Ketvirtadieni eisiu pas dermatologe, iki to laiko idomios butu jusu nuomones, ka toliau daryti. Rasiau cia aksciau nemazai. Geriu roa jau 4 men. Kas menesi didindavau doze po 10mg. Taigi dabar jau menesi geriu po 40mg. Minejau anksciau,kad odos bukle buvo pradejus geret, bet ten tikriausiai buvo laikinas efektas. Siai dienai oda siek tiek "susitvarkius"lyginat su tuo,kokia buvo 2 ar 3 gerimo menesi (buvo baisu ziuret: pulingi, dideli spuogai). Bet po 4menesiu vartojimo mano oda ,tiesa sakant atrodo galbut blogiau negu ,kad buvo pries pradedant roa vartojima.Laikas eina,o atrodo ,kad niekas nebegereja. Jau pradedu gailetis ,kad isvis situos vaistus geriu, nes neskaitant salutinio poveikio rezultatu - 0. Kad lupos ganetinai sauseja tai dar nieko baisaus, bet kas ryta pabudus jauciu nugaros skausma, ypac apatinej daly, dienos eigoj buna sunku pasilenkti ir pan. Nezinau ar nuo vaistu, bet jau kelias dienas is eiles jauciuosi pavargus, lyg "apsvaigus", norisi miegot, nors issimiegu pakankamai ir nepervargstu, kadangi kolkas atostogauju...
Issikalbejau dabar noreciau sulaukt jusu nuomoniu
gal reik su dar kokiu mediku pasikonsultuoti? Nematom mes cia nei veido, nei spuogu, nei nieko. tai kaip patart?
QUOTE(Forgete @ 2014 01 06, 10:30)
gal reik su dar kokiu mediku pasikonsultuoti? Nematom mes cia nei veido, nei spuogu, nei nieko. tai kaip patart?
ketvirtadieni einu pas dermatologe,kaip jau minejau, pries tai idomu isgirst vartojusiu nuomone ar 4 menesiai nera pakankamas laiko tarpas,kad pasimatytu pokyciai
QUOTE(voverytez @ 2014 01 06, 11:49)
ketvirtadieni einu pas dermatologe,kaip jau minejau, pries tai idomu isgirst vartojusiu nuomone ar 4 menesiai nera pakankamas laiko tarpas,kad pasimatytu pokyciai
As kaip tik geriu jau 4 men, tuoj eisiu pas dermatologa. Pagerejimas tikrai yra. visa laika geriau po 30 mg, jokiu didinimu. Jauciu dabar gausiu netgi mazesne doze kadangi nedaug liko iki pbaigos. Aisku dar demiu daug, spuoguciu irgi iskyla, nepasidazius neiseisi, bet tikrai geriau Situacia buvo tikrai sunki pries geriant.
QUOTE(Desbild @ 2014 01 08, 23:15)
Lapkričio pabaigoje buvau baiges 5 mėnesių Roa kursą. Šiuo metu spuogai vėl ima kilt. Situacija daug geresnė, spuogų daug mažiau, tačiau tai kad šiuo metu kas savaite jų po truputi vis padaugėja truputi neramina...
Susisiekite su dermatologe, kuri jus gyde. Gal israsys kokiu tepamu vaistuku, kad dar labiau nepablogetu situacija
sveiki, as geriu roaccutene jau 3 men, 4 men galvojau nebegerti, bet gydytoja sako dar reikia, tai sumazino doze ir dar zi men planuoju gerti ir po to nutraukti jeigu ir sakys gerti...ka jus manot ar teisingai mastau?
nes spuogai nebeauga,yra tik randeliu...randelius bandysiu salinti kremukais...
be to man vis sukasi mintys apie leliuka, nors 1 jau turiu, bet jei noresiu 2, kaip bus tada?kodel niekas neparaso kaip gere roac ir po to susilauke vaiko?ar viskas gerai su vaiku?nes sako po men negerimo roac galima bandyt susilaukt, bet as tai manau 1metus maziausiai reikia neplanuotvaiku, kai tokie stiprus vaistai...
papasakokit prasau jei zinot kokiu pvz kaip gere roac ir po to susilauke vaiku...
be to man vis sukasi mintys apie leliuka, nors 1 jau turiu, bet jei noresiu 2, kaip bus tada?kodel niekas neparaso kaip gere roac ir po to susilauke vaiko?ar viskas gerai su vaiku?nes sako po men negerimo roac galima bandyt susilaukt, bet as tai manau 1metus maziausiai reikia neplanuotvaiku, kai tokie stiprus vaistai...
papasakokit prasau jei zinot kokiu pvz kaip gere roac ir po to susilauke vaiku...
QUOTE(deimucha @ 2014 01 28, 22:37)
sveiki, as geriu roaccutene jau 3 men, 4 men galvojau nebegerti, bet gydytoja sako dar reikia, tai sumazino doze ir dar zi men planuoju gerti ir po to nutraukti jeigu ir sakys gerti...ka jus manot ar teisingai mastau?
Grušauskas sako - pagal anotaciją užnieštėti galima po mėnesio, bet aš rekomenduoju po pusės metų. Kai jau tikrai tikrai visas tas vaistas bus pasišalinęs iš organizmo. O šiaip pasidaryčiau tyrimus - fermentų, cholesterolio, gliukozės, mikroelementu ir pan. Lietuvoj nėra tas vaistas toks populiarus, pasiieškokite užsienio literatūroje atsiliepimų.
QUOTE(Forgete @ 2014 01 28, 23:45)
Grušauskas sako - pagal anotaciją užnieštėti galima po mėnesio, bet aš rekomenduoju po pusės metų. Kai jau tikrai tikrai visas tas vaistas bus pasišalinęs iš organizmo. O šiaip pasidaryčiau tyrimus - fermentų, cholesterolio, gliukozės, mikroelementu ir pan. Lietuvoj nėra tas vaistas toks populiarus, pasiieškokite užsienio literatūroje atsiliepimų.
siaip dabar neplanuoju vaiku, bet ziurint 1-2 metus i prieki vis susimastau ir gerdama tas tabletes visad apie tai pagalvoju...na reikes pasiieskoti daugiau info, bet kursa baigsiu po 4 men, nors gydytoja lieps ir ilgiau gerti dar prie to paties geriu kontracepc.vaistus dar jie gal kazkiek padeda odai...nu zdz dbr i save visoki s... kisu, kad tik oda butu grazi...
QUOTE(deimucha @ 2014 01 28, 22:50)
siaip dabar neplanuoju vaiku, bet ziurint 1-2 metus i prieki vis susimastau ir gerdama tas tabletes visad apie tai pagalvoju...na reikes pasiieskoti daugiau info, bet kursa baigsiu po 4 men, nors gydytoja lieps ir ilgiau gerti dar prie to paties geriu kontracepc.vaistus dar jie gal kazkiek padeda odai...nu zdz dbr i save visoki s... kisu, kad tik oda butu grazi...
kontraceprikai gali pagerinti odos ukle tol kol geriate, nustosit gerti ir poveikio nebeliks. Nematau prasmes juos vartoti.
Pati naudojau Roaccutane 5,5 mėn. (4mėn po 30mg, 1,5mėn po 40mg.). Pradėjau rudenį, neapsikentusi dažnai pasikartojančių, skaudžių, giluminių spuogų veido srityje.
Man asmeniškai nepadejo, nė karto per pusę metų oda nebuvo lygi ir graži. Pradėjus vartoti buvau įspėta, jog po 2-3sav. spuogiukai paūmės, o po to ims tvarkytis, ir po 3mėn. jau bus matyti pokyčiai. Taip, po poros sav spuogai paūmėjo - kilo pikti, dideli ir skaudūs giluminiai. Jei tik kuris sumažėdavo, tai vietoj jo, kurnors netoli įsitaisydavo koks kitas. Ir taip visą vartojimo laiką.
Vaistai buvo išrašyti 6mėn. Po 5,5 mėn (vakar) pasitarusi su gydytoju nutraukiau juos, nes padidinus vaistų dozę suprastėjo psichologinė savijauta (vaistas mažina serotonino kiekį smegenyse, kuris teigiamai veikia mūsų nuotaiką), o ir naudos veidui jokios... Gydytojas pasiūlė kartoti kursą po pusės metų.
Šalutiniai - lūpų sausumas (puikiai gelbėjo Carmex lūpų balzamas), blogas regėjimas tamsiu paros metu, nugaros skausmas, greitas nuovargis, dirglumas/jautrumas/nervingumas/piktumas etc (kažkas panašaus į besitęsiantį PMS).
Visumoje - veido nesusitvarkiau, tik pabloginau situaciją. Atsirado nemažai ryškių randų. Prasta psichologinė savijauta (teko lankytis pas psichoterapiautą). Gaila sveikatos, laiko ir pinigų.
Nesu nusistačiusi prieš vaistą, manau tai labai individualu, ir kas vienam pagelbėja, tas kitam gali pakenkti. Sekmės Jums