Didelis dekui uz patarimus as tikrai nepasiduosiu
QUOTE(megeja @ 2013 01 30, 22:48)
Labai paprastas sprendimas - tiesiog uždarykit šunį kitame kambaryje, kol jūs valgot. Viskas
Pas mus dičkiui yra komanda - nebūk paprašaika padeda , nusuka akis ir atsigula , nes nenori but išvarytas
QUOTE(wolfin @ 2013 01 31, 23:50)
nepazistu ceko kuris kazka is kersto darytu ))
Pas mus senais senais laikais buvo bulterjerė Protinga ,paklusni , dresuota iki nuprotėjimo - su herarchija viskas buvo čiki . Tačiau prisiklausę mitų jos žiauriai bijojo mano giminės, nors lankydavosi gan dažnai ... Ji niekada niekam nebuvo įkandus , vaikai ant parodinio pavadėlio galėjo lauke vedžiot , be problem ... Situacija - ji išvedžiota- po treniruotės ir 6-8 km ejimo greta - ateina svečiai ji uždaroma į kitą kambarį - ir būtinai ant lovos - bala , sistematiškai - šiaip namie niekada nedarydavo ... nu ką teko iškaršt kailį ... tai kas čia , kaip galima buvo paaiškint jos elgesį -
QUOTE(onute33 @ 2013 02 01, 12:50)
Didelis dekui uz patarimus as tikrai nepasiduosiu
Net neabejoju, kad viskas pas Jus susitvarkys į gerą pusę. Jei pasiduotumėte, tai šio šuniuko šalia jau neturėtumėte. Mano viena draugė neseniai palaidojo savo ilgaamžę pekinukę ir priglaudė kitą kelių mėn. mažylę, kuri jau baigai namus apversti, bet auklėja auklėja (pilni namai kramtalų, žaislų kramtymui, tad bent baldų jau negraužia, ir namuose viena palikta jau necypia) ir labai myli ją, o meilė gyvūnui visada nugali. Tad, ir Jus nugalėsite!
QUOTE(elzė 76 @ 2013 02 01, 13:22)
Pas mus senais senais laikais buvo bulterjerė Protinga ,paklusni , dresuota iki nuprotėjimo - su herarchija viskas buvo čiki . Tačiau prisiklausę mitų jos žiauriai bijojo mano giminės, nors lankydavosi gan dažnai ... Ji niekada niekam nebuvo įkandus , vaikai ant parodinio pavadėlio galėjo lauke vedžiot , be problem ... Situacija - ji išvedžiota- po treniruotės ir 6-8 km ejimo greta - ateina svečiai ji uždaroma į kitą kambarį - ir būtinai ant lovos - bala , sistematiškai - šiaip namie niekada nedarydavo ... nu ką teko iškaršt kailį ... tai kas čia , kaip galima buvo paaiškint jos elgesį -
O stresas ir neįprastas šuniui uždarymas negalėjo turėt įtakos?
QUOTE(Agnnyte @ 2013 02 01, 13:39)
O stresas ir neįprastas šuniui uždarymas negalėjo turėt įtakos?
Paprastai didelę dalį laiko būdvo namie viena ir uždaryta , o tais atvejais , kaip užburta ... na bet bet kokiu atveju - buvo su tom susidorota .
Šiaip ji buvo visiškai nestresuojanti - jokiose situacijose , per 10 metu nepamenu ... pvz parodose stovėdavo , kaip įbesta , nors skalambytų visi aplink - stojkėj - pastatei - stovi ... , nors kadrilį šoktų kiti , treniruotėse buvo pirmūnė , nes klausė besalygiškai - jos niekas negalėdavo sutrikdt, namie tas pats - vat todėl ta situacija su sysiojimu mane ir stebino ...
QUOTE(megeja @ 2013 02 01, 01:55)
Yra tokia labai faina knyga, seniai jau išleista - 1981 metais, ir dar seniau parašyta, bet tikrai smagu, įdomu ir naudinga ją paskaityti. čia
Rekomenduoju. Čia kad gyventi būtų paprasčiau. Ir dar konsultacijas su dresuotojais rekomenduoju.
Rekomenduoju. Čia kad gyventi būtų paprasčiau. Ir dar konsultacijas su dresuotojais rekomenduoju.
Megeja, o Jus pirkote šią knygą iš ten, kur Jūsų nurodyta? Supratau, kad galima susisiekti nurodytu tel. su pardavėju ir susitarti. Bet nesuprantu, kodėl to paties autoriaus su tokiu pačiu pavadinimu knygų kainos skiriasi (2, 5, 14 Lt)? Ar yra kelių dalių?
QUOTE(Arretė @ 2013 02 01, 10:29)
Kiek man žinoma, dar niekas nėra įlindęs į šuns (ar kieno kito) galvą ir realiai niekas nežino, kaip ten yra iš tiesų su jų mąstymu. Viskas remiasi teorijom. Kaip ir teorijos apie kosmosą, pomirtinį gyvenimą ar kt dalykus, kurios laikui bėgant keičiasi ir keičiasi, ir keičiasi - priklausomai nuo technologijų lygio... Bet kiek viskame tiesos ar melo niekas nežino, todėl logiškai mąstant - kiekvieno tiesa apie tai, kas nėra nepaneigiamai įrodyta (o kartais paneigiamos ir įrodytos tiesos) yra vienodai tikėtina - ir kiekvieno reikalas priimti tai ar ne. Todėl egoistiška taip įkyriai pareiškinėti, kad tik kažkieno teorija yra teisinga - siauras mąstymas ir tiek.
Ir tik nereikia manęs dabar apdirbt kiek lenda - jei nesupratote, ką parašiau, aš net neketinu bandyti išaiškinti, nes ne visi mato toliau savo kiemo, o kas mato - suprato...
Ir tik nereikia manęs dabar apdirbt kiek lenda - jei nesupratote, ką parašiau, aš net neketinu bandyti išaiškinti, nes ne visi mato toliau savo kiemo, o kas mato - suprato...
Nors dažniausiai tau nepritariu bet čia galėčiau paantrinti. Visai neseniai žiūrėjau mokslinę laidą apie šunis, kur neva paskelbti nauji tyrimų rezultatai apie šunų protavimą, žodžių supratimą atskirai, iš konteksto, iš skirtingų žmonių ir pan. Tai net juokas ėmė, kadangi aš pati augindama šunis tai jau seniai žinojau, kad jie tai gali ir gali daug daugiau nei ten pasakė. O galiausiai buvo pasakyta: tyrimai tęsis ir galbūt bus ištirta, kad šunys sugeba išmąstyti dar daugiau
Papildyta:
QUOTE(onute33 @ 2013 02 01, 11:05)
va cia sitas "banditas"
O jau mielas koks ir nekaltas toks Yra tam tikras atsakymas - terjeras Būna geručių, idealių terjeriukų, bet pilna monstrų, kur šeimininkas turi būti labai užsiimantis, reiklus ir niekada nepamirštantis, kad jei tik truputį atlyš - šuo vėl bus nugalėtojas ir okupantas visomis prasmėmis. Darbas, darbas, darbas ir dar kartą darbas su tokiu
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 02 01, 15:19)
Nors dažniausiai tau nepritariu bet čia galėčiau paantrinti.
O galiausiai buvo pasakyta: tyrimai tęsis ir galbūt bus ištirta, kad šunys sugeba išmąstyti dar daugiau
O galiausiai buvo pasakyta: tyrimai tęsis ir galbūt bus ištirta, kad šunys sugeba išmąstyti dar daugiau
Nieko, ir man pasitaiko, kad sutinku su tavo teiginiais.
Vat būtent tą ir norėjau pasakyti, kad atrandama vis kažkas naujo (ir gana dideliais tempais), todėl tas žinojimas ir užtikrintumas tapo labai laikinas ir nepastovus dalykas... Tai ir nesinori kategoriškai neigti kitokias mintis.
QUOTE(Arretė @ 2013 02 01, 15:30)
Nieko, ir man pasitaiko, kad sutinku su tavo teiginiais.
Vat būtent tą ir norėjau pasakyti, kad atrandama vis kažkas naujo (ir gana dideliais tempais), todėl tas žinojimas ir užtikrintumas tapo labai laikinas ir nepastovus dalykas... Tai ir nesinori kategoriškai neigti kitokias mintis.
na sutinku,dviracio ishradineti nereikia su shunimis. Dievas sukure zmoga-kad klausytu Jo,nors dave laisva valia zmogui rinktis,bet vis Mokina zmoga
taip ir shuo sutvertas klausyti zmogo ir jam tarnauti! nera gamtoje protingesnio gyvuno kaip shuo!
tik svarbiausia kalbetis su shunimi jo kalba...
QUOTE(mondioring @ 2013 02 01, 16:04)
tik svarbiausia kalbetis su shunimi jo kalba...
Va, būtent. Reikia išmokti kalbėtis ir suprasti šunį iš šuns pusės. Ne iš žmogaus.
QUOTE(elzė 76 @ 2013 02 01, 13:49)
Paprastai didelę dalį laiko būdvo namie viena ir uždaryta , o tais atvejais , kaip užburta ... na bet bet kokiu atveju - buvo su tom susidorota .
Šiaip ji buvo visiškai nestresuojanti - jokiose situacijose , per 10 metu nepamenu ... pvz parodose stovėdavo , kaip įbesta , nors skalambytų visi aplink - stojkėj - pastatei - stovi ... , nors kadrilį šoktų kiti , treniruotėse buvo pirmūnė , nes klausė besalygiškai - jos niekas negalėdavo sutrikdt, namie tas pats - vat todėl ta situacija su sysiojimu mane ir stebino ...
Nepasalyčiau, kad mano kalės jautruolės, bet negatyvus kitų žmonių požiūris jas stipriai veikia. Ir jeigu aš uždarau kitam kambaryje kad netrukdytų, arba išeidama iš namų, tai tiesiog susiraito ir miega. Bet jeigu namie svečiai, kurie nemėgsta šunų ir tenka uždaryti šunis - jos visada zyzia, krapšto duris ir kitaip "depresuoja", nes aš jas iškeičiau į kažkokius nemalonius joms žmones ir leidžiu laiką nesaugoma jų. Ant lovos dėl to nesysioja, bet akivaizdus stresas yra. Nors nestresuoja parodose, bet kur nuvežtos ir uždarytos narvuose miega kaip kūdikėliai ir žmones šiaip jau myli.
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 02 01, 15:19)
apie šunų protavimą, žodžių supratimą atskirai, iš konteksto, iš skirtingų žmonių ir pan.
Apie šitai taip pat yra nemažai parašyta toj knygoj. Ir tikrai labai smagiai ir įdomiai skaitosi
Atsakant į klausimus - ši knyga buvo mano namų bibliotekoje nuo man neatmenamų laikų, turbūt nuo tų 1981 dėkinga tevėliams, kurie abu gerbia knygas
ir ne - ji yra tik vienos dalies, o kainos skiriasi, nes kas kaip nori, taip ir įkainoja