Įkraunama...
Įkraunama...

Spalvinis tipas

QUOTE(Coccinela @ 2013 06 01, 23:13)
Sveikos,
aš irg kad skaičiau skaičiau ir susisuko visai galva. Ir tada pagalvojau, o nėra kokio testo, kokio nors ten garsaus žinovo, ir paskiau to paties žmogaus sudaryta paletė? Nes man toks įtarimas, tipus aprašo vieni, paletes kiti siūlo, o tu mirtingasis čia renkiesi, renkiesi...  unsure.gif arba man reik duot laiko galvai suvirškint  biggrin.gif
Iš tos nevilties pradėjau spėliot tipą pagal spalvas, kurios man tinka.

Alyvinės netinka, dar mėlynos esu nemegėja - atrodau pasiligojus, nebent labai tamsi ta mėlyna, o vat murzinas turkis netgi labai limpa. Geltonos ne, ryškios raudonos raudonumą veide atmuša.
Šiaip esu kaštoniniais plaukais, tamsių antakių, maišytos spalvos akių (kaip kažkuri čia mama rašė apie savo dukrą, kad rainelė mėlyna, o žvaigždutė geltona), degu bronziškai ir itin lengvai, bet vis tiek dažnai raudonio išmušta.  Pati sau tyliai spėju esu arba vasara kažkuri arba ruduo, greičiausiai vasara  g.gif bet kuriuo atveju šilta, o jau su tais potipiais tikras miškas man...

Šiltinsiuos plaukų spalvą ateinančiom dienom, jeigu galima, įkelčiau poto ir aš savo kelias foto, gal padėsit atsirinkt  blush2.gif


Iš to, ką rašot, galėtų būti soft ruduo g.gif Jeigu šilta vasara, tai tik soft summer, bet tada praktiškai belenkokios mėlynos būtų nerealiai. Murzinas turkis - nupilkinta žydra? Tai irgi argumentas soft autumn naudai.

Žydinti, reikia matuoti spalvas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Hypnotic Poison @ 2013 06 01, 11:37)
user posted image
mano spalvytes nr 1:) lb tinka. Tai labiau vasaros ar ziemos spalvos??? 4u.gif


Man atrodo kad labiau ziemos
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2013 06 01, 10:35)
Dar viena dvikova - camel vs cocoa:

user posted image user posted image

Pilką/žalsvą/melsvą atspalvį meta fotoaparatas, jis net baltas (pieno spalvos) sienas daro žalsvas  doh.gif

o jus cia matot camel spalva ? as matau khaki...
camel va tokia:

user posted image



user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytojryta: 02 birželio 2013 - 00:01
Užžaliavo fotikas mano camel, todėl ir gavosi link chaki... Bet tuo pačiu ir veidą papilkino bei plaukus, tai gal bendras efektas matosi unsure.gif
Atsakyti
jei fotikas taip stipriai iskraipo spalvas, tai tokios nuotraukos netinkamos nustatineti spalviniam tipui ax.gif
nustatinejant svarbus net nedideli niuansai. o kai taip smarkiai nugrybaujama fotkinant, tai ir nustatinejant nugrybausim ne ka maziau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2013 06 01, 22:34)
Iš to, ką rašot, galėtų būti soft ruduo  g.gif Jeigu šilta vasara, tai tik soft summer, bet tada praktiškai belenkokios mėlynos būtų nerealiai. Murzinas turkis - nupilkinta žydra? Tai irgi argumentas soft autumn naudai.

Žydinti, reikia matuoti spalvas  smile.gif

Taip, nupilkinta, bet ne šviesi.
Aš mėlynos net baidaus, bet kadangi niekad apsipirkdama sau galvos nekvaršindavau..., dabar galvoju, gal man pvz tik kokia šalta mėlyna netinka ar atvirkščiai. Jeigu rinktis iš neoninių flomasterių, rinkčiausiai mėlyną, tikrai ne salotinį ar ružavą. Iš kitos pusės man abrikosinės ar fukcijos tonų spalvos pačios mylymiausios. Žodžiu, kažkas šilto, tik su tom spalvom dabar galvoju, kad daug kas tik iš įsitikinimo man atrodo, kad tinka. Arba iš tos operos, kad jaunam viskas tinka, o su metais kitaip ima rodytis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 06 02, 01:00)
o jus cia matot camel spalva ? as matau khaki...

Tai betgi ar nematot, kad čia visa foto žalia? Tada ir jos veidą reiktų laikyti šviesiai žaliu, aš abejoju, ar tikrai toks, žmonėms su tokos spalvos veidais nerūpi jų spalvinis tipas, o rūpi tik, kada pabaigs lašėti lašelinė lotuliukas.gif O jei tą žalią mintyse nuėmus, kaip visi ir daro, tai tada camel biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2013 06 02, 10:48)
jei fotikas taip stipriai iskraipo spalvas, tai tokios nuotraukos netinkamos nustatineti spalviniam tipui  ax.gif
nustatinejant svarbus net nedideli niuansai. o kai taip smarkiai nugrybaujama fotkinant, tai ir nustatinejant nugrybausim ne ka maziau  ax.gif


Aš pati pradžioje nelabai atkreipiau dėmesį, kad iškraipo. Bet man galva neišneša, kaip tuomet nustatinėjami visų tų įžymybių tipai, nagrinėjant nuotraukas iš renginių, nuo raudonų kilimų, kur apšvietimas nenatūralus ir jos savaime geltonos geltonos, akių spalva taip pat išsikraipo, ant odos - tona makiažo? Arba dar keistesnis variantas, kai kvaksima apie spalvas pasidėjus žurnalinės fotosesijos nuotraukas, kurios neišvengiamai gana gausiai pakoreguojamos grafinėmis programomis.

Pavyzdžiui, blogerė svaičioja apie soft ir deep soft. Vat Carmen Electra yra tiesiog soft summer, o Rachel McAdams - deep soft, kadangi gilesnės akys, visa ryškesnė, bla bla. Ir sudėtios fotkės. Viena - iš kažkokio naktinio renginio su absoliučiai nenatūraliu apšvietimu, kita - tokia, kur photoshopo daugiau, nei fotografavimo. Kurgi tokiu atveju nebus ryškesnė.

Va čia, pirmos dvi nuotraukos. Visos kitos - irgi atitinkamos, su plieskiančiomis į kaktas blykstėmis ir tonomis makiažo.

Aišku, galima daryti prielaidą, kad blogerė yra mačiusi tas žvaigždes gyvai, ar išsinagrinėjusi dešimtis jų buitinių nuotraukų, susivėlusių ir be makiažo. Bet tuomet spalvinį tipą iliustruojančios nuotraukos parinktos visiškai nemokšiškai. Eilinės mirtingosios tyrinėja jose photoshopinę gelmę, lempų apšviestos odos šiltumą, ir dedasi į galvas "informaciją".

O kaip tos nuotraukėlės, kurios pateikiamos šalia palečių kaip "etalonai"? Pavyzdžiui, rudens. Viduriniosios kontrastas ryškiai perspaustas ir nenatūralus, be to, apšvietimas dirbtinis, dešiniosios kažkokia nesufokusuota ir neaiški fotkė, kairiosios - sesijinė, kur nė vienas save gerbiantis fotografas neatiduos "žalios", neapdirbtos nuotraukos.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Erszebeth @ 2013 06 02, 13:15)
Pavyzdžiui, blogerė svaičioja apie soft ir deep soft.

Man šitas blogas aplamai kažkoks abejotino teisingumo. Ten, kur jinai bobas tipo pagražina, aš visai nebūtinai matau pagražėjimą mastau.gif Uždeda žilus plaukus - ir oba, džiaukitės, kaip gražiai dabar atrodo lotuliukas.gif
Atsakyti
laba diena,

dedu savo fotkes, gal pagelbėsit tas spalvas tinkamas susirasti, apšvietimas čia rytinis, lyg ir krenta kažkokie šešėliai, bet gana sunku save nufotkinti su tinkamu apšvietimu. Makijažo čia labai minimaliai, jau nebenorėjau valytis.

su tamsiai sodriai violetine

su prigesintai mėlynai žalia

su šiltai žalia

su šaltai žalia


taigi, plaukai gana ryškiai rudi, oda linkusi rausti, akys tokios:
user posted image



Papildyta:
kadangi turiu sunkų laikotarpį, kai nešioju tik juodus drabužius, visi ryžkesni drabužiai sudėti aukštai ir šios vasaros nematys, tad dedu prie savęs audinius, iš kurių žaduosi siūtis viršutinės dalies drabužius (palaidines daugiausiai), arba šalikus.

su šokoladine

šiek tiek šaltesnė, nei balintos kavos, su baltais taškučiais

su labai šilta švisiai šviesiai "biežine"

su pilkai mėlyna

su oranžine

su raudonu pomidoriniu

Papildyta:
dabar kai žiūriu į fotkes, man atrodo, žiauriai netinka oranžinė.
Atsakyti
QUOTE(pear @ 2013 06 02, 14:01)
laba diena,

dedu savo fotkes, gal pagelbėsit tas spalvas tinkamas susirasti, apšvietimas čia rytinis, lyg ir krenta kažkokie šešėliai, bet gana sunku save nufotkinti su tinkamu apšvietimu. Makijažo čia labai minimaliai, jau nebenorėjau valytis.

su prigesintai mėlynai žalia

su šiltai žalia



Dabar pasakykit, šitos dvi nuotraukos darytos prie vienos ir tos pačios sienos? Kurioje spalvos tikrosios? Įtariu, toje, kur su mėlyna?

Tai va, tokiu atveju man atrodytų, kad esate ruduo, gal warm autumn. Nors kitose nuotraukose vaizdas toks šaltas, kad tempia net link žiemos. Bet net ir iš tokių foto matosi, kad šilta žalia jums kur kas gražiau, nei šalta žalia.

Pamačiauir kitą nuotraukų porciją - o man kaip tik atrodo, kad oranžinė jums labai tinka. Ir ta raudona, ir šokoloadinė nerealiai gražiai. Sakyčiau, warm arba deeep autumn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erszebeth: 02 birželio 2013 - 14:15
QUOTE(Erszebeth @ 2013 06 02, 15:13)
Dabar pasakykit, šitos dvi nuotraukos darytos prie vienos ir tos pačios sienos? Kurioje spalvos tikrosios? Įtariu, toje, kur su mėlyna?


kur su mėlyna plaukai tikrai tokio atspalvio, ne tamsiai rudi jie, ne šalti.


tai vat, siena kita, kur su mėlyna, langas iš šono, o kur su žalia - langas priešais.
oi, sunku man su spalvom smile.gif laksčiau nuo vienos sienos prie kitos, dėl realistiškesnio apšvietimo, o Š.. s gavosi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pear: 02 birželio 2013 - 14:18