Na mano visai ~50 gavosi, mano svoris siek tiek didesnis bet gydytojas paziurejo i spuogus ir pasake kad uzteks pradziai 30mg. IR viskas ok, uzteko tokios dozes.
Papildyta:
Kiek pamenu, tai skiriasi tas vartojimo budas. Mums čia Kaune Grušauskas liepia gerti nuo didžiausios dozės ir jei viskas ok palengva mažinti. O erni pas tave juk priešingai, nuo mažos ir didina
Na panašu, kad labai skirtingai gydytojai tas dozes paskiria.
Pagal aprašą aš turėčiau minimum 30-40 mg vartoti, bet man gydytoja paskyrė pirmą mėnesį 20 mg, antrą - 30 mg, trečią ir ketvirtą vėl po 20 mg, nuo šiandien prasideda penktas mėnuo ir dabar mėnesį gersiu 10 mg, o šeštą mėnesį - jau tik tris kartus į savaitę po 10 mg. Ir viskas. Beliks tikėtis, kad ta pabaisa aknė bus nugalabyta galutinai ir vėl nepabus.
Gydytoja man sakė, kad remiasi naujausiais tyrimais, įrodžiusiais, kad jei jau veikia, tai veikia ir mažesnė dozė, bet vertojant mažesnę dozę šalutinių poveikių gerokai mažiau. Tik kas Lietuvoje to tyrimo duomenys dar patvirtinti ir ar gali užtrukti kol aprašas bus pakeistas.
Pagal aprašą aš turėčiau minimum 30-40 mg vartoti, bet man gydytoja paskyrė pirmą mėnesį 20 mg, antrą - 30 mg, trečią ir ketvirtą vėl po 20 mg, nuo šiandien prasideda penktas mėnuo ir dabar mėnesį gersiu 10 mg, o šeštą mėnesį - jau tik tris kartus į savaitę po 10 mg. Ir viskas. Beliks tikėtis, kad ta pabaisa aknė bus nugalabyta galutinai ir vėl nepabus.
Gydytoja man sakė, kad remiasi naujausiais tyrimais, įrodžiusiais, kad jei jau veikia, tai veikia ir mažesnė dozė, bet vertojant mažesnę dozę šalutinių poveikių gerokai mažiau. Tik kas Lietuvoje to tyrimo duomenys dar patvirtinti ir ar gali užtrukti kol aprašas bus pakeistas.
Aš sveriu 60 kg ( nors gyd. neklausė). Gėriau taip :
I. 20mg.
II.20mg.
III. 30mg.
IV. 30mg.
V.20 / 30mg
VI. 20/30mg.
Gersiu VII. mėn. po 10mg. Nebėrė III ir IV mėn, kitus mėnesius berė... Na tikiuos VII mėn viskas pasikeis... Nes praeita pirmadienį turėjau 14 spuogų ant veido ir manau tai nėra normalu
I. 20mg.
II.20mg.
III. 30mg.
IV. 30mg.
V.20 / 30mg
VI. 20/30mg.
Gersiu VII. mėn. po 10mg. Nebėrė III ir IV mėn, kitus mėnesius berė... Na tikiuos VII mėn viskas pasikeis... Nes praeita pirmadienį turėjau 14 spuogų ant veido ir manau tai nėra normalu
QUOTE(Pavasarinuke @ 2013 02 08, 20:50)
Na panašu, kad labai skirtingai gydytojai tas dozes paskiria.
Aš sveriu 75 kg. Spuogai dygti nustojo jau maždaug 3-ą vartojimo savaitę. Tik daug dėmių, tos vietos, kur ankčiau buvo spuogai, paraudę
QUOTE(barsas54 @ 2013 02 09, 19:30)
man ta pati problema, po trečio menesio tie spuogai galima sakyt ir išnyko, bet demelių... O tos dėmelės vos ne kaip randai atrodo ir nors ir nera jau beveik spuogų, bet per tas dėmeles bendras vaizdas toks pat prastas ir lieka, man labiausiai įdomu ar jos išnyks?
Sako, per ilgą laiką išblunka...bet aš kitam penktadieniui užsirašiau procedūrai tų dėmelių naikinimui IPŠ (intensyvia pulsine šviesa) - sako, iš karto po procedūros gali gerokai paryškėti dėmelės, tai jaučiu jokios pudros nebepadės, reikės kelias dienas namie slėptis, bet tikiuosi atkentėjus sulaukti lygesnės odos..
Vartojant Roa dėmelės gerokai paryškeja, pagilėja. Dermatologė sakė tepti riebiu kremu tas vietas, o papildomų tepalų (pvz. nuo randų) naudoti nereikia. Aš teplioju Linola F tepalu.
Sveikos
Na ka as jau pradejau gert antra menesi, tai zodziu geriu menesi ir savaite po 30 mg ir butent dabar nuo antro menesio ant vieno zando ismete iskart 5 spuogus,bet ne tokius kaip visada, nuo ju visas zandas uzraudonavo,tai nieko nesupantu ar cia taip valosi ar cia kazkokia alergija kaip kazkas mynejo. Dar ant ranku plastaku tokios kaip demeles lyg sausi taskeliai spuogeliai,kartais pranyksta kartais atsiranda, ar tokiu pozymiu kam pasitaike? Tie uzraudonave spuogai mane sia savaite pribaige,ne i visuomene nebesinori lyst laukiu nesulaukiu pagerejimo
Na ka as jau pradejau gert antra menesi, tai zodziu geriu menesi ir savaite po 30 mg ir butent dabar nuo antro menesio ant vieno zando ismete iskart 5 spuogus,bet ne tokius kaip visada, nuo ju visas zandas uzraudonavo,tai nieko nesupantu ar cia taip valosi ar cia kazkokia alergija kaip kazkas mynejo. Dar ant ranku plastaku tokios kaip demeles lyg sausi taskeliai spuogeliai,kartais pranyksta kartais atsiranda, ar tokiu pozymiu kam pasitaike? Tie uzraudonave spuogai mane sia savaite pribaige,ne i visuomene nebesinori lyst laukiu nesulaukiu pagerejimo
QUOTE(juokiukas @ 2013 02 16, 22:18)
Sveikos
Na, man rankų oda labai sausėjo pradžioje ir taip pat kažkoks kaip ir bėrimas net buvo atsiradęs, tai gydytoja patarė drėkinti Linola F ir dar nakčiai pabertas vietas patepti Elocon 1 mg/g kremu - labai puikiai padėjo, bet gal jūsų bėrimas kitoks, tai gal pasitarkit su gydytoja/u...?
QUOTE(Pavasarinuke @ 2013 02 17, 18:38)
Na, man rankų oda labai sausėjo pradžioje ir taip pat kažkoks kaip ir bėrimas net buvo atsiradęs, tai gydytoja patarė drėkinti Linola F ir dar nakčiai pabertas vietas patepti Elocon 1 mg/g kremu - labai puikiai padėjo, bet gal jūsų bėrimas kitoks, tai gal pasitarkit su gydytoja/u...?
Pas mane ant ranku plastaku tokie lyg pabraizymai, ju nedaug ir isryskeja kai paplaunu kazka, lyg spuogeliai lyg issauseje pabraizymai. Buvau issigandusi, nes anotacijoje raso apie kazkokius ten sindromus.... ir kiek supratau ten jau rimta, tai issigandau,nors neatrodo pas mane ten nieko bbaisaus, bet ryt vis tiek paskambinsiu gydytojui
QUOTE(juokiukas @ 2013 02 18, 21:04)
Pas mane ant ranku plastaku tokie lyg pabraizymai, ju nedaug ir isryskeja kai paplaunu kazka, lyg spuogeliai lyg issauseje pabraizymai. Buvau issigandusi, nes anotacijoje raso apie kazkokius ten sindromus.... ir kiek supratau ten jau rimta, tai issigandau,nors neatrodo pas mane ten nieko bbaisaus, bet ryt vis tiek paskambinsiu gydytojui
manau drekinkit oda ir tiek.
kaip manote ar geriau vartoti kt (dar negimdžiusi) ir tikėtis kad po gimdymo susitvarkys veidas , ar roaccutane (kai tokia didelė apsigimimų rizika ir šiaip žymiai stipresnis vaistas)?