Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų elgsenos problemos ir jų korekcija

QUOTE(Natalja200710 @ 2013 02 01, 13:12)
Bet nesuprantu, kodėl to paties autoriaus su tokiu pačiu pavadinimu knygų kainos skiriasi (2, 5, 14 Lt)? Ar yra kelių dalių?
Skirtingi knygos turėtojai, kaip sumasto, tokią kainą ir rašo smile.gif dėmėsi į knygos būklę dar verta atkreipti.
Atsakyti
Labai tingiu cituoti viską, tik trumpai pasakysiu, kad šunų temperamento tipų yra ne vienas, o dar visa tai veikiama ir keičiama to paties gyvenimo, taip formuojasi tai, ką žmonės vadina charakteriu. Tie visi šlapinimaisi tikrai ne keršto požymiai. O kad šuo sustresuotų tam tikroje situacijoje, kartais užtenka tik vieno, kad ir menkučio, aspekto pasikeitimo. Ir tai nereiškia kad šuo turi stresuoti, nervintis ir kitaip "šyžintis" visame kame.
Atsakyti
Ačiū, Jolleee ir Megeja, už atsakymus dėl knygos. Bandysiu įsigyti, labai įdomu pasidarė.
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2013 02 01, 18:50)
Apie šitai taip pat yra nemažai parašyta toj knygoj. Ir tikrai labai smagiai ir įdomiai skaitosi  smile.gif
Atsakant į klausimus - ši knyga buvo mano namų bibliotekoje nuo man neatmenamų laikų, turbūt nuo tų 1981 biggrin.gif  dėkinga tevėliams, kurie abu gerbia knygas
ir ne - ji yra tik vienos dalies, o kainos skiriasi, nes kas kaip nori, taip ir įkainoja  biggrin.gif

Man nereikia knygų, man užtenka paklausyti pasakojimų iš kitų žmonių, pažiūrėti į savo šunis, pažiūrėti, kad ir AVF (Amerikos namų vaizdelius), kad pamatyti kokio proto lygio gali būti šunys smile.gif
Atsakyti
Nemaniau, kad šitaip tema nusivažiuos į lankas...
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 02 02, 01:04)
Man nereikia knygų, man užtenka paklausyti pasakojimų iš kitų žmonių, pažiūrėti į savo šunis, pažiūrėti, kad ir AVF (Amerikos namų vaizdelius), kad pamatyti kokio proto lygio gali būti šunys smile.gif

kartais keli zodziai geriau uz bet kokia knyga...
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Nežinau ar čia į temą pataikysiu, bet turime gan didelę problemą, nežinau kaip ją spręsti, gal kas pasidalins mintimis..

Turėjome pinčerio mišrūnę kalytę namuose. Teko pakeisti gyvenamą vietą. Po pakeistos gyvenamosios vietos - labai neramus šuniukas pasidarė, kol dar būdavome namuose, dar dar, bet kai tik palikdavome ją vieną (išeinant į darbą), didžiausias staugimas būdavo ir vos ne visą dieną, kol grįždavome vakare. Kaimynai neapsikentę grąsino mus apskųsti spec tarnyboms, kad specialiai šunį kankinam. Taip pratempėme pora mėnesių, šuniuką teko pas tėvuką išvežti į kaimą, nes kaimynai ramybės nedavė, nors labai širdelę skaudėjo..

Šuniukas gan greitai, kas labai nustebino, apsiprato naujoje vietoje, gal kad kaimas, grynas oras, nuolatos būvimas lauke, ir naująjį šeimininką dar labiau pripažino, nuo mūsų greitai atprato.. Taip šuniukas praleido metus. Dabar po savaitės tėvuką ilgesniam laikui guldysime į ligoninę, sveikatėlė sušlubavo. Nežinome ką daryti su šuniuku. Parsivešime ją atgal į savo namus, nes vienos kaime nepaliksi, nėra kam prižiūrėti. Bet ką daryti, jei ji ir toliau staugs, ir ramybės kaimynams nebus. Neįsivaizduoju ką daryti. Labai prašau patarimų..

Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2013 02 11, 14:00)
Bet ką daryti, jei ji ir toliau staugs, ir ramybės kaimynams nebus. Neįsivaizduoju ką daryti. Labai prašau patarimų..

Tą patį papasakokite kaimynams, ką parašėte čia. Paaiškinkite visą situaciją nelaukdami kol pyks. Nuneškite kokio vyno galų gale už tą pakentėjimą mirksiukas.gif Jei tėvukas amžinai nebus ligoninėje, juk jam grąžinsite šunį? Tai iš karto įspėkite kaimynus, kad tai laikinai. Nieko čia ir nesugalvosi, nebent palikti jam įjungtą radiją šalia guolio, gal bus kiek geriau.
Atsakyti
Blogiausia, kad nezinia kuriam laikui - ar savaitei ar menesiui, nes po ligonines zada i sanatorija siuntima duoti..

Deja kaimynysteje pagrinde bobutes gyvena, joms net ir trumpai girdeti triuksma tragedija.. is dalies jas suprantu.. Suns staugimas didziaja dali dienos...
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 02 11, 16:49)
Jei tėvukas amžinai nebus ligoninėje, juk jam grąžinsite šunį?

Čia dar vienas liekantis klausimas - tėvuką gali būti po visų sanatorijų pasiims pas save sesuo - ji katiną jau bute augina - šuns tikrai nebepaimtų. Yra tikimybė, kad šuniuką arba gana trumpam, arba visam laikui reikės pasiimti pas save..
Atsakyti
Mano kaimyne dirbanti . Šuo staugia nuo 8 iki 20 val. "Malonumas " ...... Aš ne bobute, bet kantrybe ir man trūko. O nebandėt konsultuotis su dresuotoju? Juk čia gan sunkus atvejis
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2013 02 11, 17:04)
Mano kaimyne dirbanti . Šuo staugia nuo 8 iki 20 val. "Malonumas " ...... Aš ne bobute, bet kantrybe ir man trūko. O nebandėt konsultuotis su dresuotoju? Juk čia gan sunkus atvejis

Šunytei jau 5metai, nebe jauna. Kažin ar kokia dresūra padės, o gal ir padėtų - ačiū labai už patarimą!!!
Atsakyti
QUOTE(Smurfiukas @ 2013 02 11, 15:06)
Šunytei jau 5metai, nebe jauna. Kažin ar kokia dresūra padės, o gal ir padėtų - ačiū labai už patarimą!!!

Be abejo, kad padės. Menkas pavyzdys, bet visgi pavyzdys. Vienas šuniukas komandos duok labas (kuri tokia išskirtinesnė nei prašyk ar sėsk) buvo mokomas nuo maždaug 3-4 mėn., išmoko maždaug per 12 dienų, kitas šuniukas tos pačios komandos buvo mokomas tik sulaukęs 7 metų - išmoko per tiek pat dienų.
Atsakyti