Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (III dalis)

i 
***Farmacijos įstatymas (Žin., 2008, Nr. X-709), 60 str. "8. Medicininės paskirties produktus platinti ir (ar) importuoti iš trečiųjų šalių gali tik didmeninio platinimo licenciją turintis asmuo, pardavinėti gyventojams – tik vaistinės veiklos licenciją turintis asmuo. Kaimo vietovėse, jeigu nėra vaistinės ar jos filialo, gyventojai Vyriausybės nustatyta tvarka aprūpinami medicininės paskirties produktais per kaimo vietovėse esančias pirminės sveikatos priežiūros įstaigas. "
Atsakyti
QUOTE(Black&Blue @ 2014 02 04, 12:27)
Pati naudojau Roaccutane 5,5 mėn. (4mėn po 30mg, 1,5mėn po 40mg.). Pradėjau rudenį, neapsikentusi dažnai pasikartojančių, skaudžių, giluminių spuogų veido srityje.
Man asmeniškai nepadejo, nė karto per pusę metų oda nebuvo lygi ir graži. Pradėjus vartoti buvau įspėta, jog po 2-3sav. spuogiukai paūmės, o po to ims tvarkytis, ir po 3mėn. jau bus matyti pokyčiai. Taip, po poros sav spuogai paūmėjo - kilo pikti, dideli ir skaudūs giluminiai. Jei tik kuris sumažėdavo, tai vietoj jo, kurnors netoli įsitaisydavo koks kitas. Ir taip visą vartojimo laiką.
Vaistai buvo išrašyti 6mėn. Po 5,5 mėn (vakar) pasitarusi su gydytoju nutraukiau juos, nes padidinus vaistų dozę suprastėjo psichologinė savijauta (vaistas mažina serotonino kiekį smegenyse, kuris teigiamai veikia mūsų nuotaiką), o ir naudos veidui jokios... Gydytojas pasiūlė kartoti kursą po pusės metų.

Šalutiniai - lūpų sausumas (puikiai gelbėjo Carmex lūpų balzamas), blogas regėjimas tamsiu paros metu, nugaros skausmas, greitas nuovargis, dirglumas/jautrumas/nervingumas/piktumas etc (kažkas panašaus į besitęsiantį PMS).

Visumoje - veido nesusitvarkiau, tik pabloginau situaciją. Atsirado nemažai ryškių randų. Prasta psichologinė savijauta (teko lankytis pas psichoterapiautą).  Gaila sveikatos, laiko ir pinigų.
Nesu nusistačiusi prieš vaistą, manau tai labai individualu, ir kas vienam pagelbėja, tas kitam gali pakenkti. Sekmės Jums smile.gif

Labai apgailestauju, kad jums nepadejo verysad.gif As geriu jau beveik 5 menesius, ir pakolkas viskas tik i gera:) seip viso gydymo metu tikrai iskildavo ne vienas bjaurybe, galvojau taip ir bus visada, bet si menesi neiskilo nei vienas,o doze pamazinau ( geriau 30mg, dabar viena diena 30 kita 20). Aisku vargina visi tie salutiniai, bet veidas tikrai pasitaises, visi aplinkiniai pastebi ax.gif tik tos demes raudonos gadina gyvenima:D ir randai:) bet jau tiek to tongue.gif
Atsakyti
As jau pasimeciau, bet lyg ir trecia menesi baigiu gerti. Psichologine savijauta pagerejo, pradzioje buvo katastrofa, nuolatine apatija, liudesys, jautrumas. Dabar jau geriau, nors buna visko. Oda kiek apsitvarke, bet vat dabar isdygo didziuliai su spuogai, vienas salia kito tai toks baisus kalnas, tai uztepiau tormentile ;( Siaip nezinau... Noretusi, kad butu geriau! Beto, labai miegot noriu. Keliuosi kokia 10h ryte ir jau 19h miego noriu. Ir greitai pavargstu, bet nezinau ar nuo to cia, bet anksciau tikrai nebudavo.

Bet tai kodel geriant vaistus vistiek iskilo toks baisus kalnas ? sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Metinekava @ 2014 02 08, 23:25)
As jau pasimeciau, bet lyg ir trecia menesi baigiu gerti. Psichologine savijauta pagerejo, pradzioje buvo katastrofa, nuolatine apatija, liudesys, jautrumas. Dabar jau geriau, nors buna visko. Oda kiek apsitvarke, bet vat dabar isdygo didziuliai su spuogai, vienas salia kito tai toks baisus kalnas, tai uztepiau tormentile ;( Siaip nezinau... Noretusi, kad butu geriau! Beto, labai miegot noriu. Keliuosi kokia 10h ryte ir jau 19h miego noriu. Ir greitai pavargstu, bet nezinau ar nuo to cia, bet anksciau tikrai nebudavo.

Bet tai kodel geriant vaistus vistiek iskilo toks baisus kalnas ? sad.gif

Nesijaudinkit taip ir viskas bus gerai 4u.gif as ir 3 ir 4 menesi kol geriau visko pasitaikydavo , susitvarkys smile.gif o del miego, tai zinot kaip sakoma - kuo daugiau miegi, tuo daugiau ir nori. Pabandykit susiderinti miego laika, kad miegotumet 7-8h, o diena uzsiimkite kokia nors veikla, kad link lovos ,,netrauktu,, smile.gif
Atsakyti
Kas dar nežino kur piagiausiai pirkt roaccutan`ą tai rekomenduoju Camelios internetinę vaistinę, 20mg tablėčių dęžutė tik ~86 lt
Atsakyti
QUOTE(Desbild @ 2014 02 26, 20:09)
Kas dar nežino kur piagiausiai pirkt roaccutan`ą tai rekomenduoju Camelios internetinę vaistinę, 20mg tablėčių dęžutė tik ~86 lt

dar yra ta akcija, kad viskam nuolaida 20% nuo 13 iki 15val. ?
Atsakyti
QUOTE(voverytez @ 2014 02 27, 16:41)
dar yra ta akcija, kad viskam nuolaida 20% nuo 13 iki 15val. ?

Nežinau nieko apie jokias akcijas smile.gif Ir be akcijų ten pigu
Atsakyti
Praėjo pora mėnesių po paskutinės tabletės, o jau koks mėnesis vėl beria smulkiais spuogeliais, oda tokia riebi, lyg aliejum ištepta. Plaukus išplovus ryte, vakare galiu vėl plaut doh.gif Įdomu, po kiek laiko galima kartoti kursą? Visai liūdna, nežinau ką bedaryt...
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2014 03 24, 17:54)
Praėjo pora mėnesių po paskutinės tabletės, o jau koks mėnesis vėl beria smulkiais spuogeliais, oda tokia riebi, lyg aliejum ištepta. Plaukus išplovus ryte, vakare galiu vėl plaut  doh.gif  Įdomu, po kiek laiko galima kartoti kursą? Visai liūdna, nežinau ką bedaryt...

Kiek laiko geret ? Pas mane panasi situacija siek tiek, kadangi vaistai "ejo i pabaiga", pamazinau doze pries kokias pora savaiciu, nuo 30mg., perejau prie 20mg., paskui kelias dienas 10mg. ir dabar jau trecia diena isvis negeriu, nes nebeturiu - laukiu kol atves rytoj, nes ne lt esu siuo metu. To pasekoje ir pas mane atsirado keletas spuogeliu. Dabar kai gausiu vaistus, tai ju uzteks ~2men. Jei per ta laikotarpi nesusitvarkys, tada nebedarysiu nieko, t.y. kurso tikrai nebekartosiu, nes manau, kad cia "ne i sveikata". Kadangi jau geriu puse metu. O ir dermatologe pasake, kad jei po tiek laiko nepasimato efekto, tuomet vartojima geriau nutraukti..
Atsakyti
QUOTE(voverytez @ 2014 03 24, 19:44)
Kiek laiko geret ? Pas mane panasi situacija siek tiek, kadangi vaistai "ejo i pabaiga", pamazinau doze pries kokias pora savaiciu, nuo 30mg., perejau prie 20mg., paskui kelias dienas 10mg. ir dabar jau trecia diena isvis negeriu, nes nebeturiu - laukiu kol atves rytoj, nes ne lt esu siuo metu. To pasekoje ir pas mane atsirado keletas spuogeliu. Dabar kai gausiu vaistus, tai ju uzteks ~2men. Jei per ta laikotarpi nesusitvarkys, tada nebedarysiu nieko, t.y. kurso tikrai nebekartosiu, nes manau, kad cia "ne i sveikata". Kadangi jau geriu puse metu. O ir dermatologe pasake, kad jei po tiek laiko nepasimato efekto, tuomet vartojima geriau nutraukti..

Gėriau 4 mėnesius po 30 mg. Tuo laikotarpiu oda tikrai pasikeitė į gerąją pusę, dingo visi spuogai, buvo švari. Atrodė, kad visada taip ir bus. Baigus gert, prasidėjo stiprus riebalavimasis, o po mėn. atsirast ir spuogeliai... Naudoju keletą tepaliukų, bet nieko jie nepadeda... Derinu ir maistą, vis tiek rezultato jokio. Nors gyd. minėjo, kad maistas mažai turi įtakos spuogams, nebent kasdien po kg šokolado suvalgytum smile.gif Tai va, jau visai neviltis apima verysad.gif O Jūs lankotės pas dermatogogą LT ar užsienyje? Gal užsienio gyd. praktikuoja dar kitokius spuogų gydymo būdus?
Atsakyti
QUOTE(Inge1 @ 2014 03 24, 20:49)
Gėriau 4 mėnesius po 30 mg. Tuo laikotarpiu oda tikrai pasikeitė į gerąją pusę, dingo visi spuogai, buvo švari. Atrodė, kad visada taip ir bus. Baigus gert, prasidėjo stiprus riebalavimasis, o po mėn. atsirast ir spuogeliai... Naudoju keletą tepaliukų, bet nieko jie nepadeda... Derinu ir maistą, vis tiek rezultato jokio. Nors gyd. minėjo, kad maistas mažai turi įtakos spuogams, nebent kasdien po kg šokolado suvalgytum smile.gif Tai va, jau visai neviltis apima  verysad.gif  O Jūs lankotės pas dermatogogą LT ar užsienyje? Gal užsienio gyd. praktikuoja dar kitokius spuogų gydymo būdus?

As lankausi Lietuvoje. As neisivaziduoju kodel visi gydytojai kaip uzvesti kartoja, kad maistas beveik neturi itakos odos buklei? ? ? Gal jiems apsimoka? Nes niekas tada vaistu nepirks biggrin.gif as pati "ant saves" pastebejau, kad maistas tikrai turi itaka. Jei uzvalgau daugiau saldaus ir siaip nesveiko maisto, odos bukle akivaizdziai pablogeja. Tik gydytojai kazkodel mano kitaip.
Atsakyti
QUOTE(voverytez @ 2014 03 24, 21:07)
As lankausi Lietuvoje. As neisivaziduoju kodel visi gydytojai kaip uzvesti kartoja, kad maistas beveik neturi itakos odos buklei? ? ? Gal jiems apsimoka? Nes niekas tada vaistu nepirks  biggrin.gif  as pati "ant saves" pastebejau, kad maistas tikrai turi itaka. Jei uzvalgau daugiau saldaus ir siaip nesveiko maisto, odos bukle akivaizdziai pablogeja. Tik gydytojai kazkodel mano kitaip.

Pastebėjau ir aš, kad nuo saldumynų išberia daugiau. Vadinasi, kažkiek įtakos maistas vis tiek turi. Užsiregistravau dar pas kitą dermatologę, gal ji dar kažką patars... g.gif
Atsakyti