QUOTE(gamutas @ 2006 10 04, 11:07)
Mano vyras puikiai sugeba pažaboti metalą, t.y. kalvis (kas labai reta tarp jaunų žmonių). Padaro nuostabių dirbinių (kaip taisyklė - kitiems),pvz. žvakidės, židinio įrankiai, baldai, vartai, turėklai ir t.t. Tai pažadėjo sumeistraut mums lovos rėmą.
Tik dabar klausimas dėl grotelių. Ar jų paskirtis tik tam, kad ventiliuotų čiužinį, ar ir dėl amortizacijos? Jei būtinas lankstumas - metalo grotelės netiks, o jei tik dėl vėdinimo - būtų savotiška alternatyva.
Dar rašėte, kad lateksiniui čiužiniui reikalingas sausas oras, bet pas mus name gan drėgna (sausas oras būna tik vasarą ir šildymo metu, o lietingą rudenį (kaip šiandien) ar pavasarį drėgnas. Pažiūrėjau - termometras dabar rodo beveik 82 drėgnumą). Tai gal tada nerekomenduojat lateksinio, nes greit supūtų?
Tik dabar klausimas dėl grotelių. Ar jų paskirtis tik tam, kad ventiliuotų čiužinį, ar ir dėl amortizacijos? Jei būtinas lankstumas - metalo grotelės netiks, o jei tik dėl vėdinimo - būtų savotiška alternatyva.
Dar rašėte, kad lateksiniui čiužiniui reikalingas sausas oras, bet pas mus name gan drėgna (sausas oras būna tik vasarą ir šildymo metu, o lietingą rudenį (kaip šiandien) ar pavasarį drėgnas. Pažiūrėjau - termometras dabar rodo beveik 82 drėgnumą). Tai gal tada nerekomenduojat lateksinio, nes greit supūtų?
Tada liko tik čiužinys su grotelėmis. Aš nerekomenduoju latekso jums, nors yra nemažai žmonių, pas kuriuos lateksiniai čiužiniai ir gana drėgnoje aplinkoje laikosi. Bet aš pats nerizikuočiau. Grotelių paskirtis ir privalumai svarbumo seka nuo 1 iki 4 :
1. Amortizacija padeda taisyklingiau dirbti anatominėms zonoms (40% geriau);
2. Čiužinys tampa patogesnis, malonesnis;
3. Taisyklingi tarpai leidžia netrukdomai prasiskverbti orui;
4. Čiužinys ant amortizatorių tarnauja ilgiau (nuo 30 iki 80%).
Taip, kad patys pamastykite ar verta geras groteles pirkti prie gero čiužinio.
Papildyta:
QUOTE(Ingrė @ 2006 10 04, 18:32)
O kap vokiški Fey & Co čiužiniai?
Fey&Co yra vokiečių įkurta Lenkijoje dirbanti įmonė, ankščiau buvo gamyklos vokietijoje, dabar viskas Lenkijoje, todėl tai Lenkiški čiužiniai su vokišku vardu. Gana neblogi mūsų rinkoje, bet...
Aruba sunkiasniam žmogui kaip 90kg nėra skirta, nors pažystu vyrą, pas kurį Aruba, o jis sveria 130kg ir net negalvoja apie kitokius čiužinius, jis mėgsta komfortą. Dėl šito aš su juo sutinku. Bet iš principo gali jaustis grotelės, bei žmogus jį per daug įspaus, vėlgi gausis nevisai taisyklinga stuburo padėtis.