Įkraunama...
Įkraunama...

Žemės paskirties keitimas

2ewelin: asmeniškai galima klausti ir per AŽ.

Preliminariai galima konstatuoti taip, kad jūsų rajono vyr.archi šneka praeitų metų kalbas (t.y jau metus laiko atsiliko nuo biurioratinės karuselės).
smile.gif
Atsakyti
Cia kauno rajono architektas taip sneka, o kaip yra is tikruju. Niekur nerandam info. Gal galite patarti kaip mum elgtis.
Atsakyti
2ewelyn:
Norint atsakyti kaip elgtis , reikia žinoti tamstelių ketinimus ir pamatyti turimus dokus (juos vertinti Kauno rajono BP kontekste). Ta prasme prieš rašant prašymą savivaldybėje (kad nesugebėtų įstriginti).
Atsakyti
Na, musu norus as minejau ankstesniame poste. trumpai galiu primint: yra 1,33ha pailgas zemes paskirties sklypas, puse jo patenka i gamtini karkasa, kita puse - ne. mes norime statytis butent toje puseje, kur yra gamtinis karkasas ir pasilikti sau visa ta plota, kuri jis uzima (tai yra apie 60 aru), o kita puse - padalinant i 5 sklypus pakeisti paskirti ir parduoti. savivaldybeje architektas mums leidzia ten, kur nesiekia karkasas, pakeist paskirti, o kur karkasas - ne. bet negana to, jis sako neleis mums statyti musu dalyje, kur plotas yra didesnis nei puse hektaro, net ir su ukininko pazymejimu, nes tai gausis atidalintas sklypas. jei mes jo nedalintume - tai leistu su pazymejimu statyti ten, kur mes norime (tam gamtiniam karkase).
va tokia situacija.
kazin, jei dabar pasistacius nedalinant su ukininko pazymejimu, veliau ar leis padalinti ta sklypa ar ne?
Atsakyti
2ewelin:šiais laikais padalinimas nieko bendro nebeturi su ūkininko sodyba, tegu tas archi nebesvaigsta. Padalinkit pradžiai į 2 šmotus, o tada bus matyti.
P.S. BP su visu gamtiniu karkasu nėra toks tikslus 9grubus mastelis), kad dalis sklypo patektų į gamt. karkasą, o dalis ne.
Atsakyti
O tai atidalintam sklype leidzia formuoti ukininko sodyba ar ne. Jeigu savininkas padalija sklypa i dvi dalis, vienoje nieko nedaro kitoje nori kurti uki.
Bandyti bandymo budu nesinori, geriau jau viska iki galo isiaiskinti. Gal galit patarti i kuri skyriu savivaldybeje kreiptis del ukininko sodybos ir pazymejimo, gal netycia ir koki tel. turit.
Atsakyti
2ewelin: nuo š.m. kovo 1dienos (įsigaliojus Ter.planavimo įstatymo pakeitimui) galima tą daryti nepriklausomai nuo sklypo suformavimo būdo, tegu tas archi vieną kartą atsibunda pagaliau.
Kreiptis į Kauno raj. žemėtvarkos skyrių dėl Leidimo padalinti. Tel atrasite nete.
4u.gif
Papildyta:
sorry, turėjo būti nuo 2008.03.01
Atsakyti
QUOTE(anileve @ 2009 06 15, 16:32)
kas ten galejo tiketis kad padarys kazkoki gamtini karkasa atseit nuo nevezio pauksciai peret skrenda ar panasiai. ir butent musu sklype.
zodziu taip ir nezinau ka daryt. prasidet su paskirties keitimu (cia tas architektas sake desimt tukst. kainuotu) ar net neprasidet... dar turim nevezio pievu draustinio - ne palapines pasistatyt negalim,  i gera vieta tik popierius susigrust, o musu normalia zeme susigrazino ir atsikele is toliausiu miestu kas dirbo kur reik. galvojom anukai bent namukus pasistatysim, o cia karkasai, pauksciai. nervai nelaiko.

O kur jusu zeme randasi? Nes mes ir salia Nevezio planuojame pirkt zeme, cia butu Panevezio rajone. g.gif
Atsakyti
Planuojame pirkti apie ha zemes ukio paskirties zemes ir keisti i namu valda apie 20 aru.Kazin kiek kainuotu tas malonumas, gal kas susidurete, bent jau preliminariai g.gif ax.gif
Atsakyti
A biesam tą paskirtį kaitalioti kaime?
Gi greitu laiku už NT mokesčius reikės mokėti, nuo kadastrinės sklypo vertės.
Atsakyti
sveiki visi, smile.gif , ūkininkai ir jiems prijaučiantys,

mes po truputį judam į priekį. Kiekvienas rajonas turi savo specifiką, kaip jau buvau rašius, labai norėjome atsikurti namų valdą turimoje žemėje (palei Rokus), bet nuėjus į Kauno rajono savivaldybę mums pareiškė, kad šito padaryti atseit negalime, o iš tikro tai čia blefas. Tik, kad jau mes nenorėjome gaišti laiko susirašinėjimui su valdininkais, tai atidavėm popierius kaimo plėtros projektui. Šiam momentui, projektavimo sąlygas turime, architektą irgi, ryt važiuosime pasižiūrėti preliminaraus užstatomo ploto. O po to bus nemažai visokio laukimo, nes visokie visuomenės svarstymai ir pan. Antram etapui architektą irgi susiradome, bandysime procesus vystyti paraleliai, jei pavyks...
Pas mus irgi dalyje sklypo pažymėtas gamtinis karkasas, bet kol kas dėl to neturime problemų, tikimės, kad ir neturėsim. Labai bijojom, dėl sanitarinių zonų, nes netoli yra kiaulidė, bet atrodo, kad mes nepakliūvam į tą zoną. Kitaip iš tikro mūsų nuosavybės dokumentuose būtų įrašas.
Dėkui už patarimus ir visiems sėkmės smile.gif
Atsakyti
2sūkuriux: kaži už kiek KP suderėjote? g.gif
Atsakyti