Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (III dalis)

QUOTE(Rianka @ 2013 01 31, 09:34)
O kokia didziausia paros doze buvo? Kokie salutiniai poveikiai pasireiske?  4u.gif

pirma ir antra menesius geriau kasdien po 30mg
trecia menesi - viena diena 30, kita 20
ketvirta menesi - 20
na ir penkta - 10

lupu dziuvimas, sanariu toks sustingimas, o kartu ir skausmas. Bet tas skausmas buvo antra menesi, kai pradejau maiznti doze dingo ir tas skausmas. Akys nedziuvo ne kiek, nors turiu lasu prisipirkus doh.gif ai dar pradzioj, kokia antra savaite labai kaito veidas, na tiesiog siaubingai raudona vaiksciodavau. kartais net temperatura budavo uzkilus iki 37.5, taip vargindavo kad retkarciais tekdavo ibufeno isgerti. Kuno oda sauseti pradejo palengva nuo kokio 2ro menesio, nebuvo taip kad snai ir visas kunas perdziuves. O spuogai pradejo nykti vos ne nuo pirmo gerimo, tikrai nebuvo to paumejimo apie kuri raso, tiesiog mazejo mazejo ir dingo visai. Pries mm isaugdavo vienas didelis ir labai ispuliuojantis, tada jau 100% zinojau, kad mmm parkeliauna. Na ziuresim kaip dabar bus.
Atsakyti
Forgete, labai džiugu, kad Jum padėjo thumbup.gif
Matyt busiu papuolusi pas gyd., kuriai pritrūko kompetencijos nustatyti tinkamą vaistų dozę, ar tiesiog stinga patirties. Vaistus gersiu septynis mėnesius ir vilsiuos, kad viskas bus čiki piki lotuliukas.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tikrai džiugu, kad padeda ir baisių šalutinių poveikių neiškyla. thumbup.gif Aš geriu dar tik 2 savaitės, kol kas lyg ir man padeda, didelių giluminių spuogų nebeliko, naujų kol kas nekyla, tik inkštirų labai daug. doh.gif
Atsakyti
Geriau roa kai man buvo lygtais 16 '09metais iki kokiu '10 tai uzdegimo pazeistas vietas kiek apmazino, ir tu pyktibiniu vis maziau pasirodydavo, bet ir iki siol atsiranda ju nesveikai nervina verysad.gif kaip manot apsimoka vel gert?
Atsakyti
QUOTE(dominique @ 2013 02 02, 00:34)
Geriau roa kai man buvo lygtais 16 '09metais iki kokiu '10 tai uzdegimo pazeistas vietas kiek apmazino, ir tu pyktibiniu vis maziau pasirodydavo, bet ir iki siol atsiranda ju nesveikai nervina  verysad.gif  kaip manot apsimoka vel gert?

Jei tie spuogai labai nervina, as tai gerciau, gydytojas minejo, kad kai kuriems pacientans tenka gydymo kursa kartot. wink.gif
Atsakyti
Beskaitydama Roa anotaciją internete ( popieriniame variante nepastebėjau arba nerašoma), kad tabletę geriant valgio metu vaistas veikia du kartus stipriau, nei geriant nevalgius. Čia toms, kurios nevalgo pusryčių, o tabletę geria ryte ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2013 02 02, 10:18)
Beskaitydama Roa anotaciją internete ( popieriniame variante nepastebėjau arba nerašoma), kad tabletę geriant valgio metu vaistas veikia du kartus stipriau, nei geriant nevalgius.  Čia toms, kurios nevalgo pusryčių, o tabletę geria ryte  ax.gif

kaip idomiai, as daktaro klausiau kada gerti taip ir sake - valgio metu. bet nesake nieko del veikimo.
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2013 02 02, 11:18)
Beskaitydama Roa anotaciją internete ( popieriniame variante nepastebėjau arba nerašoma), kad tabletę geriant valgio metu vaistas veikia du kartus stipriau, nei geriant nevalgius.  Čia toms, kurios nevalgo pusryčių, o tabletę geria ryte  ax.gif

Hmmmm....tai kad šiuo metu galiojančiam pakuotės lapelyje, skelbiamam Vaistų kontrolės tarnybos puslapyje rašoma: "Kapsules reikia gerti valgant. Kapsules nurykite nekramtytas, užsigeriant skysčiu arba kartu su maisto kąsniu."
Atsakyti
"Valgio metu pavartoto izotretinoino biologinis prieinamumas yra du kartus didesnis negu išgerto nevalgius. " Taip, žinoma, reikia gerti valgio metu, bet aš nevisada laikiausi to ax.gif

"Ilgalaikė remisija ir atsinaujinimo dažnis labiau priklauso ne nuo gydymo trukmės ar paros dozės, bet nuo bendros suvartotos dozės. Įrodyta, jog išgėrus didesnę negu 120 – 150 mg/kg kūno svorio bendrą dozę pastebimos papildomos naudos tikėtis negalima." Gal žinote kiek mg yra minimali riba? Paskaičiavau - man gaunasi 80mg/kg. Gal mažokai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2013 02 06, 09:56)
"Valgio metu pavartoto izotretinoino biologinis prieinamumas yra du kartus didesnis negu išgerto nevalgius. " Taip, žinoma, reikia gerti valgio metu, bet aš nevisada laikiausi to  ax.gif

"Ilgalaikė remisija ir atsinaujinimo dažnis labiau priklauso ne nuo gydymo trukmės ar paros dozės, bet nuo bendros suvartotos dozės. Įrodyta, jog išgėrus didesnę negu 120 – 150 mg/kg kūno svorio bendrą dozę pastebimos papildomos naudos tikėtis negalima." Gal žinote kiek mg yra minimali riba? Paskaičiavau - man gaunasi 80mg/kg. Gal mažokai?  g.gif

Man gydytojas sakė minimali norma 0,5mg 1 kg kūno svorio.
Atsakyti
QUOTE(Rianka @ 2013 02 06, 12:23)
Man gydytojas sakė minimali norma 0,5mg 1 kg kūno svorio.

0.5 gramo yra rekomenduojama dienos norma, o ten rašoma norma po viso kurso.
Atsakyti
QUOTE(ernis_ @ 2013 02 06, 11:39)
0.5 gramo yra rekomenduojama dienos norma, o ten rašoma norma po viso kurso.

Bet kaip gali būti kažkokia nustatyta viso kurso norma, jei skirtingų pacientų bėrimo laipsnis gali skirtis, organizmo reagavimas į tuos vaistus gali būti skirtingas ir pan. g.gif
Todėl ir vieni geria ilgiau, kiti trumpiau, dozės skirtingos paskiriamos. g.gif
Atsakyti