QUOTE(inc @ 2013 05 16, 00:46)
Aha, labai gražu. Tik šniūriuką pakeisčiau gal...
Tik tokius iš visokių babajų perkant reikia žiūrėti labai atidžiai, nes dažniausiai jie būna ne sidabriniai, nors rašo ir kryžium prisiekinėja, kad labai sidabras

Tie visi, kur ebay prekiauja, ir pas kuriuos kainos nedidelės, bet parašyta, kad labai labai
pure silver
Vakar kaip tik Kalniečiuose tokie indusai prekiavo savo indusiška produkcija. O man reikėjo vieno akmens. Pastrojinau indusus, vieno akmens nerado, pakabuko nerado, radau aš tą akmenį žiede. Tikram
silver 
Aš, aišku, matau, kas ten per silver, bet kaina buvo gera, bala nematė, galvoju. O ten šalia juvelyras kažkoks. Nunešu iškart tą žiedą, sakau, išlupkit man tą akutę. Juvelyras sako - o likusį žiedą išsaugot? Sakau, ne, nafiga jis man, gi nei sidabrinis, nei ką. Juvelyras juokiasi. Sako, aš jau neaiškinu žmonėm, nes visi labai į akis šoka, kad pirkau kaip sidabrą, o ten šūdas

Dar ant durniaus su reagentu patikrino - juokėmės tada

Taip nors eik ir tiems indusams parodyk
Oi, apie chrizokolą klausei

Tai jis toks... Na tarp turkio ir malachito

Su malachitu tai kartu ir randamas. Ta jo spalva - nuo vario, tai iš esmės ir poveikis panašiai kaip vario... Kas gydo, tai paprastai juo skydliaukę tvarko.
Nu ir bendravimą, sako, daugiau įtakoja, čia tas ryšys, kad gerklė - bendrauji tai per gerklę

Bet reikalas tas, kad chrizokola, nors labai gražus, bet realiai mažai juvelyrikoj naudojamas - minkštas jis kaip kačiašūdis, juvelyrai tokių nekenčia kaip maro

Nu nebent ten kokį didelį kabošoną, ir tai jis paprastai būna viena tik puse apdirbtas, o kita pusė, užpakalinė, natūrali ir ne žalia, o kokia juoda - jei nebūtina, tai niekas jo judint nenori, kad šaibom neišeitų

Plius viršus padengiamas kažkokia vaškine plėvele, kad nors kažkiek jį stabilizuotų, čia kaip turkį panašiai.
Ir jis gana nepigus.
Tikras.
O netikro tai dafiga, kaip ir netikro turkio - kalnai. Bet jis nieko nereiškia

Tik kad gražus... Jei gražus