QUOTE(Edeva @ 2013 01 23, 23:32)
per peti ta prasme i ta ka ziuri plius siek tiek veido?
taip, kodėl ne.
Sudomi žiūrovą kuo ten užsiima vaikas, ir norisi pasižiūrėti iš arčiau.
QUOTE(Alabama @ 2013 01 23, 20:33)
Bet gi čia tik kriauklytės, jos tikrai nera bjaurios:)
O tai apsisoviau as maniau cia sraiges nu kriaukles palaikytu bet sraigiu tiesa dukra kai mazesne buvo ,esu priprasius palaikyt labai nepatiko jai tas
QUOTE(kristalines @ 2013 01 23, 22:31)
Kaip šauniai išsidalinot. Lauksim rezultatų
Suprem, aš šnd buvau pažolinėti ryte už to raudono pastato, prie agroturgelio, galvojau, kad būč galėjus ir tave pakviest, kartu kažko paieškoti, bet ir vyras su vaiku ir šuniu ėjo, tai ai....
Suprem, aš šnd buvau pažolinėti ryte už to raudono pastato, prie agroturgelio, galvojau, kad būč galėjus ir tave pakviest, kartu kažko paieškoti, bet ir vyras su vaiku ir šuniu ėjo, tai ai....
As medinejau Berzyne Ten jau buvau pirmadieni, liniju ieskojau Ka grazaus radai? Parodyk Galvoju kai atsils galesim su savo grazuolytem kartu pasivaikscioti
QUOTE(Yvette @ 2013 01 23, 20:35)
taip, kodėl ne.
bandysiu
QUOTE(sayonara @ 2013 01 23, 21:35)
surašykit visos norinčios knygos apie kompozicoją man emailus į až, ryt atsiųsiu. ten nieko stebuklingo, vadovėlis., teks mokytis
Noriu tavo az pilna
QUOTE(Edeva @ 2013 01 23, 22:14)
Man biski pakausio truksta
QUOTE(DoVi @ 2013 01 23, 22:17)
Miss K, visu pirma tai nerealus suo sitaip su dviraciu jus ten vaziuojat? nerealiai o siaip foto dauguma ir matosi kad pykst pokst, bet yra keletas mano akiai ir visai fainu
Edeva, man idomu ka ten vaikutis taip inirtingai tyrineja
Edeva, man idomu ka ten vaikutis taip inirtingai tyrineja
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 23, 22:18)
Vau. Čia tu viena tiek daug? Kas fotografavo, praeiviai?
Netingėk ką nes šiaip labai įdomu.
Netingėk ką nes šiaip labai įdomu.
Fotografavo arba praeiviai (retai, nes niekas per greitkeli nevaiksto) arba su timeriu begiodavau (daznai).
Man sunkiausia tai tas, kad nezinau uz ko uzsikabint. Nu esu kelioneje, pas mane jos visada tokios su daug veiksmo, ale ner kada galvot. Peveze: 3 valandas merkiant liuciai stumiausi vezlio greiciu i kalna. Uzsistumiau. Virsuneje turejau lygiai 3 min laiko pauzei, kad suvalgyt banana ir nusifotkint, ilgiau stovet neina, nes salta, masinos, slapia, ir dar like 5val kelio iki nakvynes. Nu ir padariau pokst:
ir tada vel i kelia. Dabar tai jo, matau, kad galima butu ir taip ir anaip ir treciaip, bet tada ten virsuj ant to kalno, nu ne pro kur jokios idejos neateina. Nuuu, ir ku daryt? Is kur vat imti ir ismokti 'rasti kruta kampa'?
Musiet nu neduota man, ale tikiu, kad iki kazkokio lygio ismokti galima, islavint ta akirs raumeni. Ale kaip ji lavint? Ir nuo ko pradet? Nu pasiimu fotika, atsistoju vidury kambario, ir nematau as ten nieko ypatingo. Lygiai taip atsistoju su fotiku pries eifelio boksta, ir nematau nieko ypatingo...
Zodziu, pasiklydus mazumele esu
QUOTE(Miss K @ 2013 01 23, 22:09)
* As kazkaip labiau noriu ismokt padaryt ne vien 'keliones reportaza', bet labiau 'mano keliones reportaza'. Ale beda tame, kad kai vyksta daugiausiai veiksmo, tai as tame veiksme bunu isisukus ir ner kada apie fotika net pagalvot... Kazkaip noretusi ismokt apjunkt ir savo kasdienybe kelyje, ir detales is tos kasdienybes, ir bendrus vaizdus ir detales to, ka matau.
** Nera lengva ir keliaut, ir fotografuot. Vat keliaut su tikslu 'fotografavimas' yra viena, tada tam skiri daugiau laiko, kampu paieskai, pamastymam ir pan.
*** Jurzole, o kaip tu fotkini? Turi galvoj 'i ka atkreip demesi', ar tiesiog eini ir ieskai? Ar pagal 'lankytinas vietas'?
** Nera lengva ir keliaut, ir fotografuot. Vat keliaut su tikslu 'fotografavimas' yra viena, tada tam skiri daugiau laiko, kampu paieskai, pamastymam ir pan.
*** Jurzole, o kaip tu fotkini? Turi galvoj 'i ka atkreip demesi', ar tiesiog eini ir ieskai? Ar pagal 'lankytinas vietas'?
* Zodziu, toks lyg ir "kelioninis buitiakas" butu tavo tikslas, ane? Man rodos, kazkas panasaus buvo tavo pasakojime apie keliones dviraciu Austrijoje. Ir man visai patiko, visokios detales, palapine, maistas, poilsio vietos, etc. O vat foto is Norvegijos tai man nelabai, jei atvirai, nei neperziurejau visu, nei anuomet, nei dabar, nes nu... suo, dviratis, kelias, kelias, dviratis, suo...
O siaip as galvoju, kad menas yra ne tik gerai nufotografuoti kelione (nesvarbu, ar savo kasdienybe, ar tai, ka aplink matai), bet ir paskui is tu atskiru nuotrauku sukurti vientisa istorija, reportaza, kuris itikintu. Labai noriu to ismokti.
** Vat uztai as vis labiau gundausi fotografines keliones ideja. Sociai gi ju organizuojama, reiketu tik gera kompanija susirasti, su geru vadu, patyrusiu fotografu kokiu, ir idomia vieta, kur vaziuot
*** As pagal nuotaika fotografuoju. Ir dazniausiai be jokio isankstinio plano. Nors pvz is Nepalo tikejausi graziu peizazu, tai ta linkme ruosiausi, planavau, galvojau, kaip geriau nufotografuoti, kaip sauletekiu/saulelydziu nepraziopsoti, sviesa, linijas isnaudoti; bet visai nesitikejau, kad bus taip smagu miestuose fotografuoti gatves gyvenima, ir kad tos nuotraukos bus man pacios idomiausios. O siaip - einu pro sali, uzkliuva akis uz kazko idomesnio, ir fotografuoju "Must see" vietas, tiesa, bandau kazkaip kitaip pamatyti ir nufotografuoti, bet labai sunku man dar - ir patirties truksta, ir laiko negali pasirinkti, kada ten busi, jei keliavimas yra tikslas, o ne fotografija. O paskui tos standartines nuotraukos tokios nuobodzios atrodo... visokios detales, buitis, kasdienybe daug idomiau. Gal kad maziau matyta
Labas vakaras
Stengiuosi mokytis, bebūdama darbe kitom akim pamačiau tris daiktus, kuriuos ten naudoju - juos fotografuojant manau kad tai gera priemonė pamatyti kaip sekas fokusuoti. Ir ką, pasiėmiau savo NIKON, per pietų pertrauką dėjau slaptažodžių generatorius tiesiai ant savo darbinio stalo ir... Vėl nusivyliau savim KĄ DARAU NE TAIP?
Kodėl napvyksta padaryti aiškesnio skirtumo tarp tolimiausio ir vidurinio daikto?
Stengiuosi mokytis, bebūdama darbe kitom akim pamačiau tris daiktus, kuriuos ten naudoju - juos fotografuojant manau kad tai gera priemonė pamatyti kaip sekas fokusuoti. Ir ką, pasiėmiau savo NIKON, per pietų pertrauką dėjau slaptažodžių generatorius tiesiai ant savo darbinio stalo ir... Vėl nusivyliau savim KĄ DARAU NE TAIP?
Kodėl napvyksta padaryti aiškesnio skirtumo tarp tolimiausio ir vidurinio daikto?
Alabama
man paskutinė su sraigėm patinka, tik su akim kažkas ne taip, darei ką nors ar objektyvas ties vyzdžiais tokius skrituliukus nupaišė
Miss K neblogos tavo kelionės
pasirašau po kiekvienu žodžiu, paryškinau nes ir mano siekėmybe tai, nerodau tokiu nes neturiu ką o norėčiau išmokt sukurt istoriją, galvoju pa ską čia rašytis į paskaitas, yra savanorių?
Gitusia imk kitokius objektus kad ne ant plokštumos dėtum o žekliai vienas su kitu prasiskirtu ir kai fotografuosi kitą bandymą apžiūrėk aplinka nepalik nereikalingų daiktų
man paskutinė su sraigėm patinka, tik su akim kažkas ne taip, darei ką nors ar objektyvas ties vyzdžiais tokius skrituliukus nupaišė
QUOTE(Jurzole @ 2013 01 23, 22:47)
O siaip as galvoju, kad menas yra ne tik gerai nufotografuoti kelione (nesvarbu, ar savo kasdienybe, ar tai, ka aplink matai), bet ir paskui is tu atskiru nuotrauku sukurti vientisa istorija, reportaza, kuris itikintu. Labai noriu to ismokti.
pasirašau po kiekvienu žodžiu, paryškinau nes ir mano siekėmybe tai, nerodau tokiu nes neturiu ką o norėčiau išmokt sukurt istoriją, galvoju pa ską čia rašytis į paskaitas, yra savanorių?
Gitusia imk kitokius objektus kad ne ant plokštumos dėtum o žekliai vienas su kitu prasiskirtu ir kai fotografuosi kitą bandymą apžiūrėk aplinka nepalik nereikalingų daiktų
Man MissK kelionės foto labai nuobodžios. Ne visas peržiūrėjau. Nes, tai tik tavo kelionė. Ji praeiviai fotografavo, tai net ne tavo foto, jau tų praeivių.
Patiko ta foto kur pėdos buvo ir kažkokie daiktai ant žemės. Tai vat tokių dienoraštinių foto ir norisi iš kelionių. Gražių daiktų, gyvenimo sąlygų perteiktų... Bet kad ir gyvybės būtų. Tavo nuotraukose to trūksta, jos tokios šaltos.
Tikslinga fotografinė kelionė ir man patiktų.
Patiko ta foto kur pėdos buvo ir kažkokie daiktai ant žemės. Tai vat tokių dienoraštinių foto ir norisi iš kelionių. Gražių daiktų, gyvenimo sąlygų perteiktų... Bet kad ir gyvybės būtų. Tavo nuotraukose to trūksta, jos tokios šaltos.
QUOTE(vienintelė @ 2013 01 23, 23:10)
Alabama
Klausykit, davai jungiames i savitarpio pagalbos grupe ir mokomes kurti fotoreportazus. Nu, kad sukurt istorija be zodziu, tik is vaizdu ir detaliu. Pasidarytumem sau uzduotis ir tada ziuretumem kas gavosi ir repliotumem i virsu. Ka manot?
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2013 01 23, 23:14)
Man MissK kelionės foto labai nuobodžios. Ne visas peržiūrėjau. Nes, tai tik tavo kelionė. Ji praeiviai fotografavo, tai net ne tavo foto, jau tų praeivių.
Man irgi jos baisiai nuobodzios. Ir nepatinka. Zinau, kad galima zymiai geriau. Tik nezinau kaip. Tai todel ir nerodau. Ech...
Aciu kas sugalvojo , kad reik mokytoj uir mokiniu, gavau nuostabia mokytoja Kikirike
Nu bet ir tempai, nespeju totaliai
Nu bet ir tempai, nespeju totaliai