Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (III dalis)

QUOTE(voverytez @ 2013 09 20, 21:15)
Kaip jautetes geriant 20mg. ir kaip 40mg. ? Na kokie skirtumai visame kame ?  unsure.gif

Galima sakyt, kad skirtumo didelio nepajutau. Lupos ir oda man sauseja panasiai tiek geriant 20mg, tiek geriant 40mg. Tik kai padidinau iki 40mg doze pasijaute nedidukas nugaros skausmas. Pats gyjimo procesas irgi panasus - stabiliai pamazu gereja, bet mazdaug kas tris savaites pasipuosiu 3-4 didokais giluminiais spuogais. Dabar pradedu gert jau 4 menesi ir tikiuos, kad jau nebebers isvis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Desbild @ 2013 09 20, 21:47)
Sveriu 80kg. Man gydytojas paskyre gert vos po 20mg per diena. Taip geriau du menesius. Po to doze savavaliskai padidinau iki 40mg per diena ir pas gydytoja daugiau nebesilankau isvis.

Tai VALIO, tikriausia pati esate baigusi mediciną, galite pati išsirašyti sau vaistų receptą, todėl pati galite sau tokių 'agresyvių' vaistų vartojimą reguliuotis cool.gif Kepenys, kraujas ir kiti organai Jums tikrai padėkos už tai, o apie pasekmes baigus savavališką gydymą net geriau nekalbėsiu, juk pati žinote geriau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Miliani* @ 2013 09 20, 22:09)
Tai VALIO, tikriausia pati esate baigusi mediciną, galite pati išsirašyti sau vaistų receptą, todėl pati galite sau tokių 'agresyvių' vaistų vartojimą reguliuotis cool.gif  Kepenys, kraujas ir kiti organai Jums tikrai padėkos už tai, o apie pasekmes baigus savavališką gydymą net geriau nekalbėsiu, juk pati žinote geriau bigsmile.gif

Visu pirma as vaikinas, ne mergina. Visu antra jus mano situacijos nezinote. Visu trecia kraujo tyrimus darausi pastoviai kas menesi. Visu ketvirta gydytojas po dvieju menesiu gydymo sake,kad mano organizmas pagal kraujo tyrimo rezultatus reaguoja atspariai i sita vaista. Nematau priezasties kodel tureciau nutraukt gydyma ir likt pusiau pagijes,jeigu yra galimybe issigydyt pilnai.
Atsakyti
Su tom dozem mano nuomone irgi priestaringa g.gif
Man skyre gerti po 10mg,na po poros savaiciu buvo pagerejimas,bet paskui vel pradejo bele kaip riebaluotis oda,augti spuogai.
Bet gydytoja man neketina skirti didesne nei 10mg doze,todel as pati geriu po 20mg,tai situacija kazkiek pasitaise su riebalavimusi. Sveriu as 60kg,nors atrodau kaip 52kg sverciau,bet gydytoja ne neklause koks mano svoris.
Salutiniai poveikiai nestiprus,siek tiek lupos sauseja,rankos,bet man siuo atveju labai padejo Biocel kapsules odai,tikrai pataise situacija.
Atsakyti
QUOTE(Desbild @ 2013 09 20, 22:22)
Visu pirma as vaikinas, ne mergina. Visu antra jus mano situacijos nezinote. Visu trecia kraujo tyrimus darausi pastoviai kas menesi. Visu ketvirta gydytojas po dvieju menesiu gydymo sake,kad mano organizmas pagal kraujo tyrimo rezultatus reaguoja atspariai i sita vaista. Nematau priezasties kodel tureciau nutraukt gydyma ir likt pusiau pagijes,jeigu yra galimybe issigydyt pilnai.

jusu gydytoja negalejo matyti atsparumo vaistui is ASAT/ALAT tyrimo duomenu. greiciausiai ne taip supratot, o gydytoja neperklause, ar viskas jums aisku. kepenu fermentu tyrimai kas menesi vartojant roaccutane daromi tam, kad nepraziopsoti beprasidedancio kepenu pazeidimo, kadangi sitie vaistai ypac greitai ir smarkiai kerta per kepenis, jei doze parinkta netinkamai ar per ilgai uztestas vaisto vartojimas.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2013 09 22, 21:29)
jusu gydytoja negalejo matyti atsparumo vaistui is ASAT/ALAT tyrimo duomenu. greiciausiai ne taip supratot, o gydytoja neperklause, ar viskas jums aisku. kepenu fermentu tyrimai kas menesi vartojant roaccutane daromi tam, kad nepraziopsoti beprasidedancio kepenu pazeidimo, kadangi sitie vaistai ypac greitai ir smarkiai kerta per kepenis, jei doze parinkta netinkamai ar per ilgai uztestas vaisto vartojimas.

2 mėnesius geriau labai mažą vos 20 mg dozę (kaip minėjau sveriu 80kg) ir dar du mėnesius 40mg per dieną dozę (minimali dozė pagal mano svorį). Viso išvedus vidurkį gautųsi toks gydymo kursas: 4 mėnesiai vidutiniškai per dieną išgeriant 30mg roaccutano. Sakyčiau netgi labai mažai aš to vaisto vartoju, palyginus kokios dozės ir kokia gydymo trukmė yra rekomenduojama.
Atsakyti
vidurkiu niekas neveda vartojant sisteminius preparatus, nes tai absoliuti nesamone. pagal dabartines aknes gydymo gaires sisteminio izotretinoino vartojimo 0,5mg/kg kuno mases (jusu atveju butent tie 40mg; tai nera minimali doze, tai optimali rekomenduojama gydomoji doze) trukme rekomenduojama ne mazesne nei 6men. tai sakyciau dar cielus 4 menesius turite smile.gif komentuoti gydytojo paskyrimu negaliu, nezinodama kokios stadijos jusu akne. izotretinoinas dauguma atveju apskritai nera pirmo pasirinkimo vaistas aknei gydyti, tad manyciau, jei gydytoja vaista paskyre tik todel, kad jus labai labai norejot, o ne del aiskiu indikaciju, tai nieko keisto ir stebetino, kad vaisto kursas pradetas nuo zemu doziu.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2013 09 23, 18:50)
vidurkiu niekas neveda vartojant sisteminius preparatus, nes tai absoliuti nesamone. pagal dabartines aknes gydymo gaires sisteminio izotretinoino vartojimo 0,5mg/kg kuno mases (jusu atveju butent tie 40mg; tai nera minimali doze, tai optimali rekomenduojama gydomoji doze) trukme rekomenduojama ne mazesne nei 6men. tai sakyciau dar cielus 4 menesius turite smile.gif komentuoti gydytojo paskyrimu negaliu, nezinodama kokios stadijos jusu akne. izotretinoinas dauguma atveju apskritai nera pirmo pasirinkimo vaistas aknei gydyti, tad manyciau, jei gydytoja vaista paskyre tik todel, kad jus labai labai norejot, o ne del aiskiu indikaciju, tai nieko keisto ir stebetino, kad vaisto kursas pradetas nuo zemu doziu.

Roaccutanas paskirtas todėl, kad spuogus gydau jau 10 metų, kone visi gydymo būdai jau išbandyti ir niekas mano aknės taip ir neišgydė, todėl liko vienintelė išeitis - roaccutanas. Dėl to vidurkio - bet juk geriant roa skaiciuojama kiek per visą gydymo kursą miligramų vaisto teks vienam kūno kg (pilna dozė turi gautis apie 120 -150 mg), tuo tarpu pas mane gausis tik apie 45mg vaisto vienam kūno kilogramui. Manau nenusinuodysiu, tuo labiau kad geriu jau ketvirtą mėnesį ir kolkas puikiui jaučiuos ir gyju smile.gif O maža dozė pirmus du mėnesius buvo paskirta pagrinde todel, kad tai buvo biržėlio - liepos mėnesiai, kai saulė ypač aktyvi, o esant aktyviai saulei šito vaisto vartot nerekomenduojama
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desbild: 23 rugsėjo 2013 - 19:34
QUOTE(Desbild @ 2013 09 23, 19:32)
Dėl to vidurkio - bet juk geriant roa skaiciuojama kiek per visą gydymo kursą miligramų vaisto teks vienam kūno kg (pilna dozė turi gautis apie 120 -150 mg), tuo tarpu pas mane gausis tik apie 45mg vaisto vienam kūno kilogramui.

pirma karta per 10 metu girdziu, kad taip skaiciuotu. bet ir taip skaiciuojant: 20mg x 60d= 1200mg. pagal rekomendacijas 6men po 0,5mg/kg KM: 40mg x 180d= 7200mg. sumoj jau yra 8400mg, pagal jusu vidurkius, gaunasi jau 105 mg/kg. o dar yra palaipsnis vaisto nutraukimas ir, tiketina, bent 2 men vel po 20mg. viska sudejus gausis maziausiai 120mg/kg KM sumine doze. va ir del tos 20mg per mazos dozes paaiskejo, kad vasara buvo- o sedit ir kraunat ant daktares, kad nezino ka daro, ir jus pats savarankiskai geriau ir graziau sau spuogus uzsigydysit. negrazu. ALAT, ASAT,gamaGT ir sarmines nepamirskit pasidaryt bent kas 3 men- ten normos ant lapuku parasytos buna, tai neprireiks ir blogosios daktares. ir pasiziurekit dar vaistu saveika del visa ko. kad alkoholio gert negalima turbut ant lapuko jau perskaitet smile.gif sekmes spuogus gydant.
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2013 09 23, 20:32)
pirma karta per 10 metu girdziu, kad taip skaiciuotu. bet ir taip skaiciuojant: 20mg x 60d= 1200mg. pagal rekomendacijas 6men po 0,5mg/kg KM: 40mg x 180d= 7200mg.  sumoj jau yra 8400mg, pagal jusu vidurkius, gaunasi jau 105 mg/kg. o dar yra palaipsnis vaisto nutraukimas ir, tiketina, bent 2 men vel po 20mg. viska sudejus gausis maziausiai 120mg/kg KM sumine doze.  va ir del tos 20mg per mazos dozes paaiskejo, kad vasara buvo- o sedit ir kraunat ant daktares, kad nezino ka daro, ir jus pats savarankiskai geriau ir graziau sau spuogus uzsigydysit. negrazu. ALAT, ASAT,gamaGT ir sarmines nepamirskit pasidaryt bent kas 3 men- ten normos ant lapuku parasytos buna, tai neprireiks ir blogosios daktares. ir pasiziurekit dar vaistu saveika del visa ko. kad alkoholio gert negalima turbut ant lapuko jau perskaitet smile.gif sekmes spuogus gydant.

Dar kartą kartoju - aš 6 mėnesių neplanuoju gert, dabar geriu paskutinį savo mėnesį - ketvirtą ir bus baigta, bendra dozė per šį laikotarpį susidarys tik ~45mg vienam kūno kg. Ir nurodykit tą vietą, kurioj aš kraunu ant daktares, kad ji neva n e z i n o k ą d a r o mirksiukas.gif O šitas jūsų skaičiavimas išvis kosminis. Juk sakiau, kad gersiu tik 4 mėnėsius, o jūs kažkaip ir pusę metų jau priskaičiavot man ir dar didesnėm dozėm nei aš nurodžiau. Šiaip sutinku, kad protingiausias sprendimas šiuo atveju būtų eit tiesiog pas kitą gydytoją, bet kadangi vaistą bevartosiu tik 3 savaites, tai ar beverta? schmoll.gif
Atsakyti
as irgi dar karta kartoju- pagal dabartines gydymo gaires 0,5mg/kg KM reikia gerti 6 men. ta ir priskaiciavau, tokiom dozem, kokias nurodet biggrin.gif, 20mg ir 40mg, tik turejau minty, kad isgersit pilna kursa, o ne 1/3 jo. ir taip po sisteminio izotretinoino kurso 16% pacientu akne sugrizta i ta pacia stadija, kokia buvo pries gydyma, o jus norit 2 men pagert optimalia doze ir tiketis, kad akne dings.. greiciausiai to nebus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dominica @ 2013 09 23, 21:10)
as irgi dar karta kartoju- pagal dabartines gydymo gaires 0,5mg/kg KM reikia gerti 6 men. ta ir priskaiciavau, tokiom dozem, kokias nurodet biggrin.gif, 20mg ir 40mg, tik turejau minty, kad isgersit pilna kursa, o ne 1/3 jo. ir taip po sisteminio izotretinoino kurso 16% pacientu akne sugrizta i ta pacia stadija, kokia buvo pries gydyma, o jus norit 2 men  pagert optimalia doze ir tiketis, kad akne dings.. greiciausiai to nebus smile.gif

Tai ką tada galit pasakyt į tai, kad mano gydytojas, kurį jūs truputi bandot užstot, man paskyrė tik tokį kursą - gert tik 3 mėnesius ir tik po 20mg per dieną ir viskas. Gi tai juokingai juokingai maža dozė, todėl ir padidinau ją bent iki minimalaus dydžio dozės...
P.S. Jūs gal gydytoja, kad taip giliai čia viską aiškinat? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Desbild: 23 rugsėjo 2013 - 21:18