Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos Pradžiamokslis

Ech, ir aš norėčiau turėt mokytoją...
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 22, 23:40)
Ai ai ai, i dalybas nespejau sad.gif
Pati išmoksi ax.gif
Atsakyti
Man idomu-jei vestuves/krykstynos vasara 12-13 val, saule ryski, suknios baltos, pavesio rugiu lauke nera... Ka tada? Statyti pakausiu i saule? g.gif Bais idomu, per musu vestuves lijo, neteko patirti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 22, 23:45)
Man idomu-jei vestuves/krykstynos vasara 12-13 val, saule ryski, suknios baltos, pavesio rugiu lauke nera... Ka tada? Statyti pakausiu i saule? g.gif Bais idomu, per musu vestuves lijo, neteko patirti biggrin.gif

Žinai, kai pradėjau mokytis fotografijos, pats didžiausias akibrokštas buvo, kad negalima bet kur ir bet kada fotografuoti smile.gif
Vesti į pavėsį. Laukti normalios šviesos. Fotkinti su Raw. Arba naudoti lempas biggrin.gif Bet čia bais brangu.
Atsakyti
Kai nebuvo rawu, statydavo gi visus veidu i saule, db sake reikia pakausi saulei atsukti, kad akys siauros nebutu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Suprem @ 2013 01 22, 23:52)
Kai nebuvo rawu, statydavo gi visus veidu i saule, db sake reikia pakausi saulei atsukti, kad akys siauros nebutu g.gif

Ir veidai bus tamsūs, jei bent kiek priartėsi prie teisingos ekspozicijos.
Aš nemeluoju - reikia vesti į šešėlį, nuo saulės. Arba naudoti lempas, kad atmuštum šviesą. Kai ji silpnesnė ir kai sugebi, galima ir su blykste (nerekomenduoju) arba su reflektoriumi, jei tai vyksta labai lėtai ir žmogus yra statula smile.gif

Dar vienas fintas - veidu į saulę, žmonės užsimerkę, duodi komandą, visi atsimerkia, bet tai ne išeitis (išbandyta).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 22 sausio 2013 - 23:56
QUOTE(Suprem @ 2013 01 23, 00:52)

Ir blykste naudot jei saule i pakausi, cia kad veidai nebutu tamsus seselyje... Skaiciau taip, bet kad blykstes nezadu naudot, visos saukia kad sunku su ja, atskiras mokslas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 23, 00:44)
Pati išmoksi  ax.gif

Sakai? wink.gif per pastarasias dienas supratau, kad su mokytoju kelias tiesesnis smile.gif na bet ir jus man dovana smile.gif negaliu piktnaudziauti smile.gif

Beja, snd turejau ir pati mokinuke - rodziau kaip su nikon nustatyti wb ir gauti sviesesne nuotrauka (pati as canoniste). Susisnekejom smile.gif smaguma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vuniščia @ 2013 01 23, 00:54)
Ir veidai bus tamsūs, jei bent kiek priartėsi prie teisingos ekspozicijos.
Aš nemeluoju - reikia vesti į pavėsį. Arba naudoti lempas, kad atmuštum šviesą. Kai ji silpnesnė ir kai sugebi, galima ir su blykste (nerekomenduoju) arba su reflektoriumi, jei tai vyksta labai lėtai ir žmogus yra statula smile.gif

Dar vienas fintas - veidu į saulę, žmonės užsimerkę, duodi komandą, visi atsimerkia, bet tai ne išeitis (išbandyta).

As niekada su teisinga ekspozicija nefotkinu, jei gerai suprantu, pas mane visada i pliuuuusaaa.
Nejudanciai fotosesijai tinka reflektorius, bet nesu bandzius su tokiu kolkas.
O apie kokias lempas eina kalba kokiam pajury g.gif ???
Atsakyti
QUOTE(R.i.R. @ 2013 01 22, 23:58)
Sakai? wink.gif per pastarasias dienas supratau, kad su mokytoju kelias tiesesnis smile.gif

Žinoma. Bet lazda turi du galus, su mokytoju mažiau atrasi, nes viskas bus paduota.
Atsakyti
Zinau, kad nemeluoji, geriausia pavesyje smile.gif Mus state pakausiu i saule per krikstynas, veidai nebuvo tamsus, tik nzn ar blykste naudojo-nepamenu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rytine Kava 10 @ 2013 01 22, 23:59)
As niekada su teisinga ekspozicija nefotkinu, jei gerai suprantu, pas mane visada i pliuuuusaaa.
Užsirašyk šitą sakinį ir perskaityk, kai nusipirksi ir perkaitysi knygą Susipažinkime, ekspozicija 4u.gif

Nejudanciai fotosesijai tinka reflektorius, bet nesu bandzius su tokiu kolkas.
O apie kokias lempas eina kalba kokiam pajury  g.gif ???
Tokio tipo , tik ši konkrečiai nesigilinau ar tinka, su baterija, nešiojama (aš nesigilinau, nes nepirksiu kol kas, tai labai brangu, o šūdelio papildomo namuos nenoriu. Mačiau yra pigesnių, bet geras komplektas su baterija, vis vien per brangu man šiai dienai. Nelabai reikia).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vuniščia: 23 sausio 2013 - 00:06