bytte labai aciu uz visus pavyzdukus
Viskas kaip ir logiska atrodo, va tie perejimai i siltejima saltejima labai informatyvus.
pagal sia teorija viskas kaip ir aisku ir logiska atrodo, taciau as vis tiek truputi kitaip matau ta silta melyna...
Man atrodo kad iki violetines ji salteja, nes paemus zalia ir violetine zalia siltesne spalva uz violetine, nu man taip logika sako, kol kas nieko negaliu su savim padaryt.
QUOTE(bytte @ 2013 02 15, 23:09)
būtent maišant raudoną ir mėlyną guašą gaunasi šilta violetinė.
Galbut del to kad raudonoje yra geltonos...
QUOTE(bytte @ 2013 02 15, 23:39)
o fuksija yra visų sezonų paletėse, tik žiemų tokia itin ryški (iš žiūrėjimo atrodo šalta, nes šilta šalta yra tik optinis suvedimas į tam tikrus stereotipus), šiltoji dera prie oranžinės... o vasarų tiesiog šaltybarščių spalva
Rudeniui lyg ir neduoda fuksijos
bet tokia kažkokia panaši yra:
As apie fuksija galvojau kaip apie tokie konkrecia spalva
As manau kaip cia buvo ir kalbeta anksciau, kad kiekvienas sezonas turi savo raudonas, rozines, savo violetines, savo melynas spalvas ir tt., o jau konkretaus atspalvio ivardinimas leidzia mums atpazinti tam tikram sezonui priskiriama spalva. Jeigu fuksija tinka visiems sezonams tuomet gal mums reiktu susigalvoti/ivardinti/atrasti konkrecius jos atspalvius (kaip kodus) kad kai sakom pavadinima zinotume kad va cia to ir to sezono atspalvis. Pavyzdziui, teal man viskas aisku kad yra siltojo sezono atspalvis, nes ji yra melyna su zaliu atspalviu, tai yra nesalta ar ne... Jeigu butu salta zalia su melynu atspalviu tai jau nebebutu teal, o kitaip vadintusi( pine green, emerald, sea green ar dar kaip nors) ir tai jau butu salta zalia.
As visad maniau kad fuksija isskirtinai ziemos ar vasaros(blyskesne) paletes spalva. Nes man ji labiau salta rozine, negu silta violetine. Jeigu silta violetine tada jau pavasario ir rudens spalva butu. Bet va ta riba dar reikia pajaust kur dar salta rozine o kur jau silta violetine prasideda...
Ech, nelengvas cia mokslas.