QUOTE(bytte @ 2013 05 02, 11:53)
Man kažkaip žadeitas labiau pavasariams akmuo, net ir tas baltokas, tarkim light'ams

...jų ten gyvas biesas aišku... ir žydrų mačiau (ar ten padielkos?)
O va smaragdai man tokie žiemoms, nu dar įspūdingiems rudeniams (ypač tie rusvo atspalvio kur)
... nu o vasaroms??? kaip akmenų manjakė kaip manai kas labiausiai vasaroms tokis būtų? nu tas žadeitas šviesioms vasarėlėms tiktų... smaragdai dar softams vakariniame variante... o kažkodėl aš savęs su smaragdais neįsivaizduoju, per daug spalvingas

, žadeitas kažkoks man visgi šiltas akmuo (gal čia šiaip stereotipas susidarė)... nus ir nežinau
A juos ten dažo, su nefritais painioja ir ką tik nori išsigalvoja
Žinok, sunku man labai pasakyt, kas tiktų sezonui. Mat, akmuo yra akmuo, jo paprastai daugyvė atspalvių. Paimk kokį granatą - labai geros kokybės jis raudonas, chrienovesnės - bordavas, ogi dar yra ir oranžinis porūšis... Arba ametistas - yra vos vos alyvinis, yra ryškiai violetinis ir yra tamsiai tamsiai... Tai kaip čia nusakyt?

Kiekvienas gali išsirinkti
Man atrodo, pagal spalvą vasaroms gal gerai tiktų šaltesnis rožinis kvarcas (ir šiaip jau jis toks daugiau biezobydnas akmuo), labradoritas (pilkas su blizgesiu - rimtas apsauginis akmuo, jei didelis, gali ne visiems tikti), amazonitas (jei šviesiai žalias, o gali būti ir tamsiai, tada gal rudens spalva daugiau?). Lazuritas - ryškiai mėlynas (ar vasaroms gerai? pats akmuo labai geras, Jupiteriui sužadinti, o tasai lemia keliones ir šiaip visokį gėrį, tingiu plėstis). Kalnų krištolas - jie permatomas, visiems tinka

Perlai. Ypač ne visai balti, o tie į ružavumą, arba pilki. Va, man regis, čia pats tikriausias vasaros akmuo. Nors jis ne akmuo
Paskui visi agatai jaspiai chrienaspiai, jų spalvų milijonas ir visi tokie pomurziniai, tai tegu vasara su rudeniu dalinasi

Na rubinas galų gale, jei šalto atspalvio? Peridotas, irgi jei šaltą nustversi, mano dabartinis hitas...
Akvamarinas? Nors ne visi nešioti gali...
Nors šiaip tai aš manau, kad akmenys ne pagal sezoną, o pagal poveikį ir pagal asmeninį horoskopą derinami - būtinai pagal asmeninį, ne pagal bendrą. Jei žmogus neturi asmeninio, tai tada jam tiesiog reikia žiūrėti į tai, ar tas konkrečiai akmuo jam patinka, ar ne. Nepriklausomai nuo sezono

Nes būna, kad akmuo tinka nu idealiai iš spalvos, o žmogus jo nešiot negali. Tarkim, koks aleksandritas - spalva kaip ametisto, o su ametistu beveik bet kas eis ir nueis, o su aleksandritu - vienas iš 30...
O jei tu jauti, kad akmuo patinka - tai pofigu, kokia spalva. Gi kiek ten tos spalvos, užsidėsi tinkančią maikę, ir gerai bus
Žo, čia kaip su kačių ar šunų veisimu - arba lai tai daro superspecas, arba natūraliai lai gaunasi

Kitaip galima prisidirbti, o kam prisidirbt, jei galima neprisidirbt
Kita vertus, jei tikrai nori madingos bižuterijos iš akmenų, ir spalva labai svarbu - imk dirbtinius akmenis, arba kaitintus - dažytus, arba stiklą, emalę, svarovskius, biserį. Grožis bus, atitikimas mados reikalavimams bus, o žalos jokios