Įkraunama...
Įkraunama...

Roaccutane (III dalis)

QUOTE(Kotiara @ 2013 04 08, 23:12)

Jau baigiu pirmus pakelius. Kaip suprantu, gydytojai ivairiai skyria. Grusauskas nuo didesnes tikriausiai, nes dabar 30 mg geriu. Bet kaip zinome priklauso nuo svorio. Kiek teko  skaityti, kitiems duoda ir nuo 10 ir veliau ziuri ar yra efektas.

Beja dar norejau paklausti, kadangi man atrodo, akd mano darbingumas labaaai sumazejo, pastoviai prie lovos traukia, ar kam tai buvo, gal dar ka geret energijai (ar cia tiesiog ilga ziema smile.gif)

4u.gif

Sveiki. As pradejau nuo 10, dabar geriu 20mg, poveikis tikrai yra thumbup.gif Nors dar tik antas menuo. O del darbingumo man tas pats, atrodo istisai neissimiegojus kazkokia, ryte vos akis atplesiu. Gal cia tikrai nuo ROA? smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
Jungiuosi ir aš, šiandien tik pirma diena kai geriu, tad pirmuosius įspūdžius aprašysiu po savaitės ar kelių. Sveriu apie 70kg, pradedu su 20mg per dieną. Giluminiai nuolat puikuojasi apatinėje veido dalyje ir ant nugaros sad.gif

Noriu paklausti dėl veido odos priežiūros - ar visiems ji taip baisiai šerpetoja? Kokias priemones dar naudojate be drėkinančio dieninio kremo? Mano oda yra riebi, bet dehidratuota. Kol kas pasiruošiau tik drėkinantį kremą dienai (gydytoja rekomendavo Eucerin aqua light). Ko gero teks keisti visas priemones, naudotas iki šiol, nes dabar jos bus per stiprios, sausins veidą dar labiau. Kažkas anksčiau rašėte, kad nebeprausiate veido vandeniu iš krano, ar tikrai užtenka odą nuvalyti tarkim bioderma losjonu jautriai odai ar terminiu vandeniu?
Ačiū už patarimus.
Atsakyti
As tai nieko ipatingo nepakeiciau. Tik kremo daugiau tepuosi ryte nusiprausus, nes visas susigeria iskart. Ispradziu pleiskanojo labai veidukas, bet paskui gydytoja pakeite tepaliuka kita, tai nustojo. Tik lupos labai dziusta.. Tepu ir tepu, jausmas nemalonus. Svarbiausia nedraskyt, nes oda dabar labai jautri. Man sunkiai sekes atsikratyti sio iprocio, bet tikrai nuo draskymo jokios naudos, o dar gyja sunkiai vartojant ROA. Na bet galiu pasidziaugti, kad jau ir nebera prie ko nagu kisti, nes man tikrai padejo sie vaistai. Tikiuosi, kad kai baigsiu kursa, negrys slykstukai niekada smile.gif
Papildyta:
O tie prausikliai visokie clean and clear, garnier ir pan yra tikrai visiskai netike! Jie per daug nusausina oda. Jau senai ju atsisakiau, nes buvau dehidratavus oda. Tai jei tokius naudojat, tikrai patarciau naudoti kanors svelnaus. Nebutinai spoguotai odai turi buti sausinantis ar sveiciantis prausiklis. Cia klaidinga nuomone. Juk spuogai yra is vidaus, ir jei varginsim nuolat trindamos tai tikrai nieko nepades, o tik pakenks. As naudoju phisiogel arba sebamed prausiklius. Jie yra hipoalerginiai, be jokiu nereikalingu kvapu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(shrabacky @ 2013 04 16, 14:39)
Noriu paklausti dėl veido odos priežiūros - ar visiems ji taip baisiai šerpetoja? Kokias priemones dar naudojate be drėkinančio dieninio kremo? Mano oda yra riebi, bet dehidratuota. Kol kas pasiruošiau tik drėkinantį kremą dienai (gydytoja rekomendavo Eucerin aqua light). Ko gero teks keisti visas priemones, naudotas iki šiol, nes dabar jos bus per stiprios, sausins veidą dar labiau.

Sausėjo baisiai pradžioje, tad naudojaus stipresnį nei įprastai naudojau drėkiklį + dermatologės skirtas tepalas smile.gif Kūnui taip pat teko keisti naudojamas priemones į gerokai stipresnes smile.gif

Kažkas rašė dėl nuovargio pastovaus, tai noriu pasakyt, jog kai pradėjau gerti buvau katik po nuostabių atostogų, nebuvo jokių net menkiausių nuovargio žymių, bet pradėjus vartot ROA jaučiaus kiekvieną rytą taip lyg būčiau pervargus, neišsimiegojus, nežinia ką vakar veikus, skaudėdavo visi įmanomi raumenys, bėgo kraujas iš nosies labai dažnai(tiesiog šiaip), amžinai norėdavau miego, nes būdavau pikta ir pavargus doh.gif Ir šiaip pradžia tikrai sunki buvo, spuogų padaugėja buvo gerokai, bet viskas normalizavosi antro mėnesio pabaigoj kažkur ax.gif Dar labai noriu patarti,jog nepamirštumėt kas mėnesį pasidaryt kraujo tyrimų visų tų privalomų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miliani* @ 2013 04 17, 00:16)
Dar labai noriu patarti,jog nepamirštumėt kas mėnesį pasidaryt kraujo tyrimų visų tų privalomų mirksiukas.gif

Man kraujo tyrimus daro tik pas 2 mėn. g.gif Po pirmų tyrimų buvo šiek tiek pakilęs cholesterolio lygis, o visa kita normos ribose.
Bet oda kol kas nedžiugina, vis dar yra spuogų ir nemažai. doh.gif
Pradžioje dar niežtėdavo nagai paspaudinėti vieną kitą, bet tiesa kaip čia kažkas anksčiau rašė, kad geriant ROA žaizdos gyja lėčiau, todėl greičiau dingsta spuogas nespaustas ir randų nelieka nespaudant. mirksiukas.gif
Atsakyti
Man ir neliepe darytis tyrimu. Dariausi tik pries pradedant gerti ROA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inesssssita @ 2013 04 17, 15:06)
Man ir neliepe darytis tyrimu. Dariausi tik pries pradedant gerti ROA  smile.gif

Keista, kad gydytojai nerekomenduoja tirtis kraujo....
Aš vistik patarčiau pastebėti bent kas porą mėnesių kaip organizmas reaguoja, kad nepakenkti sau - aš tikrindavausi šiuos rodiklius: AST, ALT, trigliceridus (TG), kreatininą, Gama gliutamiltransferazė (GGT).
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinuke @ 2013 04 17, 16:18)
Aš vistik patarčiau pastebėti bent kas porą mėnesių kaip organizmas reaguoja, kad nepakenkti sau - aš tikrindavausi šiuos rodiklius: AST, ALT, trigliceridus (TG), kreatininą, Gama gliutamiltransferazė (GGT).

as dariau tyrimus pries vartojant ir daktaras sake po 3 menesiu tyrimus atlikti:) (pas Grusauska)

Pradejau antra menesi, kaip ir rasiau - nuovargis ir nugaros ir raumenu skausmai, bet daktaras perspejo, kad esant fiziniai apkrovai labai skaudes (sportuoju)

Bet man dar atrodo, kad mano atmintis pablogejo sad.gif pamirstu tokius dalykus, kad visai, kaip kai kurie daiktai vadinasi, telefonus, kuriuos darbe pastoviai naudojau N metu smile.gif einu-einu ko nors ir eidama pamirsau, ko norejau smile.gif Niekam taip nebuvo ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinuke @ 2013 04 17, 15:18)

Man irgi labai keista! unsure.gif
Ir aš prieš geriant ir kas mėnesį visus šitus darydavaus/daraus + bendras kraujas ir ImgE(bet, čia todėl,kad esu linkusi į alergiją, tai reik sekt) rolleyes.gif Man ir pačiai žymiai ramiau,kai kas mėnesį tą kraują pasitikrini ROA geriant, vis tik ne vitaminus juk geriam rolleyes.gif

QUOTE(Kotiara @ 2013 04 17, 23:13)
Bet man dar atrodo, kad mano atmintis pablogejo sad.gif pamirstu tokius dalykus, kad visai, kaip kai kurie daiktai vadinasi, telefonus, kuriuos darbe pastoviai naudojau N metu smile.gif einu-einu ko nors ir eidama pamirsau, ko norejau smile.gif Niekam taip nebuvo ?  blush2.gif

Čia gal jau labiau pavasaris kaltas? biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos.Geriu Roa jau 5 savaites.Praejus menesiui po kurso labai pradejo bert ne vien veida,bet ir nugara verysad.gif Beveik menesi turejau palyginti svaria oda,o dabar geda net kur iseit..Ka jus tepat ant paciu spuogu,nes as naudoju DUAC ,bet tas kremukas dar labiau issausina oda, ir taip ,kad net neina paskui uzsitept jokiom maskavimo priemonem doh.gif Beto naudoju iwostin drekinamaji krema alergiskai odai,sakyciau gana neblogas.Ar cia man vienai pasirode,bet pradeo svieset oda,ypatingai rankos ir kaklas g.gif
Atsakyti
Sveiki,

naudoju Roa jau apie 3 menesius. Pries kokias 3 dienas lupu oda stipriai pradejo luptis, dabar turiu skaudancias, kiek patinusias raudonas lupas. Esu vyras, o atrodo, kad esu RYSKIAI pasidazes lupas.

Nuadojau Carmex visalaika, pora dienu jo neturejau ir kaip tik tas dienas vaiksciojau lauke svieciant pavasarinei saulei, tepiau tik paprasta NIVEA vazelina vyrams.

Stai kaip atrodo mano lupos:

user posted image

tie balti taskeliai - negyva oda. Realybeje atrodo dar raudonesnes. Dabar nei normaliai dantis issivalysi, nei i dusa nueisi, nei apsiskusi biggrin.gif, o pirmadieni i mokslus ir pas dantise.

Gal kas susidure su panasia problema ir galetu pagelbeti?
Atsakyti
Kumpiz gal cia jau pas dermataloga reiketu pasirodyti? Sako labai geras uriage balzamas lupoms (ar vazelinas), as pati nebandziau.
Atsakyti