoje paskui kaupti tokias žinias.
Atsakyti