QUOTE(bytte @ 2013 02 12, 10:43)
o man kaip tik kur su palaidinėm kai kurias žydras visai šaltas rodo prie warm kur priskirtos

Nors su kai kuriom spalvom monitoriuje visai neaišku būna, gyvai visai kitaip. Iš cool palaidinių visos ne mano tamsios, kažkokios per šiltos (mano monitoriuje), ir ta su bantu man netiktų, nes maišyta spalva, kaip ir softinė sakyčiau (rutuliukuose viršutinėje eilėje antras iš kairės rutuliukas, cool stulpelis

)...
Bet principe mėlyna su violetiniu atspalviu - šilta. Nes raudona šiltesnė už geltona... ( žalsvą atspalvį įgauna mėlyna, kai įdedam geltonos spalvos gi) tarkim tokia rašalo link violetinės spalva, arba navy su violetiniu atspalviu yra rudenėliu spalva...
Šalčiausia mėlyna yra tiesiog mėlyna... na dar galim maišyt tą mėlyna su balta, juoda ar pilka.
Na galbut, as ten daugmaz tik bendra visuma tu palaidinukiu ivertinau

Bet taip, atskirai paemus yra tokiu kurios ne i tema.
Bet va del sito tai man atradimas! Reiskias man dar mokytis ir mokytis.

Visuomet buvau isitikinus kad silta melyna yra su gelsvumu, tos visos teal atspalvio, o salta su violetiniu atspalviu. O tokias melynas i raudonuma automatiskai priskirdavau prie saltu violetiniu. O violetines i raudonuma, prie siltu violetiniu. Tas perivinkle ziedu, arba lavandu kaip pas mus iprasta vadinti tai as amzinai pamirstu kad jos priskirtos pavasariams (lygtai ar ne?) ir kazkodel ju nelaikau melynom. O gal reiketu?...

Juk teal irgi skaitosi melyna? O jeigu jau joje dar daugiau geltonos tada tampa jau smaragdine, nebe silta melyna o salta zalia, tinkancia ziemai ir vasarai...
Va kazkaip taip isivaizdavau
va sitam pavyzdy mano supratimu siltame stulpelyje virsutine silta melyna o apatine silta violetine su aiskiu raudonumu. O saltame stulpelyje virsuje salta melyna taip kaip as ja suprantu, o apacioje salta violetine, tai yra melyna su trupuciu raudonos, mano supratimu ji butent atrodo salta violetine o ne silta melyna...
O ta grynai melyna turit omenyje ta pirmaprade cyan, is tu triju pagrindiniu spalvu? Ar ta melyna sumaisyta su magenta?